ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.08.2015
DE ania
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: bucuresti
ÎNSCRIS: 07.06.11
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
SEP-2014
DURATA: 20 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Drumul cu mașina ȋn Franța

TIPĂREȘTE

Anul trecut ne-am propus sǎ mergem cu mașina ȋn Franța. Cȃnd am ales aceastǎ destinație, mǎ gȃndeam cǎ, probabil, nu o sǎ fie chiar așa de greu sǎ ne facem un traseu și sǎ alegem ce sǎ vizitǎm. Dar m-am ȋnșelat. Cȃnd am ȋnceput documentarea am constatat cǎ este mai greu decȃt mi-am imaginat sǎ facem alegerea. Franța are multe zone pitorești, orașe fabuloase și oferǎ mult mai multe atracții decȃt m-am așteptat. O sǎ vǎ povestesc cǎlǎtoria noastrǎ cu mașina și cȃte ceva despre locurile ȋn care am poposit, așa cum am gȃntit noi acest concediu la momentul respectiv.

Pregǎtirea cǎlǎtoriei - Cu douǎ luni ȋnainte de plecare am luat harta Europei și am ȋnceput sǎ schițǎm itinerariul. Ṭinta noastrǎ a fost Parisul și Valea Loarei. Şi dacǎ tot suntem pe drum, ne-am zis noi, hai sǎ mai vedem și altceva. Ne-am adaptat traseul ȋn așa fel ȋncȃt sǎ vizitǎm și Catedrala din Metz, Catedrala din Reims, Catedrala de la Chartres dar și castele care nu sunt pe Valea Loarei, cum ar fi Castelul Fontainbleu aflat la 60km de Paris și Castelul Vaux le Vicomte, aflat la 55 Km de Paris.

Am stabilit orașele unde vom avea cazǎrile intermediare, ȋn funcție de numǎrul de kilometri parcurși ȋn ziua respectivǎ și a urmat rezervarea hotelurilor. Cazare bunǎ la un preț bun pentru bugetul nostru, am gǎsit relativ ușor.

Urmǎtorul pas a fost sǎ stabilim ce vom vizita ȋn Paris și pe Valea Loarei și am fǎcut un calcul cam cȃt ne costǎ intrǎrile la obiectivele pe care le vom vizita. În Paris și pe Valea Loarei am constatat cǎ hotelurile sunt cam scumpe. Trebuia sǎ ne ȋncadrǎm ȋntr-un buget și cum nu vroiam sǎ renunțǎm la nimic din lista obiectivelor de vizitat, am ales sǎ ȋnchiriem un apartament ȋn Paris, respectiv o casǎ ȋn Amboise.

Am fǎcut aceastǎ cǎlǎtorie, dar și altele, cu autoturismul propriu, pentru cǎ oferǎ o mare libertate de mișcare, putem sǎ ne alegem ce traseu vrem, putem sǎ oprim unde și cȃnd dorim și pentru cǎ nu avem limitǎ de bagaje. Cu doi șoferi experimentați, soțul și fiul, și cu portbagajul mașinii plin ochi eram pregǎtiți sǎ pornim ȋn aceastǎ cǎlǎtorie dar și nerǎbdǎtori sǎ vedem cum va fi.

Drumul - Fiind vorba de o excursie cu mașina, sǎ o iau cu ȋnceputul, ȋncercȃnd sǎ schițez pe scurt itinerariul pe care l-am parcurs și care nouǎ ne-a plǎcut foarte mult :

Ziua 1: București – Pitești - Rȃmnicu Vȃlcea – Sibiu – Alba Iulia – Deva – Arad – Nǎdlag – Kecskemet, Ungaria.

Drumul prin țarǎ a fost așa cum ȋl știți. Am numǎrat și cȃteva accidente de genul celor pe care le vedem la știri, ȋn fiecare zi: tamponǎri, o autoutilitarǎ rǎsturnatǎ pe A1, etc... Pȃnǎ la Arad am strȃns pe parbrizul mașinii și pe faruri, toate insectele zburǎtoare care ne-au ieșit ȋn cale, și mȃzgǎ din porțiunile de drum pe unde plouase de n-o scoteai decȃt cu șpaclul, așa cǎ a fost nevoie sǎ oprim la o spǎlǎtorie sǎ le ȋndepǎrtǎm. Am trecut apoi vis-a-vis la benzinǎrie unde am umplut rezervorul mașinii și am achitat costul vignietei electronice pentru Ungaria și Austria.

