ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.03.2010
DE kmy
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Jilava [IF]
ÎNSCRIS: 08.09.08
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
AUG-2009
DURATA: 4 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Muzeul Louvre şi Muzeul D’Orsay

Ilustrație video-muzicală

TIPĂREȘTE

PARISUL – DESTINATIA MULT VISTA

In capitala Frantei mi-am dorit cu atata ardoare să ajung, încât mi-am facut planuri, programe bine puse la punct şi alte pregătiri, de ajunseseră colegii de muncă să-mi spună de ce mă mai duc, pentru că deja ştiu tot.

Am programat plecarea astfel să ajungem în prima duminică din lună pentru că atunci intrarea la Muzeul Louvre şi Muzeul D’Orsay erau libere.

După vreo două zile petrecute prin Germania, iată-ne ajunşi la Paris- oraşul luminilor şi al îndrăgostiţilor…

Ne-am cazat la hotel IBIS Paris Velizy la care făcusem rezervarea cu două luni înainte, oricum nu recomand hotelul nimanui pentru că am avut nişte neplăceri pe care le-am relatat deja şi este foarte departe de atracţiile oraşului După ce ne-am instalat am plecat să ne orientăm.

De la hotel am luat un autobus ce ne-a lăsat la o staţie de metrou (nu m-am gîndit atunci că voi scrie aici şi am uitat staţia metroului). Ne-am luat un card de călatorie valabil pe trei zile.

În prima zi, fiind Duminică am mers la Louvre. Ne-am procurat o harta a metroului parizan, ne-am orientat, am luat metroul şi am coborît la staţia Palais-Royal/Musee du Louvre. Louvre este deschis zilnic de la ora 9 la 18, miercuri şi vineri pînă la 21 iar marţea era inchis.

După cum am spus, noi am beneficiat de ziua gratuită, şi am stat la coadă vreo două ore, dar a meritat. Intrarea în muzeu se face prin controversta piramidă, cobori o scara in spirala si ajungi într-un foaier larg cu mai multe intrări ce dau către aripile clădirii. La fiecare intrare sunt informaţii despre ce ai putea să vezi în galleria care ai ales-o, şi se distribuie gratuit planuri ale muzeului. Tot în foaier este un centru de vînzare de unde-ţi poţi lua suveniruri, albume şi altele. Am lăsat pe acolo o grămadă de bănuţi, pentru că vroiam să iau cu mine şi pe Venus şi pe Gioconda.

La Joconda cum îi zic parizienii era singură pe un perete cu multe, multe sisteme de alarmă şi era fotografiată din toate părţile. Pictura era protejată de un alt perete de sticlă. Era foarte mare aglomeraţia şi nu m-am bucurat prea mult de priveliştea ei.

Am intrat în muzeu pe la ora 10 şi am ieşit la amiază. Ne-am odihnit precum parizienii în gradinile muzeului tolăniţi pe cîte un scaun şi picioarele pe altul.

După Luvru am plecat spre Muzeul d’Orsay. Clădirea este o fostă gară, iar peronul si salile acesteia găzduiesc capodopere impresioniste ale unor pictori cum ar fi Renoir, Monet sau Cezanne, multe sclupturi, fotografii si mobilă.

Clădirea are 3 etaje, iar la mezanin sunt terase care fac legătura cu sălile de expoziţie. Numeroase alte săli sunt accesibile de la aceste trei nivele si anume pavilionul de sus, pasajele vitrate ale marii cupole din partea de est a garii, restaurantul muzeului care era arhiplin, cafeneaua autorilor, libraria si auditoriumul.

De pe una dintre terase se putea admira Sena şi turnul Eiffel.

După această primă zi eram foarte obosiţi, ne-am întors la hotel, am făcut un duş rapid şi am început să conspectăm şi să ne punem de acord cu planurile de a doua zi, dar nu am rezistat tentaţiei de a nu vedea Parisul noaptea, şi am luat maşina şi am plecat din nou...


[fb]
---
Trimis de kmy in 06.03.10 00:37:02
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5687 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (kmy); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 controversata piramida si aglomeratia care ne astepta la Louvru
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 3800 PMA (din 7 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

magdalena
[06.03.10 08:13:22]
»

Sa inteleg ca se pot face fotografii in muzeu. Exista taxa pentru a putea face fotografii? Ai fost cu masina? Cum ai ajuns in Paris ?

Diaura*
[06.03.10 08:16:29]
»

Demna de toata apreciere, initiativa francezilor de a transforma o gara intr-un muzeu. De ce sa nu dea o noua utilitate unei cladiri deja existente? (si cand scriu aceste randuri ma gandesc la uratica Gara de Nord)

La altii se poate; nimic nu se distruge si nici nu se abandoneaza... totul se transforma. La noi... exact pe dos.

magdalena
[06.03.10 08:17:52]
»

Diaura, auzisem zvonuri ca se va desfinta Gara Obor din Bucuresti si ca se va face muzeu, asta apropo de ce spuneai tu......

