ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.08.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Tg-Jiu
ÎNSCRIS: 03.06.12
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUN-2016
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 13 si 17

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Evadare in natura

TIPĂREȘTE

Pentru ca nu aveam timp prea mult sa-l dedicam unei calatorii, dar totusi vroiam sa evadam din aglomeratia orasului, ne-am propus sa facem o mica excursie in apropiere si am ales sa mergem la 50km de Tg-Jiu, in zona Pades, Ponoarele si cheile Balutei.

Prima oprire a fost la Pades, pentru a vizita monumentul Proclamatiei aflat pe campia Soarelui, un simbol al revolutiei lui T. Vladimirescu de la 1821. Monumentul are forma unei piramide si este o constructie impunatoare prin simplitatea lui. Scara pozitionata in partea de rasarit urca spre baldachin unde sunt montate 4 reliefuri turnate in bronz cu scene din timpul Revolutiei de la 1821. Este pacat insa ca monumentul nu este bine promovat, iar spatiul din jurul lui nu se prea bucura de atentia autoritatilor.

Dupa ce am plecat de aici ne-am indreptat spre un monument unic in lume, Podul lui Dumnezeu, aflat in comuna Ponoarele, vizitand cu aceasta ocazie si pestera Podului (care de altfel o mai vizitasem de doua ori, dar de fiecare data intampinaseram dificultati: prima data a fost inuntata, a doua oara nu aveam o sursa de lumina puternica)

De data aceasta am inaintat mai mult in pestera, aavand si lumina si nemaifiind inundata.

Urmatorul popas a fost la campul cu lapiezuri aflat pe colina de deasupra pesterii. Lapiezurile reprezinta forme carstice pe care apa le-a incrustat in calcar. Printre aceste force calcaroase cresc din lol in loc flori galbene, creand imagini deosebite care l-au determinat pe fiul meu sa-si demonstreze talentul de fotograf.

Am coborat apoi spre lacul Zatonul Mare, al carui nivel era mai scazut si aveam astfel posibilitatea sa vedem cealalta intrare in pestera. Pe drumul de intoarcere la masina am mai zabovit sa culegem fragi deliciosi (era sezonul lor) si apoi ne-am indreptat spre cheile Balutei aflate la 3km de Podul lui D-zeu. Drumul pana la chei este neasfaltat, dar ofera un peisaj superb. Se lucra la drumul ce traversa cheile Balutei, pentru a se face legatura cu statiunea Bala.

Cheile au o lungime de aprox. 1km si aici se afla Pestera Balutei, care are o lungime de 248m.

Nu am putut sa o vizitam, din cauza ca intrarea era relativ mica, dar si din cauza apei care se scurgea din pestera.

Am urcat apoi pe Valea Norilor, am trecut pe langa Moara Cracucenilor, din pacate lasata in paragina si am ajuns la o biserica veche din lemn construita in 1783.

Linistea din curtea bisericii ne-a indemnat sa petrecem cateva clipe pe bancile aflate la umbra inainte de a ne intoarce la zbuciumul vietii din oras.


[fb]
---
Trimis de DanTal74 in 03.08.16 21:31:23
Validat / Publicat: 03.08.16 22:55:33
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BAIA de ARAMĂ.

VIZUALIZĂRI: 1436 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DanTal74); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Podul lui Dumnezeu.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 8550 PMA (din 10 voturi)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂO zi în Baia de Aramă și împrejurimi:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.050981998443604 sec
    ecranul dvs: 1 x 1