ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.06.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Targu-Jiu
ÎNSCRIS: 08.07.14
STATUS: SENATOR
LUNA
MAY-2016
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
85.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Două restaurante OK în Făgăraș

TIPĂREȘTE URM de aici

În review-ul de față voi descrie două restaurante din municipiul Făgăraș, pentru a veni în sprijinul celor care urmează să petreacă weekend-uri / sejururi în zonă (știu că unii useri AFA am fost deja, însă sper că va fi util totuși celor care nu au apucat încă să meargă sau vor reveni în zonă).

Așadar, după vizitarea Cetății Făgăraș stomacul își cerea drepturile și trebuia să ne îndreptăm spre un restaurant pentru a servi masa. Aveam recomandări despre două restaurante: Bulevard și Casa Terra. Primul restaurant ne-a fost recomandat de doamna care ne vânduse biletele de acces în cetate, în timp ce al doilea ne-a fost recomandat de către dl. Florin, gazda noastră de la Pensiunea Belmonte. Din cauza orei târzii am ales primul restaurant, pe considerentul situării sale foarte aproape de cetate, urmând ca în ziua următoare să încercăm preparatele celui de-al doilea restaurant.

Restaurantul Bulevard este situat pe B-dul Unirii, nr. 1A. Dacă adresa nu vă indică mare lucru, vă voi spune că este situat în centrul orașului, chiar în sensul giratoriu. Aici am parcat mașina întrucât sunt amenajate multe locuri de parcare fără plată.

Restaurantul este parte a unui complex format din hotel, trei saloane: Salonul Roșu (260 locuri), Salonul Auriu (180 locuri) și Bar Salon (60 de locuri) și o terasă. Terasa este amenajată cu gust și are în mijloc o fântână arteziană.

Am intrat în holul hotelului, în dreapta este recepția, iar în stânga este sala mică, cea cu 60 de locuri. Am ajuns în jurul orei 16.30 și în sală erau trei mese ocupate la acea oră. Sala este amenajată cu gust, în nuanțe de crem și maron, iar mobilierul este confortabil. După denumirea ei ne dăm seama că în această sală se află și barul, care a fost amenajat semicircular, deservind astfel și terasa, în care se poate ajunge din Bar Salon.

Am fost întâmpinați cu amabilitate de o domnișoară care făcea parte din personalul restaurantului, ne-a invitat să ocupăm o masă și ne-a adus cu promptitudine meniurile.

Meniul este unul generos, ai de unde să alegi. Nu l-am răsfoit mult timp, hotârându-ne ușor asupra felurilor de mâncare pe care urma să le comandăm. Am comandat două ciorbe de vită, două porții de piept de pui cu garnitură cartofi nature, două salate de varză, o sticlă de Coca – Cola și o apă plată 500 ml.

Până să ne fie adusă comanda am făcut o vizită și la toaletă. Aceasta este duficient de spațioasă, amenajată cu gust și curată.

Servirea a fost promptă, nu am așteptat mai mult de zece minute și ne-au fost aduse ciorbele. Nici după felul doi nu am așteptat mult. Porțiile au fost suficiente iar preparatele gustoase. Nota de plată a fost 68 lei și consider că e un preț bun.

În continuare voi reproduce din memorie câteva prețuri: ciorbele (200 g): 8 lei, cu excepția celei de burtă care costa 10 lei, felurile principale între 14 și 23 lei, garniturile. 4 lei, salatele: 4 lei, apă plată / minerală 500 ml: 4 lei, sucuri 250 ml: 4 lei.

Restaurantul Casa Terra a reprezentat locul unde am servit masa în ziua de sâmbătă a weekendului petrecut la Pensiunea Belmonte. După cum spuneam anterior, restaurantul ne-a fost recomandat de către proprietarul pensiunii menționate mai sus.

Am venit aici după ce am vizitat câteva obiective turistice din zonă: Biserica Rupestră și Schitul ”Sfântul Nectarie” din Șinca Veche și Mânăstirea Șinca Nouă. După servirea mesei urma să plecăm spre Stațiunea Climaterică Sâmbăta, cu un mic ocol în satul Cincșor pentru a vizita Biserica Evanghelică.

