ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.10.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 6 ani

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

La plimbare prin Sinaia într-o zi răcoroasă de august

TIPĂREȘTE

În vara acestui an am mers de mai multe ori pe Valea Prahovei; este o zonă turistică pe care noi o vizităm de mai multe ori pe parcursul fiecărui an deoarece ajungem relativ repede acolo, iar posibilitățile de cazare și de petrecere a timpului liber sunt numeroase. În acest articol vreau să vă vorbesc despre modul în care am petrecut noi o zi mohorâtă la Sinaia; deși era jumătatea lunii august, am prins acolo o răcire bruscă a vremii astfel că pe vârful Omu au căzut deja câțiva fulgi de nea (vremea ne avertiza că perioada rece se apropia încet, încet).

Partea negativă a acestei situații a fost faptul că ne-am amânat alte planuri pe care le aveam pentru ziua respectivă; nu se mai punea problema să abordăm vreun traseu montan, nici măcar să ne îndepărtăm prea mult de locul în care eram cazați, întrucât ploaia rece a venit în câteva reprize pe parcursul acelei zile. Însă nici să petrecem o zi întreagă stând numai în cameră nu prea intra în planurile noastre; așadar, ce aveam de făcut?!

Profitând de faptul că eram cazați în apropierea bulevardului Carol I, am ieșit la plimbare prin zona centrală a stațiunii Sinaia. Lucrările de reabilitare realizate în ultimii ani au transformat această destinație într-una ce poate rivaliza cu succes cu alte stațiuni montane cunoscute din Europa. Bineînțeles că mai sunt și unele aspecte mai puțin plăcute (de exemplu, există încă unele clădiri aflate într-o stare avansată de degradare), însă sperăm ca și acestea să se remedieze în timp. Am început plimbarea noastră din apropierea hotelului Internațional, o locație unde ne-ar plăcea să ne cazăm cândva, însă va trebui să vânez din timp vreo ofertă avantajoasă, pentru că altfel prețurile de pe site-urile de rezervări ar cam zdruncina bugetul familiei.

Am parcurs agale bulevardul până la intrarea în parcul stațiunii; faptul că trotuarele au fost și ele refăcute este foarte important, erau numeroși turiști care se plimbau, printre ei și copii mici, chiar și mai multe căruțuri cu bebeluși. Au fost plantate numeroase flori, arbuștii sunt îngrijiți, iar băncile amplasate din loc în loc te ajută să te odihnești atunci când picioarele îți transmit că o pauză ar fi binevenită. Pe bulevardul Carol I găsim câteva dintre cele mai importante hoteluri din stațiune – aș putea aminti aici hotelul New Montana, hotelul Anda, hotelul Bucegi sau hotelurile Rina Sinaia sau Rina Cerbul (ultimele două amplasate în vecinătatea parcului).

Nu trebuie omis nici faptul că magazinul central Carpați a căpătat și el un aer modern, iar la subsol se află un magazin Billa bine aprovizionat; prețurile de la acest supermarket sunt bune, așa că noi am folosit de fiecare dată magazinul pentru a cumpăra ceea ce aveam nevoie.

Parcul Dimitrie Ghica este un spațiu care trebuie vizitat de fiecare turist care ajunge în această stațiune. De ce afirm asta? Pentru că locul este răcoros indiferent de anotimp, pentru că mai multe clădiri extrem de frumoase se află pe marginea parcului, pentru că poți admira veverițe care sar printre crengile impunătorilor arbori din jur, pentru că și cei mici se pot juca acolo în timp ce părinții se relaxează pe băncile din apropiere, pentru că...

La intrarea în parc exista o tiroliană cu un traseu scurt, potrivit pentru cei mici (10 lei/tura), iar în partea opusă se află centrul de informare și promovare turistică. După câțiva pași făcuți pe aleea principală, ne-a reținut atenția un panou frumos colorat cu următorul mesaj ”Nu intra dacă ești gurmand!” Bineînțeles că am făcut exact opusul (de altfel ăsta era și scopul mesajului, să atragă atenția asupra existenței unui târg cu bunătăți pe latura din stânga a parcului)! Și am găsit acolo numeroși comercianți care ne îmbiau cu produse precum dulcețuri de casă, siropuri, halviță, turtă dulce în forme desprinse parcă din desenele animate, ciocolată și bomboane de casă, arahide, migdale sau alune de pădure, jeleuri, sărățele, zmeură, mure și multe alte bunătăți! Yummy! Normal că nu am plecat de acolo fără să cumpărăm câte ceva, după preferințele fiecăruia: cel mic și-a dorit o turtă dulce de forma unei ciupercuțe (4 lei), soției i-a făcut cu ochiul un borcănel cu dulceață din nuci (20 de lei), iar subsemnatul s-a mulțumit cu 100 de grame de arahide pralinate (10 lei).