Pai sa nu scoata francezii muzeu din orice??

kmyAUTOR REVIEW
[06.03.10 09:40:29]
»

magdalena, toata lumea fotografiaza peste tot. Nu exista taxe pentru a fotografia. La Luvru ma intreb cum nu se distrug picturile de la blitul aparatelor de fotografiat. Chiar dacă în unele locuri erau afişe cu fotografiatul interzis, puţini le respectau.

Cred totusi ca fiind atat de muti turisti, personalul nu mai facea faţă să te atenţioneze.

În sala unde era expusă Mona Lisa era nebunie. Luminau bliturile aparatelor, de parca scopul tuturor era să demonstreze tuturor că au o fotografie cu aceasta capodopera.

O să atasez o fotografie să vedeti isteria din jurul acestui tablou. Pe mine m-a uimit acea imbulzeală din jurul tabloului, nimeni nu admira, toţi erau disperati doar s-o fotografieze.

La Paris am plecat cu maşina, dotaţi neapărat cu GPS, altfel nu te descurci prin oraş, toate intrările se fac dinspre autostradă.

Nu ştiu de unde eşti, dar în Bucureşti circulaţia e minunată în comparaţie cu Parisul. Ziua circulam cu mijloacele de transport in comun, iar seara luam maşina. Era cam greu să găsim locuri de parcare, dar ca tot românul, ne-am descurcat.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Diaura*
[06.03.10 10:30:55]
»

kmy, probabil din pricina timpului scurt pe care fiecare il are intr-un muzeu atat de mare, oamenii mai intai fac sute de poze si daca mai au timp mai si admira pe viu exponatele. Apoi cand ajung acasa, stau in liniste si retraiesc momentele petrecute acolo.

Stiu de la prietenii care au fost la Paris ca circulatia este infernala, iar gasirea unui loc de parcare ori intra la categoria " noroc" ori fiecare isi face loc cum poate; uneori se imping usor masinile deja parcate pentru a se mai face loc intre ele.

magdalena - Gara Obor inca functioneaza, si pana se va face una atat de mare care sa acopere toate nevoile traficului feroviar, cred ca eu voi fi pe lumea cealalta. Cei de la transporturi nu sunt capabili sa modenizeze nici ce au... nici vorba sa faca una noua si de mare capacitate.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
ileanaxperta*
[06.03.10 11:05:38]
»

Noi am fost in Paris si ne-am deplasat super bine cu metroul. Este calea cea mai rapida si eficienta intr-un oras precum Parisul. Chiar zilele trecute vorbeam cu fii-mea si-mi spunea ca daca as duce-o acum iar in Paris, nu s-ar rataci, tocmai pt. ca are atat de bine intiparita in memorie, fiecare statie de metrou pe unde am fost in 2006. Si la vremea aceea avea doar...9 ani. Exact asa simt si eu. Oriunde te-ai duce in Paris, n-ai cum sa te pierzi datorita multitudinii de statii de metrou, unde gasesti intotdeauna ceva grozav de vizitat...Si in fiecare statie sunt harti f. bine detaliate.

Bravo ca ai reusit sa vezi Luvrul. Noi n-am reusit pt. ca era o coada de incercuia toata curtea si se pierdea undeva in afara, pe o strada...Sper ca data viitoare, pt. ca m-am plibat deja prin oras, o zi s-o dedic doar acestui minunat muzeu...Un vot si de la mine.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Costi
[06.03.10 11:20:20]
»

@magdalena

În toată lumea civilizată fotografiatul în muzee este permis şi, de regulă, este gratuit, cu unele excepţii bine justificate.

Singura regulă este aceea de a nu folosi bliţul, pentru că lumina puternică poate afecta pictura.

La Orsay, de exemplu, sunt mai multe săli în obscuritate, pentru că vopselele folosite la picturile expuse acolo se pot degrada chiar şi la lumina de intensitate normală.

Pe de altă parte, în cele mai multe cazuri nu e nevoie de blitz, ba chiar acesta poate dăuna la obţinerea unei fotografii de calitate. Este vorba în special de bliţurile aparatelor digitale compacte obişnuite, care nu sunt foarte puternice şi lumina lor bate la cel mult 2 m, restul rămânând în întuneric total. În plus, lumina bliţului poate da reflexii şi umbre care să strice poza.

Eu vă recomand să evitaţi fotografiile cu bliţ în muzee, aşa veţi face fotografii mai reuşite.

Toate fotografiile făcute de mine atât la Luvru cât şi la Orsay sunt făcute în lumina ambiantă, fără bliţ şi vă asigur că au ieşit mai bine decât dacă le-aş fi făcut cu bliţul.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster13
[06.03.10 11:30:40]
»

kmy, poate nu am fost inspirat in alegerea melodiei, daca vrei schimbam!

Costi
[06.03.10 11:55:17]
»

@kmy.

Intrarea la Luvru pe la piramidă nu este singura. De fapt, intrarea principală este cea din strada Rivoli, prin aripa Richelieu. Eu pe-acolo am intrat, dar, e drept, aveam Paris Museum Pass şi nu a trebuit să mai stăm la nicio coadă. Nu ştiu cum se intră dacă mai stai şi la bilete.

