ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.02.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Suceava
ÎNSCRIS: 04.02.16
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2014
DURATA: 10 zile

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

O vacanta plina

TIPĂREȘTE URM de aici

In primul rand trebuie spus ca insula nu seamana cu Grecia (cel putin cu ce am vazut eu din Grecia). Vegetatia este abundenta (trestii inalte de peste 5 metri, eucalipti, bananieri si alte plante exotice pe langa obisnuitii maslini, smochini, portocali sau lamai) cum numai prin filme am vazut in Caraibe.

Drumurile sunt cam aiurea, abrupte, inguste si cam prost intretinute, mai ales la capitolul indicatoare (acoperite de vegetatie sau de-a dreptul lipsa). GPS-ul cam vechi, rarele indicatoare, o harta si sfaturile catorva turisti intalniti in drum m-au invartit vreo doua ore in cerc in prima zi si doar din intamplare (sau pentru ca insula este mica) am reusit sa gasim drumul bun. In special in sate strazile sunt foarte inguste, cu multe portiuni unde nu incap doua masini una pe langa alta (spunea cineva pe vreun site ca vazuse cum si-au dat mana soferul unui autocar si un bastinas aflat la geamul unei case – si inclin sa cred ca este absolut plauzibil). Daca stai insa pe drumul principal (care duce din sud, de la Lefkimi, la Corfu Town si apoi ocoleste nordul insulei pentru a se intoarce in capitala dinspre Paleokastritsa) nu cred ca sunt probleme, chiar daca si asta are latimea unui drum comunal de la noi.

Plaje se gasesc de toate felurile (cu nisip, cu pietricele, cu lut, cu pietre mai mari sau chiar cu “pardoseala” de piatra). Cele din zona centrala muntoasa a insulei sunt inguste si adesea lungute, insa beneficiaza de peisaje foarte spectaculoase. Favoritele noastre au fost Glyfada si, cativa km mai la sud, Kontogialos (Pelekas), plaje cu nisip pe partea de vest a insulei. Accesul la aceste plaje se face pe niste “ulite” de beton foarte abrupte ce solicita la maxim cauciucurile, franele si nervii pasagerilor.

Tot pe partea de vest este si Paleokastritsa, o localitate amplasata intr-o zona plina de golfuri si golfulete superbe. Plajele accesibile cu masina nu m-au impresionat foarte tare fiind acoperite cu pietre cam incomode pentru spatele meu. Mai interesant a fost pe sub apa caci fundul pietros parea sa fie pe placul mai multor feluri de pesti.

Tot in Paleokastritsa se poate inchiria o barca (recomand 200%) cu care sa pleci pe plajele inaccesibile sau greu accesibile de pe uscat. Cred ca in fiecare golf este cate o ghereta pentru inchirieri si am mai vazut ca au birouri si pe strada principala. Preturile pleaca de la 50 euro pe zi la care se adauga benzina – inca 20 de euro (teoretic platesti in functie de cat consumi insa, in practica, la intoarcerea in port proprietarul sau ajutorul scutura canistra ce are rolul de rezervor, mimeaza efectuarea in cap a unor operatiuni matematice ce implica formule cu integrale si limite si tot 20 de euro iti cere indiferent ca ai forjat motorul la viteza maxima toata ziua sau te-ai plimbat pana la plaja si inapoi). Au tot felul de barci, mai mici sau mai mari, mai lente sau mai rapide, asa ca se gasesc optiuni ce pot duce si doua-trei familii. In schimbul banilor primesti o lectie super-rapida de pornit/oprit motorul, aruncat/ridicat ancora sau acostat pe plaja, o harta pe care sunt marcate locurile ce merita vizitate si o informare meteo (in cazul nostru ne-au recomandat sa mergem pe unele plaje in prima parte a zilei doarece dupa pranz urma sa se inteasca vantul si sa apara valuri mari si, mai apoi, sa ne retragem pe plajele din golfuletele de pe langa Paleokastritsa). Toata experienta – fiind si prima nautica pentru noi - a fost de neuitat. Eu si Stefan am facut cu randul pe capitanul la carma iar fetele s-au facut mici de tot in fundul barcii, albe la fata si portocalii la vestele de salvare, tipand la noi sa nu acceleram sau sa nu mai spargem valurile. S-au mai linistit cand am aruncat ancora langa o plaja ferita de vant unde ne-am balacit, ne-am scufundat si chiar am prins si pestisori cu plasa de prins fluturi. Siesta - la umbra, pe barca, leganat de valuri si racorit de briza. Iar senzatia de libertate pe care o ai cand nu trebuie sa iti strangi bagajele ca sa te muti in alta parte merita mai mult decat i-am platit aluia pentru barca. Ca recomandare – de dimineata trebuie luat pe barca apa si mancare pentru ca pe superbele plaje la care ai acces nu se gaseste nimic de cumparat.