Şi hai peste granițǎ, ȋn Ungaria. Distanța ȋntre București și Kecskemet, unde am avut o cazare intermediarǎ, este de 730 Km, pe care i-am parcurs ȋn aproximativ 9 ore. Prin Ungaria atȃt drumurile naționale cȃt și autostrada au fost bune și s-a circulat foarte bine. Ne-am cazat la Fabian Panzio, o pensiune micǎ și confortabilǎ, cu proprietari prietenoși, unde ne-am simțit ca acasǎ. Pensiunea se aflǎ ȋn centrul orașului, unde sunt magazine, restaurante și cafenele, dar și o splendidǎ catedralǎ și o piațǎ acoperitǎ, veche de 600 de ani. Mie mi s-a pǎrut cǎ orașul seamǎnǎ cu Miercurea-Ciuc, de la noi. Am avut și parcare ȋn curtea pensiunii. Cum hotelul nu servește și cina, am ieșit la un restaurant din apropiere sǎ mȃncǎm. Paturile au fost foarte confortabile așa cǎ ne-am odihnit foarte bine și dimineața dupǎ ce am luat un mic dejun consistent, am pornit la drum.

Ziua 2: Kecskemet, Ungaria – Landsuhl, Germania. Au fost 1126 Km parcurși ȋn 10 ore. Drumul prin Ungaria a fost, cum vǎ spuneam foarte bun, am trecut ca vȃntul. În Austria și Germania autostrada era ȋn reparație, foarte aglomeratǎ, s-a circulat uneori și pe o singurǎ bandǎ pe sens. A plouat cu gǎleata ȋn reprize, mai tot timpul. Am vǎzut eoliene cu sutele, localitǎți ȋn depǎrtare și cam atȃt.

Ne-am cazat la Hotel Schattner, care se aflǎ la 2 Km de autostrada A6, ȋn orașul Landstuhl. Parcarea a fost ȋn fața hotelului. Şi aici am avut o cazare foarte bunǎ și un mic dejun foarte bun. Dimineața am plecat spre Metz, Franța.

Da! În Franța, altǎ viațǎ! Drumul impecabil cu benzi multe pe sens, asfalt super bun. Totul pǎrea mai simplu și mai frumos, mai ales cǎ am scǎpat și de ploaie, pe care o lǎsasem ȋn Germania, și pe care am luat-o la ȋntoarcere.

Dacǎ alegeți sǎ mergeți pe autostradǎ se plǎtește o taxǎ. La intrarea pe autostradǎ existǎ automate care elibereazǎ tichetul și la ieșire sunt aparate care citesc tichetul și tot la acestea faceți plata, cash sau cu cardul.

Ziua 3: Distanța dintre Landsuhl, Germania și Metz este de 118 Km, iar ca timp am fǎcut cam o orǎ și jumǎtate, cu o scurtǎ oprire.

Orașul Metz este unul dintre cele mai vechi și cele mai frumose orașe din Franța. Are tot ce ȋși poate dori un vizitator: ziduri de apǎrare, douǎ rȃuri (Seille și Moselle) traversate de splendide poduri, multe biserici, parcuri și grǎdini superbe, clǎdiri cu o arhitecturǎ frumoasǎ, magazine elegante și mici piețe unde sǎ te odihnești la o cafea. Zona veche a orașului, o zonǎ compactǎ ȋn cea mai mare parte pietonalǎ, este dominatǎ de Catedrala Saint-Etienne, care se vede din orice parte a orașului, fiind a treia dintre cele mai ȋnalte catedrale din Franța. Aceastǎ catedralǎ, dar și vizitarea (pe repede ȋnainte) a orașului au fost motivele pentru care am poposit la Metz. Plimbȃndu-ne prin oraș, ne gȃndeam cȃt de frumos este sǎ trǎiești aici!

Urmǎtoarea destinație a fost orașul Reims, care se aflǎ la 191 Km de Metz. Situat pe rȃul Vesle ȋn regiunea Champagne, Reims este un oraș de provincie unic și pitoresc, cu un centru frumos și o piațǎ publicǎ frumoasǎ. Oprirea noastrǎ aici a avut ca scop vizitarea Catedralei Notre-Dame de Reims. O catedralǎ foarte veche, unde au fost ȋncoronați aproape toți regii Franței, de la Filip al II-lea ȋn anul 1180, pȃnǎ la Carol al X-lea ȋn anul 1825. Este renumitǎ și pentru bogǎția sculpturilor de pe fațadǎ, pentru frumoasele ferestre decorate cu vitralii delicate.

