ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.05.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Constanta
ÎNSCRIS: 04.10.09
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
FEB-2016
DURATA: 3 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 48 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 13 MIN

Mistral - nestemata din sufletul meu!

TIPĂREȘTE

Am două locuri în inima munților unde îmi place să mă retrag ori de câte ori simt că am nevoie de liniște și de răsfăț cu aerul curat al pădurilor. La Sinaia, în vecinătatea Peleșului și la Mistral Resort Moieciu, punctul vestic de acces în Rezervația Bucegi. Ambele relativ accesibile din Constanța, punctul de plecare ori de câte ori aleg un traseu în funcție de nevoile și dorințele familiei.

Am să vă povestesc astăzi despre Mistral Resort Moieciu, un loc deosebit care și-a câștigat faima în timp și care nu a făcut nimic, niciodată, pentru a se arăta în fața oaspeților și a turiștilor altfel decât este în realitate. Doar citind impresiile de pe AmFostAcolo, realizezi că vorbim despre o locație de top din turismul românesc, cu o clasificare mai mică decât ar fi fost corect, dar cu servicii pentru o treaptă superioară. Voi încerca să dezvolt...

Prima mea întâlnire cu Mistral Resort Moieciu a fost în urmă cu vreo 4 ani, când am decis să-i fac o surpriză soției mele, de ziua ei. Eram cazați la Sinaia, dar am decis ca masa festivă, dacă o pot numi așa, să o servim la Mistral, după o plimbare prin Bran. Soția mea nu bănuia nimic chiar dacă nu înțelegea de ce trebuie să mergem până la capătul localității Moieciu să servim o simplă masă de prânz. Explicându-i că este un hotel de top cu un restaurant pe măsură, se pare că am reușit să-i spulber din întrebări, mulțumindu-se să admire peisajul și vilele împodobite cu flori ca în Austria. Am ales o masă pe terasa hotelului, cu vedere directă către crestele Bucegilor, am servit specialități românești care îmi plac în mod deosebit, la un moment dat a venit doamna director cu șeful de restaurant și ne-a oferit o sticlă cu vin roșu, un cabernet deosebit și un desert, parcă ștrudel cu înghețată. Din partea casei, da! A fost un moment deosebit, lacrimile ei n-au întârziat să apară, am dansat, am cântat, am avut momentul nostru de fericire maximă! Deși am mai făcut astfel de surprize de ziua soției, niciodată n-am fost tratați cu atât de multă atenție din partea unui administrator de hotel și restaurant, iar acest lucru pentru noi a contat enorm. Vă mulțumesc, doamnă!

Am povestit această primă întâlnire cu Mistral Resort Moieciu pentru a înțelege dragostea pentru acest loc și dorința cât mai grabnică de a reveni acolo, de a ne trezi dimineața și a inspira aerul curat al pădurii și de a te bucura de frumusețea naturii din acest colț de rai.

Ulterior i-am propus Admin-ului AFA să organizăm o întâlnirea anuală a comunității acolo, fapt care s-a concretizat doi ani mai târziu, în 2014, întâlnire care a rămas în inima multora, inclusiv a mea, ca fiind una dintre cele mai frumoase. Foarte mulți avem amintiri deosebite de la acea întâlnire, pentru mine Carnavalul organizat atunci fiind pe cât de interesant pe atât de distractiv.

În acest an, am revenit din nou la Mistral cu dorința de a re-edita Carnavalul AFA, am ales un weekend din februarie, singurul în care hotelul avea disponibilitate, restul perioadelor fiind ocupat cu diverse grupuri ale unor multinaționale sau turiști. Am sărbătorit două evenimente, ziua de naștere a unei foarte bune prietene și Carnavalul Tomiris.

Drumul până la hotel

Din Constanța nu ai foarte multe variante, în general aleg A2-centura Bucureștiului – A3 și apoi DN1 până la intrarea în Predeal, când intru pe DJ 73A către Pârâul Rece iar din Râșnov. Către Bran și Moieciu pe DN73. Din Moieciu de Jos, părăsim DN73 și urmăm indicatoarele către Moieciu de Sus, pe DJ73F.

O a doua variantă pe care am folosit-o des a fost A2 – centura de nord București – A1 Pitești – DN73 Câmpulung Muscel și aici un scurt popas pe la rude – Rucăr – Moieciu de Jos și apoi dreapta pe DJ73F către Moieciu de Sus.

