ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.06.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 08.01.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JUN-2016
DURATA: 1 nopți
prieteni
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 36 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 4 MIN

La Strannopriemnica Guest House

TIPĂREȘTE

Hotarandu-ne destul de tarziu in a merge la Bojentsi, cautand cazare prin intermediul deja prietenului nostru “booking.com”, nu am mai gasit prea multe optiuni.

Chiar daca stateam o singura noapte in Bojentsi, cunoscand arhitectura si frumusetea acestui sat, doream ca nici cazarea sa nu fie mai prejos.

Initial am rezervat la o pensiune nou aparuta pe booking, pe care o stiam doar din exterior, trecand pe la poarta ei, in plimbarile noastre din excursia trecuta in Bojentsi, anularea acestei rezervari facandu-se gratuit pana in ziua cazarii.

Cu vreo 2-3 saptamani inainte de mini-sejur, lecturand site-ul booking.com, am avut placuta surpriza sa gasim camere libere la o alta pensiune, pensiune la care fusesem cazati si data trecuta.

Chiar daca rezervarea la aceasta pensiune nu era cu anulare gratuita, iar pretul ceva mai piperat fata de dincolo, am ales iarasi aceasta pensiune unde ne-am simtit foarte bine.

Este vorba de Strannopriemnica Guest House, de fapt un complex, ce cuprinde 2 corpuri de cladiri unde se gasesc camerele de inchiriat, un corp ce adposteste restaurantul (mehana) la etaj si bucataria la parter, plus o terasa tare draguta, unde erai ferit de razele soarelui, la adapostul unei boltei din vita-de-vie, plus cateva umbrele mari distribuite strategic pe terasa.

Atat corpurile de locuit cat si cladirea restaurantului au o arhitectura placuta, specifica locului, bine intretinute.

Verdeata multa din curte, pergolele cu trandafiri, padurea ce inconjoara intrgul complex dau o imagine superb acestei locatii.

Daca data trecuta am avut rezervata o camera dubla in corpul din dreapta, acum am rezervat o suita junior, acestea regasindu-se in corpul de cladire din stanga.

Camera primita, mai mare decat celalalt model de camera dubla rezervata anul trecut (nu ca acea camera ar fi fost mica :))), a beneficiat si de balcon, un balcon e drept chiar micut, micut, al nostru, al camerei vecine fiind dublu, adica normal.

Vederea de pe balcon dadea direct spre padure, in micuta curticica din spatele vilei, o frumusete, te relaxeaza cu adevarat aceasta priveliste.

Camera foarte curata, pe langa patul dublu, larg, este mobilata in plus si cu o canapea de 2 locuri, mobilierul de culoare maro contrasteaza tare placut cu pereti zugraviti in alb. O camera mobilata cu mult bun gust.

Un dulap incapator, noptiere langa pat, un TV care parca ar fi trebuit cu o diagonala mai maricica si amplasat cumva mai in raza vizuala, dar care nu ne-a deranjat nici ca dimensiuni nici ca amplasament.

Mini-frigider in camera, internet WI-FI gratuit cu un semnal bunicel completeaza facilitatile acestui complex.

Lenjeria alba, prosoape albe, curate si pufoase, pardoseala sclipind de curatenie.

La baie noi am avut o cabina de dus, dar fara usi =)) si aici fiind foarte curat, consumabilele de genul sapunului si gelului de dus la locul lor.

Patul foarte comod, o spun de prin experientele mele, destul de greu ma impac cu paturile de prin hoteluri, dar mai ales cu pernele. Ba sunt prea moi, ba prea tari, pentru “gusturile mele”. =))

La partea de restaurant, numai si numai de bine.

Taverna este foarte frumos amenajata, rustic, iar mancarea, nu gustoasa, ... foarte gustoasa, la un raport pret-calitate excelent.

O servire prompta, tot personalul fiind cu zambetul pe buze, te fac sa te simti chiar bine.