Restaurantul este situat pe strada Negoiu, nr. 2 A., la 5-6 minute de mers pe jos din centrul orașului și este amenajat într-o casă veche. Mărturisesc că dacă o privești din exterior, priveliștea nu este una încurajatoare pentru a te determina să servești masa aici. În dreapta ușii de acces în restaurant este montată o tablă pe care este specificat meniul zilei și prețul său. Trebuie să fac precizarea că meniul zilei este pregătit doar în zilele lucrătoare (prețul din ziua de vineri era 18 lei).

În interior, lucrurile stau altfel, restaurantul arată Ok, fără a avea pretenția că este un local cu pretenții. Capacitatea sa nu este foarte mare, cred că încap doar 30 de persoane.

Restaurantul este amenajat simplu, chiar cu tendințe retro. Este cunoscut în oraș ca fiind un restaurant care utilizează ingrediente de la producătorii locali, precum și pentru gustul preparatelor de aici. Acest local a adoptat conceptul ”Slow Food”, care, pe scurt înseamnă promovarea redescoperirii rețetelor tradiționale românești și promovarea conceptului de hrană sănătoasă, fără chimicale și organisme modificate genetic.

Am ajuns aici undeva în jurul orelor 15.00, pe o ploaie torențială, norocul nostru a fost că am putut lăsa mașina în fața restaurantului.

Am fost întâmpinați de unicul ospătar, ne-am așezat la o masă și în scurt timp ne-au fost aduse meniurile. În acest moment am avut prima surpriză neplăcută, meniurile erau „tare obosite”, foile aveau colțurile îndoite. Mi s-a părut un mod superficial de a trata acest aspect.

Întrucât pe parcursul vizitelor efectuate la obiectivele menționate mai sus mai ronțăiserăm câte ceva, am dorit să comandăm un singur fel de mâncare, optând pentru ciorbă de burtă. Surpriză, nu aveau deși era specificată în meniu. Am cerut ciorbă de văcuță, dar... ați ghicit, nu aveau (a doua surpriză). Ospătarul și-a cerut scuze pentru acestă situație, motivând că au avut un eveniment și aceasta este cauza pentru care nu au pregătit toate felurile de mâncare trecute în meniu. Chiar dacă am acceptat scuzele, aș dori să menționez că servirea aici lasă de dorit, iar nota generală acordată global celor două restaurante este influență negativ servirea de la acest restaurant.

În această situație, am comandat ceva ce se poate pregăti repede: două porții de piept de pui cu cartofi țărănești, o salată de varză, o porție de murături asortate, plus o apă plată de 500 ml și un suc de 250 ml.

Comanda ne-a fost adusă într-un timp rezonabil, preparatele au fost gustoase, porțiile au fost ceva mai mari decât la Restaurantul Bulevard, iar factura a totalizat 62 lei.

În continuare voi reproduce din memorie câteva prețuri: ciorbele (300 g) 11,5 lei cu excepția celei de burtă care are prețul de 12,5 lei; felurile principale între 12 și lei 23 lei; garniturile 5 lei, salatele 5 lei; sucurile 5 lei; berea între 5 și 12,5 lei.

Ca și în cazul Restaurantului Bulevard, am dat o tură și pe la toaletă. Spre deosebire de primul restaurant, spațiul este mai mic, dotările sunt mai vechi, iar la capitolul curățenie este tot în urma primului restaurant.

Concluzionând, dacă vă doriți un restaurant cu o ambianță plăcută, cu prețuri Ok, alegeți Bulevard, iar dacă veniți în cursul săptămânii și doriți meniul zilei sau meniuri preparate doar din produsele localnicilor (să îi credem pe cuvânt), alegeți Casa Terra.

În final vă doresc alegeri culinare inspirate!

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de costy69 in 10.06.16 09:40:17
Validat / Publicat: 10.06.16 11:29:45
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în FĂGĂRAȘ [BV].

VIZUALIZĂRI: 16590 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (costy69); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 Restaurantul ”Casa Terra” din Făgăraș
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29000 PMA (din 30 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Făgărașului?:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.074598073959351 sec
    ecranul dvs: 1 x 1