Alta plaja renumita este Canal d’Amour in Sidari, in partea de nord-vest a insulei. Mai mult decat frumoasa este neobisnuita, o limba de apa inghesuita intre doua maluri inalte de argila. Toata acea parte de tarm este alcatuita din argila iar apa, cel putin cand am fost noi, era cam tulbure. Noi am ajuns dupa amiaza intr-o zi in care plouase dimineata si tot era cam inghesuiala – plaja in sine nu este deloc mare, dar mai poti intinde un cearsaf si pe unul din cele doua maluri. Tot pe acolo am mai oprit la o plaja in Agios Stefanos, larga si intinsa dar acoperita de un lut fin – probabil adus de un mic rau ce se varsa in mare (si in care am vazut o gramada de broscute testoase salbatice).

O alta zi am petrecut-o la Kassiopi, in partea de nord-est a insulei. Aici am gasit doua plaje bolovanoase, nu prea mari, al caror specific este dat de privelistea ce se deschide spre Albania. Apa era adanca imediat langa mal iar printre oameni se invartea un mic banc de pesti marisori, lucru care ne-a tinut ocupati ceva vreme. La sud de port (plajele de mai sus sunt in stanga portului, spre nord-vest) o carare merge de-a lungul malului si trece pe langa multe plaje mici si discrete unde te poti bucura in liniste de soare, mare sau chiar pescuit.

Alte plaje, in statiunile de la nord sau la sud de Corfu Town, le-am vazut din mersul masinii: cam toate pareau sa fie la fel, lungi, nu prea late, acoperite de pietricele, cu un inconvenient major din punctul meu de vedere – soseaua, aglomerata, zgomotoasa si mirositoare, a fost construita foarte aproape.

Alte plaje ce pareau sa fie interesante sunt in partea de sud a insulei (este un lac rezervatie naturala si intre el si mare este plaja) dar nu am mai avut timp sa ajungem si acolo.

O alta destinatie ce nu trebuie ratata este Aqua Park-ul, cred ca in Agios Ioannis (oricum este singurul de pe insula, la vreo 15 km de capitala spre Paleokastritsa). Este imens, cu tot felul de tobogane pentru toata lumea, lazy river-uri unde plutesti pe colaci imensi, jacuzzi, piscina cu valuri, corabii de pirati ce iti toarna apa in cap si tot felul de alte chestii. Ce mi-a placut in mod deosebit este faptul ca toboganele de dificultate medie, deci cele mai solicitate, sunt intinse printr-o padurice de arbori mai mult sau mai putin exotici, lucru ce face coborarile si mai interesante. Alta chestie de neimaginat pentru noi – sa iti lasi lucrurile langa sezlong, sa mergi sa te murezi cateva ore aiurea prin parc si sa le gasesti la fel cum le-ai lasat cand te intorci. Ca preturi, nu a fost ceva de speriat, 4 persoane (doar 3 platitori, ca Maria nu era la vremea respectiva suficient de inalta ca sa plateasca) bilete de intrare, masa de pranz (drept ca mai mult am ciugulit decat am mancat, pizza sau ceva) si bauturi - totul in jur de 100 de euro. Ca timp, ne-a mancat toata ziua – am intrat cand au deschis poarta si am iesit cand ne-au data afara – si tot nu ne-a fost de ajuns.

Cam asta despre actiunile de dimineata.

Insula este plina de locuri ce merita sa fie vazute asa ca dupa amiaza si seara o luam la plimbare, cu masina sau pe jos.

