ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.08.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 1 zile
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Parcul IOR sau Alexandru Ioan Cuza, voi cum ii spuneti?

TIPĂREȘTE

Spune-mi tu cum il stii ca sa-ti spun ce vasta ai? Eu il stiu de cand era Parcul IOR, dar cei tineri il stiu acum asa cum se aude “Al. I. Cuza”

Cele mai vechi amintiri pe care le am despre acest parc sunt cam cu vreo 35 de ani in urma cand iarna (ger adevarat) mergeam acolo la patinoar sau vara la strand.

Apoi in 1984 cand ne-au trimis de la serviciu sa participam la un cros apoi cand au aparut copiii si mergeam acolo sa se joace si sa ne plimbam.

De ceva ani insa nu m-am mai plimbat prin acest parc ci mai degraba pe langa parc admirandu-l din masina.

Duminica (14 august) pentru ca inca nu era foarte cald am decis cu mama sa iesim la o mica plimbare dimineata, astfel incat am luat troleibuzul 70 si am coborat la statia Campia Libertatii si ne-am indreptat spre parc intrarea (parcul are pe toate laturile sale diverse locuri de intrare) din dreptul statuii lui Alexandru Ioan Cuza (intersectia strazilor Campia Libertatii si Strada Baba Novac).

La fel de bine puteti intra in parc si venind cu metroul si coborand la statia Titan, sau cu alte autobuze (101,102,311,330,335)

Din datele oficiale reproduce aici datele “tehnice”

Parcul IOR (acronimul IOR, provine de la numele fabricii Întreprinderea Optică Română, aflată în vecinătate) actualmente Parcul Alexandru Ioan Cuza este situat în partea central-estică a Bucureștiului, în sectorul 3, în perimetrul delimitat de străzile Camil Ressu, Liviu Rebreanu, Câmpia Libertății, C-tin Brâncuși, Baba Novac și Nicolae Grigorescu. Este locul de recreere pentru locuitorii cartierelor Titan, Dristor.

Cu o suprafață de aproximativ 85 Ha, este unul dintre cele mai mari parcuri din București. Amenajarea parcului a început în 1965 și s-a terminat cinci ani mai târziu. Înainte de amenajare, secțiunea dinspre str. Baba Novac purta denumirea de "Reconstrucții", iar sectorul dinspre Bd. Camil Ressu (fost Ion Șulea) se chema "Flax".

În acest parc se află Biserica "Pogorârea Sfântului Duh" construită din lemn în stil maramureșan între anii 1994-1996.

În parc se află Lacul Titan (tura completa de lac 3,14 km) un lac de origine naturală despărțit de podul Liviu Rebreanu în două segmente, numite Lacul Titan 1 și Lacul Titan 2. Pe lac există cinci insule, numite „Insula Pensionarilor”, „Insula IOR”, „Insula Câinilor”, „Insula Trandafirilor” și „Insula Înecaților”.

Acum ca o mica paranteza “Intreprinderea Optica Romana” se afla langa cinematograful Gloria (nici nu stiu daca mai exista acesta) intreprinderea exista insa, a fost infiintata in 1936 ca in 1941 sa fie militarizata astfel incat aici se produceau produse pentru armata (binocluri, lunate, sisteme de ghidaj). Dupa 1949 incep sa produca lentile de ochelari, in 1951 aici s-a realizat primul microscop destinat uzului didactic (asta imi aduce aminte de scoala deoarece foloseam aparate facute la IOR cu lentile Zeiss) iar din 1954 aparate foto. Si in continuare IOR exista si incearca sa tina pasul cu vremea (eventual si cu vremurile).

Mai ramanem putin in zona numelui acestui parc, Unii i-au atribuit chiar si numele de “Parcul Titan” ceea ce nu este corect, parcul Titan aflandu-se in vecinatatea policlinicii Titan.

Revenind insa la parc, inca de la intrare acesta ne-a intampinat cu o curatenie desavarsita, nu stiu daca cu asta trebuia sa incep, insa asta m-a frapat. Nu indraznesc sa spun cum as fi gasit parcul la sfarsitul programului pentru ca nu stiu daca se si pastreaza, dar acum zau ca nu am vazut nici o hartiuta pe jos (noi am ajuns undeva pe la 9.30).