Atenție la indicatoare în momentul când părăsiți drumul national și vă îndreptați către Moieciu de Sus. Șoseaua este în pantă cu o ușoară curbă astfel încât trebuie să fiți atenți, cel mai vizibil este indicatorul către Cheile Grădiștei, direcție în care trebuie să mergeți și voi. De la intrarea pe 73F și până la Mistral mai aveți de mers în jur de 15 km, în general șosea bună, ceva mai largă în Moieciu de Jos și mai îngustă în Moieciu de Sus.

După 5 km veți întâlni pe dreapta indicatorul pentru Cheile Grădiștei, insă noi ne continuăm pe direcția de mers către Moieciu de Sus, în care vom intra peste alți 3 km. Șoseaua a fost asfaltată în urmă cu un an, este impecabilă, dar foarte îngustă, urmând să se îngusteze din ce în ce mai mult către capătul localității. Două mașini trec greu una pe lângă cealaltă, iar când pe lateral sunt turiști, acest lucru devine dificil. Iarna, când este zăpadă, soseaua este mult mai îngustă, în general mașinile aleg câte un refugiu improvizat pentru ca cealaltă să poată trece. Dar partea bună este că nu sunt foarte multe mașini. După alți 3 km de mers prin Moieciu de Sus, traversăm un podeț și urmâm pe stânga indicatorul către Mistral Moieciu foarte bine poziționat și vizibil. De aici și până la marginea localității unde se află hotelul mai sunt aproximativ 4 km, însă drumul este deosebit, peisajul fiind de poveste.

Parcarea

Ajunși la capătul localității descoperim Mistral Resort Moieciu pe partea stângă. Avem la dispoziție trei parcări, una imediat pe dreapta, iar celelalte peste podețul de intrare în complex, a doua imediat pe stânga iar cealaltă în fața hotelului. Nu știu exact capacitatea locurilor de parcare, însă cu siguranță depășește cu ușurință numărul de camere ale hotelului. Există un angajat care supraveghează parcarea și care te îndrumă unde să parchezi și din câte știu acest serviciu nu intră curent în oferta și descrierea hotelului, fiind un plus.

Hotelul

Mistral Resort Moieciu este situat la o altitudine de 1130 m. la granița Rezervației Naturale Bucegi, într-un cadru de poveste, cu vederea direct către crestele Bucegilor. Amplasarea privilegiată în acest decor il recomandă pentru o cură de liniște, relaxare și o vacanță fără agitația vieții cotidiene.

Hotelul dispune de 47 de camere duble cu vederea către pădure, către satul Moieciu sau direct către crestele Bucegilor, 12 duplexuri, 3 camere single și una junior suite dispuse pe patru etaje.

La parter, imediat în partea stângă de la intrarea în hotel descoperim o recepție demnă de hotelurile de 4 stele, unde descoperim diploma de excelență AmFostAcolo.ro obținută în 2014 cu ocazia Festivității de premiere a unităților de cazare din zona Bran-Râșnov-Fundata-Moieciu (vezi filmul). În stânga recepției se află locul de joacă pentru copii și un loc de supraveghere pentru părinți, o sală de fitness și biroul doamnei director, în dreapta descoperim scările pentru etajele superioare și liftul.

Față în față cu recepția întâlnim un imens lobby cu fotolii, canapele și măsuțe, un computer cu acces la internet prin cablu, un bar de unde se poate comanda orice pentru adulți sau copii. În partea dreaptă, după o ușă de acces descoperim scările către restaurantul hotelului și către Clubul Heaven și sala de conferință de aproape 200 de locuri, compartimentată astfel încît să suporte evenimente cu o mai mică sau mai mare participare. La ultimul etaj al hotelului se află Sky Bar-ul panoramic și locul unde se poate servi o cafea sau un ceai în deplină liniște, cu o priveliște superbă.

De remarcat că pe fiecare palier al hotelului există internet wi-fi, iar semnalul este destul de bun, adică eu n-am avut probleme din acest punct de vedere. Încă de la deschiderea hotelului, în decembrie 2009 s-au contactat cele mai mari companii de telefonie mobilă pentru instalarea unui releu, pentru un semnal mai bun, însă se pare că acest lucru nu intră în sfera lor de interes.

Camerele

În 2014 am beneficiat de un duplex lux, fiind cu cei doi copii, o cameră mochetată cu scară interioară, cu două balcoane, unul către munții Bucegi, al doilea către pădure, un living de 15 mp cu o canapea extensibilă și un dormitor la etaj de 35 mp, cu un baldachin din lemn masiv lucrat manual, mobilier de lux, măsută, fotolii, o baie foarte curată, prosoape personalizate imaculate, ceea ce este cel mai important, o cabină de duș, feon, săpun, șampon, gel de duș.

