ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.02.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
LUNA
FEB-2016

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Toscana la Marriott - restaurantul Cucina

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Acum dati drumul la melodia pe care l-am rugat pe webmaster sa o puna ca si fond sonor si inchideti ochii imaginandu-va ca sunteti sub soarele bland (remarcati am spus bland nu cald deoarece suntem inca in februarie) al Toscanei, simtiti cum sunteti inconjurat de o atmosfera blanda, cum vantul va sopteste usor ca sunteti in concediu si va relaxati, aerul va umple plamanii de miresmele imbietoare ale naturii care sta sa explodeze. Ei bine daca acest mic exercitiu nu v-a reusit sa revenim la realitate si ne bucuram de o mica bucatica din Toscana la hotelul Marriott.

Sunt intr-un program de 2 zile nebune la serviciu si de abia am reusit sa mai postez ceva insa mai am o zi si scap. Ieri insa protocolul a facut se mergem la restaurant cu oaspetii nostri pe care trebuia sa-i facem sa se simta bine si cum cel mai apropiat restaurant de noi (si impresionant) era in cadrul hotelului Marriott am facut rezervare la Cucina. Nici nu va imaginati ce rau imi pare ca nu am putut sa scot aparatul sa fac poze, cred ca s-ar fi crucit cei cu care eram, asa ca mi-am pus radarul in functiune si am incercat sa prind in vizor cat mai mult.

Deci am mers spre Marriott venind dinspre Soseaua Progresului si pentru cine stie acea intersectie la Marriott stie ca exact vizavi de el se gaseste un fast food numit Chicken Staff de unde venea un miros de cartofi prajiti de te innebunea. Eu ma gandeam in sinea mea ce sa-mi comand, stiam doar ca este un restaurant italian si ca cei cu care mergem acolo vor peste si parca ma si vedeam inghitand-ul cu tot cu oase.

Cucina se afla la etajul 1 si cum am ajuns acolo am fost invitati la masa rezervata. Masa foarte interesanta, fara fata de masa sau alte servete, era acoperita toata cu placute de ceramica albe si albastre care se imbinau intr-un minunat si armonios mozaic. Erau si mese de lemn simple. Totul este aranjat intr-un fel anume si arata de parca este rustic. De fapt am inteles apoi ca te facea sa intri in atmosfera traditionala a Toscanei reprezentand un local specific din acea zona.

Imaginati-va un restaurant de 5* intr-un hotel de 5*, nu are cum sa nu fie bine. La intrare este un spatiu pevazut cu 2 banci iar “podeaua” este formata dintr-un fel de pietre apoi urmeaza localul propriu zis unde parca vezi dusumea. Tot la intrare este “receptia”, o tejghea amenajata de o placa de lemn sprijinita pe 2 butoaie. Fata in fata cu aceasta receptie se afla o caruta garnisita cu sticle de vin. In spatele receptiei se vede (cred, deorece eu eram cu spatele) barul. In fata noastra erau 2 ferestre care erau prevazute cu obloane. Ceva mai incolo am sesizat un butoi pe care era ceva care arata ca o mamaliga mare cat o roata de masina. Am realizat ceva mai tarziu ca era o roata de parmezan.

A aparut destul de repede o domnisoara care ne-a lasat meniurile. La felul in care aratau meniurile le puteai folosi ca si arme, aratau ca niste tocatoare de lemn destul de mari si grele si pe care era proptit un meniu sustinut in partea superioara de o furculita metalica care parea din 1900 toamna. Domnisoara ne-a lasat sa studiem meniul si a aparut un flacau care ne-a intrebat daca nu vrem sa servim un aperitiv, ceva, noi fiind insa in timpul serviciului am ales sa bem limonada (cam trist nu-i asa?). A venit din nou domnisoara cu un con format dintr-o sarma mai groasa fixata ca o spirala pe o baza tot metalica si in ea intr-o hartie gen pergament se aflau niste grisine lungi si niste bucati de paine pe care le-am savurat fiind foarte gustoase. A aparut cavalerul cu limonadele si apoi cu o farfuriuta cu bucati de parmezan si intr-un mic bol a facut un amestec de otet aromat cu plante si ulei de masline si ne-a lasat sa le savuram cat a fost gata comanda. Ce as mai putea comenta decat ca si recomandarile de meniu sunt facute profesionist.

Despre comanda ce sa spun am sucit si invartit meniul ca numai cand vedeam preturile si-mi pierea cheful, parca pizza sau ceva paste erau cele mai ieftine insa ochii mei se oprisera pe caracatita. Norocul meu ca am fost ultima care am comandat asa ca asta a fost, sa vina caracatita.

Deci ce s-a comandat: 3 portii de dorada la gratar si fiecare cu alta garnitura: legume la gratar, salata si baby spanac si 2 portii de caracatita (garnitura era piure decorat cu 3 masline). Cand am vazut portiile mi se parea ca o sa murim de foame, insa nu erau farfurii ci adevarate platouri. Eu cand am vazut ca portia de caracatita inseamna 2 tentacule am zis ca mor de foame, nu, a fost super suficient, incat pana seara nu am mai mancat nimic.

La final am cerut nota de plata care a venit adusa pe un fel de mic platou rotund din ceramica si pe care era fixat un fel de ulcior in care se gasea nota de plata iar pe platou se gaseau 5 fursecuri. Cat a fost aceasta distractie pentru 5 persoane? 550 lei.

Recunosc ca m-as duce oricand acolo, mai ales daca plateste altcineva ca in meniu am vazut o multime de lucruri apetisante. Ne-au imbiat si cu dulciuri dar cine mai putea? Asa ca daca va face placere va recomand cu caldura acest local. Ma gandeam sa invit domnii sa-si scoata consoartele sau prietenele la acest local care este deosebit insa nu stiu daca nu mi-am asumat un risc, nu am studiat care este procentul de parte masculina care ma voteaza, deoarece mi-ar da vot negativ. Ma bazez insa pe 2 elemente, doamnele (le va placea) si pana la urma tot domnii care stiu ca si ei ar aprecia acest loc. In final rog webmaster-ul sa puna aceasta melodie care sa insoteasca articolul ca si fond sonor si sa aveti o zi minunata

https://www.youtube.com/watch?v=2SHLdqbW4HY&list=RD2SHLdqbW4HY#t=187


[fb]
---
Trimis de mishu in 26.02.16 07:34:38
Validat / Publicat: 26.02.16 08:17:49
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 1239 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 21349 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[26.02.16 07:49:44]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

===

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Restaurante, terase bucureștene, BUCUREȘTI" (deja existentă pe sait)

alinaro
[26.02.16 10:06:46]
»

@mishu - Cel mai mult mi-a plăcut exercițiul de relaxare de la începutul articolului. Glumesc, evident.

Noroc că am păpat micul dejun acum două ore, că altfel m-aș fi luat de autor, auzi, caracatițe și dorade la orele astea...

mishuAUTOR REVIEW
[26.02.16 21:50:56]
»

@alinaro: eu imi doream sa mananc caracatita de ceva vreme insa la preturile astea prohibitive cam greu asa ca m-am simtit foaaaaarte bine????

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinaro, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.076158046722412 sec
    ecranul dvs: 1 x 1