Nu stiam ce sa admir mai curand, pe unde sa o luam (nu uitati ca eram cu mama si nu imi permiteam prea multe, dar la un moment dat o mai lasam sa se odihneasca si ba urcam niste scari sa mai fac o poza, ba mai treceam prin diverse alte locuri).

In final insa am decis sa mergem pe malul lacului. Toate aleile sunt aranjate artistic as putea spune, sunt alei pietruite sau asfaltate, cu piste pentru biciclisti (si am vazut o multime).

Accesul spre malul lacului se face dupa ce urmand una dintre alei (dupa ce am trecut de fantana arteziana) am coborat treptele spre lac trecand printr-un fel de faleza amenajata. Aici ar fi trebuit sa vedem pe mijlocul lacului si o arteziana care tasneste din lac (din masina o vedem de obicei, dar acum cand eram pejos nu functiona la acea ora)

De aici privind pe partea cealalta a lacului nu se poate sa nu remarci o biserica din lemn, de tip maramuresean si care poarta numele de Biserica “Pogorarea Sfantului Duh” (despre ea insa mai incolo putin)

Am pornit mai departe si am ajuns in dreptul unei insule (daca nu gresesc este Insula pensionarilor) la care am ajuns traversand pe o pasarela peste lac (sa zicem un brat al lui).

Insula este minunata, linistita, verde, am dat un scurt ocol admirand si pozand rate si lebede. Fiind inca destul de devreme, pe aceasta insula se mai aflau 3 persoane.

Am travesat inapoi pe maginea principala a lacului unde am putut admira niste pauni care probabil inca isi faceau siesta deaorece nu doreau sa ni se arate.

Ce mi-a placut a fost ca peste tot bancile care sunt de o parte si de alta a aleilor sunt montate pe mici zone pietruite, exact cat tine banca, in rest tot verdeata.

Si ce m-a frapat cel mai mult a fost existenta surselor de apa care sunt aproape la tot pasul astfel incat daca ti-e sete si nu vrei altceva, ai clar cu ce-ti potoli setea.

Daca in schimb vrei sa admira peisajul fie pe marginea lacului, fie cava mai pe interior, sunt disponibile o multime de terase cu masute destul de multe unde sa poti sta si bucura de o bere si de ce nu si de altceva.

Am vazut acum la prima ora o pereche ceva mai in etate care se asezasera la o masuta, cu un suc (nu stiu daca il cumparasera de acolo) insa din traista au scos un pachetel invelit in folie si care reprezenta micul dejun. Placut sa iei masa in oras la prima ora.

Despre geometria parcului sau forme de relief cam greu de spus, am mers dupa cum ne-a dat ghes inima insa admiratia mea pentru acest parc nu contenea sa creasca.

Am vazut o multime de lume de toate varstele prin parc, multi care isi plimbau cateii, foarte multe persoane (de la tineri pana la foarte in varsta care alergau sau mergeau), multi cu bicicletele sau cu rolele.

Am admirat pe lac si un sportiv care se antrena vaslind si a facut cateva ture bine.

Parinti iesiti cu copiii si dand de mancare la rate si lebede. Aici am admirat o multime de rate pe lac, si la fel am vazut si destule lebede. Pasarile erau chiar incantate sa fie hranite. Aici chiar am vazut o “cersetorie” adevarata cum nu cred ca o credeam daca nu o vedeam. Un pescarus nemultumit ca nu primea ceva a inceput sa paseasca spre o doamna cerand pur si simplu mancare (scotea niste sunete care sunau a milogeala) pana cand a capatat, ciugulind din palma doamnei.

Am mai vazut un tatic cu 2 baieti (vorbitori de limba franceza) care se jucau facand baloane de sapun.

Locurile de joaca impanzesc parcul, sunt locuri special amenajate astfel incat copiii sa se poate juca in siguranta. Exista si terenuri de sport, de asemenea amenajate sau chiar si o zona pentru amatorii de skateboard.

