ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.11.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 16.06.15
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 19

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
86.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

De la Han, la Cetate;)

TIPĂREȘTE URM de aici

Venise timpul si pentru putina relaxare si odihna, dupa multa munca si dupa toata oboseala din cele 4 zile petrecute la Saschiz (localitate care merita sa scriu si cateva impresii legate de istorie, oameni, ce se poate vizita, pentru ca m-am simtit putin vinovata ca nu am detaliat macar putin atunci cand am scris despre locatia unde ne-am cazat, aici: vezi impresii)

Ziua 5 avea in program vizitarea orasului si a Cetatii Fagaras, cumparaturi la Kauflandul din oras pentru urmatoarele 2-3 zile, drumul pana la Sambata de Sus, unde intentionam sa ne cazam pentru noaptea de duminica.

Dupa ce ne-am luat la revedere de la toti prietenii, am plecat din Saschiz putin inainte de 10, sarind peste micul dejun.

Drumul pana la Sambata de Sus, a fost si bun, si rau. Pana la Rupea, asa cum stiam deja, asfaltul este impecabil. Dupa ce am facut dreapta la Hoghiz, lucrurile s-au schimbat. Calitatea drumului cam lasa de dorit, asfalt vechi, valurit, plin de damburi si santuri, plombat in nenumarate randuri, iar in anumite zone chiar cu gropi. Nu puteai merge prea repede, ca nu stiai cand te trezesti intr-o zona plina de gropi. Drumul serpuia pe dealuri, trecand si prin cateva sate destul de sarace, cu case nu tocmai ingrijte. O zona de deal, campuri in general nelucrate, nimic spectaculos in peisajele ce ne apareau in fata. Partea buna era ca aveam de parcurs o distanta relativ scurta in aceasta zi, de doar 75 km, alftel, in cazul unei distante mai lungi, ar fi fost destul de neplacut sa mergem prin unele locuri cu numai 40-50 km/h, iar in zonele de ”viteza” nu mai repede de 80-90 km/h. Ne asteptam dealtfel sa nu ne grabim prea tare, primisem destule pareri corecte la rubrica “ce-mi recomandati” de aici de pe sait legat de starea drumurilor pe care urma sa le parcurgem, aici: amfostacolo.ro/intrebare- ... hp?iid=9021&a=1

Cand am ajuns in Fagaras, fetelor le era foame. Rau. Deci prioritatea numarul 1 era sa gasim o covrigarie, patiserie, ceva unde sa rontaie rapid ceva care sa le tina pe picioare pana am fi gasit un restaurant ok unde sa mancam de pranz. Caci plecasem de acasa nedocumnetata, nu citisem anterior nimic legat de restaurante in Fagaras, intentia initiala fiind numai sa vizitam cetatea si sa ne continuam drumul. Ma interesasem numai de planificarea itinerariului, de calitatea drumurilor si despre locatiile unde urma sa ne cazam, si acolo cu mici emotii, parerile fiind impartite, iar rezervarile facute cu mai bine de o luna inainte si neconfirmate recent.

Ghinion, rapid nu s-a ptut in Fagaras in ziua aceea, tot centrul orasului era inchis circulatiei auto, datorita faptului ca in acea perioada se sarbatoreau Zilele Cetatii. Ne-am invartit ce ne-am invartit, am gasit cu greu un loc de parcare si am luat-o la pas catre centru, unde stiam de acum mai multisori ani ca sunt ceva patiserii. Am gasit in schimb o... Shawormerie. Probabil singura din oras, dupa coada mare la care ne-am asezat. Lume multa duminica in Fagaras la Shaworma Florian. Dar a meritat; am luat shaworma, sandwich cu snitel si gratar de pui, portiile foarte mari, nimeni nu a reusit sa dovedeasca tot ce avea in fata. Shaormeria amenajata pe o laterala a cetatii, langa biserica, avea cateva mese cu scaune cu vedere la cetate. Cam soare, poate nu ar fi stricat niste umbrele, pentru putina umbra, insa per total am mancat mult, bine, dar si surprinzator de ieftin. Si cu asta am sarit si peste masa de pranz. Daca ajungeti in Fagaras infometati, nedocumentati si fara prea mult timp alocat mesei, va recomand un brunch rapid la “Florian.” ;)

Dupa ce ne-am pus burtile la cale, cu alta stare de spirit, am purces la vizitarea Cetatii Fagarasului, pe care nu o mai vazusem de mai bine de 10 ani. Taxa de acces a fost 15 lei pentru adulti si 7 ei pentu elevi/studenti. Nu ni s-au cerut carnetele, fetele nici nu le aveau, de altel. :)

Ceea ce ni s-a parut oarecum ciudat a fost ca la intrarea in fiecare din sali ni s-au dat cipici, pe care i-am aruncat la iesirea din respectiva sala, nestiind ca la urmatoarea sala urma sa reluam procedeul. E o risipa, pe de o parte, dar si o suprapoluare avand in vedere ca o singura persoana produce astfel de 3 ori deseuri din plastic, cand ar putea foarte bine sa ii pastreze si sa foloseasca o singura pereche de cipici pentru toate cele 3 Sali; dar suntem departe de a ne gandi prea mult la ce si cat gunoi aruncam in urma noastra, se pare :D

Am vizitat: Muzeul, Sala Tronului, Sala Armelor. Am avut si noroc de o zi frumoasa, nu a fost prea cald pentru luna august, asa ca am zabovit mai mult timp prin curtile interioare ale cetatii, am facut mute poze si am admirat zona dimprejur din zona mai inalta.

