ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.10.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Timisoara
ÎNSCRIS: 15.07.12
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
SEP-2015
DURATA: 7 nopți
familie cu copii
6 AD. + 1 COPII -- v: 10

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
PLAJA şi MAREA:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
89.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Odihnă între junglă şi ocean

TIPĂREȘTE

Resortul se află în orăşelul-staţiunea Akumal, între Tulum şi Playa del Carmen, pe riviera Maya, care la rându-i se află în peninsula Yucatan a Mexicului. Înainte de a merge acolo am fost multă vreme confuză despre toate denumirile şi locaţiile şi greu m-am dumirit unde am fost dusă.

Drumul

Voi începe descrierea acestui resort (fiţi vă rog indulgenţi, e primul meu resort în care am pus piciorul vreodată) cu zborul şi aeroportul ca să ştiţi la ce vă aşteptaţi dacă este vreun canadian pe site, sau vreun român care s-a săturat de mările mai apropiate. Noi drumul pe calea aerului din Toronto, Canada, până la Cancun, Mexic l-am parcurs în aproximativ 4 ore, cu Air Canada Rouge care nu oferă deloc ceva de mâncat şi cu un avion 3-3 locuri. Cum am dat să punem piciorul din avion pe burduf, ne-a izbit o căldură umedă în faţă, cum eu nu am mai întâlnit. O dată ajunşi în aeroport am mers la vamă, unde un mexican trist cu o engleză foarte proastă ne-a pus întrebările alea tâmpite de genul “tu eşti asta de pe formularul ce mi l-ai dat? ”. Apoi am mers la bagaje gândindu-mă ce urât şi mic e aeroportul, şi pustiu, comparabil cu cel din Timişoara. Afară erau zeci de mexicani care încercau să ne vândă excursii şi altele şi care strigau după noi, dar noi am mers ţintă la autocarul Air Canada, de la care achiziţionasem toată excursia noastră din Mexic. Acolo ne-au întâmpinat reprezentanţi ai companiei şi ne-au spus câteva cuvinte, unul dintre ei rămânând cu noi în autocar şi spunându-ne când să coborâm la resortul nostru. Drumul cu autocarul a tinut cam 2 ore şi am îndurat o grămadă de … frig!! Pentru că mexicanilor le place aerul condiţionat… Am circulat pe autostrăzi goale, mărginite de palmieri, unde numai câte o maşină-două vedeam, şi alte autocare. Am intrat şi prin sătuleţe-orăşele cu aspecte sărăcăcioase, cu case care semănau cu cele ale ţăranilor săraci autohtoni, doar că astea aveau palmieri. Toate resorturile aveau ieşire la autostradă şi intrări grandioase. A nostru era ceva mai modest.

Primirea.

Ne-au fost coborâte şi ulterior duse bagajele în camere. La recepţia în aer liber, cu acoperiş de paie şi mobilier împletit (cum erau toate terasele de acolo), erau două domnişoare drăguţe care ne-au dat formulare şi brăţări albastre celor majori. În timpul ăsta o altă domnişoară (majoritatea personalului în acest hotel este tipic mayaş ca fizionomie, scunzi, feţe turtite, negricioşi) ne-a dat fiecăruia un pahar de margarita gustoasă şi nu amăruie (cum am mai băut). Sau poate că ne era foarte sete... Ne-am luat după domnul cu bagajele şi am ajuns în camere, noi fiind cazaţi în clădirea 4 (cred), camerele 4003,4008,4011. Nu existau camerele 4013,3013,2013,1013... :))) De la recepţie la camere e cam mult de mers, străbătând două coridoare lungi şi un pod între ele. Chiar comparam cu excursia mea de mai devreme din acest an, la Eforie Sud, că acolo nu era hotelul pe plajă, dar ajungeam mai repede la plajă decât ajungeam de la camera aflată pe plajă a acestui resort la locul unde făceam plajă. Revin mai încolo cu motivele pentru care nu stăteam la plajă exact în faţa geamului camerei.

Camerele.

Well, aici la priviri atente m-am dezumflat. Ştiam de pe siteuri cum arată şi ce dotări au, dar nu ştiam de multe minusuri.

