ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.04.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 19.04.13
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAR-2016
DURATA: 1 nopți
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 22 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 8 MIN

Sari Pansiyon poate fi o alegere pentru Edirne

TIPĂREȘTE

Nici prin cap nu-mi trecea că o să ajung la Edirne înainte de mai-iunie. Dar ni s-au terminat măslinele cam de mult, nimeni nu vrea să mănânce din cele pe care le găsim pe la noi, în plus aveam așa o nevoie să plec chiar și-o noapte, încât joi seara am bătut un apropo, vineri am sunat un prieten iar sâmbătă dis-de-dimineață eram pe drum. Niciodată până acum n-am mai fost doar pentru o noapte la Edirne dar uite că toate au un început. Scopul fiind dorul și shopping-ul am zis că merge și așa. De văzut nu prea mai avem ce să vedem în Edirne ci doar să revedem locuri dragi, să mâncăm bunătățile după care tânjim de la un drum la altul și să ne facem cumpărăturile pentru casă, de unele lucruri fiind chiar dependenți.

Fiind așa în scurt am consultat booking-ul urgent și am ales Sari Pansiyon din motive de preț, dar și după notă. Dacă faceți o căutare după scorul din comentarii o să vedeți că pentru Edirne este afișată întotdeauna prima. Mai fusesem la Sari, ultima dată în noiembrie 2014 pentru 2 nopți. Am avut o chimie extraordinară cu proprietarii și iată, ne-am întors, chiar dacă am zis că mai schimbăm, pentru că în Edirne ai de unde alege.

De ajuns la Edirne ajungem întotdeauna cu mașina. Sunt 405 km din fața casei noastre din București, până la Edirne, iar după vama de la Hamzabeyli mai sunt aprox 40 de km pe drum drept, până ajungi și treci de moscheea Selimiye, iar intersecția aceea e cam centrul orașului, de pe acolo începe centrul istoric. Pentru Sari Pension am făcut dreapta în centru și apoi stânga și imediat după intersecția cu Saraclar, principala stradă pietonală din Edirne, prima la stânga. După intersecția din centru vorbim de aprox 5-600 de m, nu de distanțe mari. Aici trebuie atenție la sensurile unice, strada pensiunii, Gazeteci Mehmet Karagoz, nr. 17 este în zonă, trebuie doar să fiți puțin atenți. Are 2-3 locuri de parcare (gratuită) în fața pensiunii dar nu este nici o problemă să găsiți foarte aproape dacă acestea sunt ocupate. Vis-a-vis de pensiune este un liceu și întotdeauna se găsesc locuri pe lângă el.

Sari Pansiyon este o afacere de familie. De ea se ocupă domnul Raci, un turc tradiționalist extrem de amabil, împreună cu soția lui, Hacer, o doamnă mai tânără, frumoasă și foarte, foarte curată. Nici unul nu știe engleză dar ne-am înțeles de fiecare dată cu cele câteva cuvinte pe care le bunghesc ei, cu gimnastica mâinilor, dar și cu ajutorul lui google translate pe care dl Raci îl are deschis permanent la biroul din sala unde luăm micul dejun. Prea multe cuvinte nu aveam de ce să schimbăm, dar pentru că ne-am plăcut am simțit nevoia să comunicăm mai mult și am făcut-o și noi cum am putut.

Sari Pansiyon este situată în centrul istoric al orașului Edirne de unde ai acces foarte ușor către zonele de interes ale orașului bazarul, principala stradă pietonală a orașului, Saraclar, plină de magazine, restaurante și băcănii, zonele de shopping și principalele obiective. Până la toate acestea faci între 5 si 30 de minute.

Clădirea are 2 nivele și sper să nu greșesc sunt 8 camere de închiriat, câte 4 la fiecare etaj. Camerele sunt duble, triple si cvadruple dar toate pot fi închiriate în orice regim. Ultima dată prietenii cu care am fost au stat într-o cameră triplă, fără costuri suplimentare. La parter stau proprietarii și tot acolo se servește micul dejun, dar dacă domnul Raci îți mai iese în cale că poate ai vreo nevoie, pe doamna Hacer nu prea o vezi.

Ziceam că am ales Sari din cauza prețului. Am dat pentru o noapte cu mic dejun 27 EUR și la fel a fost și ultima dată. Orice altceva la data la care am fost noi, pentru centrul istoric al orașului, începea de la un preț aproape dublu, deci nu prea am stat pe gânduri.

