ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.03.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.02.12
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
NOV-2015
DURATA: 3 nopți
familie cu copii
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTA MEDIE REZULTATĂ
86.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 56 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

New Montana Hotel4

[fb]
NOU TIMP CITIRE: 13 MIN

Vacanţa de Sf. Andrei şi 1 Decembrie 2015 - Între DA şi NU...

TIPĂREȘTE

În scurta vacanţă de Sf. Andrei şi 1 Decembrie a anului trecut am revenit în Sinaia noastră dragă, la hotelul New Montana. De Sinaia ne leagă amintirea multor zile frumoase de vacanţă petrecute alături de cei dragi iar la New Montana ne-am întors întotdeauna cu plăcere. La acest hotel am sărbătorit Paştele în anul 2013 şi Sf. Andrei în 2012.

Am observat că New Montana nu are un pachet special pentru minivacanţa de 1Decembrie şi Sf. Andrei, aşa cum eram obişnuiţi. Am ales totuşi acest hotel pentru poziţia sa în centrul staţiunii (Bd. Carol I nr. 24, între două hoteluri mai mici, Anda şi Bucegi), pentru piscina semiolimpică şi serviciile de calitate pe care le oferă dar mai ales pentru că ne-am simţit întotdeauna foarte bine aici.

New Montana pune gratuit la dispoziţia oaspeţilor săi parcarea spaţioasă, păzită zi şi noapte. Pentru cei care călătoresc cu trenul, se poate veni pe jos de la gară scurtând drumul pe scara de lângă hotelul Rina Cerbul sau cu un taxi (costă cel mult 10 lei de la gară până la Montana). În spatele hotelului sunt telecabina ce urcă spre Cota 1400 şi Muzeul Oraşului Sinaia (Vila Alina Ştirbey) iar peste drum sunt Primăria, frumoasa Vilă Salamandra (în prezent sediul BCR), magazinul universal renovat şi transformat într-un centru comercial elegant cu preţuri „de mall”. Sunt multe restaurante, pizzerii, cofetării în apropiere. La subsolul centrului comercial se află supermarketul Billa iar în locul Poştei Sinaia s-a deschis Mega Image de unde se pot cumpăra fructe, apă, bere, îngheţată şi diverse alte produse la preţuri de oraş nu de staţiune. Rotisorul de la Mega ne-a oferit de câteva ori răspunsul la întrebarea „Eu ce mai mânânc? ”.

Am rezervat telefonic două camere duble pentru trei nopţi: una cu pat matrimonial şi vedere spre stradă (pentru mine şi soţul meu), cea de-a doua cu paturi separate şi vedere spre munte (pentru fiul nostru şi bunicu). Nu ni s-a cerut plata unui avans, am plătit cu cardul la plecare contravaloarea cazării şi a consumaţiei de la restaurantul hotelului. Am precizat în momentul rezervării ce fel de camere dorim, etajul şi corpul hotelului în care am vrea să stăm. Am primit, potrivit preferinţelor noastre, camere situate faţă în faţă, la etajul 5 în corpul situat deasupra restaurantului. În ziua plecării ni s-a permis să păstrăm ambele camere după ora 12 (până la 14,30), fără a fi taxaţi suplimentar. Am numai cuvinte de laudă pentru întreg personalul hotelului New Montana de la recepţie, restaurant, bar, SPA, cameriste, cu toţii s-au străduit să ne facă vacanţa frumoasă. Este unul dintre motivele pentru care am revenit cu plăcere la acest hotel!

Am regăsit hotelul mai curat, mai dichisit, nu s-au făcut mari schimbări dar cele câteva amănunte îl fac să arate mult mai bine. Prima impresie este foarte bună, holul spaţios de la parterul hotelului în care se află recepţia şi Budha Bar este amenajat cu bun gust, în centrul încăperii fiind aşezat un aranjament floral splendid. În preajma Crăciunului locul florilor este luat de un brad uriaş, minunat împodobit, care atrage toate privirile. Sunt suficient de multe canapele, măsuţe şi fotolii, elemente decorative şi plante naturale dar încăperea nu este sufocată de obiecte inutile. Este un spaţiu elegant, luminos, potrivit pentru o discuţie relaxantă la o cafea aromată sau un cocktail delicios (scumpe produsele de la bar dar de foarte bună calitate...).