In primul rand spre capitala. In Corfu Town, pe langa port, sunt concentrate cele mai importante obiective: Old Fortress (priveliste superba, de sus se vede portul, orasul, Pantokratorul – cel mai inalt varf de pe insula, muntii de la sud de oras, si totul este inconjurat de albastrul incredibil al cerului si al marii), New Fortress (cetatea-bar – in gradina cetatii, in varf este amenajata o crasma la care se plateste intrarea dar unde primesti ceva rachiuri “gratis” – nu am dat curs ofertei ca eram sofer), palatul guvernatorului (intr-una din seri am nimerit la un concert de muzica clasica organizat pe treptele din fata sa), Liston – o piata uriasa in fata palatului.

Stradutele inghesuite dintre palatul guvernatorului si New Fortress sunt pline de magazine, buticuri si restaurante, o zona colorata prin care si mie imi placea sa ma plimb, darmite fetelor.

In sudul orasului se afla aeroportul insulei. Aici era o alta destinatie favorita pentru plimbarea de seara. Pista aeroportului se termina in mare, mai exact intr-un golfulet pe care localnicii l-au “inchis” cu un mic pod pietonal – Kaiser’s Bridge. Aici stateam la apus, cu fundul pe balustrada de beton, cu ochii fugind de la capturile pescarilor de ocazie de pe pod la silueta bisericutei albe tipic grecesti ce pare ca pluteste langa malul stang ori la conturul in forma de soricel al insulitei Pontikonisi aflata la intrarea in golf, asteptand cu nerabdare sa mai vina la aterizare un avion. Momentul in care un urias metalic iti trece pe deasupra capului la cativa zeci de metri (putini), te asurzeste cu urletul motoarelor si te nauceste cu jetul de aer este de nedescris. Iar acel pod ingust, peste care treceau permanent oameni si avioane, a avut pentru noi un efect hipnotizant, facandu-ne sa revenim aproape in fiecare seara si sa ni-l amintim de fiecare data cand vorbim despre Corfu.

Mai spre sud de Corfu Town, pe partea estica a insulei, am fost intr-o dupa-amiaza la Achilleon, palatul imparatesei Sisi. Am ajuns cam spre sfarsitul programului, nu mai era inghesuiala si ne-am plimbat in voie prin incaperile si gradina decorata cu multe statui ale personajelor mitologice, prilej numai bun sa mai cauti prin minte sau sa inventezi raspunsuri la intrebarile de genul “Cine a fost Achille asta, tati? ”.

Tot pe aproape de Achilleon am fost intr-una din zile la Muzeul Marii. Un mare scafandru, scufundator sau cercetator grec, originar din Corfu, dupa ce a umblat pe sub toate oceanele lumii s-a intors acasa si a organizat un mic muzeu. Am vazut acolo multe scoici de tot felul, schelete, rechini si alte vietati marine moarte. Nenea care incasa banii si o facea pe ghidul a fost foarte de treaba. La sfarsitul vizitei i-a pus pe cap lui Stefan o palarie (despre care zicea ca apartinuse australianului aluia de pe National Geographic care a murit intepat de o pisica de mare) si l-am fotografiat pe post de explorator cu un rechin in brate in timp ce Maria a refuzat hotarata sa pozeze in chip de sirena ori afrodita iesind dintr-o scoica uriasa. Fara sa fie ceva “uau! ”, merita sa pierzi aici o jumatate de ora – mai mult nu ai ce face inauntru.

Pe partea de vest a insulei peisajul este mai salbatic. Aici am fost de mai multe ori in Pelekas, un mic satuc de munte, mai civilizat decat altele, adica mai dotat la capitolul restaurante. Locul favorit pentru masa de seara era aici, la restaurantul Pantera Roz, superb amplasat pe marginea prapastiei – cu o priveliste deosebita spre mare. Papa bun si mai ieftin decat in zonele mai “turistice”, cuptor cu lemne pentru pizza deschis privirilor, la plecare cate o mica atentie pentru copii – au primit cate o minge de plaja cu Pantera roz. Tot in Pelekas se gaseste si Kaiser’s Throne, un punct de belvedere de unde se vede mare parte din insula (din ziua in care am urcat acolo nu am mai avut probleme de orientare). Tot prin Pelekas ma puneau cei mici sa trec sa cumparam bougatsa cu vanilie, o placinta/prajitura nemaipomenita – chiar si in ziua in care am plecat de pe insula a trebuit sa fac un ocol sa isi faca rezerve pentru drum. Poate se gaseste si in alte parti, dar aia din Pelekas, de la una din patiseriile de acolo era cu adevarat deliciooasa!