Plusuri: fiind împărţiţi doi câte doi în trei camere, am putut alege în care cameră din cele trei să stau, şi am preferat camera cu două paturi twin… dar ce paturi! Mari, de două persoane fiecare, moi, cu câte trei perne mari şi moi, despărţite de o noptieră comună, pe care stătea telefonul. Am găsit în fiecare zi câte-o figurină din prosoape, unele cu una-două fire de flori proaspete pentru décor în braţe. Camera, foaaarte mare, avea spre geamul cât peretele, şi o canapea cu o măsuţă de cafea. Vizavi de paturi se afla televizorul mare şi o altă piesă de mobilier pe care să-ţi pui diverse. În faţa canapelei, un bufet în care se afla minibarul, plin de sucuri, apă, un batonel de ciocolată, o punguliţă de chipsuri. Pe bufet o maşină de cafea şi ceşti. Alte dotări ale camerei au inclus halate de baie, foehn, papuci de cameră, o umbrelă, n prosoape, gel de duş, loţiune de corp, săpun, şampon cu conditioner, sare de baie (utilă pentru jacuzzi din balcon), toate de calitate bună şi cu miros superb. De asemenea călcător, masă de călcat, seif, prosoape de plajă, plasă de plajă şi pe balcon, cum ziceam, un jacuzzi şi două scaune cu masă. Noi nu am folosit jacuzzi-ul că nu am avut timp dar era şi cam plin de insecte stând afară.

Baia, asta o trec între plusuri şi minusuri pentru că m-a bucurat şi dezamăgit. În primul rând vreau să îl înjur indirect pe deşteptul care a creat designul camerelor că e un prost cu capul împuiat de tâmpenii moderniste şi lipsit de spirit practic. De ce? Veţi vedea în poze, baia e defapt un intrând deschis la cameră, unde se află chiuveta, counter, oglinzi, dulap bla bla, şi de la el sunt două uşi una lângă cealaltă, o cabină de duş şi una de wc. Dar! Uşile au fiecare spaţii şi sub, şi deasupra, şi în laterale, dacă faci treaba mare şi miroase o simţi şi în cameră, ca să nu mai zic că eşti auzit. Dacă te speli trebuie să îţi atârni toate cele de uşă cu riscul să le uzi că altfel trebuie să ieşi în pielea goala din cabina aia de duş unde, dacă ai mai şi uitat să tragi perdeaua geamului imens care margineşte camera vizavi de baie, eşti văzut de oricine trece (am uitat să precizez că am fost la parter). Pe jos e gresie deci atenţie cu alunecatul. De asemenea există geamuri şi la cabina de wc şi de duş... dar…. mai bine nu le deschideţi pentru că nu au plasă! Şi de ce să vă îngrijoraţi că nu au plasă? Oh păi pentru că acele geamlâce dau spre holul hotelului care e deschis la jungla din spatele hotelului şi pe unde circulă în voie salamandre, gândaci (d-ăia cat o nucă), ţânţari, etc. Şi oricât de nature friendly sunteţi unii, eu cred că tot nu-I fain să te speli cot la cot cu un gândac tropical. Deci… dacă vreţi în zone din astea tropicale eu zic nu pot decât să dau un sfat umil, dar cu toată convingerea, că trebuie să vă interesaţi mai degrabă de aspecte de structură, dotări în materie de plase de ţânţari şi curăţenie a camerei decât de numărul de restaurante sau ştiu eu ce.

Minusuri: pe lângă structura băii şi lipsa de plase, am fost supărată să constat că spiritul modernist nu mai acceptă praguri la uşă şi amintesc asta pentru că într-o seară am venit în cameră fericită ca să constat când am aprins lumina că avem un vizitator neplăcut şi anume un gândac mare şi urât care tocmai pătrunse în încăpere pe sub spaţiul mare dintre uşă şi podea. Ca să nu mai zic de câte ori ne-au vizitat mici salamandre, drăguţe creaturi, dar tot creepy de dormit cu una deasupra capului. Apoi plasa de ţânţari de la fereastra camerei era ruptă şi nu au făcut nimic deşi le-am zis. Bunica şi mama nici nu au avut plasă. Apoi pereţii erau tot cu rămăşiţe de ţânţari morţi şi păianjenei. Nu era aşa o chestie mare, dar aş fi dorit să se ocupe şi de acest fapt, dar nici după tipul de 5 sau 10 dolari (nu mai ştiu cât lăsasem) nu a dat puţin cu cârpa sau aspiratorul pe pereţi şi tavan. La mine acasă eu am frecvent păianjeni şi altele dar le curăţ, aş fi vrut să nu fii întâmpinat problema şi într-un resort de 5 stele… Acum na, nu vreau să vă fii părut plângăcioasă, nu au fost aşa impedimente uriaşe, doar mici neplăceri, despre care vă scriu şi vouă că poate ajută.