Plimbarea pe aleile parcului ne-a oferit ocazia de a studia din apropiere impozantele hoteluri din zonă. Dintre ele, preferatul nostru este hotelul Caraiman pe care l-am admirat în dese rânduri în timp ce ne-am așezat pe băncile aflate împrejurul fântânii arteziene din parc. Și pentru că tot a venit vorba despre această parte a parcului, trebuie spus că atunci când vremea este frumoasă copiii se pot juca în locul special amenajat aflat în apropiere. Tot ca posibilități de distracție pentru cei mici, în zilele însorite am găsit lângă fântâna arteziană o persoană care închiria pentru cei mici mașinuțe electrice (5 lei pentru două tururi de fântână arteziană), vaporașe telecomandate (puteau fi ghidate de către cei mici prin bazinul fântânii contra sumei de 10 lei pentru 5 minute) sau biciclete (10 lei pentru 30 de minute de plimbare pe aleile din jur).

Mai trebuie adăugat faptul că parcul în sine este un centru de informare turistică în aer liber; din loc în loc apar mici panouri informative de unde putem lectura detalii interesante despre parc, despre stațiune și despre clădirile din jur. De exemplu, de pe unul dintre aceste panouri am aflat despre Parcul central că ”odată cu noua parcelare din 1880, cu trasarea străzilor și construirea primelor case de sănătate, se impunea și realizarea unei grădini publice. În acest scop, Eforia îl angajează pe grădinarul peisagist belgian Elder. Parcul este proiectat în 1881 pe domeniul Dimitrie Ghica, iar la realizarea lui sunt mutate pe traseul de azi două străzi care îl străbăteau: cea spre Mânăstire și drumul București-Predeal.”

Un alt panou informativ ne spune că ”Sinaia este prima localitate din România iluminată electric. În seara zilei de 21 iulie 1890, s-au aprins primele becuri electrice pe bulevard, în parc, în câteva vile și în hotelul Caraiman, înlocuind vechile lămpi cu gaz. Instalația de tip Siemens a fost cumpărată de Primărie, fiind adusă de la Viena.”

Tot plimbându-ne pe aleile din parc, am ajuns lângă o bancă realizată din piatră, o piesă de mobilier urban cu valoare arhitecturală datând din anul 1905. Busturile unor personalități care au locuit sau care doar au vizitat stațiunea completează tabloul cultural al parcului – pot fi admirate busturile lui Mihai Eminescu, Ion Creangă, Nicolae Bălcescu sau Dimitrie Ghica, iar aproape de intrarea în parc este amplasat bustul actorului Ion (Iancu) Brezeanu, declarat artist pe viață al Teatrului Național și cetățean de onoare a orașului Sinaia.

În afară de veverițele jucăușe care se arată din când în când, de porumbei și de floricelele plantate pe marginea aleilor, imaginea relativ sobră a parcului este înveselită și prin amplasarea câtorva buturugi colorate printre copacii din jur.

În ceea ce privește obiectivele turistice situate în parcul stațiunii care pot fi vizitate contra cost, trebuie amintite Cazinoul și Muzeul Rezervației Bucegi (acesta fiind amplasat în vecinătatea aleii principale). La Cazinou am intrat în Sala Oglinzilor și am petrecut aproximativ jumătate de oră răsfoind diferite cărți, colecții de CD-uri sau admirând mai multe exemplare de ie, expuse spre vânzare în cadrul Salonului de carte și muzică, ediția a VI-a, organizat acolo în săptămâna respectivă (intrarea era gratuită). Cei interesați pot opta pentru un tur complet de vizitare a obiectivului; contra a 15 lei de persoană se puteau vizita mai multe încăperi, precum și Galeria Regală.