Gata cu micile orașe! Paris, venim! Distanța dintre Reims și Paris, care a fost destinația finalǎ a primei pǎrți din vacanța noastrǎ ȋn Franța, este de 144 Km.

Deși am intrat ȋn Paris seara, la orǎ de vȃrf și orașul forfotea, s-a circulat incredibil de bine și am ajuns la timp ȋn cartierul Reuilly-Didero, la cȃțiva pași de Piața Bastilia, unde aveam ȋntȃlnire cu administratorul apartamentului pe care l-am ȋnchiriat. Am gǎsit pe internet o parcare cu platǎ ȋn apropiere, unde am lǎsat mașina ȋn siguranțǎ, timp de șapte zile cȃt am stat aici.

Ajunși la apartament, ni s-a alǎturat și prietena noastrǎ cǎruia i-am gǎsit cazare ȋntr-un mic hotel, pe aceeași stradǎ cu noi, la 50 de metri. Ea a ajuns ȋn Paris cu avionul pe la orele prȃnzului și deja fǎcuse cunoștințǎ cu zona.

Am vizitat ȋn Paris, multe obiective mari și mai mici, am vǎzut Parisul de la ȋnǎlțime și ziua și noaptea, am lenevit pe iarbǎ ȋn Grǎdinile Luxemburgului sau pe bǎncuțe ȋn frumoasele parcuri, ne-am plimbat pe malurille Senei, am fǎcut poze, ne-am minunat. Am fost și la Versailles.

Dupǎ vizitarea Parisului am plecat spre Amboise (Valea Loarei), unde am rǎmas tot șapte zile. Ne-am oprit mai ȋntȃi la Chartres, un modest orǎșel care se aflǎ la aproximativ 90 Km de Paris și care se mȃndrește cu o catedralǎ impunǎtoare. Catedrala Notre-Dame de Chartres se spune cǎ ar fi una dintre cele mai frumoase catedrale gotice din Franța. Datoritǎ frumuseții și mǎreției sale, Rodin o numea "l'Acropole de la France".

Iarǎși la drum pȃnǎ ȋn Amboise, ȋncǎ 170 Km. Aici am ȋnchiriat o casǎ cu trei dormitoare, living, trei bǎi și o curte micǎ cu foișor. Din spatele curții, printr-o portițǎ ajungeam pe malul Loarei, care se vedea de la fereastra livingului dar și de la fereastra unui dormitor aflat la etaj. Orǎșelul are un bulevard principal cu hoteluri, bǎnci, magazine, restaurante, un centru vechi cu cafenele și magazine de suveniruri. Aici se aflǎ Le Chȃteau Royal D'Amboise, unul dintre cele mai frumoase castele de pe Valea Loarei. Cu pereții sǎi albi și netezi și turnurile din ardezie, castelul dominǎ Loara și strǎduțele ȋnguste ale vechiului oraș.

Drumurile lungi s-au ȋncheiat pentru moment. Au ȋnceput cele scurte ȋn Valea Loarei, ȋn acest paradis cu peisaje uimitoare, sate mirifice cu case din piatrǎ și flori la ferestre, cu multe poduri care traverseazǎ Loara și afuenții sǎi, mȃncare grozavǎ și vinuri bune. În aceastǎ zonǎ am vizitat zece castele, frumoase ca niște bijuterii. Acestea, ȋmpreunǎ cu nobilele lor grǎdini sunt principalele atracții din zonǎ. Cele mai mici dintre ele oferǎ gǎzduire, astfel ȋncȃt turiștii sǎ simtǎ pe pielea lor "la vie au chȃteau".

Într-una dintre zilele petrecute aici ne-am ȋndepǎrtat de Valea Loarei și am vizitat Castelul Fontainbleu aflat la 230 km de Amboise și Castelul Vaux-le-Vicomte, la 240 Km de Amboise, ȋn Melun.

Mulți monarhi francezi s-au nǎscut la Fontainbleu și cȃțiva au și murit aici. Castelul a fost martorul abdicǎrii lui Napoleon, ȋn anul 1814. Renumitele interioare sunt maiestuos decorate cu picturi, stucaturi, fresce.

Castelul Vaux-le-Vicomte este cel care a inspirat Versailles-ul. Cu o poveste interesantǎ, o grǎdinǎ splendidǎ și interioare impresionante atrage foarte mulți vizitatori.