Hotelul şi dotările

Resortul are mai multe clădiri, 4 cred că, deşi mai construiesc încă. Două sunt lângă piscina mare, clădirea 2 cred că e cea mai centrală şi lângă recepţie. Restul, 3 şi 4, sunt mai încolo, şi poţi să o iei pe plajă, unde sunt alei, sau pe coridoarele cu gresie, uşor alunecoase, şi cum spuneam, deschise pe partea dreaptă la jungla din spatele resortului. Bine, nu e nu ştiu ce junglă, dar e multă vegetaţie şi nu ştiu ce e în spatele ei. Hotelul are lifturi, wifi (ce merge bine în camere, deloc în restaurante) şi câte o piscină în faţa fiecărei clădiri.

Piscinele: În faţa clădirii 1 e una medie şi plină de insecte moarte şi cam necurăţată, în faţa clădirii 2 e piscina mare, curată, cu jacuzzi-uri pe care le găseşti adesea libere, şi cu o adâncime a apei de maxim 1,50. În faţa clădirilor 3 şi 4 se află câte o piscinuţă mică, ceva mai adâncă, mai mult de zăcut în ea şi cu 4 sezlonguri. E frumos că astea două sunt infinity şi priveşti oceanul din ele. În vreo 2 dimineţi cum ne-am trezit am şi mers în piscinuţa din faţa camerei ca să ne bălăcim înainte de micul dejun. Tot aici sunt paturi cu baldachin şi hamace.

Terase, baruri şi restaurante: Sunt o grămadă. Bar de sushi, bar simplu, snackbar, barul principal cu terasă unde se cânta seara. Toate aveau o mare varietate de cocktailuri şi mai mult decât atât chelneriţe super-drăguţe umblau mereu pe plajă să îţi ia comanda să îţi aducă orice de la bar. La snackbar era deschis nonstop, adesea mergeam pentru fructele feliate (lubenita, papaya, pepene galben, mango, câteodată grenadine sau fructul dragonului). La amiază dacă nu aveai chef să te îmbraci de pe plajă, puteai merge la acest snackbar şi în costumul de baie ud, şi găseasi câteva feluri de mâncare mai generale de tipul pulpe de pui, cartofi natur etc. Aveau şi miniprăjiturele. Şi întotdeauna nachos cu sos de caşcaval. Noi cel mai adesea am mâncat de la bufetul principal, o minunăţie. Colţul mediteranean, colţul italian, colţul asiatic, colţul copiilor, colţul vegetarian-healthy food, brutărie, partea cu cărnuri etc. Mereu m-am îndopat, că ce să fac, era all –inclusive :))) Glumesc, dar era aproape totul bun. SIngura lipsă ce o simţeam erau mai multe legume la micul dejun. Am mâncat adesea pizza, ca la mama ei acasă, şi îmi luam câte felii voiam. Am mâncat peşte, feliute mici de somon de la colţul copiilor. Am mâncat paste delicioase, mini prăjituri (tot felul: ciocolată, cafea, cu fructe, tarte, cu tot felul de crème... şi erau mici cât o îmbucătură), fructe din plin (aici aveau mai multe ca la snackbar şi mereu se terminau repede mai ales favorita mea şi mult prea comuna lubeniţă), am mâncat focaccia, franzeluţe, churros (un aluat alungit deep-fried), tamales (pastă de porum cu pui sau vită învelite în frunză de porumb), quesadillas (ca nişte tacos) etc. Îmi pare rău că nu am poze la bufet, dar ăla a fost fericirea mea înainte să plec în cameră să mai descopăr alte creaturi. Un minus la el a fost că nu erau prea curate paharele, deşi erau fierbinţi, trecute prin apă fiartă sau nu ştiu, dar aveau resturi de la sucul de portocale sau pe plajă paharele de coktail mai aveau urme de buze sau amprente. Uşor dubios. În rest, mai există steak house, gourmet restaurant, mexican restaurant, şi altele. La acestea 3 am fost. Steak-house, sau restaurant cu tone de carne, e ciudăţel. Mai întâi se presupunea că trebuia să îţi mănânci salata (bufet), că aşa mănâncă mexicanii. Apoi puneai cartonaşul verde la vedere şi... curgea cu bucăţi de carne. Venea în continuu chelnerul să-ţi aducă. Şi nu prea aveai garnitură. Mâncai gol. Am primit pui, porc, curcan, peste, fructe de mare, vita, miel. La restaurantele celelalte băuturile costau. Am fost la gourmet, unde era fancy toată mâncarea şi la mexican unde am aşteptat o oră după mâncare deşi erau vreo 10 mese doar. Eu nu mă omor după genul ăsta, dar voi pune poze cu meniu şi mâncarea.