Alt loc ce nu trebuie ratat este Angelokastro, o fortareata construita pe varf de munte deasupra Paleokastritsei. Peisajul este salbatic iar de sus, din cetate, se vede superb tarmul dantelat al insulei.

Cam astea sunt locurile pe care le-am vazut noi in 10 zile. Am mers cu masina pe insula cateva sute de km, poate chiar spre 500 (nu am simtit ca au fost asa de multi). Am trecut cu ferry la Lefkimi (mai scurt si mai ieftin). Am stat in Ermones, pe tarmul vestic, la nenea Giorgios care ne-a inchiriat un apartament situat pe un mic platou, la inaltime, cu vedere la mare. Dimineata ieseam pe terasa si mirosul eucaliptilor din gradina te dadea pe spate.

Am mai citit inainte de a merge in Corfu ca apa pe partea vestica este sensibil mai rece decat in est. Poate ca da, dar nu am avut probleme sa intram in apa in niciuna din zile – mai mult chiar as spune ca a fost perfecta (sfarsit de august, inceput de septembrie). Vremea a fost cam schimbatoare, cred ca aproape in fiecare zi a plouat cate un pic dar, cu toate astea, am fost in fiecare zi la plaja.

Insula este renumita pentru kumquat – niste miniportocale foarte aromate - din care fac corfiotii tot felul de chestii menite sa iti ia banii. Le-am gustat in varianta confiate si, mai mult nevasta-mea, in varianta lichior. Ea zice ca e grozav (ceva gen limoncelo), eu cred ca tot afinata mea e mai buna. Am gustat, in schimb, in forma naturala, toate fructele ce cresteau, salbatice sau nepazite, pe coastele sau gardurile din Corfu. Merita sa opresti masina pe marginea drumului si sa golesti de fructe un smochin salbatic, la fel cum merita sa iti amintesti de copilarie si sa furi un ciorchine aromat de struguri de pe gardul grecului. Iar aroma lamaii culese direct din copac este de nedescris fata de ce cumparam noi din supermarket.

Ca turisti – englezi in nord si in sud, rusi peste tot. La mancare, preturi mai mari si calitate mai putin la locurile cu vad (Corfu Town, Paleokastritsa), se mananca mai bine in satele mici (nu tin minte sa fi platit vreodata mai mult de 30 de euro pentru 4 persoane).

Cam asta ar fi ce mi-a ramas in minte din Corfu. Vacanta placuta va doresc!


[fb]
---
Trimis de icristis in 04.02.16 15:24:41
Validat / Publicat: 04.02.16 19:57:19
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 2917 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (icristis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 Old Fortress in Corfu Town
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 36200 PMA (din 42 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[04.02.16 15:46:40]
»

@icristis - Foarte bun review de debut, bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.

Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.

===

Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 93&ridAnt=66788

===

Am stat in Ermones, pe tarmul vestic, la nenea Giorgios care ne-a inchiriat un apartament situat pe un mic platou, la inaltime, cu vedere la mare.

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

mirmicu
[04.02.16 20:44:47]
»

Un review foarte plăcut, l-am citit cu plăcere. Ar fi mers și niște fotografii!

icristisAUTOR REVIEW
[04.02.16 20:59:00]
»

@mirmicu - Vin si ele. Mai greu, ca trebuie sa vina de pe unde le-a salvat nevasta-mea, adica nu stiu inca exact unde.

ebirsan
[04.02.16 21:27:16]
»

Felicitari pentru cei 500 km parcurși în Corfu și mai ales petru alegerea de trecere cu ferry la Lefkimi, respectiv pentru închirierea bărcii la Paleokastritsa.

Ați fost de asemenea inspirați să alegeți Ermones și se pare că ați nimerit și o locație bună. Asteptăm review-ul despre apartamentele lui Giorgios.

Si acum câteva observații:

- podul (de fapt digul) situat la sud de aeroport și care leagă zona mânăstirii Kanoni de localitatea numită Perama nu este "Kaiser Bridge". Kaiser Bridge este 3 km mai la sud, in Benites si probabil l-ați văzut (e de fapt un ponton de piatră (podul nu mai există) după ce ați vizitat palatul lui Sissi.

- in privința lui Achile, el a fost de fapt Brad Pitt in filmul Troia. Nu ați observat asemănarea dintre chipul actorului și cea a statuii?

