ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.07.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
JUL-2016
DURATA: 1 zile
familie cu copii
1 AD. + 2 COPII -- v: 11; 5

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Un altfel de delfinariu, un altfel de spectacol - un nou BRAVO!

TIPĂREȘTE URM de aici

Tarife

La intrarea in parcul ce gazduieste delfinariul si in care se mai gasesc o microrezervatie de animale si pasari si planetariul, pe partea stanga intr-o incapatoare cosmelie, se afla casa de bilete. Acest parc face parte din complexul muzeal de stiinte ale naturii.

De aici se pot cumpara bilete pentru vizionarea unui spectacol la planetariu, pentru vizitarea microrezervatiei, pentru echitatie in spatiul special amenajat din zona de capat a microrezervatiei si pentru vizionarea unui spectacol la delfinariu, aceasta din urma numai la pachet cu microrezervatia.

Tarifele sunt:

-Pentru delfinariu si microrezervatie 40 lei adultii si 10 lei copiii peste 7 ani

-Pentru microrezervartie 8 lei adultii si 2 lei copiii peste 7 ani

-Pentru planetarium 8 lei adultii si 2 lei copiii peste 5 ani, sub 5 ani nu au accces

-Echitatie cai / ponei 10 lei / 5 lei pentru 2 ture

Se pot achizitona si abonamente pentru echitatie.

Accesul in parc se face pe la un punct de control similar cu accesul la metrou, unde sunt verificate biletele de acces. Se poate stationa in parc oricat.

Delfinariul - highlightul parcului

Vom purcede mai intai la delfinariu pentru ca se apropie ora spectacolului. Imediat dupa bariere este un sens giratoriu, in mijloc inierbat, in fata caruia se afla cladirea principala a delfinariului, acolo unde este si bazinul mare unde au loc in mod normal spectacolele. De data aceasta l-am gasit in curs de reamenajare. In consecinta spectacolele se desfasurau in perioada in care am vizitat noi delfinariul in bazinul de antrenament, mai micut, dar ce dragut (!). Este situat intr-o constructie alaturata, catre care erai ghidat de sageti indicatoare sau te puteai orienta dupa masa de adulti insotiti de copii, pentru ca se apropia ora de incepere a unui spectcaol. Fata de locul de intrare sala provizorie de spectacole este situata usor in stanga fata din giratoriu.

Bazinul este de forma ovala in comparatie cu bazinul mare, acum inchis, care este rotund. Acest spatiu de antrenament si provizoriu de spectacole este acoperit, spre desoebire de cel principal, dar sa speram ca se lucreaza si la acoperirea celuilalt care era situat in plin soare. Pe una din laturile ovalului este amenajata o tribuna unde incap spectatorii pe cateva randuri amplasate in amfiteatru. Locurile sunt pe banci din lemn. In sala, in armonie cu culoarea apei din bazin, predomina albastrul. Sala era aproape plina, Specatcolul putea incepe.

Noi am fost in decursul anilor clienti fideli ai delfinariului, am urmarit zeci de spectacole. Acum aveam sa vedem ceva nou. In afara de bazinul nou despre care am amintit, intalnim doua dresoare / antrenoare noi. Si abordarea a fost total diferita fata de spectacolele din anii trecuti. Principiul dupa care era gandit spectcaolul era unul mut, prin semne si sunete relevante din care atat publicul avea sa inteleaga ce numar urma cat si delfinii. Mie mi-a placut aceasta abordare de tipul “tace si face”. Antrenoarele au venit standard aducand cu ele fiecare cate o galetata din plastic (tot albastre) pline de peste, rasplata pentru idolii copiilor ce aveau sa prezinte numere spectaculoase si sa culeaga ropote de aplauze.