Intamplarea a facut sa comand seara acelasi fel de mancare pe care il comandasem si anul trecut, la una din mese. Am realizat acest lucru doar dupa ce mi-a fost adus la masa. =)). Dar a meritat, mancarea fiind foarte gustoasa.

Noi avand si mic dejun inclus, am optat din cele cateva variante prezentate, la cel traditional bazat pe placinta cu branza specific bulgareasca- banitsa, insotita de un castronel de iaurt, plus cafeaua de riogare. Pare putina mancare la micul–dejun dare eu consider ca este suficienta.

Mai aveau si varianta de meniu care continea niste gogosi mari din coca de paine, prajite in tigaie, cu branza si vreo 2 feluri de gem alaturi, sau varianta de mic dejun clasic, continental.

Un inconvenient, as spune pentru noi, este servirea destul de tarzie a micului dejun, incepand cu ora 9,00, noi fiind foarte matinali de obicei. Dar am beneficiat pana si de acest lucru si treziti pe la 7,30 am iesit la plimbare pe stradutele din sat, stradutele pietruite fiind pustii la acea ora, fiind racoare si liniste in care puteai auzi ciripiturile si trilurile pasarelelor. O minunatie sa te plimbi la acea ora prin catun.

“Ne-am facut de cap”, fiind aproape singuri pe ulite, permintandu-ne sa facem fotografii din toate unghiurile posibile fara sa deranjam si fara sa fim deranjati de nimeni. =))

O alta bila alba a acestei proprietati este faptul ca se pot achita cu cardul serviciile achizitionate., iar fata draguta (care nu stiu daca este chiar proprietara sau doar administrator, dar nu se dadea inapoi in a servi si la mese), ce ne-a intampinat la sosirea noastra vorbeste bine lb. engleza, este o prezenta mai mult decat agreabila.

Sa mai completez si ca masinile se pot parca chiar la intrarea in complex, fiind loc suficient.

O cazare despre care as zice ca merita a fi luata in seama, nici nota de pe booking nefiind de lepadat: 9,2.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Testosu' in 14.06.16 19:15:53
Validat / Publicat: 14.06.16 20:08:39
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1764 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Testosu'); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 Restaurantul (mehana)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 30800 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 36.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    9 ecouri scrise, până acum

    ANILU [14.06.16 20:49:14] »

    Am citit, am votat, m-am uitat la poze și iar m-am întors, nu-mi ieșea cu pronunția sau citirea numelui pensiunii. Am văzut într-o poză și numele pensiunii scris în bulgareste, vă descurcați cu limba?

    Mi-a plăcut cum ai descris totul, locația este foarte frumoasă.

    Am văzut că sunteți matinali și vă plac plimbările (pe la bulgari dar și pe la noi) indiferent de anotimp.

    Felicitări.

    Toate cele bune

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Testosu' [14.06.16 21:10:03] »

    @ANILU: cu cititul in bulgareste binisor, a fost se pare de folos lb. rusa predata in scoala. O parte surprinzator de mare de cuvinte sunt comune si in romana. Nu am intampinat probleme de a ne face intelesi sau de a obtine informatii utile nici prin cele mai ascunse si izolate satuce, pe fel si fel de drumuri secundare. Chiar daca nu stiau o boaba de engleza, mai un cuvant in bulgara, mai unul in romana, mai un semn, mai un gest, am scos-o la capat. Si am batut Bulgaria in ultimii ani de la est la vest si de la sud la nord. E drept am batut mai mult zonele de munte si foarte putin zona de mare, de la Varna spre Burgas.

    Da ne plac plimbarile, in special drumetiile montane, dar si excursii de vizitare a diferitelor obiective turistice. Chiar si in vacanta ne trezim in jur de 7-7,30, mai ales cand avem planificata vreo drumetie de o zi.

    Multumesc de aprecieri.