Nu am vizitat Cazinoul întrucât cel mic se cam plictisise și dorea să mergem din nou în parc la locul de joacă, însă l-am convins să intrăm pentru câteva minute la Muzeul Rezervației Bucegi. Obiectivul aflat în parcul Ghica este găzduit de o clădire modestă, mai ales dacă ne raportăm la bijuteriile arhitecturale din apropiere. Totuși, exponatele găzduite aici sunt interesante și cel mic a apreciat elementele de floră și -mai ales- elementele de faună specifice munților Bucegi. Acestea sunt găzduite la subsolul clădirii în două încăperi înguste alăturate. Dioramele imită cadrul natural în care întâlnim aceste viețuitoare și printre elementele vegetale am putut descoperi mai multe păsări și animale care viețuiesc în munții noștri: ciuful de pădure, buha, huhurezul, pițigoiul, corbul, mierla de apă, cocoșul de pădure, șoimul sau șorecarul, precum și căpriorul, capra neagră, bursucul, jderul, puiul de urs ori veverița. Am realizat mai multe fotografii printre exponatele muzeului, apoi am urcat la parter unde era găzduită expoziția temporară ”Echinodermele în viața oamenilor”. Dintre ceea ce era expus acolo, ne-au plăcut câteva exemplare de steluțe și arici de mare.

Pentru vizitarea acestui muzeu am achitat 3 lei/adult și 2 lei pentru cel mic, iar taxa de fotografiere a însemnat alți 5 lei. În ceea ce privește programul de vizitare valabil în acel moment, acesta era cuprins între orele 09.00 – 19.00 (de Marți până Duminică, Luni muzeul fiind închis).

Cerul tot mai plumburiu și apariția altor câțiva stropi de ploaie ne-au convins să ne întoarcem în cameră, după aproximativ două ore de plimbare. Și am fost inspirați că am făcut acest lucru, pentru că peste câteva minute ploaia s-a întețit și a continuat până spre seară.

În jurul orei 17.00 am ieșit singur pentru a mai cumpăra câte ceva de ronțăit de la magazinele din zonă, însă am vrut să mă bucur ceva mai mult de aerul răcoros, așa că am coborât treptele către Gara orașului Sinaia. După câteva minute pășeam deja pe peron, martorul mut în decursul timpului al mai multor evenimente istorice: Gara Sinaia este locul de unde au plecat spre Curtea de Argeș trenurile mortuare ale Regilor Carol I și Ferdinand (în anul 1914, respectiv în 1927); tot pe peronul acestei gări a fost asasinat într-o seară din luna decembrie 1933 Primul Ministru al României – Ion Gheorghe Duca; și tot de aici au plecat în exil Regii Carol al II-lea (septembrie 1940) și Mihai I alături de Regina Mamă Elena (ianuarie 1948).

Pas cu pas, am ajuns în dreptul încăperii care găzduiește expoziția de trenuri în miniatură, însă nu am intrat (am vizitat această expoziție în alte două rânduri, de fiecare dată alături de cel mic și mai ales pentru el, nu că nouă nu ne-ar fi plăcut trenulețele). Ajuns la capătul peronului, m-am apropiat de locomotiva cu aburi și de mașina-drezină; cunoșteam deja ambele exponate din vizitele noastre anterioare, însă le-am făcut și acum câteva fotografii.

O privire scurtă către ceas mi-a amintit că am lipsit suficient și că ar trebui să mă întorc la ai mei, până ca aceștia să apuce să mă declare dispărut :). Și pentru că am lipsit mai mult de o oră, m-am revanșat cumpărând un gaufre cu Finetti și banane (12 lei), desert de care cel mic s-a declarat de-a dreptul încântat!

Ajuns la final de review, vă recomand să vizitați Sinaia în orice anotimp, chiar dacă vremea nu ține întotdeauna cu voi! Există în stațiune mai multe locuri frumoase pe care să le puteți vizita, chiar și într-o zi ploioasă, așa cum am prins noi. Vreau să mai adaug faptul că poate nu scriam acum acest articol (sau poate nu-l mai scriam deloc), însă vremea posomorâtă de acum mi-a adus aminte de ziua petrecută la Sinaia! Deja mi-e dor de această destinație și, cine știe, poate că chiar în această toamnă vom ajunge din nou acolo!

