ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.07.2015
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 25.07.09
STATUS: PREMIUM
LUNA
JUL-2015
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Golful Pescarilor si Pescăria lui Matei - Plaja Agigea

TIPĂREȘTE

In ultima vreme suntem dornici de evadări in locuri care sa încânte ochiul, sa nu fie incarcate precum furnicarele, sa ofere un confort decent de ședere si “papa bun”. O alta provocare ar fi sa găsești astfel de locuri cat mai aproape de București.

Pe plaja de la Agigea, pana nu demult o plaja sălbatica, geografic conturata privirii ca un golfuleț, am descoperit un loc mic intim, prietenos, unde zac răcorite de briza doua localuri oacheșe, cherhanale stilizate sa le spunem. Plajele din preajma lor sunt curate, găsești șezlonguri, baldachine, umbrele țepene si frumos prezentate ochiului, loc de joaca pentru copii. Am ales plaja de lângă Golful pescarilor, întrucât pare mai intima si îmbina șicul șezlongurilor cu priveliștea încă nealterata a sălbăticiei. Aici au si o porțiune de gazon foarte bine întreținut, unde poți sa mergi in picioarele goale. In stânga golfului, cum privești spre mare, exista si o mica porțiune rămasa neamenajata unde am văzut ca vin in treacăt si localnici pentru o scurta baie de răcorire. Costul închirierea unui șezlongului în weekend este de 20 lei. Poți comanda pe plaja cafea si alte băuturi care sunt servite in vesela localului. Acesta este un plus, evitând astfel plasticul atât pentru aspect cat si pentru sănătate. Am remarcat pe fundal o muzica buna care rulează de-a lungul zilei de la cafe concert la muzica greceasca, alternata cu momente in care “muzica” marii are exclusivitate. Intrarea in mare nu este prea lina, însa pasind cu prudenta ești in siguranța. Am observat si creșterea brusca a adâncimii si locul nu pare străin curenților, cu toate ca mă așteptam ca fiind in „adăpostul” golfului, marea sa fie mai calma. La un moment dat in anumite zone se simte si un puternic miros de nămol/mal. Am văzut ca in zona se practica si scuba diving-ul si mă întreb ce se poate vedea prin adâncurile locului atât de interesant. Personal, cu ochelarii pe sub apa n-am zărit nimic interesant… probabil ca nici marea nu era liniștita, nisipul fiind strașnic agitat de curenți si de valuri, apăreau mereu nelipsitele alge, care înverzeau pe alocuri peisajul marin.

Seara, la Golful Pescarilor, răsunau acordurile muzicii live, cântăreții fiind poziționați undeva in apropierea digului, astfel incat puteau fi văzuți de către toata clientela. Atmosfera devine una boemă care-ti induce o stare de relaxare. In timpul prânzului nu este necesara rezervarea, pentru cina cred ca este indicat s-o faceți. Exista posibilitatea sa-ti încarci telefonul si wi-fi-ul merge foarte bine inclusiv pe plaja, fiind gratuit.

Am notat si câteva minusuri care nu pot sa nu le remarc la Golful Pescarilor: nu exista dușuri si loc unde te poți schimba, stai destul de mult ca sa închiriezi șezlongul daca băiatul care se ocupa de plaja este implicat in servit iar personalul necesita un pic de training ca sa capete alura "profi". Din păcate cu toata dorința de a fi amabili, lipsa de calificare a personalului se observa si cred ca daca ne punem in papucii clientului, acesta isi doreste evoluție si la calitatea serviciilor, date fiind si preturile "piperat de evaluate" de la restaurant. Niște uniforme frumoase, atenție la ținuta, atenție la comanda clientului, respectarea unor reguli elementare de servire pot creste nivelul servirii la Golful Pescarilor.

Este drept ca oriunde in lume te duci la un restaurant poziționat pe malul marii si mănânci fructe de mare preturile sunt mari, însa si serviciile sunt de alt nivel.

In ceea ce privește minusurile de la Pescăria lui Matei, aici pot spune ca personalul pare mult mai profi, sunt uniforme însa amabilitatea ospătarului era pur formala. Acolo se pare ca rutina ca, exista clienți, duce la un comportament mecanic de tipul „alții la rând”. Totuși, la recepția pescariei ne-a întâmpinat un băiat amabil… care din păcate se întrerupea brusc in discuția cu noi pentru ca trebuia sa răspundă si la telefon pentru rezervări. Aici ca sa poți manca, indiferent de ora, in weekend trebuie sa-ti faci rezervare. Minusul este lipsa starter-urilor preparate la local prezentate in meniu: tip zacusca si repoziționarea continua de mese de pe terase care iți întrerupe buna dispoziția.

Despre mâncare am in general cuvinte de lauda si am sa le despart pe căprarii:

Golful Pescarilor- zacusca decorata cu pătrunjel este minunata, borșul se servește cu pestele adus in farfurie separata (aspect pe care il vad un plus).

Chifteluțele din peste isi pierd gustul de peste si as fi avut așteptarea sa-l regăsesc in acest preparat. Poate soluția coacerii la cuptor va lasa gustul nealterat si păstra si chiftelutele mai sănătoase si mai gustoase.

