ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.09.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Timişoara
ÎNSCRIS: 21.09.15
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
SEP-2015
DURATA: 6 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
50.00%
Nici nemulțumit, nici mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
50.00%
Nici nemulțumit, nici mulțumit
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
67.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Sejur în Creta

TIPĂREȘTE

Creta, septembrie 2015

Ne-am înscris tot la agenţie, cu gândul că de data asta, că e sejur, ne vom odihni de-adevăratelea. În circuite umblăm de nu mai putem şi nu mai ţinem minte nimic din ce am văzut. (Ca să atragă, firma stabileşte o mulţime de obiective, pe care le şi atinge, dar la vârsta noastră e obositor.) Vară-mea mi-a cerut darea de seamă după Croaţia şi nu am avut ce să-i dau.

Am plecat cu strângere de inimă din cauza crizei. Aproape că nu am văzut nici o criză. Doar că ruşii s-au înjumătăţit. Curios procent (50%) pentru un singur an. Asta a dus la închiderea a 80% dintre magazinele şi fabricile de blănuri. Care erau cu duiumul, chiar unele lângă altele, şi pe care scria în ruseşte. „Doamnele rusoaice cumpără de aici pentru că este mai ieftin decât la ele. ” Ne-a zis ghida. Ne-a zis şi procentul cu care e mai ieftin, dar l-am uitat. Să fie 20%, să fie 40%? Bonuri fiscale nu am primit numai în trei locuri, în rest am primit la orice magazin şi la orice sumă. Nici localnicii nu zic că ar fi vreo criză.

Drumul cu avionul (Aegean, Airbus 320) a fost plăcut, cu gustare şi băuturi non-alcoolice. Parcă de mult nu am mai văzut bomboane servite la decolare. Stewardesele erau foarte tinere şi foarte dichisite. Doar că, de fapt, - chelneriţe. Aterizările şi decolările au fost bune, ca la români.

Am ajuns seara în Heraklion (Iraklio, pe greceşte) şi ne-au aşteptat mai multe autocare, care ne-au răspândit prin diversele localităţi. M-au impresionat neplăcut peisajul arid (pietre, pământ uscat, vegetaţie stearpă) şi plăcut drumurile, multe şi bune, chiar dacă aşa de înguste că am asistat de mai multe ori la datul înapoi a ditai autocarul, sau a automobilelor ca să treacă alţii după reguli de ei ştiute, dar fără nici o supărare. Hotelul nostru s-a numit Maistrali Appartments în staţiunea Stalida (Stalis), între Herssonisos şi Malia. Malia este staţiune preferată de nordici, pentru că este „permis orice, şi când spun orice, e chiar orice” – a zis ghidul. Când auzi aşa ceva, ţi-e şi frică să te gândeşti la ce-o fi însemnând asta. Cazarea a fost la parter, cu ieşirea din curte, iar apartamentul era o cameră cu baia aferentă şi cu un colţ cu reşou peste frigider, care reşou făcea corp comun cu chiuveta. Deoarece toată vara fuseseră români pe-acolo, instrumentar şi veselă erau puţine de tot. Dar nici n-am gătit cine ştie ce, că n-am avut timp. Curăţenie se făcea la 2 zile, cu schimbarea lenjeriei, dar furnicile se urcau lejer in pat. Iar ţânţarii se înghesuiau să intre pe uşă. Duşul avea perdea, dar mai scurtă cu 20 cm decât trebuia şi, cum sifonul nu era în partea cea mai de jos a pardoselii, era destul de neplăcut de strâns meru apa fără scule. Căldura ne-a tâmpit, dar după vreo două zile am aflat ce bine am nimerit la parter, pentru că la etaje nu se putea dormi. Ne-au mai supărat rău şi greierii de copac cu ţârâitul acela fără oprire. Televizorul nu avea telecomandă, dar şi posturile erau 3: actualităţi cretane, Realitatea şi Favorit. Una peste alta, raportul preţ-calitate a fost bun.