@magdalena

Dacă vrei să te duci la Paris cu maşina, recomandarea mea este să o laşi la hotel şi să baţi oraşul cu piciorul şi mijloacele de transport în comun.

Asta pentru că vei ieşi mai bine, atât financiar, cât şi ca timp, pentru că, aşa cum iarna nu-i ca vara, Parisul nu-i ca Bucureştiul şi transportul în comun este foarte bine pus la punct. În schimb, în Paris nu există parcare gratuită nici măcar pentru parizieni, iar în zonele turistice, în cazul fericit când vei găsi un loc de parcare, vei constata că te costă 2-3 euro pentru o oră.

Nu sunt nicidecum de acord cu kmy, care spune că "în Bucureşti circulaţia e minunată în comparaţie cu Parisul. "

Dimpotrivă, circulaţia este mult mai civilizată. Am prins şi eu în Paris momente de aglomeraţie, la "rush hour", dar nimeni nu înjura pe nimeni, nimeni nu claxona, nimeni nu se băga în faţă, toţi respectau regulile şi se respectau reciproc.

Nu mai reiau aici recomandările cu privire la cum să foloseşti transportul în comun, dar dacă citeşti toate postările despre Paris (sunt vreo 20), le vei găsi pe undeva. Bineînţeles, mai sunt şi altele, ale altor useri.

Succes şi călătorie plăcută!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Cristian_h*
[06.03.10 16:32:33]
»

si eu sunt de acord cu ceea ce spune Costi despre circulatia din Paris, este adevarat poate fi aglomerat dar nu este acea aglomeratie haotica din Bucuresti, aici se circula intr-o maniera civilizata!

piti
[06.03.10 16:43:16]
»

@Costi

Sa mai salvez din timp si sa nu citesc 20 de review-uri des .pre Paris te rog sa-mi spui de unde ai avut Paris Museums Pass ? Multumesc .

Costi
[06.03.10 18:22:03]
»

@piti

Salut.

Cel mai bine este să te documentezi singur despre Paris Museus Pass, pe site-ul oficial, de la această adresă

Aici e în engleză, dar este şi în franceză, spaniolă, italiană, alegi ce îţi convine.

În funcţie de numărul de zile (2, 4, sau 6) diferă şi preţul, dar sigur merită.

Avantajul esenţial este că intri peste tot (practic, toate muzeele din Paris, plus Versailles, fără cele câteva, care sunt private), fără să stai la coadă.

Descarcă de pe site broşura şi găseşti lista cu toate muzeele la care intrarea este gratuită cu Paris Pass.

Oricum, sunt atât de multe că nu îţi ajung şase zile, dar dacă la sfârşit tragi linie şi socoteşti, ieşi categoric în câştig.

Poţi să citeşti şi ecoul meu, de la postarea (tot a mea) de la această adresă

Înţeleg că vă pregătiţi pentru o vizită la Paris, vara asta. Vă urez un sejur reuşit!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
kmyAUTOR REVIEW
[06.03.10 18:32:56]
»

multumesc pentru melodie, si tuturor celor care considera impresiile mele utile. Daca esti in vacanta si la distractie nu are rost sa pleci cu masina prin orase unde transportul in comun este foarte bine pus la punct.

kmyAUTOR REVIEW
[27.07.10 09:08:00]
»

Una din modalitatile de a vizita cat mai multe muzee si obiective turisitice din Paris, la un pret cat mai mic este Paris Museum Pass, un bilet pre-platit ce asigura acces la peste 70 de obiective turistice si muzee.

Exista 3 tipuri diferite de permise disponibile: de 2, 4 si 6 zile

Minorii nu au nevoie de permis si pot intra fara sa stea la coada impreuna cu un adult.

Include harta Parisului (strazi/metrou/autobuz)

Acces gratuit timp de 30 de zile la lectii de limba franceza.

Permis pt muzee in Paris valabil 2 zile 38,00 €

Permis pt muzee in Paris valabil 4 zile 59,00 €

Permis pt muzee in Paris valabil 6 zile 79,00 €

Cu permisul pt muzee in Paris, nu se mai platesc taxele de intrare in fiecare muzeu, nu se mai asteapta la coada pentru a intra si nu exista limita la numarul de vizite pe care vrei sa le faci intr-un muzeu.

Avantaje pentru detinatorii de permis pt muzee in Paris:

Intrare gratuita la toate expozitiile permanente – fara asteptare la coada. (Permisele nu includ intrarea la expozitiile temporare)

Vizite nelimitate

Valabilitate nelimitata. Permisele pot fi folosite oricand dupa cumpararea lor, deci pot fi achizitionate cu mai mult timp in avans.

Folosirea permiselor

Trebuie scris numele si prenumele detinatorului precum si data cand urmeaza sa fie folosit prima oara ,pe spatele permisului.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Costi, Diaura*, ileanaxperta*, magdalena, piti
Alte impresii din această RUBRICĂMuzeele Parisului:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.070978879928589 sec
    ecranul dvs: 1 x 1