Icrele de știuca, sunt o minunatie si vin insotite de ceapa roșie de apa fara strop de iuțeala, servite cu pâine de casa prăjita cat trebuie.

Midiile si rapanele, au fost comune ca gust si prezentare, fara sa mă extazieze… suporta deci imbunatatire.

Exista si varianta dietetica a hamsiilor prăjite in mult ulei si care merg „ca uleiul” la o bere rece… hamsiile la plita, care imita modest gustul celor in ulei însa păcălite cu lamaie si sau „usturache” merg.

Drept desert am ales panna cotta, pe care am rugat sa mi-o aduc fara frișca sau sosuri…... si buna alegere am făcut… caci este o bunătate cremoasa plina de bucati de ananas. Am inteles ca produsul se realizează in bucătăria proprie si daca așa-i… Felicitări bucătarului!

Au mai multe sortimente de limonada însa nu am încercat-o decât pe cea clasica.

Cafeaua nu este reușita.

Mi-ar fi plăcut sa găsesc clasica cafea la ibric si poate si narghilea, daca tot sta in geamul cherhanalei „Golful Pescarilor” ca decorațiune o frumoasa narghilea albastra… ca deh pofteam la decorul din geam!

Pescăria lui Matei

Un loc cu decorațiuni inedite, o terasa cocoțata țanțos pe faleza, un loc care imi amintea de un restaurant pescăresc de prin Fort Lauderder (Florida). Pe cat de frumoasa locația, pe atât de gălăgioasa… caci este curtata de mulți clienți!

Lipsea de doua zile (după spusele ospătarului) zacusca de peste (si chiar nu înțeleg cum ceva ce trebuie sa fie „specialitatea casei” nu se poate gusta!

Ceea ce duduie a gust excelent sunt midiile, fraticule! Nu stiu de unde sunt aduse, dar tare sunt mari, cărnoase si fragede. Pot spune ca aceste midii sunt cele mai bune din locațiile unde le-am degustat la malul marii... chiar si fata de cele preparate la Dalboca. Am gustat Midii a la Matei, midiile in sos roșu si pe cele pane… bune toate, fiecare in felul sau.

Limonada se prezintă numai in varianta clasica, dar in niște pahare interesant de sofisticate.

Plăcinta dobrogeana are o consistenta perfecta, se prezintă intr-o porție gigantica, pudrata bine cu zahar si cu un bun echilibru intre dulce si sărat in compoziția brânzei.

Cafeaua bunuța, dar fara insa a avea posibilitatea cafelei la ibric la malul marii si la aceasta locatie.

Voi reveni si recomand locatia pentru a petrece o zi frumoasa intr-o locatie mai ferita de lume.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de andraz in 24.07.15 18:22:45
Validat / Publicat: 24.07.15 19:27:28
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AGIGEA.

VIZUALIZĂRI: 27178 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (andraz); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P22 Midii pane- Pescaria lui Matei
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 11250 PMA (din 13 voturi)

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[24.07.15 19:27:08]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în Eforie Nord?" (nou-creată pe sait)

M!r!a
[22.07.17 21:39:11]
»

In vizita mea din Iulie, 2017, am observat unele îmbunătățiri la Golful Pescarilor.

Angajații au o uniformă casual/office, adaptata plajei. Le ofer un plus pentru servire impecabila. Aici am fost servita fără nici un fel de greșeală. Ospătarii au fost amabili, fără a exagera iar cel care m-a servit cunoaște toate trucurile unei serviri ireproșabile - zâmbet

permanent, recomandări de startere - icrele de stiuca (intr-adevăr foarte gustoase). Comanda a sosit foarte repede - maxim 10 minute.

Am băut o limonada cu menta, ghimbir și busuioc, o combinație buna - fără mult ghimbir, proaspăta; un cocktail Mai Tai, unde nu au făcut economie la alcool.

De mâncat, am comandat Scoici in sos ca-n golf, care au fost gustoase și au avut un plate-ing interesant. Sunt servite cu sos de vin alb, apio și gorgonzola - fără a fi deloc greu! Se apropie de cele servite la Trattoria Buongiorno -locația de pe C. A. Rosetti dar aroma nu este la fel de bogata. Scoicile vin împreuna cu pâine prăjită, fără unt, având in vedere ca sosul deja îl conține.

Foarte important de precizat este ca locația este pets friendly! Dacă ai ajuns la mare cu animăluțul de companie, ești primit cu brațele deschise iar atenția ospatarilor se îndreaptă și către micuț.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
cris1982 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[22.07.17 22:19:31]
»

@andraz: Locatiile cu specific pescaresc sunt o slabiciune a mea! Apetisant review-ul, iar pozele m-au dat pe spate! Le voi avea in vedere cand voi ajunge in zona!

webmasterX
[08.09.17 14:33:10]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica «Unde mâncăm în zona Agigea?» (nou-creată, între timp, pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cris1982, M!r!a
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Agigea?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.052201986312866 sec
    ecranul dvs: 1 x 1