ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.09.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
AUG-2016
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 6 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Restaurantul pensiunii Laguna albastră din Murighiol - o locație pe care o recomandăm!

TIPĂREȘTE URM de aici

În urmă cu aproximativ trei săptămâni am ajuns pentru prima dată în Delta Dunării. Nu a fost o ieșire planificată din timp, așa că nu m-am documentat foarte mult înainte de a pleca. Inițial ne propusesem să mergem 4-5 zile la mare, însă nu aveam nimic rezervat dinainte și ne-am gândit că ar fi un lucru fain dacă am merge și în Deltă pentru două zile. Profitând de faptul că eram în concediu și că vremea a fost excelentă, am ajuns la Murighiol, unde aveam să petrecem un minisejur reușit.

Dar gata cu introducerea, să trecem la subiectul acestui articol! Dacă tot am ajuns în Delta Dunării pentru prima dată, am încercat să aplicăm zicala ”Nicio masă fără pește! ”; fie că am mâncat la gazda noastră (voi reveni cu detalii), fie că servit masa la restaurant, am plecat mulțumiți și cu dorința de a reveni acolo!

În acest articol voi prezenta restaurantul pensiunii Laguna albastră. Adresa locației este strada Portului, numărul 1, Murighiol, adică în apropierea debarcaderului unde sunt ambarcațiunile pentru plimbările pe canalele deltei (nu departe se află și Puflene Resort).

La acest restaurant am ales să servim masa de prânz, după ce remarcasem locația mai devreme în acea zi. Lângă gard există câteva spații pentru mașini, astfel că parcarea nu a fost o problemă. În dreptul porții sunt amplasate două figurine reprezentând un bucătar și un pescar ce ține în mâini un pește, așadar suntem anunțați de la intrare de specificul restaurantului. Pensiunea Laguna albastră are formă asemănătoare cu un dreptunghi, iar restaurantul se află pe partea cu piscina; în partea opusă se află Recepția pentru spațiile de cazare, dar și un loc de joacă pentru copii. În ceea ce privește utilizarea piscinei, intrarea costa 25 de lei de persoană, iar copiii până în 10 ani aveau intrarea gratuită. Chiar dacă era o zi călduroasă când noi am mers acolo, doar la plecare am văzut vreo 2-3 copii bălăcindu-se la piscină, probabil dintre cei cazați la această pensiune.

Să trecem la capitolul restaurant! Noi am găsit o masă liberă pe terasa exterioară, însă există și posibilitatea de a servi masa în interior dacă ajungeți acolo într-o perioadă mai friguroasă. Terasa exterioară este realizată în forma literei L și este acoperită, fiind dotată cu mese din lemn la care pot sta între 4 și 10 persoane, în funcție de mărimea mesei respective și de numărul de scaune din jurul ei.

Am așteptat câteva minute și am primit meniurile. Există și alte câteva variante în afara mâncărurilor din pește, însă nouă nu ne-au stârnit interesul... noi voiam pește dom'le! :) Așa că ne-am hotărât destul de repede: comanda noastră a însemnat o porție de icre de crap, o ciorbă storceag (o dorință mai veche de-a soției), ciorbă pescărească (pentru mine) și două porții de șalău prăjit cu mămăliguță și usturoi.

Am așteptat cam 15 minute până când ne-au fost aduse icrele. În acest timp eu am mers cu cel mic la locul de joacă aflat în curtea pensiunii, într-o zonă unde nu se vedea de pe terasă. Când mami ne-a sunat și ne-a spus că au sosit icrele, am plecat repede la grupurile sanitare pentru a ne spăla pe mâini (curățenie în acest loc, un lucru important într-un restaurant și nu numai).

Alături de icre am primit și un coș cu pâine prăjită, dar și puțină ceapă tocată mărunt, adusă pe aceeași farfurie cu icrele, într-un bol mic separat. Am gustat fiecare și am ajuns la aceeași concluzie – yummy, au fost delicioase! Băiatul a mâncat cel mai mult, aproape două felii de pâine cu icre!

După alte aproximativ 10 minute ne-au fost aduse și ciorbele; ciorba pescărească mi-a fost servită separat de bucățile de pește și legume care au avut farfuria lor. Foarte gustoasă această ciorbă și porția chiar a fost mare pentru cei 14 lei cât a costat. În ceea ce privește storceagul comandat de soție, aceasta s-a declarat de-a dreptul încântată! Băiatul nu este amator de pește, însă avea să ciugulească din șalăul prăjit de la următorul fel. După ce am dat gata și ciorbele am mai așteptat câteva minute până au venit porțiile de șalău prăjit, însă deja ne potolisem foamea și chiar ne-a făcut plăcere să stăm la aer liber pe terasă. Am cerut și două sticle de Fanta pentru că voiam să bem ceva, însă mai aveam puțin de condus în acea zi, așa că am exclus alcoolul.