Pentru cei care au vizitat cetatea cu mai mult timp in urma, inainte de renovare, merita sa o revedeti.

Mai multe informatii pe pagina oficiala: muzeufagaras.ro

Dupa vizita am mai poposit putin la targul cu obiecte artizanale de la iesirea din cetate, am cumparat cate o bratara, un lant, nimicuri, amintiri din locul vizitat. Preturile de bun simt, mai mici decat in alte targuri asemanatoare amenajate de exemplu pe Valea Prahovei sau Bran.

Orasul destul de neanimat, nu mare lucru e vazut in afara de zona care in acea perioada era pietonala; multa lume era probabil in zona de mese si gratare amenajate in apropierea cetatii cu ocazia sarbatorii locale; numai mai bine pentru noi, ca nu am avut parte de prea multa aglomeratie la iesirea spre Sambata de Sus.

Am gasit destul de greu Kaufland-ul, le iesirea din oras; initial am vrut sa ne ghidam dupa indicatoarele de pe strada, care insa nu ne-au ajutat, ci mai mult ne-au incurcat, asa ca pana la urma am apelat la sfantul GPS. Magazinul curat si bine aprovizionat, dar si destul de aglomerat; noi aproape ca l-am cumparat pe tot :D:gustari, snacksuri, sucuri, bauturi, legume, mici, carne si carbuni petru gratar, pentru ca aveam in plan sa ne autoadministram in zilele urmatoare, iar pentru seara aceea, ne doream o duminica dupaamiaza linistita, in care sa lenevim la umbra, sa pregatim un gratar si sa stam in liniste la un pahar de vin pana seara tarziu.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Adina - addcont in 14.11.16 13:06:31
Validat / Publicat: 14.11.16 18:12:43
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în FĂGĂRAȘ [BV].

VIZUALIZĂRI: 1466 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Adina - addcont); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 ne-am si racorit putin, in beci :)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 26300 PMA (din 30 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

Zoazore [14.11.16 19:30:08] »

@addcont: Îmi place tare stilul tău! Șaoarmă, da?

Tare frumos ai descris. Și-am citit și Saschizul! Și mi-a plăcut!

Adina - addcont [14.11.16 19:47:42] »

@Zoazore: Multumesc pentru complimente, ma bucura si ma flateaza. Mai scriu; acum ca m-am pornit, ma chinuie... nici nu mi-a trebuit asa mult, numa' fro juma' de an. Partea frumoasa a excursiei acum incepe

Șaoarmă cu de toate, evident! Deh, n-am mancat tocmai sanatos vacanta asta. Si pregatesc si ceva poze de la gratar

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Zoazore [14.11.16 20:13:55] »

@addcont: Ahaaa, părinți denaturați! Cărați bieții copii să vază atâta frumusețe deodată și le dați șaoarme în loc de caviar!

Abia aștept grătarul, că ești urmărită!

mishu [19.11.16 14:26:10] »

@addcont:

Mai scriu; acum ca m-am pornit, ma chinuie... nici nu mi-a trebuit asa mult, numa' fro juma' de an.

Mie mi-au trebuit vreo 5 ani sa ma apuc , astfel incat colegii au stat linistiti .

Deci, daca ai inceput continua, ai un suflu fresh si placut iar inceputul s-a facut frumos astfel incat m-ai facut curioasa pe mai departe.

Felicitari, votat cu mare placere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Adina - addcont [03.05.17 22:13:49] »

@mishu:

Mi-e dor de voi, parol!

Din pacate suflul fresh s-a pierdut in munca asidua

Acu' abia, dupa un an de munca silnica, scot si eu capul dintre hartii, poate-poate reusesc sa scot ceva din vara care vine, vine, vine, calca totul in picioare!

Zoazore [03.05.17 22:17:43] »

@addcont: Apăruși? Credeam c-ai abandonat cursa! Hai și mai povestește câte ceva, că și mie mi-e dor de aer proaspăt!

Adina - addcont [03.05.17 22:55:04] »

@Zoazore: Daaaaa, am inviat! Vreau vacanta!

Incerc sa pun ceva poze si de la Sinaia, la ultimul gratar cu baschet! Acolo, eu sportiva, am invatat ceva miscari! Pfff! No, am uitat cum ii zice lu' nenea ala mare baschetbalist cu lovitura laterala!

Bine, acuma c-a venit vorba de vacanta, mai intai vreau la mare, apoi la munte, apoi iar la mare si daca mai tine vara mai vedem Ordinea de fapt nici nu conteaza daca stau sa ma gandesc mai bine! Sanatosi sa fim si sa ne plimbam. Mult! Ceea ce imi doresc si mie, si voua!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Adina - addcont, mishu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Țara Făgărașului:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.067532062530518 sec
    ecranul dvs: 1 x 1