Lacul care este amenajat in terase ofera pistele de alergare sau pentru biciclete astfel incat sa te poti antrena avand zone line sau in panta, serpuind sau drepte, iar tu ca simplu “plimbaret” prin parc trebuie sa ai grija totusi sa nu te afli pe teritoriul lor deoarece merg cu viteza si mi s-au parut in unele cazuri chiat putin cam agresivi.

Exista si zona sahistilor si chiar era un grup strans acolo (acum nu stiu insa daca jucau sah sau table )

La un moment dat am sesizat in dreptul iesirii spre cinema Gloria un bust care de la distanta parea a fi al lui I. L. Caragiale si am urcat pana aolo sa fac poze. De aproape tot Caragiale pare a fi, si spun asta deoarece tendinta moderna de design al busturilor este de a le realiza din economie astfel incat par neterminate si usor mai stilizate. Palaria si mustatile insa il dadeau de gol, pentru ca altfel (si i-am dat ocol) nu vezi nicaieri ce reprezinta. Aici o mare bila neagra pentru edilii orasului (gospodari nu pot sa-i numesc), nu este singura statuie despre care nu stii ce reprezinta, si daca noi “recunoastem” personajul, strainii mai ales se uita mirati nestiind la ce se uita si daca reprezinta ceva. Poate o sa spuneti ca nu este treaba edililor, dare eu cred ca este treaba lor ce se intampla in curtea de care ar trebui sa se ingrijeasca.

Revenim la parc, ca e mai placut. Am admirat multe dintre locurile amenajate (imi pare rau ca nu am vazut mai mult decat am vazut), erau amenajate locuri in care sa te poti odihni (diverse tipuri de banci) mai lungi sau mai scurte, amenajate in terase sau pe marginea aleilor), o sa vedeti mai multe in poze.

Dar pe aici circula si trenuletul, din pacate doar de luni pana vineri, cu un program afisat in fiecare statie. Statiile sunt de fapt niste banci (cate una in fiecare statie) incadrata intr-o bolta si avand un stalp pe care e trecut numele statiei si programul. Astfel avem statia Copenhaga, Berlin, Amsterdam. Mi-ar fi placut sa vad si trenuletul.

Am ajuns in final si in apropierea bisericii si am intrat in curtea acesteia. Despre biserica am aflat ca a fost construita in perioada 1994-1996 si a fost sfiintita de Patriarhul Teoctist in 2001. Hramul bisericii se serbeaza de Rusalii si mai exista un al doilea hram: Nasterea Maicii Domnului. Biserica propriu zisa este micuta, turla acesteia are insa o inaltime de 45 metri. Aici se mai gasesc o librarie, o fantana arteziana decorata cu icoane, o incapere unde se aprind lumanari. Biserica este inconjurata in experior de icoane pictate pe sticla. Nu am intrat in biserica, ne-am oprit la intrare deoarece biserica era plina de oameni iar in exterior cred ca mai erau triplu decat in interior.

Accesul spre acest lacas se face prin doua porti maramuresene impresionante.

Ne-am continuat plimbarea, indreptandu-ne de data asta spre iesire (continuandu-ne drumul insa cu traversarea lacului pe deasupra)

Intre timp incepusera si plimbarile pe lac fie in lebede fie in alte hidrobiciclete. Am vazut de asemenea si un pescar care tocmai rpinsese un peste destul de maricel si in interval de cateva minute a mai pierdut unul.

Aproape de iesirea din parc insa am auzit rasete de copii, acestea veneau de la o scena pe care au loc vara spectacole pentru copii. Acum se juca (teatru de papusi) “Alba ca zapada si cei 7 pitici” iar spectatori erau destul de multi.

Era sa uit ceva, caruselul, nu era singura distractie de acolo, era si trenulet pe sina (aceste functiona cu un baietel tare mandru asezat in locomotiva) si altele insa acest carusel era ca o pagina de istorie, pentru ca avea poze cu scriitori in partea de sus si putin mai jos imagini ale Bucurestiului vechi. Foarte frumos, insa cum inca nu avea clienti nu am putut sa-i admir toate laturile.

Ce pot spune in final, am ramas incantata de acest parc care poate fi locul in care sa te regasesti, locul unde te poti bucura de natura, fie ca esti singur sau cu familia oricum ar fi aceasta, fie ca este vorba de companion sau copii, sau asa cum am fost eu cu mama, un loc in care sa uiti de grijile zilnice si de nebunia unui oras poluat.

