ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.11.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Vâlcea
ÎNSCRIS: 03.10.16
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
NOV-2016
DURATA: 1 zile
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Schitul Cetatuia

TIPĂREȘTE

Cum am promis in primul meu articol scris pe AmFostAcolo, astazi o sa scriu al doilea articol pe site.

Despre obiectivul pe care l-am vizitat eu, nu am mai gasit nici un articol scris (sau poate nu stiu eu sa caut). Este vorba despre Schitul Cetatuia din Ramnicu Valcea).

Schitul se afla la iesirea din oras inspre Sibiu. Este amplasat pe un deal de unde vegheaza aupra orasului... Ca sa ajungeti la schit, de la drumul principal aveti de urcat mai multe trepte, construite in spirala pe muchia dealului. Urcusul este lent si putin obositor pentru ca trebuiesc urcate peste 100 de trepte. Pentru cei care nu doresc sa urce toate treptele pe la jumatatea drumului exista o poteca prin padure care este mult mai lejera.

Biserica a fost construita in secolul al XIV-lea si are hramul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gravil.Biserica este formata din pronaos, naos si altar. Legat de schit exista si doua legende, una din ele este legata de faptul ca din curtea bisericii pleaca mai multe tunele care fac legatura cu mai multe locatii din oras. A doua legenda este legata de uciderea in altarul bisericii a domnitorului Radu de la Afumati, de catre doi boieri din zona si de atunci se spune ca biserica este blestemata.Curtea schitului nu este mare, pe lnaga biserica in curte mai sunt chiliile. Curatenia este la ea acasa, chiar daca e toamna tarziu in curte erau multe flori frumos aranjate in straturi. Schitul este pe lista monumentelor istorice dupa cum ne informeaza o placuta pusa pe stalpul portii de la intrarea in curte.

Zona schitului este una pitoreasca, de aici privelistea asupra orasului este minunata, iar Oltul vazut de sus pare un sarpe adormit in barajul de la intrarea in oras. In spatele bisericii sunt dealurile din zona si o livada cu meri unde vara vin aici o mutime de valceni pentru a petrece la iarba verde.


[fb]
---
Trimis de alinoprea in 29.11.16 10:20:56
Validat / Publicat: 29.11.16 16:52:18
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în RÂMNICU VÂLCEA.

VIZUALIZĂRI: 4084 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (alinoprea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 in curtea schitului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 26300 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

mireille
[29.11.16 17:40:20]
»

@alinoprea: da, orice locuitor al Râmnicului, de ieri sau de azi, cunoaște Cetățuia, ce stă solitară pe un vârf de deal... prea puțini cunosc strania legendă ce o înconjoară... intrarea ei în istorie i se datorează lui Radu de la Afumați. După uciderea domnitorului, biserica a ars, lăcașul a fost reconstruit de mitropolitul Teodosie în 1680, el o readuce la vechea demnitate. In vremea domniei lui Stirbei Vodă, biserica suferă modificări și pictura ei e realizată de Gh. Tătărăscu. E o biserică uitată de vâlceni, am fost primăvara trecută acolo, cu 50 de copii... cărora li s-a aprins imaginația ascultând de la un preot povestile istorice... bisericuța e trecută pe lista monumentelor istorice vâlcene... prima oară eu am urcat pe dealul cetatuii acum 40 de ani

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][11 voturi]
alinopreaAUTOR REVIEW
[29.11.16 23:02:40]
»

@mireille: Nu am stiut ca biserica a ars. Eu numa pot lauda ca am fost pentru prima oara la Cetatuia acum 40 de ani dar acum vreo 30 pot sa zic si eu.

Am vazut acum ca se fac lucrari la traseul spre biserica, e un lucru bun si poate lacasul va fi un obiectiv turistic pe care turistii care vin in Ramnic il vor vizita.

Copiilor de obicei le plac legendele iar cand un preot le spune parca sunt mai atracive.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinoprea, mireille
Alte impresii din această RUBRICĂLocuri de reculegere în Rm. Vâlcea și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.079890966415405 sec
    ecranul dvs: 1 x 1