    Vacante cat mai faine!

    mishu [17.06.16 16:02:33] »

    Articolul mi-a placut la fel ca si celalalt in care povesteai despre aceste locuri. Cat despre poze, primul lucru care mi-a venit in minte a fost melodia lui Mihail "Ma ucide ea".

    Pozele sunt minunate si pe langa calitatile tale de fotograf, mediul inconjurator este cel care a asigurat si el rezultatul final.

    Felicitari, votat cu mare placere.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Testosu' [17.06.16 17:52:22] »

    @mishu: nu stiu cat mai conteaza prea tare priceperea fotografului in asa frumoase locuri. La tot pasul gasind ceva incantator.

    Trebuie sa recunosc ca o parte din foto incarcate pe site sunt relizate de sotie.

    Noi intotdeauna avem dupa noi 2 aparate foto, cel putin pe munte suntem fiecare cu aparatul sau. Seara, prin oras, sau pe la unele obiective turistice, mai renuntam la unul din aparate, multumindu-ne doar cu unul.

    E drept ca si aparatele sunt destul de mici, fiind adeptii aparatelor foto compacte, mai usor de carat pe munte, decat un DSLR masiv.

    DSLR-ul consider ca este pentru cei care se pricep in ai exploata caracteristicile. Daca nu te pricepi in a utiliza cum trebuie un DSLR vei realiza afoto de aceeasi calitate cu cele realizate cu un "compact" de cateva sute de lei.

    Plus ca am intalnit destul de multe persoane care din cauza volumului si greutatii unui DSLR, renuntau efectiv sail mai care dupa ei, lasandu-l in camera.

    ... multumesc pentru aprecieri! :-):-):-)

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    mishu [17.06.16 20:08:03] »

    Corecta observatia privitoare la DSRL, e ca si cand vrei sa mergi in clasa a V-a direct. Nici eu nu ma prea pricep la aceste tehnici astfel incat un aparat ceva mai simplu e in regula. In ultima vreme insa (pana o sa-mi iau si eu un aparat foto cat de cat bun, ca am folosit doar imprumutat) am facut poze cu tableta. Sper insa la un upgrade si in acest domeniu.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA [17.06.16 20:28:28] »

    @mishu:

    Faza cu facutul pozelor cu tableta ai invatat-o cumva de la chinezi, ca peste tot pe unde am umblat doar chinezii foloseau metoda asta?

    mishu [18.06.16 18:43:09] »

    @nicole33 - , touche, nu, insa asta a fost cel mai bun lucru pe care l-am avut la indemana, si daca tot ne amuzam pe seama mea, gandeste-te cam cum aratam anul trecut la Barcelona: aveam un aparat foto foarte bun insa imprumutat si care a avut o oarecare problema, astfel incat puteam sa fac doar foarte putine poze cu el, asa incat faceam pana imi indica sa schimb bateria (foarte des, eu avand 3 randuri de baterii pe zi la mine), tableta, cu care am facut poze in spatiile aerisite si mai libere si telefonul, cu care faceam poze cand celelalte 2 nu mai erau o optiune.

    Dar las ca ma fac eu mare si o sa-mi iau un aparat care sa fie doar al meu (si sa fie suficient de bun insa nu foarte voluminos).

    PS- In China nu prea am vazut oamenii facand poze cu tableta, majoritatea erau cu aparate mai mult sau mai putin bune, si foarte putin cu telefonul, mai ales in restaurante tinerii care-si faceau selfie.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Dan&Ema [26.06.16 12:38:01] »

    ce bine arata papica!

    Testosu' [26.06.16 18:58:50] »

    @Dan&Ema: si a fost si tare gustoasa! :-)

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    ANILU, Dan&Ema, mishu, Testosu'
    Alte impresii din această RUBRICĂStrannopriemnica Complex [Bozhentsi]:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.052700996398926 sec
    ecranul dvs: 1 x 1