Plajele erau de două feluri: cele mai multe cu pietriş mare şi arici de mare, cele mai puţine cu un strat mic şi bătut de nisip, acoperite însă integral de şezlonguri, unde nu stăteai decât dacă închiriai prosopul (8 euro/zi). Plajele sunt publice, şezlongurile- nu. Am mai găsit plaje splendide prin excursiile în care am fost. Apa a fost tot splendidă: curată şi caldă. Rar au fost valuri. Adâncimea este mică până departe.

De-a doua zi ni s-a oferit contractarea unor excursii şi am luat trei, cam cu 50 de euro una, iar firma ne-a dat-o bonus pe a patra. Am făcut bine: deşi toată lumea ne-a sfătuit să închiriem o maşină, sigur nu am fi văzut tot ce am văzut în excursiile de o zi. Plus că am umblat mult cu vaporul. Pe unul marinarii au făcut grătare la ţărm pentru toată lumea, pe celălalt am mâncat în sistemul împinge tava, cu câteva feluri. A mai fost şi o seară cretană, pe care nu am servit-o, dar cineva a înregistrat-o şi a fost cu mult mai bună decât m-am aşteptat.

Pe drumul spre capitală am văzut o mânăstire din patrimoniul UNESCO, Selinari, extrem de îngrijită, cu chilii multe, în care mai sunt 4 călugări. Dar dacă te uiţi pe o hartă a Cretei, cred că sunt sute de mânăstiri. În toate bisericile din Grecia, într-un singur loc, pentru că sufletul este nemuritor şi nu contează cine e viu sau mort, se aprind lumânări puse gratis la dispoziţie, numai dacă vrei faci donaţie.

Am văzut palatul Knossos din capitală, din perioada minoică. Am aflat că s-a construit pe măsură ce se înmulţea populaţia, ajungând la vreo 800 de camere. Am văzut aici un local public, magazii de alimente, sisteme de adus şi evacuat apa (primele duale în lume) şi am priceput că femeile erau egale cu bărbaţii, fiind prima civilizaţie la care se împărţea totul pe din două la divorţ.

Am fost în insula Spinalonga, fortăreaţă veneţiană, devenită la începutul secolului trecut leprozerie, care a funcţionat până în 1956. Am fost în insula Gramvoussa, unde tot despre veneţieni a fost vorba şi unde am fost şi într-o lagună deosebită. Am vizitat staţiunea Agios Nikolaos (Sf. Nicolae), muult mai elevată ca a noastră.

Iar excursia bonus a fost în podişul Lasithi, loc agricol, unde apa era extrasă cu mori de vânt. Din cele 11000 au mai rămas 4000. Moară de vânt înseamnă o mică schelă de lemn cu pale din pânză, într-o rozetă de cca 1,2m. Ca să ajungem, am urcat cu autocarul pe serpentine multe-multe, încât mi-am adus aminte bine că odinioară sufeream tare de rău de maşină. Aici, în Lasithi, a şi fost singurul loc în care am mâncat cu adevărat bine la un restaurant: friptură de capră în sos de tomate. Cine a vrut, a putut vizita şi peştera în care s-a născut ori a fost adus Zeus. Nu a fost cazul meu şi bine am făcut, pentru că se urca mult, apoi se intra în peştera care se adâncea vertical pe înălţimea a 10 etaje. Iar drumul trebuia făcut şi invers, bineînţeles. Desigur că am fost băgaţi în magazine de produse cretane originale cu degustări de băuturi, uleiuri, dulceţuri şi siropuri şi cu făcut de oale la roata olarului, la care cei care lucrau mi s-au părut a fi ruşi.

Peste tot sunt români, stabiliţi de mult timp. Românii sunt chelneri, persoane care invită în restaurant, ghizi, marinari. Cei modeşti sunt din Moldova, de ambele părţi ale Prutului, ghizii erau din Braşov, Sibiu şi Bucovina. Marinarul, din satul în care s-a născut mama mea, care a plecat de acolo în 1940, avea 5 copii. Cam toţi sar să-ţi spună ce e cu ei şi de cât timp sunt acolo: de 7, de 12 sau de 20 de ani. În sezon lucrează de dimineaţa până seara. În extrasezon sau se odihnesc, sau, dacă nu le ajung banii, lucrează tot ca chelneri pentru populaţia locală, căreia tare-i mai place să stea în cafenele, iar în decembrie lucrează la măsline, pentru sine sau pentru alţii. Măslinele se adună mecanizat. Mare lucru nu se mai cultivă pe insulă. Până acum au primit şi un ajutor de şomaj de 350 euro/lună timp de trei luni. Şi se tem că nu-l mai iau.

