ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.07.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Brașov
ÎNSCRIS: 22.04.14
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUL-2016
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Kromeriz - o amintire frumoasa

TIPĂREȘTE URM de aici

Kromeriz - un orasel cochet, loc de popas pentru o dupa-amiaza desi cred ca merita mai mult. Ne-am oprit pentru ca era in drumul nostru si aflasem ca merita vizitat, ce-i drept cam putine informatii, dar asta a fost. Am descoperit mai mult pe parcursul vizitei, dar si dupa ce am revenit acasa si asa m-am hotarat sa scriu.

Orasul aflat in regiunea Olomuc dateaza din anul 1260, cand episcopul Bruno de Schauenburg a dispus fondarea unei așezări care a și fost numită Kroměříž; in prezent are vreo 30000 de locuitori, iar din anul1998 face parte din patrimoniul UNESCO. Si o paranteza draguta: acest orasel este infratit cu Ramnicu Valcea (la centru de informare de afla un panou cu fotografii din cele doua orase).

Ce se poate vizita? La centrul de informare turistica din piata orasului am primit harta cu obiectivele si explicatiile necesare (in lb. Engleza): Castelul si gradinile sale, aflate foarte aproape de centru; Gradinile englezesti, care apartin castelului, dar se afla intr-o alta zona a orasului la vreo 2 km distanta de centru; cateva biserici, dintre care noi am remarcat-o pe „St. John the Baptist”, o biserica in stil baroc, finalizata in1768 cu un interior fastuos si un dom de 35 metri si probabil cea mai mare.

Cateva amanunte despre Castel (sursa Wikipedia): prima constructie a fost realizata în stilul gotic târziu, cu câteva elemente proprii stilului renacentist. In timp a suferit mai multe transformari: la sfarsitul Razboiului de 30 de ani a fost devastat de armata suedeza (1643); a fost apoi reconstruit de episcopul de Olomouc Carol al II-lea in stil baroc, lucrările fiind coordonate de arhitectul italian Filiberto Lucchese, care a amenajat si o grădină de plăcere în fața castelului. După moartea lui Luccese în 1666, Giovanni Pietro Tencalla a continuat lucrările la grădină și a reconstruit palatul pe vechea temelie într-un stil asemănător cu cel al școlii torineze din care provenea. Un incendiu major a avut loc în martie 1752, dupa care episcopul Maximilian Reichsgraf von Hamilton le-a solicitat artiștilor imperiali Franz Anton Maulbertsch și Josef Stern să restaureze clădirea și să decoreze sălile palatului cu lucrările lor. În afară de picturile lor, palatul adăpostește încă o colecție de artă, considerată a doua ca valoare artistică din țară, în care se află ultimul tablou mitologic al lui Tițian, Pedepsirea lui Marsyas. În anul 1777 palatul de la Kroměříž a devenit reședința oficială a arhiepiscopilor romano-catolici de Olomouc. Datorita interioarelor sale frumos decorate si gradinilor impecabil amenajate palatul a fost folosit pentru filmarea scenelor de interior de Milos Forman in „Amadeus” (1984) si „Immortal beloved” (1994).

Sper ca cele povestite sa va fi starnit curiozitatea, si daca treceti prin zona sa faceti un popas.


[fb]
---
Trimis de Gabi Georgeta in 19.07.16 17:07:06
Validat / Publicat: 19.07.16 17:42:52
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CEHIA.

VIZUALIZĂRI: 3224 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Gabi Georgeta); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 Gradinile (de langa castel, la celelalte mai mari si mai frumoase, din pacate nu am mai ajuns) -1
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13700 PMA (din 16 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Brno şi împrejurimile:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.040460824966431 sec
    ecranul dvs: 1 x 1