Am primit porțiile de șalău prăjit pe două farfurii ovale și am trecut la treabă; peștele cald și bine preparat alături de mămăliguța fierbinte (care ar fi putut fi ceva mai multă), totul tăvălit bine prin mujdei – ce ne puteam dori mai mult?! Poate încă o porție? :) Nu a mai fost cazul, am savurat ceea ce aveam în farfurie, am mai zăbovit câteva minute să terminăm și cele două sticluțe cu suc, apoi am solicitat nota de plată – 120 de lei, cu un mic bacșiș inclus.

Cam aceasta a fost experiența noastră culinară de la restaurantul pensiunii Laguna albastră din Murighiol. O experiență plăcută pentru noi, pe care ne-am dori să o repetăm și pe care o recomandăm și altora!

Înainte de a încheia prezentul articol, o să detaliez câteva prețuri din meniul restaurantului pentru a vă face o imagine cât mai exactă asupra locației: icre de crap – 15 lei/100 grame; icre de știucă – 25 de lei/100 de grame; ciorba storceag – 22 de lei; ciorbă de pui cu tăiței sau ciorbă de văcuță – 10 lei; platoul pescarului – 35 de lei; scordolea – 28 de lei; știucă umplută – 25 de lei/250 de grame; plachie de crap cu mămăligă – 27 de lei; somn prăjit, somn la grătar sau șalău prăjit – 22 de lei/250 de grame; saramură de crap cu mămăliguță – 26 de lei. În meniu am văzut și câteva variante pentru desert, pe noi însă nu ne-au mai tentat: clătite cu ciocolată sau cu dulceață – 10 lei; plăcintă dobrogeană – 12 lei; prăjitura casei – 12 lei. Pentru alte prețuri din meniu la mâncăruri sau la băuturi voi atașa niște fotografii realizate în timp ce răsfoiam meniul pentru a ne hotărî ce vom comanda.

Acestea fiind spuse, noi recomandăm acest restaurant din Murighiol!

Călătorii plăcute tuturor!


[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 16.09.16 14:15:03
Validat / Publicat: 16.09.16 15:47:41
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MURIGHIOL.

VIZUALIZĂRI: 6657 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 La plimbare prin curte, către locul de joacă amenajat pe o latură a pensiunii.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 44300 PMA (din 50 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

mishu
[16.09.16 16:00:36]
»

@Crazy_Mouse: Offf. Am luat articolul in orice ordine numai cea logica nu. Mai intai am votat ca nu cumva sa ratez asta daca mi se intampla ceva vazand pozele, apoi totusi m-am uitat si la poze si inghiteam in sec cu adevarat si parca pe la nas imi veneau mirosuri care mai de care.

Intr-un final am si citit. Insa sper sa nu se supere nimeni ca succesiunea evenimentelor la mine a fost alta, importanta a fost concluzia. Mi-a placut si mai vreau, mie mi-au ramas ochii la ciorba sotiei si la pestele prajit si sa nu zic nu, si la icre... adica in final cam la tot .

Felicitari, votat cu mare placere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
alinaro
[16.09.16 16:31:49]
»

@Crazy_Mouse: Arată foarte bine merindele alea! Uite, cu ocazia asta am învățat/văzut ce este storceagul, nu auzisem niciodată de această ciorbă de pește (cu smântână?).

Michi
[16.09.16 18:41:06]
»

Am prins superbonusul pe care ţi-l acord cu invidie că ai mâncat atât de bine la Laguna Albastră. Noi am luat plasă la Puflene tot în Murighiol. Scump dar prost! În compensaţie şi fără să ştie că am fost nemulţumiţi ne-a plimbat proprietarul prin resort, crezând poate că vrem cazare. Resortul e un fel de Dallas dar cu preţuri forte la cazare.

Floryn81AUTOR REVIEW
[16.09.16 19:43:43]
»

@all: Mulțumesc tuturor pentru aprecierile voastre, pentru ecouri și pentru voturile acordate!

@Michi: Ne-am plimbat și noi prin grădinile Puflene Resort înainte de a merge să mâncăm la Laguna albastră. Ne-am urcat chiar și pe acea platformă care deschide priveliști foarte frumoase asupra împrejurimilor. Însă când am văzut prețurile pentru accesul la piscină și tarifele la cazare din perioada respectivă, am zis clar că acolo nu va fi de noi prea curând. Așa că la restaurant nici nu am mai mers și înseamnă că a fost o decizie bună.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Zoazore
[16.09.16 23:16:49]
»

@Crazy_Mouse: Data viitoare sa iei si icre de stiuca! Sfat prietenesc, fiindca-mi sunteti dragi!

Floryn81AUTOR REVIEW
[16.09.16 23:30:46]
»

@Zoazore: Gata, așa o să facem! Mulțumim pentru recomandare!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinaro, Michi, mishu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Murighiol?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.064833879470825 sec
    ecranul dvs: 1 x 1