S-au prezentat numere de forta, numere de duiosie si gingasie, numere spectaculoase. Mai concret am vazut salturi la inaltime ale celor doi delfini care au sustinut spectacolul, inot pe spate in forta, inot cu generare de valuri si stropirea publicului din anumite zone ale tribune. Nu au lipsit insa aducerea pentru cateva zeci de cateva secunde a delfinilor (frumosi mai erau!) pe mal (pe uscat), pe platforma de unde erau condusi prin semne de mamicile lor, dati-mi voie sa le spun asa antrenoarelor. Pe mal ne-au oferit un sarut impresionant pentru cele ce le dedica atat timp si atata pasiune. Delfinii cereau pur si simplu aplauzele publicului. Si le meritau pe deplin. Si le primeau.

Ba au jucat si baschet si au marcat cu tehnica bine pusa la punct la antrenaemte, luand mingea de plastic in varful botului, tinanad-o in echilibru, conducand-o catre cosul de baschet amplasat pe mal la jumatate de metru deasupra luciului apei, unde s-au inaltat si au marcat. Aplauze! Apluaze!

Un alt moment gustat de public a fost cand frumoasa blonda care conducea spectacolul, s-a aruncat in bazin, iar unul din delfini a ridicat-o pe bot si a pornit in viteza cu ea in avanposturi in forta, generand valuri si alte serii de aplauze. Spectaculos!

A fost un spectacol foarte reusit. Trebuie apreciata munca oamenilor carea activeaza aici. Cu siguranmta ca sunt mai multi decat cele doua doamne sau domnisoare care au prezentat spectacolul. Se vad rezultatele muncii si mai ales dragostea ce le-o parte delfinilor. Nu uitati, dragi copii, delfinii sunt maifere! ni s-a spus in avanpremiera spectacolului. Felicitari indiscutabil si actorilor principali: cei doi delfini atat de indragiti de public in general si mai ales de copii. Am urmarit un spetacol nou fata de cel din ultimii ani. Durata acestuia a fost de 15 – 20 minute.

Mai multe informatii pueti gasi si pe www.delfinariu.ro.

Nu ne mai venea sa iesim din sala, am urmarit delfinii inotand linistit pe sub apa, pe drumul spre iesirea din sala, cat timp am pasit pe marginea bazinului. Ne-am fi dorit sa mai ramanem sa stam cu delfinii sa ii admiram, dar nu se mai putea, timpul expirase si allta serie de vizitatori urma peste ceva timp sa se bucure de spectacol.

Microrezervatia

Dupa spectaculosul si indragitul moment cu delfini, am urmat afara indicatoarele catre microrezervatie. Sunt doua cai de acces: una te intoarce in giratoriu de unde faci stanga cum vii de la delfini si din nou stanga, iar alta continua la dreapta cum iesi de la delfini si te conduce undeva la mijlocul microrezervatiei. Am urmat aceasta a doua cale, pentru ca nu intentionam sa vizitam neaparat intreaga rezervatie pe care o stiam bine din anii trecuti.

Ne-am oprit la fazani, cel argintiu care traieste in China, are un colorit superb al penajului. Am acordat o atentie sporita si paunului, care insa de data aceasta, nu ne-a mai prezentat minunatia sa de coada, asa cum ne invatase de la vizitele anterioare. Am trecut si pe la animalele mai comune locurilor noastre precum vacute si vitei, iepurasi, rate si gaste. Un pod din lemn te conduce pe o insula unde pot fi admirate alte pasari de balta. Intr-un spatiu separat amenajat cu dedicatie pentru ei fac galagie sau cica vorbesc in felul lor papagalii. Papagalul Ara este favoritul nostru.

Planetariul

La planetariu nu am fost in acest an, intriucat la plimbarea in acest complex sau parc ne-a insotit si Denisa, ea fiind prea mica sa mai reziste si la spectacolul de la planetariu, unde cu Emi am fost in anii trecuti si a apreciat foarte mult prezentarea. Va recomand planetariul si spectacolul care din ce am perceput eu este acelasi de an buni, dar interesant. Un echipament de la firma Zeiss este mandria planetariului si contribuie la prezentarea spectacolului care te poarta in Constanta de la apua catre rasarit parcurgand bolta cereasca. La iesire se primesc materiale instructie despre astre, despre astrologie.