Animalele sunt prost tratate (câini vagabonzi, pisici flămânde chiar lângă taverne, măgari deşelaţi, cai lăsaţi priponiţi în soare şi fără apă până la tâmpire). Nu pot ţine animale de dimensiuni mari la vegetaţia pe care o au, aşa că mai au şi „căpriţe şi oiţe” (tare le mai plac ghizilor diminutivele: noi mai trebuia să mai facem unele lucruri şi „singurei”), de care nu mi-am dat seama cum sunt îngrijite. Ghizii însă ne-au spus că viaţa acolo este foarte bună şi cred că, dacă nu ai pretenţii mari, aşa este. Vara e sărbătoare continuă, iarna multă linişte şi cald (cel mai puţin + 5 grade).

Ghizii erau bine dispuşi, competenţi şi organizatoric şi în explicaţii. Vorbeau frumos şi cursiv, dar nu cred că era vreunul titrat. Unul dintre ei ne-a spus că a devenit ghid după o şcoală de doi ani. Mi-a plăcut mai ales politeţea şi interesul, care în condiţiile de azi, când primeşti scrisori confuze de la UPC şi Orange cu „tu” şi „ţie”, avea un parfum de vechime.

Construcţiile s-au îndesit cumplit în ultimii ani, dar par să nu fie după un plan anume. La Herssonisos, o localitate foarte vie şi destul de elegantă, ne-am dus pe jos, dar a trebuit să ne ferim tot timpul de maşini, iar pe ţărm nu puteam merge, pentru că erau construcţii. Pe toate trotuarele sunt pavimente frumoase, de pietriş încastrat în ciment.

Despre mâncarea bună din Grecia aveam alte idei, până m-am lămurit că bun înseamnă simplu. Eu voiam ceva mai elaborat şi trebuia să fiu eu ca să găsesc la fix la o tavernă cea mai proastă musaca pe care am mâncat-o, nu toată, vreodată. Cum gustul ei, care nu părea totuşi de stricat, nu a ajuns să mă molesteze destul, nici cu maţele nu mi-am revenit patru zile. Am mai băut cafele şi sucuri proaste şi am mâncat îngheţată proastă. În Lasithi am băut însă o oranjadă grozavă, din portocale stoarse în faţa ta. Am mâncat smochine proaspete verzi şi mov, pepeni şi struguri. Nu am vrut să mănânc fructe de cactus, pentru că le cunoşteam gustul din Algeria şi nu mă prăpădisem după ele. Pe marginea drumului creşteau roşcovi şi am aflat un lucru interesant: numele de carat vine de la boabele de roşcov, care cică toate sunt de aceaşi greutate. Mie nu mi s-a părut, dar nici cântar pentru verificare nu am.

Concluzie: am mai petrecut, cu bani relativ puţini, un concediu destul de bun, dar scurt: am plătit 7 nopţi şi am stat 6 zile, că am plecat seara şi am venit acasă dimineaţa, devreme, pe dos faţă de programul iniţial. În Creta însă n-o să mă întorc.


[fb]
---
Trimis de Jimmy1 in 21.09.15 13:01:21
Validat / Publicat: 21.09.15 13:39:36
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 5472 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Jimmy1); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 19999 PMA (din 22 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

15 ecouri scrise, până acum

webmaster70
[21.09.15 13:38:20]
»

@Jimmy1: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.

Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare

===

Câteva fotografii realizate de voi acolo ar ilustra perfect textul, fiind mai mult decât binevenite. Sunt întotdeauna căutate şi apreciate de cititorii interesaţi în această destinaţie...
Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew.php?id=481

===

Hotelul nostru s-a numit Maistrali Appartments în staţiunea Stalida (Stalis)

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

Daca doreşti, copiază textul de mai sus şi reincarcă-l - cu eventuale ajustări, completări etc - folosind linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI

calatorul
[21.09.15 16:18:16]
»

Felicitari pentru alegerile facute si interesanta vacanta. Eu dupa ce am fost doar o data in Creta, pentru 10 zile, si ce am vazut acolo, imi mai doresc inca sa ma intorc sa vad si ce nu am vazut. Cu autocar si ghizi e mai comod si mai simplu, dar uneori mai pe fuga si in graba. Succes in alegeri si vacante frumoase.

Rodel
[21.09.15 19:03:32]
»

Tot ce pot să spun este că mie mi-a plăcut Creta și m-aș întoarce acolo, dar nu în Herssonisos, unde am fost, ci în partea de Vest a insulei, despre care am auzit că este mai frumoasă.

irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[21.09.15 19:14:54]
»

@Jimmy1 - Frumos scris! Bine aţi venit pe AFA, şi eu tot cu Creta am debutat pe site, acum cinci ani. M-aş întoarce oricând acolo, dar tot cu maşina, aşa cum am fost şi prima oară!

Vacanţe plăcute în continuare!

Radu Tudoran
[21.09.15 22:43:20]
»

Sa traiesti nea Jimmy,

Anul trecut am fost tot in Creta, ca si dumneavoastra, dar la sfaturile competente ale unor membri AFA (carora le multumesc din suflet), am ales partea de vest a insulei, si nu am avut de ce ma plange.

Am stat tot la parter, si cu exceptia unei seri cand niste rusi au facut tambalau (ceva rar intalnit nu am avut de ce ma plange. Doar ca pisisile hotelului mai intrau sa ne viziteze. dar erau simpatice...

Si eu am intalnit romani la munca, deci cine vrea sa munceasca...

Si va rog sa va intoarceti in Creta, dar in partea de vest. Sunt doua orase superbe, construite de venetieni, Rethymno si Chania. In Chania va recomand calduros restaurantul Apostolis, chiar in port.

Iar excursiile luatile de la agentiile grecesti. Sunt mai ieftine si vedeti aceleasi lucruri.

In concluzie, tot in vest este mai bine

webmaster70
[21.09.15 22:45:10]
»

@Radu Tudoran -

Anul trecut am fost tot in Creta...

ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

[În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)]

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

Jimmy1AUTOR REVIEW
[21.09.15 22:58:43]
»

@Radu Tudoran: Merci de incurajare, am reținut: vestul. Anii care urmează mă ocup de Italia.

pcarmen08
[07.04.16 13:30:01]
»

Vai, ce urat "Stewardesele... de fapt, - chelneriţe"?!

In fisa postului lor intra si servirea mesei sau doar a cafelei, apei, in fine. Dar si pt. chelnerita ai respect, te serveste... te respecti pe tine ca om...

Nu m-am putu stapani sa nu intervin, pur si simplu nu mi-a placut deloc remarca Dvs. Atat!

Jimmy1AUTOR REVIEW
[08.04.16 08:23:35]
»

@pcarmen08: Nu era subestimare, era milă.

Jimmy1AUTOR REVIEW
[08.04.16 08:53:42]
»

@pcarmen08: Elaborez un pic: stewardesele au studii postliceale, învață limbi străine, tehnici de salvare, dar 90% din timp fac muncă fizică relativ grea.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
pcarmen08
[08.04.16 09:44:46]
»

Da, sa asigure confortul si siguranta pasagerilor in timpul zborului, evident, cu ceilalti membrii ai echipajului (cu pilotii, ei chiar formeaza o echipa). Mila, subestimare... oamenii astia au grija de Dvs., de noi toti pe timpul zborului.

Daca vi se face rau in avion, ele va acorda primul ajutor...

asa ca hai sa renuntam la aroganta asta, toti suntem oameni, indiferent ca unii sunt academicieni, mari chirurgi, modesti intelectuali sau stewardese, chelnerite, cum doriti sa le numiti.

Evil78
[01.05.16 06:35:28]
»

@Jimmy1 -

Draga Jimmy.