- în al doilea concediu în Corfu vă recomand să explorați și plajele din partea de NE a insulei, plus alte obiective unde puteți ajunge mai sigur dacă vă încărcați pe telefon/tabletă aplicația Osmand+ (evident cu harta Greciei descărcată în prealabil)

- în Corfu Town se mănâncă f. b. și nu neapărat mai scump, mai ales dacă nimerești într-o zonă puțin mai excentrică față de zona atinsă de puhoiul de turiști debarcați de pe navele de croazieră.

- atmosfera adevărată de Kerkira (Corfu Town) se simte seara, după ce navele de croazieră au plecat din port și au rămas majoritari localnicii.

- dacă v-a plăcut cu barca la Paleokastritsa vă recomand pt. data viitoare închiriat barcă din Nissaki sau Agni pt. o plimbare pe coasta de NE a insulei

- apropo: 50 euro cred că a fost prețul pt 1/2 zi și dacă ați plătit 20 euro combustibil, în mod cert ați plătit cu 50% mai mult decât ați consumat

Restul de detalii atunci când vă hotărâți să mai mergeți o dată în Corfu.

icristisAUTOR REVIEW
[04.02.16 21:46:37]
»

@ebirsan - Multumesc pentru observatii.

Foarte posibil sa ma fi inselat cu podul imparatului. Pe Brad l-am recunoscut din prima, cu statuile nimfelor am avut probleme mai mari. In 2014 la Paleokastritsa am platit 50 euro pentru o barca de 4-6 persoane - o zi intreaga (de dimineata, 9 sau 9.30, pana seara la 6). In ceea ce priveste banii de benzina, am stiut de atunci ca m-a incarcat, dar nu chiar cu 50% (pe insula oricum benzina avea niste preturi fabuloase).

Inca o data scuze pentru incurcatura cu podul.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishu
[05.02.16 09:52:15]
»

Un articol mininat, plin de informatii utile. Felicitari, votat cu mare placere

iulianic
[06.02.16 22:39:34]
»

@icristis - Bun venit printre noi! Citesc întotdeauna cu plăcere un articol despre o insulă grecească, iar dacă el este însoțit și de fotografii… cu atât mai bine! Aici, pe AmFostAcolo se spune că o fotografie face cât 1000 de cuvinte.

… merita sa iti amintesti de copilarie si sa furi un ciorchine aromat de struguri de pe gardul grecului. Iar aroma lamaii culese direct din copac este de nedescris fata de ce cumparam noi din supermarket.

Și eu am furat trei boabe de strugure de pe gardul unei terase din Parga. Nu mai văzusem în viața mea acel soi și nu am rezistat ispitei. Cât despre lămâi… n-am întins mâna să le culeg din copac, doar le-am fotografiat. Mă mir întotdeauna când merg în Grecia că văd lămâi putrezind căzute din copac, iar la supermarket prețul lor este de peste 3 euro/kg.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
fra
[12.02.16 17:40:35]
»

Foarte cuprinzator review-ul. Ma bucur mai ales cand gasesc pe cineva care merge in Grecia din zona Moldovei. Pentru noi cei de aici drumul e mai lung si simt ca primesc un raspuns mai corect cand intreb ceva. Ma intereseaza cu ce ati ajuns intr-acolo? Autocar, avion, auto propriu? Imi cer scuze in avans in cazul in care apare mentiunea in cuprinsul articolului. Cat a durat drumul?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
icristisAUTOR REVIEW
[12.02.16 22:50:46]
»

@fra - Buna seara. Pentru noi, 4 persoane din care 2 copii mititei, mi se pare mai comod sa mergem cu auto personal. Mai ales ca doamna mea isi ia in concediu jumatate de casa, asa, ca sa nu trebuiasca... Pe de alta parte, apreciem foarte mult libertatea de miscare in zona de destinatie, deci iesim mai ieftin (daca luam in calcul si costul inchirierii unei masini).