Un scurt filmulet despre acest parc puteti urmari aici

http://www.netcam.ro/network/camera/video-guide/bucuresti/parcul-al-i-cuza. html


[fb]
---
Trimis de mishu in 16.08.16 15:31:47
Validat / Publicat: 16.08.16 16:55:44
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 3169 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

26 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P21 Ce poate fi mai frumos, apa, lebede, vaporas si o biserica ce se inalta mandra catre cer?
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 39800 PMA (din 44 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

26 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[16.08.16 16:35:00]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Parcuri bucureştene, BUCUREȘTI" (deja existentă pe sait)

Michi
[16.08.16 17:25:37]
»

Ca totdeauna mi-a plăcut review-ul. Măi, te-am luat la amintiri. Am fost cu tata la capătul pământului să-şi comande prima pereche de ochelari cu ramă rotundă. Cred că era prin 50 şi parcă am mers cu tramvaiul 26 care înconjura Bucurştiul ca o linie de centură. Tot cu 26 ajungeam la Scoala de Război (Academia Militară) unde era cartiruit un unchi. Dincolo de tramvaiul 26 nu mai era Bucureşti. Îţi dai seama? Câteodată mă speriu singură de vechimea amintirilor dar review-urile de pe afa mă provoacă.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[16.08.16 17:44:59]
»

@Michi - Multumesc pentru vot si ecou, si poate daca as mai fi tanara as invata sa apreciez altfel amintirile, dar asa poate invata insa generatiile tinere.

Zilele trecute faceam putina curatenie in geamantanul cu amintiri (adica diverse de prin diverse locuri) si acolo am dat peste o vedere (nu cunosc personajele si nu mai tin minte cum am ajuns in posesia ei) veche din 1924. In mod normal as fi aruncat-o de mult, am pastrat-o deoarece reprezinta o femeie in costum traditional.

Acum insa o pastrez ca si valoare sentimentala (nu ma gandesc la valoarea ei materiala).

O zi frumoasa in continuare.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
elviramvio
[16.08.16 18:12:19]
»

@mishu -

Ma gandeam ca ti-am dat votul 14 degeaba si nu ai faimoasele ratuste ale IOR-ului dar le-am gasit. Din poza nu-mi dau seama daca sunt tot rate mandarine cum am vazut acum multi ani. Este un parc foarte frumos din care un vestit politician dorea acum cativa ani sa ia "doar un colt" unde sa faca un mare centru comercial. Iar despre fabrica IOR, Florin Calinescu era, la ceva ani dupa '89, marele actionar, initial n-am crezut apoi l-am vazut la tv povestind despre minora lui afacere.

Ai avut o idee buna sa prezinti parcul IOR, votat cu drag.

Zoazore
[16.08.16 19:03:06]
»

@mishu - Bravos, fată! Iar nu mi-a dat prin minte să scriu de-acasă. Că noi mergeam destul de des prin IOR (că io așa-l știu!).

De când n-am mai fost, s-a schimbat, s-a făcut frumos! Când mergeam noi, era așa deșert la intrare, soare, dar tufe de iasomie. Și-un vaporaș la care beam bere, pe malul lacului. Pe-atunci, rațele erau d-alea comune, sălbatice.

nicole33
[16.08.16 20:03:09]
»

@mishu -

Spune-mi tu cum il stii ca sa-ti spun ce vasta ai? Eu il stiu de cand era Parcul IOR, dar cei tineri il stiu acum asa cum se aude “Al. I. Cuza”

IOR, desigur.

Îl ştiu şi-l frecventez încă din copilărie. Pe Flax prindeam primul strat de bronz la începutul verii înainte de a ajunge prima dată la mare, apoi îl conservam până la următoarea mare. Tot pe Flax exersam primul stil de înot sau doar mă bălăceam ca să mă răcoresc la vârsta şcolii generale, preferându-l clorului din bazinele ştrandului alăturat. De mulţi ani însă apa lacului nu mai este propice scăldatului. În liceu fugeam de la ore şi ne plimbam tot prin IOR.