Plaja

Din păcate anul acesta Caraibele au avut problema algelor. Valuri de alge maronii, înţepătoare şi tari. Oamenii le curăţau toată dimineaţa. Am apreciat asta. Era un efort colosal împotriva naturii. Nu m-au deranjat enorm fiind obişnuită de la marea noastră cu alge. Apa a avut culoarea albăstrui închis şi pătată cu bej-maroniu de la tulburări. Doar din loc în loc în câteva zile am întrezărit turcoazul acela superb specific Caraibelor. Nisipul era relativ fin, iar intrarea în apă era lină. Pe jos, în apă te mai loveai de pietre, bolovani, în special în partea de plajă dinspre clădirile 3 şi 4. De aia nu am putut sta la plajă în faţa camerei proprii. Cea mai bună plajă era în dreptul şi în stânga piscinei mari, unde erau cele mai multe acoperăminte cu sezlonguri. Plaja hotelului nu e foarte mare aşa că nu căutaţi aici intimitate. Dimineaţa era puţină bătaie pe sezlonguri, mai ales noi fiind trupă de 6 şi încă o jumătate de om. Tavanele alea de paie de deasupra sezlongurilor nu prea te păzeau de soare şi dacă adormeai, te bronzai cu dungi în forma paielor. Din loc în loc erau cuiburi de broaşte ţestoase îngrădite. Internetul mergea şi nu prea pe plajă. Era plăcut că nu era gălăgie şi doar din când în când venea un moş cu ceva instrumente ce arătau a fi tradiţionale şi se oferea să cânte cui voia.

Snorkeling

Am avut inclusă o oră de înotat cu capul în apă pe zi. Am fost de două ori. Am văzut mult lăudatele broaşte ţestoase uriaşe în porţiunea cu iarbă de mare de pe fundul apei, pisică de mare (stătea pe fundul apei speriată de zloata de turişti plutitori), peşti de toate mărimile şi culorile, în porţiunea de corali. Nu a trebuit să mergem prea adânc ca să vedem ceva. Ne orientam după ceilalţi şi găseam creaturi la care să facem cu mâna în apă. Dar echipamentul de snorkeling din dotarea hotelului era un pic urât (habar nu aveam dacă era dezinfectat) şi tare rău ne-a părut că nu aveam propriul tub de bagat in gură. Nu prea aveam cum să ştim când ne-a trecut ora dar noi nu am depăşit niciodată aşa că nu ştiu ce se întâmpla dacă depăşeai un pic.

În rest în hotel mai existau un magazin de suveniruri, cam scumpe, unul cu haine, un birou unde te puteai întâlni cu reprezentaţii companiei ca să planifici excursii (te anunţau de la hotel), multe locuri unde să zaci, wifi ok, mai slab în unele locuri de pe terase şi aproape deloc în restaurante, ore de aquagim, băi cu uşi tare scunde, ca şi mexicanii ăia, etc