La parterul hotelului se mai află restaurantul Artemis şi sălile de conferinţă. Cele două lifturi sunt silenţioase şi rapide, n-am observat niciodată multă lume în aşteptarea lor. M-au surprins plăcut toaletele de la parter-lângă lifturi-nu doar prin curăţenia care mi se pare un lucru firesc în orice hotel ci prin faptul că sunt recent renovate, cu cabină destinată persoanelor cu dizabilităţi, săpun lichid, şerveţele, uscător pentru mâini... n-am găsit niciun cusur.

Camerele duble, de dimensiune medie, sunt suficient de mari pentru două persoane dar în cazul unei familii cu copil... abia se găseşte loc pentru patul suplimentar. Patul matrimonial sau cele două paturi de o persoană, dulapul, suportul pentru bagaje, cuierul, biroul, măsuţa rotundă cu două scaune ocupă aproape tot spaţiul din camere. Există camere triple, apartamente şi camere duble interconectate (fără balcon), desigur mai scumpe.

De pe balconul camerei noastre vedeam clădirea Primăriei Sinaia, vila Salamandra, magazinul universal, toate renovate în ultimii ani. În ziua de 1Decembrie am privit de pe balcon parada militară organizată de primărie cu ocazia zilei naţionale a României. Camera în care au stat bunicul şi nepotul, cu vedere spre telecabină şi Vila prinţesei Alina Ştirbey, nu a avut balcon dar camerele de pe această parte a hotelului au avantajul liniştii depline şi a peisajului care răsfaţă privirea şi bucură sufletul. E o minune să te trezeşti dimineaţa cu această imagine în faţa ochilor...

Camerele sunt mochetate, mobilierul nu este chiar nou dar în stare foarte bună. Perdelele şi draperiile noi, în nuanţe plăcute, dau o notă de prospeţime încăperilor. Saltelele, pernele şi pilotele sunt de bună calitate iar lenjeriile de pat din damasc alb, impecabile. Având în vedere că nu am fost pentru prima dată oaspeţii hotelului New Montana am putut observa că se acordă mult mai multă atenţie curăţeniei în întreg hotelul. Chiar n-am niciun reproş în această privinţă!

În dulap am găsit halate de baie albe, suficiente umeraşe pentru haine, seif care poate fi utilizat gratuit. Dacă doriţi papuci de unică folosinţă trebuie să-i cereţi de la recepţie. Ciudat, n-aveam nevoie de papuci dar n-am înţeles de ce se procedează în acest fel...

A fost foarte cald în camere, căldura poate fi reglată de la butoanele caloriferelor. Nu există aparate de aer condiţionat. Minibarul este ticsit cu o grămadă de cutii şi sticluţe cu băuturi de toate felurile, a trebuit să mai scoatem din ele ca să avem un pic de spaţiu. Televizorul LCD nu este dintre cele mai moderne dar suficient de bun pentru o cameră de hotel iar grila de programe poate satisface cam toate preferinţele turiştilor.

Dacă aveţi nevoie de pat pentru bebeluş sau cană fierbător pentru apă menţionaţi în momentul în care faceţi rezervarea.

Deşi ştiam că vom avea internet wi-fi gratuit, băiatul meu a constatat că nu funcţionează deloc în cameră în schimb merge bine în restul hotelului (restaurant, holul de la parter). Am întrebat la recepţie abia la plecare, ni s-a spus că ar fi trebuit să anunţăm de la început şi această problemă ar fi fost remediată la timp. Omul poate trăi foarte bine fără internet în cameră câteva zile aşa că... nu ne-a deranjat, nu ne-am agitat pentru net...