De sus de la noi pana in Igoumenitsa sunt vreo 1500 km pe care i-am impartit in trei etape. La dus ne-am oprit in Bucuresti, prilej sa ne mai vedem rudele si prietenii, apoi in Salonic (frumos oras!). La intors - Meteora si, din nou Bucuresti. Mergem astfel destul de lejer, nu prea resimtim oboseala si mai si cascam ochii pe drum. Ca si durata, am plecat din Bucuresti pe la 7, poate 8 si am ajuns in Salonic pe la 3 sau 4 dupa amiaza (am mers prin Kulata, intre Ruse si Sofia m-am lipit de o coloana de autocare romanesti si am mers fara griji, constant cu 90-100). A doua zi am plecat pe la 9, am mers numai pe autostrada cred ca vreo 400 de km. In zona de ses am mers prin furtuna tropicala de nu faceau fata stergatoarele (si grecii nu merg cu farurile aprinse!) - cu 80-90 la ora. Apoi, prin tuneluri si munti, cu ochii dupa peisaje, nu am crescut prea mult viteza de rulare. Cu imbarcat, traversat (o ora), debarcat, gresit drum, cautat drum, gasit drum, facut vreo 60 de km pana la cazare, cazat, schimbat, etc., inainte de ora 19:00 spargeam valuri pe plaja.

La intoarcere, la Meteora am ajuns repede, un pic dupa pranz. Ceva mai lung a fost drumul in ziua urmatoare, la Bucuresti am ajuns pe inserat (prin Makaza de data asta).

Trebuie sa aveti in vedere ca nu conduc tare, merg la limita regulamentara (ca doar nu o sa spun ca trec peste ea cand se poate) si fac opriri destul de dese caci cei mici nu reusesc deloc sa se sincronizeze la toaleta.

Ca o ultima remarca in ceea ce priveste drumul, zilele petrecute spre si dinspre... noi le consideram parte integranta din concediu si sunt la fel de relaxate, frumoase si, cateodata, chiar mai interesante decat celelalte.

fra
[13.02.16 10:35:49]
»

@icristis: multumesc tare mult de raspuns. Noi am fost cu masina in zona riviera olimpului in urma cu doi ani si am facut drumul dintr-o bucata. Corfu mi se pare mai departe, mai este si feribotul si taxe de autostrada si ma gandeam daca merita efortul... Anul acesta am cautat ceva in halkidiki, dar am gasit o oferta super buna pt corfu si a picat bine si reviewul dumneavoastra. Oricum astept targul de saptamana viitoare si apoi iau decizia finala. Multumesc inca o data pentru lamuririle cu drumul.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
calatorul
[03.03.16 16:56:45]
»

@icristis - Felicitari pentru frumoasa vacanta din Corfu, care a fost si prima insula vazuta de noi din Grecia. Aceleasi optiuni le avem si noi de peste 10 ani de cand batem drumul la marea Egee cu copii, cu masina desigur, drumul facand parte din vacanta si fiind el insusi o calatorie in sine. Am incercat de fiecare data sa variem traseul de dus cu cel de la intoarcere, pentru a vedea noi locuri si peisaje, si nu ne/a parut rau niciodata. ACum dupa ce am cam vazut si zonele de interes istoric, copilele fiind mari si receptive, am inceput sa cautam obiective noi si inclusiv drumul pana acolo are farmecul sau.

Nu am sa uit ca acum 10 ani drumul spre Igoumenitza nu avea autostrada si am mers pe vechea sosea care traversa muntii Pind, de la Meteore spre Ioannina, un drum colosal, un fel de Transfagarasan la patrat. Acum o taiem pe autostrada, dar avem alte tinte si curiozitati de cautat. Si chiar daca uneori este mai obositor, asa cum bine zice titlul, mereu reusim cate o vacanta plina cu multe locuri vazute, facute si atatea amintiri placute. Alegeri inspirate si vacante frumoase!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
icristisAUTOR REVIEW
[03.03.16 17:49:19]
»

@calatorul50 - Mulțumesc pentru urări!

Am descoperit vara trecută cât este de utilă autostrada chiar și atunci când nu o folosești. Am trecut prin Italia de-a latul doar pe drumuri naționale dar, cu toate limitările de viteză, a fost extraordinar de reconfortant la condus căci nu am avut deloc parte de trafic greu - TIR-uri sau autocare.

Vacanțe pline vă doresc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
calatorul
[06.03.16 09:29:10]
»

@icristis - DA, asta pentru ca italienii si/au pastrat vechile sosele nationale in bune conditii, si ele pot fi folosite la fel de bine ca autostrada, pe care de cele mai multe ori o insotesc, doar ca fara taxe insa cu limite de viteza mai coborate.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
calatorul, fra, icristis, iulianic, mirmicu, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Corfu:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.092437028884888 sec
    ecranul dvs: 1 x 1