Inainte de a-mi expune parerile, as dori sa mentionez, ca lucrez in Creta de peste 12 ani. Am inceput ca ghid, in special cu excursii private de 2-3 zile pentru grupuri mici (max. 10 pers.) din Germania, Elvetia, Anglia si tari Scandinave, cu care am strabatut insula in lung si-n lat pe jos. Atat muntii cu zecile de stramtori si defileuri, cat si zonele de coasta mai greu accesibile. Care va sa zica, cunosc insula ca pe propriile mele buzunare.

In ultimii 2 ani, dupa ce am strans destula experienta si... bani, administrez propriul meu hotel in Creta. (din pacate, articulatiile nu prea imi mai permit sa sar de pe un munte pe celalalt)

In fine..., ca sa revenim... Vorbeati de "căpriţe şi oiţe". Din ceea ce am citit, exact asa v-ati petrecut si Dvs. concediul in Creta, ca niste "oite" iar "ciobanii" erau ghizii, care v-au plimbat pe insula. Apropo... la un pret ridicol de mare, 50 de Euro. Daca va duceati la oricare din agentiile locale din Stalida, Hersonissos sau Malia, gaseati la jumatate de pret. Dar sa nu uitam, ca din pretul pe care l-ati platit Dvs. au trebuit platite comisioane la cel putin 3 parti (tour-operator, agentii, ghizi...)

In legatura cu locatia aleasa pt. hotel, tin sa va informez, ca partea de Nord a insulei, si mai ales trio-ul Malia-Stalida-Hersonissos este cel mai oribil loc, pe care l-ar putea alege cineva, care vrea sa cunoasca adevaratul spirit Cretan. Nu vad nicio diferenta intre Hersonissos si celebrul Ballermann Strasse din Mallorca, de exemplu. Milioane de baruri, milioane de turisti (mai ales tineri) turmentati, si mii de restaurante parca trase la indigo, cu acelasi meniu, si mai ales mancare proasta, scumpa, produsa in cantitati industriale pt. turisti.

Desi am inteles ca nu o sa mai reveniti, dar daca totusi... va recomand coasta de Sud. Plakias, Paleochora, Agia Galini, etc... Alta mancare de peste.

De asemenea, cu un minim de efort se pot gasi zboruri si cazari decente chiar si fara un TourOperator. Credeti-ma: Satisfactia va fi garantata!

In legatura cu criza, si lipsa rusilor... nu stiu ce sa zic. Nu am sesizat asa ceva, ba dinpotriva. Statistic vorbind, si nu numai, turismul din Creta a inregistrat o crestere semnificativa in ultimii 2-3 ani. Mai ales cu problemele din Africa de Nord si Turcia... Creta este una din cele mai sigure destinatii nu doar din Europa, ci si din lume!

De fapt, volumul turismului se poate observa chiar si prin simplele cifre asociate cu traficul de pe cele 2 aeroporturi. Numai HER a inregistrat un trafic de peste 6 mil. pasageri in 2015, practic in doar 5-6 luni (!!!), fiindca pe timp de iarna sunt doar zboruri sporadice catre Atena sau Salonic. Impreuna cu cele 3 mil. PAX de pe CHQ (Chania), realizam, ca o insulitza cu o populatie de aprox. 600mii de locuitori, a avut aproape acelasi trafic de pasageri, ca Otopeniul, care serveste o zona metropolitana de 3 milioane de locuitori, si nu numai... Asta, ca sa avem si termeni de comparatie.

Revenind la Creta..., muntii Lefka Ori, Psiloritis, sutele de plante endemice, manastirile, satele aproape uitate de Dzeu din inima muntilor, plajele superbe de pe coasta de Sud, si am putea sa continuam... Nici nu va dati seama ce ati pierdut! Iar adevarata ospitalitate aici se cunoaste, nu in statiunile din zona Hersonissos, unde daca lasi banul, iti zambeste toata lumea, altfel devii invizibil, si pur si simplu se trece la urmatorul client.