In duplex dispuneam de două televizoare, unul cu o diagonală de 1 m în dormitorul de la etaj, un seif, minibar, telefon. Încălzirea este centralizată, a fost cald, la un moment dat deschizând ușa de la un balcon. De reținut că mobilierul este de calitate, foarte bine întreținut, curat, în dulap am găsit câte o pilotă suplimentară și două perne.

În 2016 am beneficiat de o dublă de lux, copii rămânând acasă, însă confortul camerelor a fost același. Camera are o suprafață de aproape 17 mp, este mochetată așa cum sunt toate camerele din hotel, dispune de un pat matrimonial generos (de fapt două paturi apropiate) cu o priveliște superbă către munții Bucegi, mobilierul este de calitate, avem la dispoziție două fotolii și o măsuță, pe comodă descoperim telefonul fix, televizorul cu o diagonala de 55, o mapă de prezentare a hotelului și a atracțiilor din zonă, minibar contra-cost, dotat cu tot ceea ce trebuie, seif și un dulap unde descoperim o trusă pentru cusut, umerașe și o pilotă de rezervă.

Baia este foarte curată, cabina de duș deasemenea, descoperim săpunul lichid, gelul pentru duș și șamponul, sticluțe sigilate, câte trei prosoape imaculate pentru fiecare.

De remarcat faptul că nici aici nu am descoperit scurgeri supărătoare din cabina de duș, etanșarea acesteia atât pe lateral cât și dedesubt fiind excelentă. În plus, dimensiunile cabinei de duș sunt generoase, fiind mai corpolent am o mare problemă cu acest lucru, însă aici m-am simțit chiar foarte bine.

Balconul este destul de generos cu vedere către Bucegi, vara sunt dotate cu scăunele și măsuțe, prietenii noștri fiind alături de noi, am putut lua legătura direct de pe balcon schimbând impresii sau... licori binemeritate. La balcon descoperim draperii dintr-un material foarte bun prin care nu trece deloc lumina, necesare în anumite momente ale nopții.

Nu știu ce ar mai fi de povestit despre camere, oricât de mult aș descrie camerele, fiecare om le vede în felul său, însă nimeni nu cred să le descrie atât de frumos precum sunt ele, de aceea vă las pe voi să le descoperiți... de fapt să descoperiți întregul hotel.

Un lucru care mi-a plăcut în mod deosebit și pe care nu l-am mai întâlnit la alte hoteluri, este răvașul de bun venit din partea directorului hotelului, personalizat pentru fiecare turist și micile atenții cum ar fi fructe sau bomboane din partea hotelului.

Restaurantul

Mistral Resort Moieciu și-a câștigat un prestigiu prin preparatele culinare care sunt oferite turiștilor, în general se merge pe varianta bufetului suedez, mult mai atractivă pentru turiști datorită gamei variate de produse prezente pe platouri.

Am avut micul dejun și cinele incluse în pachet, ambele în bufet suedez.

Micul dejun este format din preparate de cea mai bună calitate, mezeluri tradiționale, cârnăciori oltenești, cremwuști fierți, salam bănățean, șuncă presată, cașcaval afumat, telemea de oi, ouă fierte, ochiuri sau omletă, kaiser, unt, gemuri, salată de vinete, icre, brânză topită, roșii, castraveți proaspeți, fructe proaspete, sucuri naturale, cafea, ceai, pâine cu posibilitatea de a fi prăjită, cereale și lapte. Și cred că au mai fost preparate de care nu-mi amintesc acum. Practic nu aveai cum să rămâi flămând, problema cea mare o constituia pofta de a încerca din toate câte puțin și slaba voință de a te împotrivi acestui lucru.

De remarcat este faptul că tăvile erau permanent înlocuite cu altele pline, iar până în jur de ora 11 când se termina micul dejun, ospătarii aveau grijă să nu lipsească nimic de pe mesele bufetului.

Pentru cele două cine am beneficiat de bufet suedez și voi enumera câteva preparate de care m-am bucurat, (le veți vedea și în fotografii). Bulzul ciobănesc, una dintre atracțiile de la Mistral, ruladă de pui, chifteluțe cu susan, bruschete cu mozarella, fasole făcăluită, salată verde cu porumb, roșii cu vinete, piept de pui gratinat, cârnați de casă la grătar, mici, păstrăvi la grătar, legume proaspete sote, gujoane de pește alb, cartofi cu rozmarin, salată de ardei copți, scăriță de porc la grătar, murături asortate, prăjituri, frucre, apă minerală, sucuri, vin alb și roșu. Și cred că mai erau...