Cazările în Edirne, ca și în Istanbul de altfel, sunt destul de modeste și vorbim despre cele la prețuri medii spre mici, așa cum căutăm noi, de ex când mergem pentru 2-3 nopți. La Sari am apreciat curățenia exemplară, absolut peste tot, așa cum rar am mai găsit în Istanbul sau Edirne. Nu găsești vreun lux sau ceva modern, este o casă cu camere mobilate simplu, cu decorațiuni turcești la parter unde stau proprietarii, nu și la etaje acolo unde sunt camerele, dar nu poți să aduci nici un reproș privind curățenia.

Pe fiecare palier este un hol unde găsești un dulap și papucii de cameră. Din acest hol intri în toate cele 4 camere și baie iar cu casa scării este delimitat prin altă ușă care se poate închide. Am găsit toate cele 4 camere de la etajul 1 unde am stat de fiecare dată deschise, iar domnul Raci ne invită să ne alegem indiferent că este dublă, triplă sau cvadruplă. Am stat mereu în dublă, unde am găsit două paturi și asta nu prea îmi place. În general apropiem paturile twin dar aici nu se poate pentru că există un dulap metalic pentru haine între ele. Așa că folosim unul iar celălalt rămâne neatins și îi facem astfel o economie doamnei Hacer. I-am reproșat asta domnului Raci dar cred că nu a înțeles prea bine. Este posibil să muți mobilierul astfel încât paturile să fie apropiate dar cred că dânsului i se pare normal așa și nu vede o problemă. Toate camerele sunt cu paturi twin. Deci, camera simplă, cu 2 paturi, un birou mic, un dulap pentru haine, un TV suspendat și două scaune. Prosoape albe și curate, produse de toaletă, papuci și de casă pe care ți-i alegi de pe un suport care stă pe holul din care se intră în camere, dar și de baie pe care îi găsești în cabina de duș.

Camerele nu au balcon, sunt cu geamuri care dau ori în străduța liniștită, ori în curtea interioara a unei alte case. Pentru noi nu are nici o importanță. La Sari, sau oriunde în Edirne, nu ajungem decât să punem capul jos. În schimb, jos, la parter se iese pe o terasă micuță, făcută foarte ingenios de domnul Raci pentru fumători.

Problema la Sari este baia, de aici și prețul mai mic. Cum spuneam, pe fiecare palier sunt 4 camere și doar o baie. Niciodată nu am nimerit cu altcineva pe palier astfel încât mereu am împărțit baia doar cu prietenii noștri. Au mai avut clienți dar i-au distribuit la etajul celălalt. Prima dată nu am știut că este baie comună, nu am fost atenți când am rezervat, dar acum am ales în cunoștință de cauză. Știam că este curat, speram să fim la fel, singuri pe palier pentru că eram în martie și turiști mai subțire prin Edirne la vremea asta, prețul era bun iar pentru ce aveam noi nevoie era de ajuns.

Ce am apreciat însă mult este că nu știu cum face doamna Hacer dar baia este curată permanent. Ziua după ce plecăm în oraș dar și seara după ce ne culcăm vine și face curat pentru că nu găsim nici un semn că baia aceea a fost folosită de 4 oameni.

La etajul la care am stat noi, dar bănuiesc că și la celălalt, mai este o cameră tehnică (au acolo o mașină de spălat și cred că este o fostă bucătărie după mobilierul care se vede). I-am sugerat domnului Raci cînd am fost în 2014 să mai facă o baie acolo pentru că lucrurile ar sta un pic altfel, dar iată am venit în control, așa cum am glumit atunci cu el și lucrurile nu s-au schimbat. Poate pe viitor, cine știe...

Micul dejun este preferatul meu la Sari. Nu este bufet. Doamna Hacer prepară o omlețică excelentă (nu pot să-i spun omletă, este micuță) cu chestii în ea, foarte, foarte bună. Pe farfurie mai găsim câteva măsline, puțină brânză, unt iar separat avem gem și o farfurie cu roșii și castraveți. Cu toate că pare puțin, farfuria arată foarte bine, toate sunt gustoase și împreună cu cafeaua care nu este la fel de grozavă, dar merge, este absolut tot ce îți trebuie pentru un mic dejun. Omleta care are niște carne prin ea este foarte bună, delicioasă și împreună cu celelalte este de ajuns.

Accesul Wi-Fi este gratuit în toate zonele. Domnul Raci ne dă un bilețel cu parola de fiecare dată, dar nu mă întrebați cum funcționează că nu mi-a trebuit.