În ultimii ani mergeam cu maşina până la parc pentru două-trei ore de plimbare cu căţelul care trebuia să facă mişcare şi să mai socializeze. Dar deja parcul se schimbase mult, umplându-se de betoane , cam cum arată el astăzi.

Te felicit pentru ideea de a scrie despre acest parc drag mie, de a-l face cunoscut comunităţii, deoarece merită a fi vizitat în orice anotimp, de către orice categorie de vârstă şi pentru activităţi din cele mai diverse.

nicole33
[16.08.16 20:07:19]
»

@Zoazore -

Și-un vaporaș la care beam bere, pe malul lacului.

Erau şi cârciumi şi alte terase mult mai bune. Pe vaporaş berea era scumpă şi mai bătea şi vântul de-ţi zbura paharul de pe masă. Am încercat o singură dată vaporaşul şi mi-a ajuns.

mishuAUTOR REVIEW
[16.08.16 20:38:09]
»

@elviramvio: Multumesc frumos pentru vizita, vot si completari. Florin Calinescu este un oarescare smecherut, a profitat mult cat a lucrat si la PRO TV cand era el pe val si "cu manutele-astea doua" dirija lucrurile si cunostea lume influenta.

Era cat pe ce sa-l vedem pe el in locul doamnei Tatoiu deoarece se pare ca el primise initial oferta de conducere a celebrei firme facuta celebra de celebra doamna, sau cum vreti voi ca oricum iese la fel.

O seara placuta

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[16.08.16 20:40:11]
»

@Zoazore: Daca mai stai mult cu orasul tau si mai trec o data pe acolo sa vezi tu ce scriu ????. Exista in continuare si vaporas, si bere si nenumarate mese la care sa o bei. Multumesc de vizita si vot.

mishuAUTOR REVIEW
[16.08.16 20:44:12]
»

@nicole33: Multumesc de vizita si vot. Astept si acel vot care sa spuna ca il stie de Al. I. Cuza., sau trebuie sa mai creasca putin ca sa nu zicem noi ca suntem babe ????. Imi doream o astfel de plimbare si am gasit ocazia perfecta. As mai fi stat in parc dar deja mama intrase putin pe avarie asa ca am tractat-o acasa. Norocul meu ca facem 2 pasi pana in statie si atunci a fost de acord. O seara minunata.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinna
[16.08.16 22:23:09]
»

@mishu - IOR. Sunt foarte tânără. În urmă cu mulți, prea mulți ani, mergeam acolo și-mi plimbam copilul în căruț, în londou, așa era pe vremuri. Am amintiri plăcute.

Acum o fi modern dar refuz să-l vizitez pentru că e singurul loc din sectorul 3 care este luminat de Crăciun. Toate becurile și culorile lumii îmbracă parcul de sărbători. Nu-i corect, am făcut sesizare și la primărie. Păi ce, eu, care nu stau acolo, de ce să nu am luminițe pe stradă, de Crăciun?

Felicitări draga mea și salutări mamei!

mishuAUTOR REVIEW
[16.08.16 23:27:22]
»

@krisstinna- Multumesc frumos de vizita si vot. Nici la mine pe strada nu sunt luminite in pomi de Craciun. Asta pentru ca la mine pe strada nu sunt pomi ????. Strada este scurta de tot, pe partea mea pana la nr 5 iar pe partea cealalta pana la nr 18. Insa pun luminite in curte si un Mos (nu pe sotul meu, ci alt mos) care sa-si faca loc cu sacul.

Mai e putin si vine iarna si Mosul incepe sa se apropie, pana atunci insa in continuare vacante placute si mai asteptam povesti romantice, hazlii, marca @krisstinna. O seara frumoasa.

adri-nico
[20.08.16 02:06:18]
»

Data viitoare cind te duci in parc, ia si tu un marker rezistent la apa sau o cutie cu vopsea si scrie peste mustatile statuii pe cine reprezinta ea. Nu pot sa inteleg cum de nu s-a pus o tablita cu numele celui ce este reprezentat pe acel soclu.