Dupǎ 7 zile de explorare, absolut superbe, a venit timpul sǎ pǎrǎsim ȋncȃntǎtoarea Vale a Loarei și dar și Franța. Din nou la drum!

Prima escalǎ a fost la Paris, la aeroport, de unde s-a ȋmbarcat spre țarǎ prietena noastrǎ. Am lǎsat-o aici, apoi ne-am continuat drumul spre Germania - localitatea Vehlberg (682 Km). Ne-am cazat la Hotel Wender. Un hotel confortabil, cu camere foarte mari cu balcon, parcare pǎzitǎ, recepție non-stop, aflat ȋntr-o zonǎ ruralǎ cu case tradiționale, la 6 Km de autostradǎ. Şi aici am avut mic dejun.

A doua zi ne-am continuat drumul spre Ungaria. Din Vehlberg pȃnǎ Kecskemet, Ungaria sunt 888 Km. Ultima noapte de tranzit a fost tot la Fabian Panzio. Am ajuns ȋn jurul orei 18 și am avut timp sǎ mȃncǎm la un restaurant cu specific din apropiere, dar și sǎ facem o plimbare prin centrul orașului, care este la doi pași.

Ultima etapǎ a cǎlǎtoriei cu mașina a fost Kecskemet - București pe același drum, ca la plecare. Am ajuns acasǎ pe la orele 22, unde ne aștepta un braț de facturi și un frigider cam gol, dar noi sǎ fim sǎnǎtoși!

Am descǎrcat pozele și le-am vǎzut pe toate, apoi am adormit care ȋn fotoliu, care pe canapea. A doua zi ȋncepea o nouǎ zi de muncǎ. Gata cu concediul!

Pe parcursul cǎlǎtoriei noastre, pe traseul pe care vi l-am descris am fǎcut multe opriri, pentru gustǎri, pentru alimentarea mașinii cu combustibil sau doar pentru odihnǎ și o cafea. Cele mai bune spații destinate acestor activitǎți au fost ȋn Franța. Adevǎrate oaze de verdeațǎ, cu mese, scaune sau bǎncuțe, benzinǎrie, magazine, restaurant, WC-uri curate.

Au fost ȋn total 6700 Km, 76 de ore de condus ȋn 20 de zile. Nu am avut nici un fel de probleme pentru cǎ știam cǎ drumul este lung și depinde de noi, ȋntr-o mare mǎsurǎ sǎ ȋl facem mai plǎcut, mai ușor. De aceea, știind acest lucru, sǎ vǎ spun ce am fǎcut noi:

-Am ales traseul luȃnd ȋn considerare popasurile pentru odihnǎ, pentru gustare și cazǎrile intermediare, ȋn funcție de experiența șoferilor, adǎugȃnd și o marjǎ de timp rezervatǎ pentru problemele neprevǎzute.

-Ne-am asigurat cǎ mașina este ȋn perfectǎ stare de funcționare, indiferent cȃt de bine se prezintǎ ea. Am fǎcut o revizie care sǎ ne asigure cǎ putem face cǎlǎtoria ȋn siguranțǎ, de la un capǎt la altul.

-Cunoașterea legilor rutiere ale țǎrilor pe care le-am tranzitat dar și a țǎrii de destinație este foarte importantǎ. În vestul Europei legislația este respectatǎ foarte strict și pedepsele pentru ȋncǎlcarea ei sunt aspre. Nu se poate scǎpa cu o “atenție” ca ȋn țǎrile balcanice. Nu am luat cu noi aparat pentru detectarea radarului (nici nu avem!). A fost suficient sǎ respectǎm viteza legalǎ și participanții la trafic, nu am depǎșit coloanele de mașini, am fǎcut ceea ce fac și ceilalți șoferi, și nimic mai mult.

-Nu ne-am depǎșit limitele mergȃnd mai mult decȃt am simțit cǎ putem, nu ne-am grǎbit pentru cǎ doar eram ȋn concediu. Ştiam cǎ pauzele pentru odihnǎ sunt importante, așa cǎ am fǎcut popasuri de cȃte ori a fost nevoie.

-Am avut la noi documentele necesare : carte de identitate, permis de conducere, talonul și asigurarea mașinii, asigurǎrile de sǎnǎtate. Am pus ȋn bagaje hǎrți și ghiduri turistice, care conțin sfaturi de cǎlǎtorie, recomandǎri, informații despre obiectivele turistice.