Băile ar avea nevoie de unele renovări, este curat, nu sunt mirosuri neplăcute, instalaţiile funcţionează bine dar nu prea arată a băi de hotel de patru stele. Câte o placă de faianţă crăpată, chitul sărit pe alocuri... În rest totul este în regulă - prosoape albe şi pufoase, cosmetice (şampon, săpun, loţiune hidratantă) de bună calitate, dozator cu gel de duş, uscător de păr. În fiecare zi au fost completate hârtia igienică şi cosmeticele consumate. Dacă lăsaţi prosoapele folosite pe marginea căzii de baie vor fi schimbate zilnic.

Micul dejun se serveşte în restaurantul Artemis de la parterul hotelului între orele 7.30 şi 10. Când hotelul este ocupat în întregime în jurul orei 9 este cam greu să găseşti masă liberă. N-am înţeles de ce partea din restaurant care este rezervată grupurilor organizate pentru prânz şi cină nu este folosită dimineaţa pentru micul dejun. În acest fel s-ar evita aglomeraţia şi nemulţumirile justificate ale turiştilor care nu pot găsi o masă liberă. Noi n-am avut probleme, am ajuns la micul dejun înainte de 8.30 şi am avut mese la alegere.

Produsele oferite dimineaţa sunt proaspete, gustoase, de bună calitate. Ce aş putea să reproşez:lipsa de imaginaţie... Am fost de mai multe ori la New Montana şi micul dejun este acelaşi de ani de zile, indiferent de anotimp, poate doar fructele diferă. Trebuie să recunosc însă că am mâncat bine de fiecare dată la micul dejun, toată familia a fost mulţumită. Ce poţi alege dimineaţa: mezeluri, brânzeturi, unt, miere, dulceaţă (bună... ”de casă”), legume proaspete, măsline, peşte marinat, icre, iaurturi ambalate simple şi cu fructe, cereale, câte o salată, ouă ochiuri şi fierte, crenvurşti, cârnăciori, bacon, legume preparate la abur (brocoli, conopidă, morcovei). Am apreciat faptul că sunt oferite mai multe sortimente de pâine şi chifle albe, integrale, negre, cu seminţe... Produsele de patiserie, checul, plăcintele şi prăjiturile sunt foarte bune! Nu lipsesc compotul, salata de fructe şi fructele proaspete. Am găsit în fiecare dimineaţă portocale, mere, pere, mandarine, banane, kiwi.

Două doamne bucătărese pregătesc, cu zâmbetul pe buze şi o vorbă bună pentru fiecare turist, omletă si clătite. Sunt foarte apreciate, mai ales de copii. Omleta se prepară cu ingredientele pe care le doreşti (ardei, ciuperci, caşcaval, şuncă...). Atunci când facem acasă omletă cu de toate o numim „omletă Montana”. Pentru clătite sunt borcane mari cu cremă de ciocolată şi mai multe feluri de gem.

Cafeaua este bună dar cele două aparate sunt aşezate unul lângă altul, motiv pentru care se crează de multe ori aglomeraţie în această zonă a restaurantului. Multe sortimente de ceaiuri Lipton, zahăr alb şi brun, pliculeţe de ness... tot ce trebuie pentru tabieturile de început de zi. Ce mai găsim de băut în afară de ceai şi cafea:lapte dulce şi lapte bătut, sucuri de portocale şi grepfruit (bunicele dar nu naturale), apă minerală plată şi carbogazoasă... suficient!

Am mâncat într-o seară la restaurantul Artemis şi am constatat că meniul nu este prea variat iar preţurile au crescut destul de mult faţă de ce ştiam noi. Până şi castroanele de ciorbă au fost înlocuite cu altele noi, mult mai mici... Servirea bună, ospătarii atenţi şi politicoşi, aşa cum îi ştim de ani de zile, mâncarea frumos prezentată dar nu se ridică la înălţimea preţurilor piperate... Deşi hotelul era plin, puţini turişti mâncau la prânz şi la cină la Artemis. Ar trebui să le dea de gândit celor care conduc hotelul...