Cit despre modernismul busturilor care par a fi neterminate, afla ca esti in urma cu moda. Anul asta, daca nu stii, se poarta "cap sleeve"- adica doar un cap de mineca asa cum vad in poza 33.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Zoazore
[20.08.16 07:43:41]
»

@mishu - Măi, Mișulico, io mă gândesc așa:n-au pus plăcuță pentru ca să facă un fel de concurs ”Ghici, cine-i personajul? ” Așa învață elevii și nu numai despre o mulțime de personaje! Interactiv.

mishuAUTOR REVIEW
[20.08.16 17:14:33]
»

@adri-nico: Nu se poarta numai anul asta si de fapt cred ca moda asta mascheaza economia de material???? Si atunci i-au dat un nume si de aici un nou trend ????. Multumesc de vizita si vot.

mishuAUTOR REVIEW
[20.08.16 17:16:41]
»

@Zoazore: Ma cam inoiesc, macar sa puna aplicatii moderne adica un QR code si sa poti citi info pe tel mobil.

adri-nico
[20.08.16 19:10:17]
»

@mishu - ce informatii pe telefonul mobil daca una ca mine, fidela primului telefon (care n-are nici macar radio sau camera foto), ce ar face cu QR -ul tau? (ca era sa zic "cuier").

mishuAUTOR REVIEW
[20.08.16 22:49:37]
»

@adri-nico - facem "cuierul" sa se adapteze tuturor, asa este eu de exemplu nu o vad pe mama scanand ci citind informatia, pana la urma tot ce e scris se vede cel mai bine.

Yersinia Pestis
[22.08.16 20:56:43]
»

Să-ți spun că Parcul IOR este unul dintre motivele pentru care i-am cumpărat fiie-mii apartament în zonă?

mishuAUTOR REVIEW
[22.08.16 21:22:29]
»

@Yersinia pestis: Da????, glumesc, insa este o zona in care s-a construit intr-o anumita epoca "de aur" si astfel blocurile nu sunt chiar in halul in care amantul poate sari de la iubita direct in apartamentul lui. In plus ai acces usor la metrou si multe alte mijloace de a iesi din zona. Multumesc frumos de vizita si vot si cine stie poate ne vedem in Bucuresti, sau la Focsani sau de ce nu, in curand la Lepsa.

O seara frumoasa.

cristina47*
[01.10.16 22:19:39]
»

IOR este un parc frumos.

Vin miercuri pe-acolo, sa ma plimb cu vaporasul.

Refuz sa-i spun altfel. Pai cum, altfel??? Cand am citit ca nu stiu ce targ avea loc in parcul Alexandru Ioan Cuza, m-am uitat pe internet, sa vad care o fi ala.

[...]-editat WM

Merci pentru articol. Frumos scris. Votat cu placere.

webmaster39
[02.10.16 00:47:34]
»

@cristina47: Ecoul tău a fost șters. Folosește PM pentru astfel de mesaje, iar pentru cealaltă problemă folosește funcția "sesizează" pentru a anunța echipa tehnică.

cristina47*
[02.10.16 00:57:49]
»

@webmaster39: Merci. Am facut doar o sesizare.[...]-editat WM. Data viitoare nu ma mai plang!

webmaster39
[02.10.16 01:06:30]
»

@cristina47: Am luat la cunoștință, mulțumim de sesizare, ecoul tău de mai sus a fost editat. Userul respectiv a fost avertizat.

mishuAUTOR REVIEW
[02.10.16 17:26:04]
»

@cristina47: Nu stiu exact ce a fost, deoarece pana azi am mai putut accesa netul limitat. Multumesc frumos insa pentru vizita si vot.

tata123 🔱 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[13.06.23 11:57:05]
»

@all: Din data de 12 iunie s-au reluat cursele cu vaporașul „Alexandru Ioan Cuza” pe lacul IOR. Debarcaderul se află lângă intrarea Odobești, plutirea pe apă durează circa 25 minute și este gratuită. Capacitatea vasului: 50 persoane.

Programul de funcționare îl găsiți aici: primarie3.ro/index.php/pr ... /comunicat/5642.

Vânt din pupa!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, cristina47*, elviramvio, Michi, mishu, tata123 🔱, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂParcuri bucureștene:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.088762044906616 sec
    ecranul dvs: 1 x 1