ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.09.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 30.06.14
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
AUG-2015
DURATA: 14 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
încărcat de pe telefon!
TIMP CITIRE: 4 MIN

Excursii în Paradisul Ionic (continuare)

TIPĂREȘTE URM de aici

Puține lucruri se cunosc despre istoria Butrinului între mijlocul secolului al VII-lea și până în secolul al IX-lea. În anul 1081, în urma unei confruntări între flotele normandă și bizantină orașul trece sub dominația normanzilor. În secolul al XIII-lea Butrintul a prosperat din nou. Un Castel este ridicat pe Acropole și zidurile sale de fortificații au fost reparate. În anul 1386, orașul intră în stăpânirea venețienilor și pentru sute de ani este un important avanpost militar al venețienilor de pe Insula Corfu. Butrint este prețuit pentru vitele sale, pescuit și pădurile abundente. În cele din urma, Castelul de pe Acropole este abandonat în 1572, după bătălia de la Lepanto, iar garnizoans este mutată în Castelul Triunghiular pe partea sudică a Canalului Vivari. Până la începutul secolului al XIX-lea, orașul îndeplinește rolul unui mic sat de pescari grupați în jurul Castelului Triunghiular. Așezarea a fost guvernată de Ali Pasa din Ioannina, a cărui faimă de conducător nemilos, dar abil al regiunii, i-a adus renumele de ,,Bonaparte al musulmanilor". El a construit un Castel la gura de vărsare a Canalului Vivari. De la finele secolului al XVIII-lea, diplomați străini și turiști de vază cum ar fi Lordul Byron, au vizitat regiunea de mai multe ori ca oaspeți ai lui Ali Pasa. Ruinele clasice încadrate de peisajul muntos și zone umede au fost o încântare pentru pictorii europeni, printre care Edward Lear care a vizitat regiunea în anul 1857.

În anul 1928, misiunea arheologică italiană, sub comanda lui Luigi Maria Ugolini, a sosit la Butrint pentru cercetări arheologice. Între anii 1928-1939, italienii au descoperit cele mai multe dintre mările monumente publice care sunt vizitate astăzi. Lucrările de excavare au continuat după încheierea celui de-al doilea război mondial. Fundația Butrint, organizație caritabila din Marea Britanie, a fost înființată în anul 1993. De atunci, Institutul Albanez de Arheologie și Fundația Butrint lucrează împreună pentru cercetarea, conservarea și promovarea site-ului. Butrint a devenit un site în Patrimoniul Mondial al UNESCO în 1992.

Butrint este un oraș vechi de aproximativ 2500 de ani și se întinde pe o suprafața de 17 kmp. Toate obiectivele turistice au în preajma o mică schemă, cu numere reprezentând elementele importante, încât te poți descurca și fără ghid. Vestigiile sunt ridicate pe un relief accidentat, printre tufișuri dese, cactuși și mulți copaci încât ai impresia ca te afli în ,,Cartea Junglei''. Unele ruine au fundațiile inundate, dar turiștii merg pe niște podețe. Circuitul cuprinde următoarele: Castelul Venețian din secolele XV-XVI; Sanctuarul închinat zeului Asclepios; Teatrul ridicat în secolul al III-lea iHr; Case romane din secolul al II-lea dHr; Agora sau Forumul; Gimnaziul, probabil un loc sacru păgân, mai târziu transformat intr-o biserică; Baptisteriul, al doilea ca mărime din Imperiul Bizantin, cu mozaicul care se pare ca adesea este acoperit cu nisip, este încărcat de simboluri ca: păunii care înseamnă paradisul și învierea, vasul kantharos și vita de vie care simbolizează euharistia; Fântâna închinată Nimfelor; Marea Basilică; Poarta Lacului din Epoca Elenistică; Poarta Leului; Acropole și Castelul Venețian din perioadă secolelor XIV-XVI.

Vizita la Butrint a luat sfârșit la oră 13:00. De aici, după despărțirea de ghidul Vangiel Xanhi, ne-am îndreptat spre Saranda. Unul dintre cele mai frumoase orașe albaneze, stațiune de top la Marea Ionica, la doar 15 km de Insula Corfu. Cunoscut în antichitate sub numele de Onchesmus, orașul a fost menționat pentru prima dată în 1412 primind actualul nume. Saranda înseamnă Patruzeci, orașul fiind botezat cu numele unei biserici purtând hramul celor 40 de Sfinți Martiri din Sevastia. Beneficiind de o climă excelenta tot timpul anului, cu 290 de zile cu soare, Saranda își așteaptă turiștii cu numeroase posibilități de relaxare și distracție. Pentru vizită am avut la dispoziție doar două ore, prea puțin pentru a explora orașul și împrejurimile. Pentru început am oprit la Restaurantul Paradise pentru masa de prânz. Personalul a fost corect, civilizat, profesionist. Am comandat fructe de mare și a fost OK.

Nu pot spune prea multe despre vizita în Saranda. Îți trebuie mult timp pentru a vedea totul. La o jumătate de ora de centru se afla plajele mult mai sălbatice și frumoase decât plaja orașului. Alte obiective de vizitat, expuse in pliantul turistic sunt: Esplanada, Muzeul Etnografic, Castelul lui Ali Pasa din Telepe, Biserica Shen-Kolli, Insulele Ksmail.

Saranda așteaptă turiști cu numeroase posibilități de relaxare și distractie. O locație atractiva pentru viitor.


[fb]
---
Trimis de ovidiuyepi in 26.09.15 00:18:48
Validat / Publicat: 26.09.15 09:05:39
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 1831 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ovidiuyepi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P21 Baptisteriul, al doilea ca mărime din Imp. Bizantin după cel de la Sf. Sofia din Istanbul. Mozaicul reprezintă mântuirea creștină. Din păcate este acoperit cu nisip mai tot timpul.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15500 PMA (din 15 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

webmaster98 [26.09.15 09:01:13] »

@ovidiuyepi: Frumos review, păcat că nu ai pus și niște poze pentru a-l ilustra mai bine.

irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [26.09.15 13:37:41] »

@ovidiuyepi -Felicitări pentru acest review şi pentru iniţiativele tale de a vizita cât mai mult! Şi eu am făcut această excursie acum doi ani, tot din Parga, foarte dornică să văd acest sit arheologic şi, de ce nu, şi o părticică din Albania. Recunosc, mi-au plăcut amândouă, însă, cea cu istoria ceva mai mult. Oricum, a vizita, chiar şi pentru scurt timp, Albania înseamnă altceva, merită văzute şi alte locuri, alţi oameni!

Vacanţe plăcute în continuare!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
ovidiuyepi [28.09.15 10:27:04] »

@irinad: Mulțumesc frumos.

ovidiuyepi [28.09.15 17:11:07] »

@webmaster98: Gata! M-am conformat si am atașat Fotografiile. Scuza-ti întârzierea, va rog!

iulianic [30.09.15 17:00:10] »

@ovidiuyepi - Uite şi un superbonus din partea cuiva care a vizitat alaltăieri Buthrint. Frumoase locuri!

ovidiuyepi [01.10.15 08:29:01] »

@iulianic: Mulțumesc frumos! Butrint. Locuri frumoase încărcate de istorie.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
irinad, iulianic, ovidiuyepi
Alte impresii din această RUBRICĂ[Alte] 'Opționale' din Parga:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.070966958999634 sec
    ecranul dvs: 1 x 1