Eu o să mai ajung la Sari cu siguranță pentru că băiatul meu nu se așează la nici o masă fără măsline și ele trebuie să fie unele anume, așa că voi face potecă când la Edirne, când la Istanbul. Dar nu numai pentru asta. Pentru că și nouă ne plac măslinele alea dar și pentru că ni se face dor, pe care trebuie să-l potolim regulat. Acuma că am descoperit că merge și doar o noapte e și mai bine. Voi faceți după cum considerați în ceea ce o privește pe Sari și mă refer la disconfortul creat de baie. Dar dacă sunteți în tranzit sau doar pentru o noapte ca și noi, având în vedere prețul și amplasarea, eu zic că Sari merită o vizită. Oricum, recomand unitatea pentru tranzit sau pentru vizitarea orașului Edirne, 2-3 zile și nu pentru concediu.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Aurici in 10.04.16 09:34:42
Validat / Publicat: 10.04.16 11:24:21
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2225 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Aurici); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Cameră simplă cu 2 paturi twin și un dulap metalic pentru haine, dar extrem de curată.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 41600 PMA (din 45 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 22.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    7 ecouri scrise, până acum

    webmaster45
    [10.04.16 11:19:29]
    »

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    ===

    Mutat în rubrica "Sari Pansiyon, EDIRNE" (nou-creată pe sait)

    AuriciAUTOR REVIEW
    [10.04.16 12:31:47]
    »

    @webmaster45 - Acolo este. Daca pun "omulețul" pe cerculețul roșu apare imaginea cu liceul care este vis-a-vis.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Dan&Ema
    [10.04.16 14:09:41]
    »

    Un articol util, mai ales ca Edirne poate fi ales ca si popas intermediar spre destinatiile de vacante. Eu am inoptat o singura data in Edirne (intre orele 3 a. m. si 7 a. m.) la Hotel Balta, pentru a trage un pui (cu adevarat un pui!) de somn. Sunt peste 10 ani de atunci.

    Moscheea Selimyie merita vizitata aici. Am fost de 2 ori la aceasta moschee si probabil ca m-as mai opri o data daca programul permite.

    Felicitari pentru articolul detaliat.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    AuriciAUTOR REVIEW
    [10.04.16 14:26:16]
    »

    @Dan&Ema - Mulțumesc.

    Da, Edirne poate fi o variantă de tranzit. În plus orașul este foarte frumos și sunt destule de văzut. Selimiye este într-adevăr frumoasă, dar din punctul meu de vedere Beyazid II este cea mai frumoasă.

    Îți recomand să îi dai o șansă orașului și așa cum știu că și ție îți place Turcia vei fi impresionat și de Edirne. Trebuie musai să ajungi însă la podurile peste Tunca și Meric și în zona ruinelor Palatului Imperial ca să-l descoperi cu adevărat.

    GabrielaG
    [11.04.16 11:12:01]
    »

    Ma bucur mult ca ati avut o experienta placuta intr-un astfel de hotel/pensiune. De cand am citit numele ma gandeam ca trebuie sa fie vopsit in galben deoarece "sarı" inseamna galben in lima turca.

    Acea omleta de care ati mentionat se numeste menemen. Este vorba de un soi de omleta cu ceapa, rosii si ardei grasi. Reteta s-a tot diversificat de-a lungul timpului, ingloband si alte ingrediente: masline, carnati etc

    Spor la calatorii!

    AuriciAUTOR REVIEW
    [11.04.16 11:26:55]
    »

    @GabrielaG - Mulțumesc, Gabriela pentru detalii. Nu știu ce are omleta aia dar este delicioasă. Evidente sunt niște fâșiuțe de carne sau cârnați dacă zici tu, dar parcă nu simt ardeiul... Ce importanță are însă?

    Mulțumesc, asemenea.

    Dacă ai putea să mă consideri de vârsta ta și să mi te adresezi ca atare m-aș simți și eu mai bine.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    GabrielaG
    [11.04.16 11:30:35]
    »

    @Aurici - Nu aveti pentru ce. Imi place sa impartasesc lumii ceea ce stiu din cultura turca si traditiile turcesti.

    Desigur, fiecare omleta poate avea continut diferit. Eu v-am dat reteta de baza ca sa ii spun asa, dar fiecare poate adauga ce doreste.

    Va consider de varsta mea dar este mai greu sa nu vorbesc aici pe site cu dvs. Pe viitor o sa incerc.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Aurici, Dan&Ema, GabrielaG

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.043952941894531 sec
    ecranul dvs: 1 x 1