Am intalnit foarte multi oameni din Europa de Vest si de Nord, care s-au mutat (de tot) in aceste zone ale insulei, in efortul disperat de a scapa de capitalismul salbatic din Germania, Anglia, Suedia si alte tari... Sunt multe lucruri pe care unii dintre noi nu le intelegem, si uitam sa le apreciem. Aud mai tot timpul ca grecii sunt lenesi, ca stau toata ziua prin cafenele, etc. etc. dar uitam ca viata nu insemna doar alergatul in fiecare dimineata la birou, iar dupa cele 8 ore alergatul la diferite institutii, platit sute de taxe si facturi, stresul ca mi-am luat credit pe 30 de ani (adica sclav 30 de ani), ca sa am apartament mai aproape de centru, masina noua, etc. etc...

Ori Creta are mult mai mult de oferit celor, care au curajul si vointa sa o cunoasca.

Un loc unde multe civilizatii, culturi si traditii diferite s-au intalnit, iar ceea ce a supravietuit, pe langa toate acestea, este mandria de a fi "cretan". Daca ne uitam mai atent la trecut, pe aici au trecut Romanii/Imperiul Bizantin (800 de ani), Venetienii (400 de ani), Otomanii (200 de ani), Germania nazista (5 ani)... Ca sa nu vorbim de prima civilizatie din Europa, cea Minoica.

Ar mai fi multe de spus, dar deocamdata CAM ATAT!

Pentru alte intrebari, va stau la dispozitie.

Jimmy1AUTOR REVIEW
[01.05.16 18:54:28]
»

Mulțumesc pentru interes.

Am toată convingerea că am scăpat enorm de multe lucruri, nu numai în Creta, ci pe oriunde am fost. Deocamdată timpul nu îmi permite să mă organizez singură. Sunt de-a dreptul bucuroasă când se mai ocupă și alții de nevoile mele. Înțeleg că au facut-o prost.

Dacă voi putea (pentru că sper să ajung si eu la un liman, ca dv.), voi folosi si recomandările dv.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
tripyy
[31.05.16 15:20:54]
»

@Evil78 -

Am si eu o rugaminte: plecam luna viitoare in Agia Marina- Chania prin agentie. Insa as vrea sa organizez individual o excursie in Santorini. Am citit ca anul acesta nu sunt curse decat din portul Heraklion.

Asa este sau am inteles gresit? Cum as putea face sa iesim cat mai ieftin deoarece la agentie am un pret informativ de 170 euro de persoana.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Evil78
[01.06.16 23:10:30]
»

@tripyy -

Se pare ca nu sunt. DIn Heraklion numai. Cu Mega Jets, Dar mergeti la agentii locale (chiar si in Chania) cand ajungeti, sa va cumparati bilet. Poate gasiti si mai ieftin decat apare pe site-ul oficial (155 EUR cu excursie pe insula). Stiu, fiindca si eu am vandut bilete pt. Mega Jets timp de patru ani. Practic din 140 euro (atat era atunci inclus si excursie pe insula), eu plateam doar 110 la firma, restul ii opream comision.

Sau multe agentii vand doar bilet, daca vreti sa stati in Fira, fara excursie cu autocarul pe insula. Evident va fi mai ieftin.

Merg de 4 ori/saptamana, parca. Nu exista sa nu gasiti, chiar si in Iulie.

NU, repet: Nu cumparati excursii (spre oricare destinatie) de la agentiile si tour-operatorii din Romania, sau oricare alta tara, fiindca e logic, ca si ei trebuie sa primeasca o felie din tort, deci implicit, pretul va fi intotdeauna mult mai mare (comision tour operator, comision agent de vanzare, etc. etc.). Iar excursia o sa fie aceeasi, sau poate si mai proasta, decat daca cumparati de la o agentie locala mai mica, dar care are grija de clienti, nu ii priveste doar ca pe o alta turma nou sosita. Ei din asta traiesc... ceea ce vind de pe strada si prin cativa parteneri, nu au confortul unui avion plin sosit in fiecare 2-3 zile, deci isi dau silinta sa ofere servicii, la care clientii eventual ar putea apela din nou.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
calatorul, Evil78, irinad, Jimmy1, pcarmen08, Radu Tudoran, Rodel, tripyy
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Creta:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.064443111419678 sec
    ecranul dvs: 1 x 1