După o cină la Artemis ne-am reorientat (din cauza preţurilor şi a meniului destul de limitat) şi am căutat alte variante, mai puţin costisitoare. Ştiam că pe Strada Aosta, în locul unui magazin alimentar falimentat de vecinătatea supermarketurilor Billa şi Mega Image ,s-a deschis autoservirea Mihaela. Este un local curat cu multe feluri de mâncare, permanent proaspete ca urmare a numărului mare de clienţi. Supe, ciorbe, fripturi, peşte, sarmale, musaca, tocăniţe ca la mama acasă care pot fi mâncate “pe loc” sau luate la pachet. Mirosul îmbietor, aspectul plăcut al mâncării, preţurile rezonabile aduc mulţi clienţi la Mihaela dar doamnele care servesc sunt mai acre decât murăturile din galantar. Motiv pentru care am mâncat o singură dată acolo, ne-au plăcut sarmalele cu mămăliguţă, ciorba de perişoare, supa cu găluşti... dar nu ne-am mai întors. Păcat... bucătarul este bun, poate între timp or fi schimbat restul personalului. Oricum, Mihaela este o variantă de luat în seamă pentru o masă consistentă şi gustoasă cu bani puţini.

Cu 45 lei de persoană am mâncat foarte bine la bufetul suedez de la restaurantul hotelului Rina Sinaia. Dacă vă tentează ideea, întrebaţi la recepţia de la Rina sau direct la restaurant. Nu au bufet suedez în fiecare zi, doar la sfârşit de săptămână sau atunci când au grupuri organizate în hotel. Mâncarea este delicioasă: 4-5 feluri principale (fripturi, şniţele, peşte, sarmale), tot atâtea salate, câteva garnituri, murături, miniprăjituri sau papanaşi. În preţ este inclusă o sticlă de 1,5 l de apă minerală plată sau carbogazoasă la două persoane. Nu vă aşteptaţi la un bufet suedez ca la un restaurant de 4-5 stele all inclusive dar mâncarea este foarte bine gătită, variată, de calitate bună. În plus, puteţi vedea cu ochii dumneavoastră oferta de la bufetul suedez apoi decideţi dacă rămâneţi la masă. Merită din plin cei 45 lei de persoană mai ales dacă aveţi în familie copii mari sau tineri care mănâncă variat şi consistent şi în plus nu prea au răbdare când li se face foame.

În ceea ce priveşte posibilităţile de distracţie şi relaxare oferite de New Montana, pe primul loc aş situa centrul SPA-deschis între orele 9 şi 21- care poate nu este dintre cele mai moderne dar este curat, recent zugrăvit, personalul este amabil. Când vremea nu este favorabilă drumeţiilor sau seara, după o plimbare îndelungată, piscina sau sauna de la New Montana sunt locul preferat de relaxare al multor turişti.

Centrul SPA este situat la subsolul hotelului. Liftul coboară doar până la parter aşa că eşti nevoit să treci prin faţa recepţiei şi a barului în halat şi papuci. Nu este singurul hotel la care am fost puşi în această situaţie, la Montana pot spune că m-am obişnuit dar nu prea îmi place... De la recepţia centrului SPA puteţi lua prosoape mari de baie. Uşile de la vestiare se deschid cu cartelele de la camere.

Preferata mea este piscina semiolimpică. New Montana este singurul hotel din Sinaia cu piscină de mari dimensiuni, cu temperatura de 28 grade şi adâncime de 2.20. Apa mi s-a părut mai caldă faţă de ultimele noastre vizite, este o temperatură plăcută în tot Spa-ul astfel încât nu îţi este frig după ce ieşi din apă. Până şi gresia de pe jos este călduţă... Piscina este permanent supravegheată. Sunt suficiente şezlonguri, muzica este plăcută, se pot comanda băuturi, îngheţată, gustări de la bar... Nouă ne place!