Vă doresc tuturor călătorii plăcute în continuare!


[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 07.10.16 21:54:55
Validat / Publicat: 07.10.16 23:39:04
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SINAIA.

VIZUALIZĂRI: 4925 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 Parcul Dimitrie Ghica - un loc superb, indiferent de starea vremii și de anotimp.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 67000 PMA (din 51 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

15 ecouri scrise, până acum

Alexa_77
[07.10.16 23:44:11]
»

@Crazy_Mouse: Frumoasa descriere! Sinaia e un oras superb si foarte accesibil pentru oricine. Merita o vizita in orice anotimp asa cum ai spus si tu. Fiecare anotimp are secretul sau si frumusetile sale.

Votat cu placere!

PS: Imi plac foarte mult pozele tale. De fapt ai scos niste culori foarte faine. Daca nu te superi poti sa imi spui te rog cu ce aparat/telefon sunt facute?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Floryn81AUTOR REVIEW
[07.10.16 23:58:21]
»

@Alexa_77: Mulțumesc frumos pentru aprecieri și pentru vot! Să știi că, în ceea ce privește aparatul fotografic, acesta este destul de vechi (îl avem de aproape 7 ani, timp în care am făcut cu el zeci de mii de poze); este vorba despre un aparat Sony Dsc W210, care a costat ceva bănuți la vremea lui, dar care în prezent nu cred că se mai fabrică, fiind înlocuit de modele mai recente.

Referitor la culorile din fotografii, să știi că cel mai mult m-a ajutat cadrul natural!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishu
[08.10.16 07:11:04]
»

@Crazy_Mouse - Ce poate fi mai placut la prima ora cand afara ploua de rupe decat sa citesti un astfel de articol. Am avut o reeditare a amintirilor din martie cand AmFostAcolo cu sotul meu. Numai ca si atunci am prins o vreme schimbatoare si desi primavara se straduia sa-si cucereasca terenul, iarna se incapatana sa nu o lase. Parcul parea atunci si mai pustiu insa acele buturugi colorate il inveseleau intradevar.

Am povestit in articolele despre Sinaia cum se simte ca orasul este schimbat, si cum este promovat. Peste tot gaseai tot felul de prospecte care mai de care mai interesante care iti aratau ce poti face pe munte iarna sau vara si cel mai interesant mi s-a parut pliantul care iti dadea trasee cu ce poti vizita in Sinaia pe diferite rute, nunstiu daca ti-a picat in mana acest pliant, noi l-am luat de la cazinou.

Iar cazinoul este o adevarata bijuterie iar ghida care ne-a condus in vizitarea acestuia o persoana de toata isprava, ca sa nu mai pomenesc faptul ca acest loc este superb si din acest motiv i-am si dedicat un articol.

Asa cum ai spus si tu, toate informatiile pe care le citesti puse din loc in loc prin parc iti aduc informatia si aici este un lucru foarte util, sunt multi care trec prin parc de nenumarate ori, informatiile te atrag sa le citesti si astfel ca macar o particica o vei retine.

Poza P03 se regaseste si printre pozele mele, din moment ce-mi poarta numele ????.

Felicitari, votat cu foarte mare placere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
elviramvio
[08.10.16 08:09:56]
»

@Crazy_Mouse:

Frumos articol.

Sinaia a fost mereu - chiar in comunism - o atractie deosebita, de aceea foarte cautata si atunci,

Si cand te gandesti ca refuzul unor mosneni argeseni (curajosi varstnicii) sa-i vanda pamant chiar regelui, l-a adus pe acesta pe aceste plaiuri sa-si ridice castelul.

Plimbari cat mai frumoase!

Michi
[08.10.16 08:46:54]
»

Îmi pare rău că mi-a suflat cineva al 14-lea vot. Bun şi al 15-lea. Ai spus un mare adevăr, Sinaia poate fi vizitată în orice anotimp, coloritul frunzelor fiind specifice. Noi am fost câteva zile în jur de 1 oct. înainte de a veni valul de frig dar din cauza verii prelungite nu am prins pomii portocalii şi roşii. Acum e târziu pentru că vântul puternic din ultimele zile a scuturat ce mai era de scuturat.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mogly
[08.10.16 13:23:08]
»

@Crazy_Mouse: Sinaia... parcul... Hotelul Caraiman unde am stat de cateva ori mai demult cand erau copiii mititei... amintiri frumoase!