La revedere!

Inainte sa parasim parcul ne luam la revedere simbolic si de la grupul statuar de trei delfini amplasat in mijlocul giratotriului.

La iesire admiram pe stanga noastra mai multe machete de dinozaurieni amplasate spre deliciul copiilor in parc. Unele sunt telecomandate si se misca deschizand guri, ochi, miscand membre etc.

Vom reveni cu drag in acest parc, daca vom avea ocazia, poate pe viitor in drum spre Bulgaria. Un loc frumos, o pata frumoasa de culoare intr-un loc – Constanta & litoralul roamnesc al Marii Negre – loc cu atata potential turistic, nepus in valoare, care din pacate atrage tot mai putini vizitatori, genul de turism care se practica acum pare mai degraba unul de weekend si de fitze si smecherii. M-as bucura mult sa ma invite copiii mei cand or avea si ei copii, sa imi arate o fata noua a litoralului romanesc sa ne bucuram de vacante cu copii si nepoti din nou la marea noastra. Eu imi iubesc tara si locurile unde m-am nascut si imi doresc sa ne laude strainii si sa dea navala, in scop turistic, si la noi.

Acum va salutam si va sarutam cu drag si va dorim mult soare in vacanta si in suflete. O raza de soare cu dedicatie si un gand bun pentru @maria55.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 23.07.16 08:06:16
Validat / Publicat: 23.07.16 11:02:02
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CONSTANȚA.

VIZUALIZĂRI: 2149 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 moment de tandrete - dragoste mare!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 39800 PMA (din 43 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

mishu
[23.07.16 11:33:45]
»

Asa cum mai spuneam intr-un alt ecou referitor la un articol pe aceeasi tema, apreciezi aceste lucruri can esti copil, apoi ca adolescent ti se pare ca nu ai ce cauta acolo dupa care ca adult descoperi din nou bucuria de a fi acolo pentru a trai bucuria alaturi de copiii tai.

Votat cu mare placere un articol despre a impartasi bucuria alaturi de familie.

mprofeanu
[23.07.16 13:54:15]
»

@Dan&Ema - Un articol de suflet care mi-a reamintit când în urmă cu mulți ani mergeam și eu în patru, pe cărări de munte, pe malul mării, la muzee...

Este o perioadă frumoasă de care să vă bucurați și să profitați că sunt lângă voi și că sunt minunați...

Nu se mai întorc clipele acestea... Cu nepoții este mai complicat pentru că vor să fie lângă părinții lor și te mulțumești cu ce e... Am devenit cam nostalgică...

Vă admir pe toți patru și vă doresc excursii cât mai multe și cât mai frumoase!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[23.07.16 22:02:56]
»

@mishu:

Multumesc pentru ecou, vot si comentariu. Noua tuturor ne-a placut

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[23.07.16 22:19:24]
»

@mprofeanu: multumim mult pentru ecoul de suflet. Savuram cat putem langa copii

cris1982 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[24.07.16 14:06:10]
»

Ne-ati convins sa mergem si noi la Delfinariu si microrezervatie! Cam cat timp dureaza spectacolul cu delfini si vizitarea microrezervatiei?

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[24.07.16 20:20:23]
»

@cris1982:

Spectacolul de la delfinariu este de 20 minute.

La microrezervatie puteti sta cat vreti. Anul trecut cand am stat pe indelete sa admiram toate animalele si pasarile dar sa si calarim, am poposit o ora si jumatate. Anul acesta cred ca nu am depasit o ora cu tot cu delfinariu.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cris1982, Dan&Ema, mishu, mprofeanu
Alte impresii din această RUBRICĂDelfinariu / Planetariu / Vivariu Constanța:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.66488099098206 sec
    ecranul dvs: 1 x 1