Per total, a fost o şedere plăcută şi un mare impact pentru asta, recunosc, l-a avut faptul că puteam bea şi mânca oricât şi că am şi avut ce. Atâtea cocktailuri şi fructe nu am mâncat toată viaţa într-o săptămână. Superb a fost faptul că puteam vedea oceanul cum mă trezeam dimineaţa, îl vedeam de la masele din resturantul bufet, îl vedeam din piscine..Mereu acolo, mare, sălbatic, chemând cu muzica lui. Apoi personalul a fost simpatic mereu şi nu am avut neplăceri. Mi-am păstrat brăţara până nu demult, pentru că era drăguţă. Dacă vii fie şi numai să zaci la hotel şi pe plajă, atunci te poţi relaxa şi răsfăţa, mai ales dacă nu ai pretenţii foarte foarte mari. Dar nu m-aş mai întoarce în acelaşi loc ci m-aş aventura să caut un resort în care să nu am neplăceri cu intruşi în cameră şi care să aibă o baie normală şi practică (deşi nu ştiu ce noroc aş avea, că e complicat să izolezi perfect viaţa din natură de viaţa noastră intruzivă a oamenilor, dar sunt o grămadăăă de hotele în peninsula ceea).

P. S. Mi-e tare greu să aleg dacă să bifez că aş recomanda sau nu resortul. Sunt atâtea pe riviera Maya încât nu ştiu cum se poziţionează acesta. Pe alte siteuri pare a avea note foarte bune fiind în topuri. Nu am fost nici atât de extaziată de el, nici atât de nemulţumită încât să aleg cu toată siguranţa o variantă, da sau nu. Am prea puţină experienţă cu resorturi de aşa calibru. Aşa că nu fac nicio recomandare. Voi bifa căsuţa de recomandare pentru loc, în general, nu pentru hotel.

P.S. 2 Dacă aveţi întrebări şi mai vreţi detalii, nu ezitaţi să mă întrebaţi. Mi-a fost foarte greu să acopăr toate aspectele acestui resort într-un articol care să nu fie mult mult prea lung.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de alle4295 in 20.10.15 13:20:36
Validat / Publicat: 20.10.15 18:39:20
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în AMERICA DE NORD
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3130 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (alle4295); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Vedere de la snackbar. Nu e minunat?
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16400 PMA (din 16 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

10 ecouri scrise, până acum

webmasterX [20.10.15 18:39:06] »

Mutat în rubrica "Akumal Bay Beach & Wellness Resort [Akumal], RIVIERA MAYA" (nou-creată pe sait)

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

alle4295 [20.10.15 20:49:12] »

@webmasterX - da, e ok

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adri-nico [21.10.15 17:05:17] »

Te-ai straduit ca sa faci un review bun si n-a fost lung deloc.

Cum poti sa compari o vacanta la Eforie cu una in Mexic?

alle4295 [21.10.15 17:14:08] »

Mersi!

Ei uite ca pot

peanut [22.10.15 13:01:58] »

Uaa, ce lung ii! Se vede ca te-ai straduit. Eu cred ca ai nimerit f bine la hotelul acesta.

Cata2015 [09.12.15 11:44:21] »

Buna, ti-am citit eseul, ia zi-mi viata de noapte este sau la 12... 1 tot inchis?

alle4295 [09.12.15 12:49:45] »

Buna, nu prea stiu despre viata de noapte pt ca nu am stat vreodata dupa miezul noptii... dar entertainmentul nu e asa bun. E muzica si un pic de dans pe terasa, barurile sunt ok si poti zace oriunde pe canapelele de paie de pe terase cu un cocktail. Piscinele se "inchid" la 8 seara mi se pare. Mai multe nu stiu sa-ti zic.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Cata2015 [09.12.15 13:20:47] »

Ms! Ptr ca mie nu prea-mi plac vizitele la ruine, nu mi se pare interesant sa vizitez niste "pietre"... Mie!!! Si deasta intreb!!! Crd ca e mai misto in Dominicana vizavi de distractie zic!!!

alle4295 [09.12.15 21:19:36] »

Din ce am auzit Cuba ar fi foarte buna la capitolul asta... adica resorturile de acolo. Tocmai pt ca nu prea au locuri de vizitat iar afara in oras e militarie curata.

Cata2015 [09.12.15 22:02:58] »

Aaa nu, mi-e frica!)) Crd ca o sa incerc rep Dominicana! Trb sa ma interesez in ce anotimp nu sant furtuni! Ms! Nb!!!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, alle4295, Cata2015, peanut

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.044356107711792 sec
    ecranul dvs: 1 x 1