Felicitari pentru vacanta si review!

Cum e dulceata de nuci? Nu am mancat niciodata!

Floryn81AUTOR REVIEW
[08.10.16 16:00:07]
»

@all: Mulțumesc frumos tuturor pentru cuvintele frumoase la adresa acestui articol! Adevărul este că mi-a fost foarte ușor să scriu despre Sinaia deoarece mergem acolo periodic de mulți ani și este una dintre destinațiile noastre favorite.

@Michi: Cred că anul acesta vom sări peste etapa pomilor portocalii și roșii peste tot, pentru că vremea parcă se străduiește să ne demonstreze că deja iarna e la ușă.

@mogly: E bună tare dulceața aia de nuci!

Utube CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[08.10.16 16:28:24]
»

Mulțumesc pentru plimbarea prin Sinaia. Am fost de câteva ori prin oraș dar în urmă cu mulți ani, deși de atunci încoace am mai trecut pe acolo de multe ori, dar centura orașului m-a abătut de fiecare dată pe lângă el.

O zi splendidă!

Floryn81AUTOR REVIEW
[08.10.16 16:42:26]
»

@Utube: Mulțumesc și eu pentru lectură, ecou și vot! Poate că data viitoare când ajungeți la Sinaia veți alege să intrați prin oraș și poate veți găsi timpul necesar pentru o scurtă pauză. Cu siguranță o să remarcați o schimbare în bine a stațiunii! Pentru a vă bucura însă pe deplin de o scurtă vizită la Sinaia, ar fi indicat să evitați sfârșiturile de săptămână din timpul sezonului cald când aglomerația de pe șosea este infernală (iarna nu știu cum mai este, nu am mai ajuns de multă vreme în acest anotimp).

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
tata123 🔱
[08.10.16 21:47:54]
»

@Crazy_Mouse: „Sinaia Forever” - nu degeaba era numită Perla Carpaților. Transformările prin care a trecut stațiunea montană prahoveană în ultimii ani au îmbunătătțit semnificativ imaginea orașului. În 2015 și 2016 am tot fost prin Sinaia și am descoperit o parte din farmecul de altădată, dar și de azi al urbei montane. Și am citit multe pagini despre istoria locurilor, viața clădirilor și activitatea oamenilor care și-au legat numele de orașul de pe Valea Prahovei. Fapte cu adevărat interesante...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
tata123 🔱
[08.10.16 21:52:46]
»

@mogly: Off-topic: Mergi degrabă și cumpără un borcănel de dulceață de nuci verzi... un deliciu. Nucile verzi au un gust deosebit și o consistență un pic gumoasă atunci când le savurați. Acum depinde de cine o prepară... de rețetă... nu toate ies la fel. Am „lichidat” zilele trecute o dulceață de dovleac grecească - foarte bună.

mishu
[08.10.16 22:01:02]
»

@tata123: Gata cu off-topic, ca mai offteaza si altii ????

mogly
[09.10.16 13:48:32]
»

@tata123: Cu siguranta trebuie sa le incerc si eu!

Mai ramane sa vad de unde le cumpar!

mishu: Ai si tu voie sa le gusti.

Cdia
[31.10.16 20:17:37]
»

@Crazy_Mouse: Chiar mi s-a deschis apetitul pentru Sinaia. E mult prea frumos, încât să nu o pun pe lista de anul viitor.

Floryn81AUTOR REVIEW
[01.11.16 20:00:18]
»

@Cdia: Sinaia poate fi pusă pe orice listă, cu siguranță nu vă va dezamăgi! Noi o avem în vedere și pentru o scurtă ieșire la iarnă, nu am mai fost la munte de câțiva ani în anotimpul rece și ne dorim asta! În plus, juniorul nostru a crescut și vrea o porție strașnică de săniuș, deja și-a lustruit săniuța din dotare!

Indiferent de momentul când veți ajunge la Sinaia, vă doresc încă de pe acum un sejur reușit!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alexa_77, Cdia, elviramvio, Michi, mishu, mogly, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Sinaia și împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.091220140457153 sec
    ecranul dvs: 1 x 1