Alături de piscină sunt duşurile şi un jacuzii de mici dimensiuni, cu apă mult mai caldă decât piscina, foarte solicitat. Saunele sunt mici, am obesrvat că nu duc lipsă de clienţi dar noi nu suntem amatori...

Sala de fitness, încercată de multe ori de-a lungul timpului de băiatul nostru, este suficient de bine dotată.

Accesul la piscină, saună, jacuzzi, fitness este gratuit pentru clienţii hotelului New Montana. Sunt primite, contra cost, şi persoane care nu sunt cazate în hotel.

Dacă doriţi masaj, se plăteşte separat. Lângă recepţia SPA se află o masă de tenis iar paletele se pot închiria. Pentru cei mici există loc de joacă în interiorul hotelului.

Dacă în 2012 am fost plăcut surprinşi de felul în care New Montana a sărbătorit alături de turişti Sf. Andrei (masă festivă cu meniu tradiţional, show-coocking, muzică, dans...), în 2015 au fost mult mai puţin inspiraţi. De data aceasta nu au avut o ofertă specială pentru minivacanţa de Sf. Andrei şi 1Decembrie. Cum hotelul a fost plin s-au gândit totuşi să pregătească în ajunul Sfântului Andrei câteva feluri de mâncare pe care nu le au în mod obişnuit în meniu (fasole iahnie cu afumătură, sarmale...) şi au invitat o formaţie care să întreţină buna dispoziţie. Am aruncat o privire în restaurant şi mi s-a părut mare tristeţe... puţini turişti şi aceia cam plictisiţi. Doar panglicuţele tricolore care împodobeau vazele cu flori de pe mese aduceau o notă festivă. Păcat...

Am plecat la „concurenţa” de la Rina, un hotel mai puţin dichisit decât New Montana, dar care se pricepe de minune să facă turiştii să se simtă bine de sărbători. Am plătit 45 lei de persoană pentru bufetul suedez şi am avut „bonus” un program artistic cu de toate-muzică, trupă de dans... Am petrecut o seară minunată mai ales că sărbătoream cu mare bucurie cei 72 de ani ai bunicului familiei.

Recomand New Montana? DA – pentru ospitalitatea întregului personal, pentru micul dejun, pentru atmosfera plăcută, de vacanţă, pentru relaxarea de la SPA... NU- pentru meniul şi preţurile de la restaurant, pentru superficialitatea cu care a tratat o mare Sărbătoare. Noi vom reveni dar în niciun caz de Sărbători!


[fb]
---
Trimis de Floria in 13.03.16 17:04:52
Validat / Publicat: 13.03.16 19:00:39
VIZUALIZĂRI: 2402INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SINAIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floria); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P27 New Montana-1 Decembrie 2015, cu baiatul meu la Peles. Clipe de fericire...
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 69700 PMA (din 54 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 56.00 EUR pe cameră

 • ECOURI la acest review

  3 ecouri scrise, până acum

  iulian68 [13.03.16 21:09:27] »

  @Floria: Am scris și eu despre acest hotel (vezi impresii), și sincer sa fiu, îl prefer când merg la Sinaia. De doi ani însă nu am mai văzut nicio oferta cu nicio ocazie... Și primeam înainte, cate două-trei pe an. Ceva ș-a schimbat probabil, iar asta nu cred ca in bine.

  Dar variante sunt asa ca pot merge sa stau și în alta parte când vreau la Sinaia...

  Floria CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [13.03.16 22:09:50] »

  @iulian68 - De acord, aşa zic şi eu! Să ne vedem cu bine la Cinciş!

  iulian68 [13.03.16 22:59:32] »

  @Floria: Abia așteptăm! 😊

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  Floria, iulian68
  Alte impresii din această RUBRICĂ:
  NOTĂ: Recomandările evidențiate (pe fond galben) aparțin unor autori cu statut membru GOLD sau superior


   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0736749172211 sec
  ecranul dvs: 1 x 1