ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.12.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 26.07.12
STATUS: SENATOR
LUNA
DEC-2015
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
încărcat de pe telefon!
TIMP CITIRE: 3 MIN

Craciun traditional la Cabana Gura Diham

TIPĂREȘTE

La cabana Gura Diham am fost de multe ori pana acum si am luat masa, sau doar am trecut in drumetiile spre alte cabane din Bucegi. Insa, anul acesta am avut o experienta placuta, la recomandarea unor prieteni care mergeau al saselea an consecutiv sa petreaca aici Craciunul.

Recunosc ca pana acum am serbat Craciunul acasa in familie si revelionul la restaurant, insa pretul pentru petrecerea de Craciun la Gura Diham mi s-a parut foarte convenabil, adica mai putin de un sfert fata de pretul pe care l-am platit in anii trecuti la revelioanele de la restaurantele de pe Valea Prahovei, avand parte de acelasi program ca de revelion, mai putin artificiile de la miezul noptii, a fost argumentul hotarator.

Este adevarat ca de obicei Craciunul se petrece in familie, dar de ce acasa, muncind de zor pentru pregatirile de Craciun, si nu cu intreaga familie la restaurant, si cu prieteni, cu distractie si mancare pregatita de bucatari de meserie?

Drumul de la iesirea din Busteni pana la cabana Gura Diham are o lungime de 3,5 km, si este un drum pietruit, bine intretinut, fara gropi prea mari. Anul acesta nu a fost zapada, insa prietenii au spus ca in anii anteriori cand a fost zapada, drumul a fost curatat.

Locuri de parcare in fata cabanei sunt destule. Restaurantul are o capacitate de 300 de locuri, pe 3 niveluri, dar capacitatea a fost suplimentata cu inca vreo cateva locuri si la receptie. Exista si posibilitati de cazare, cam vreo 35 de camere duble, insa despre camere nu pot sa spun nimic, deoarece cazarea am avut-o in alta parte.

Am avut locuri la masa la parter, la zona de fumatori, deoarece legea antifumat inca nu se aplica. Atmosfera este rustica, cu ceramica populara pe pereti, o blana de urs, o mica moara de apa, etc. La parter si la primul etaj intre mese erau ringuri de dans.

Petrecerea a inceput la ora 19 cu un foc de tabara inalt de cativa metri, in fata cabanei, la mesele din gradina. Am fost intampinati cu traditionala paine si sare, vin fiert, tuica fiarta, afinata, placinta cu carne si frigarui la gratar cu chifle si mustar. Tot sa fi mancat, dar am gustat doar, cu gandul la bucatele ce urmau sa le avem pe masa toata noaptea.

Meniul a fost ca la revelion, sau ca la nunta, adica aperitive specifice de Craciun, sarmale, fripturi cu garnitura si muraturi asortate, cozonac, placinta cu mere, cornulete, inghetata, tort, fructe, alune, apa, sucuri, cafea, si vinul casei, alb si negru, cat poti sa bei.

Programul a cuprins muzica populara de petrecere live, muzica de dans romaneasca si internationala, inclusiv obisnuitul Meneito, muzica greceasca, turceasca, etc. La un moment dat au venit un cor de copii imbracati in costume populare, care au cantat colinde si apoi au primit bani de la meseni. Apoi au venit un grup de 4 dansatoare si un dansator, care au avut mai multe numere in program, respectiv dansul lui Mos Craciun cu craciunitele, mai multe dansuri rusesti traditionale gen Oci Ciornai, Natasa, Kalinka, pe care probabil le-au pregatit si pentru viitorul Craciun pe stil vechi, dansul tigancilor, dans indian, dans turcesc cu dans din buric pe care dansatoarele il danseaza si pe langa barbatii din public cu dare de mana. Muzica a fost pentru toate gusturile si pentru toate varstele, muzica populara de petrecere din toate zonele folclorice si melodii traditionale pentru petreceri, hore, sarbe, perinita.

Petrecerea a durat pana tarziu, noi am plecat pe la ora 2 inainte de a fi adus desertul, dar probabil ca a mai durat cateva ore dupa aceea. A fost petrecere traditionala de Craciun foarte reusita, pe care o vom repeta cu siguranta si in anii urmatori.


[fb]
---
Trimis de dianamea in 27.12.15 00:10:22
Validat / Publicat: 27.12.15 00:42:23
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUȘTENI.

VIZUALIZĂRI: 2498 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dianamea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Decor de Craciun
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 17750 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[27.12.15 09:25:00]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Restaurante din zona Bușteni-Azuga, AZUGA / BUȘTENI" (deja existentă pe sait)

-

Recomandările referitoare exclusiv la restaurantul unei unităţi de cazare NU se încarcă la rubrica de cazare respectivă, ci la rubrica "Restaurante din zona X"

webmaster26
[08.11.17 08:51:02]
»

Conform regulamentului art. 14, secț. B

Articolele care descriu nunţi, botezuri, banchete, alte evenimente private — organizate, evident, în condiţii cu totul particulare — nu sunt acceptate în concurs = se publică fără PMA. În plus, articolele se publică FĂRĂ NOTE (notele nu sunt relevante pentru condiţii de cazare sau de servire a mesei etc din postura unui turist)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Bușteni?:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.038137912750244 sec
    ecranul dvs: 1 x 1