-Nu am uitat medicamentele de uz general sau curent.

-Am luat o variantǎ actualizatǎ pentru GPS, care ne-a a fost foarte util, mai ales ȋn localitǎți.

-Nu ȋn ultimul rȃnd ne-am procurat de pe internet o listǎ cu adresele ambasadelor și consulatelor din țǎrile prin care am fost.

-Am avut la noi și o cartelǎ de internet, pentru orice eventualitate. Ai internet, ai informație! Chiar ne-a fost de folos ȋn unele momente.

Dacǎ sunteți de pǎrere cǎ meritǎ efortul depus pentru acest gen de cǎlǎtorie, nu vǎ rǎmȃne decȃt sǎ vǎ alegeți destinația, sǎ vǎ faceți itinerariul, sǎ vǎ stabiliți ce doriți sǎ vizitați și, drum bun!


[fb]
---
Trimis de ania in 10.08.15 14:49:44
Validat / Publicat: 10.08.15 17:54:54
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în FRANȚA.

VIZUALIZĂRI: 3372 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ania); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Rȃul Moselle și pe insulǎ este o bisericǎ pǎrǎsitǎ.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29000 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

gettyy
[10.08.15 18:59:29]
»

Wooow... !!! Ce excursie frumoasă!!

Felicitări pentru modul cum ai reuşit să ne redai totul!

johnnyredlabel †
[10.08.15 19:25:10]
»

@ania - Minunat! Un buget (aproximativ) poți să ne spui pentru întreaga aventură?

aniaAUTOR REVIEW
[10.08.15 20:21:33]
»

@johnnyredlabel - A fost cu adevǎrat minunat! În Franța sunt multe variante pentru a-ți petrece vacanțele, dar este nevoie de un buget consistent. Noi am avut un buget decent de 5000 de euro 4 persoane. Am ieșit bine pentru cǎ ȋn Paris și ȋn Valea Loarei nu am stat la hotel, dar am avut cazǎri foarte bune ȋn centru, foarte curate. Casa din Valea Loarei era nouǎ și a fost toatǎ la dispoziția noastrǎ.

@gettyy - Mǎ bucur cǎ ți-a plǎcut. Mulțumesc pentru aprecieri!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / FRANȚA
[11.08.15 16:07:18]
»

@ania - Bun traseu si excelente recomandarile. Ati reusit sa vedeti multe cu un buget mai mult decat decent. Felicitari!

aniaAUTOR REVIEW
[14.08.15 08:37:59]
»

@Carmen Ion - Mulțumesc!

Mihai18
[21.01.16 22:00:43]
»

Un splendid review scris la 10 aug. 2015 și l-am recitit cu plăcere.

Mi-a plăcut foarte mult. Cu toată convingerea, a fost votat cu un FB. Puțini useri de AFA pot face așa ceva. Una este să călătorești cu autocarul cu ghid, ori cu avionul și cu totul și cu totul este altceva să faci o astfel de mega excursie pe cont propriu d. t. p. d. v. Felicitări tuturor celor din autoturism pentru că toți ați gîndit și făcut această reușită excursie și uneori, haideți să recunoaștem, exucrsia mai este și dură. Eu sunt fan al volanului și am fost în Franța tot cu mașina, tocami de aceea v-am înțeles mult mai bine. Toate cele bune pt. dv.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
aniaAUTOR REVIEW
[23.01.16 09:11:48]
»

@Mihai18 - Toți cei din autoturism, vǎ mulțumim pentru felicitǎri!

Este adevǎrat cǎ drumul cu mașina nu a fost ușor, dar oboseala trece, greutatea unui astfel de drum se estompeazǎ odatǎ cu trecerea timpului și rǎmȃi cu ce ai vǎzut.

Este adevǎrat și cǎ toți ne-am dorit același lucru, ca ȋntr-un buget nu foarte mare, sǎ vedem cȃt mai multe locuri. Se pare cǎ la toți ne-a plǎcut pentru cǎ am repetat acest lucru și ȋn 2015, cȃnd am revenit ȋn Spania.

În acest an se pare cǎ vom fi mai mulți, pentru cǎ și fiica noastrǎ și ginerele și-au exprimat dorința de a ne ȋnsoți.

Vǎ doresc concedii plǎcute și toate cele bune!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ania, gettyy, Mihai18
Alte impresii din această RUBRICĂCu mașina în / prin Hexagon:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.095986127853394 sec
    ecranul dvs: 1 x 1