La prânz, atunci când m-am aflat în hotel am servit ciorbă de văcuță și pomana porcului. Nu mai știu ptețurile însă nu te dau pe spate având în vedere mărimea porțiilor.

Despre servire nu pot avea decât cuvinte de laudă, întreg personalul restaurantului în frunte cu doamna director care era nelipsită de lângă turiști au dat dovadă de atenție și răspuns rapid astfel încât toată lumea a fost extrem de mulțumită.

În seara de sâmbătă am organizat un Carnaval cu prietenii mei, mi-ar fi plăcut să fie și utilizatori AFA prezenți, doar @roth împreună cu soțul ne-au bucurat cu prezența, cred că a fost frumos, însă nu s-a comparat cu cel de acum doi ani, pentru care am amintiri deosebite. Înăintea Carnavalului am beneficiat de un superb foc de tabără unde am servit vin fiert din partea hotelului, (mulțumim!!!) am cântat, am dansat, am făcut multe fotografii.

Împrejurimi

Probabil cel care va ajunge la Mistral va dori liniște și cât mai multă relaxare, astfel încât o plimbare pe aleile dincolo de bariera de interzicere acces auto în Rezervație ar fi pe primul loc în dorințele turiștilor. Vă puteți plimba cât doriți paralel cu pârâul evadat din inima munților, puțeți alege un traseu către Vf. Omul sau către Caraiman, sau către Ialomicioara. Timpul își pierde valoarea în favoarea sufletului care este principalul beneficiar. Credeți-mă, o plimbare de o oră în acea pădure este ca o farmacie fără rețetă pe care îl oferă natura. Gratis!

Se pot organiza excursii la numeroasele obiective turistice din zonă, Castelul Bran, Cetatea și peștera de la Râșnov, Cheile Grădiștei, Fundata, Cetățile fortificate din Brașov, Biserica Adormirea Maicii Domnului, construită în secolul XIX din Moieciu de Sus, Muzeul Vămii Medievale din Bran, construit în sec XIV, Pestera Liliecilor din satul Peștera. În plus, se pot organiza evenimente teambuilding de comun acord cu organizatorii, pe specificul grupurilor.

Ar fi multe de povestit despre Mistral Moieciu, dar ar însemna să vă răpesc din dorința de a ajunge acolo, sper doar că succintele informații v-au trezit interesul pentru această deosebită locație din România. Eu, familia mea și prietenii suntem absolut copleșiți de atenția care ne-a fost acordată, iar acest lucru se întâmplă cu fiecare turist care ajunge acolo, fie că a venit pentru prima oară, fie că este client vechi. Am observat că cei care vin o dată, revin ulterior. De ce? Pe mine m-a cucerit frumusețea și liniștea locului, aerul curat și serviciile de calitate. Nu mă hazardez când spun că doamna director este unul dintre cei mai buni manageri de hotel din România, poate cel mai bun, conduce acest hotel cu o mână de fier și a reuși să ridice stindardul calității în turism pe culmi la care mulți administratori visează.

Iar dacă nu mă credeți, vă invit să mergeți acolo. Fiecare leu plătit pentru vacanța voastră înseamnă calitate, relaxare și răsfăț!


[fb]
---
Trimis de pepsi70ro in 12.05.16 17:37:03
Validat / Publicat: 12.05.16 19:03:18
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MOIECIU.

VIZUALIZĂRI: 2522 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pepsi70ro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 Dans și voie bună
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 41150 PMA (din 44 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 48.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    2 ecouri scrise, până acum

    mishu [13.05.16 11:41:42] »

    Reclama sufletul comertului, astfel incat as pleca chiar acum acolo. Totul suna a poveste insa nu este prima data cand aud lucruri frumoase despre acest loc din surse diferite rau de tot astfel incat nu pot da decat crezare lucrurilor.

    Am intrat si pe sait-ul oficial mentionat sub articol si zau ca articolul tau impreuna cu ilustratia le fac o mai buna reclama, asa incat nu pot decat sa te felicit si binenteles votez

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    pepsi70ro CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [13.05.16 12:00:14] »

    @mishu - Crede-mă, ei n-au nevoie de reclamă. Atât timp cât serviciile sunt la nivel de top european, satisfacția unui sejur acolo este garantată.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    mishu
    Alte impresii din această RUBRICĂMistral Resort Hotel [Moieciu de Sus]:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.053942203521729 sec
    ecranul dvs: 1 x 1