ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.07.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Timisoara
ÎNSCRIS: 18.06.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2015
DURATA: 10 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Pe drumuri de munte cu parfum de leandri...

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Kefalonia este cea mai mare insula de la malul Marii Ionice. Se poate ajunge cu masina, prin Lefkada, cu ferry-boat-ul din Vasiliki spre Fiskardo sau cu avionul pana in capitala insulei, la Argostoli. Nu este suficient de promovata turistic la cat poate oferi. Romani foarte putini, cred ca in 11 zile am vazut vreo... 4-5 masini doar. Eu am ales vara aceasta Kefalonia, pentru ca in cadrul unei excursii de anul trecut in Lefkada, Turul celor 7 insule, am ajuns si la Fiskardo si mi s-a parut cel mai frumos orasel-port pe care l-am vazut vreodata. Asa ca, atunci cand am ajuns acasa am inceput sa caut detalii despre aceasta insula, sa vad daca as avea ce sa vad aici, sau totul se rezuma la Fiskardo. Am ramas placut surprinsa cand am vazut poze cu plajele ei, asa ca desi nu stiam prea multe despre insula, ne-am facut curaj si am mers cu masina din Timisoara pana in Vasiliki (Lefkada) aprox 1100 km, si de acolo am luat ferry spre Fiskardo, cam 1:30 min.

Noi am avut cazare in sudul insulei, intr-un sat de munte, Vlachata si problema a fost ca din nord din Fiskardo, am facut 2h pentru ca drumul principal a fost inchis, din cauza unui cutremur. Nu e deschis nici acum. Ne-a dat o ruta ocolitoare prin sate, in munti, si credeam ca nu vom mai gasi niciodata Vlachata. Peisajele erau incredibile, pentru ca au munti inalti, fara verdeata prea multa, arid si cu multe capre de munte in drum. Au sosele chiar si in varful muntilor, pentru ca pe acolo am trecut, pe langa Parcul National Eolian, in Muntii Ainos. Si la intoarcere cand a trebuit sa mergem iar la Fiskardo, drum de care ne era groaza, am urmat ruta autobuzelor locale, prin Argostoli, chiar daca am ocolit, doar sa nu ajungem si pe portiuni neasfaltate cum am patit mai sus de Vlachata.

Insula e mare, si se simte foarte tare lucrul acesta, pentru ca distantele sunt lungi si intre plaje si intre principale statiuni. Si soselele sunt bune, si au trasee spectaculoase, gen Transfagarasan, cu prapastii adanci si serpentine. Nu e la fel de verde precum Lefkada sau Corfu, nu seamana desi sunt aproape una de cealalta, e mai arida, cu sate aglomerate pe versanti, cu canioane si cu aerul fierbinte mereu prezent, cu leandri si aloe uriasi la tot pasul. E deosebita de tot ce am vazut pana acum.

Alt aspect important ar fi acela ca daca mergeti cu masina, trebuie sa o puneti la punct inainte sa plecati pentru ca puteti sa aveti surprize neplacute, cum am patit noi. Ni s-a stricat ambreiajul chiar a doua zi dupa ce am ajuns. Stricat in sensul ca trebuia schimbat, altfel nu mai plecam de acolo. Nu mai urca masina, scoatea un miros de ars, si era fum peste tot. Probabil s-ar fi stricat oricum in tara, dar acum ca am fortat-o la maxim pe drumurile lor in panta, a obosit si ea si nu a vrut sa mai mearga. Noroc cu proprietarul hotelului la care am stat, ca era iarna mecanic si avea garaj asa ca a facut comanda pt piese la Atena, si ne-a reparat-o el. 400 euro am platit cu tot cu manopera. Am fost demoralizati cateva zile, pana nu a fost gata si am vazut diferenta cum mergea, nu am stat linistiti. Am pierdut cateva zile, si nu am reusit sa vedem toate plajele pe care le aveam in plan, dar am incercat sa recuperam dupa si ne-am resemnat. Nu e vorba ca am pierdut zilele alea, ca acolo nu ai cum sa spui ca pierzi ceva, pe orice plaja te afli.

Am vrut sa va spun toate aceste lucruri inainte sa descriu plajele si statiunile pentru ca pe noi nu a avut cine sa ne avertizeze, nici un cunoscut de al nostru nu a fost in Kefalonia.

Din punctul meu de vedere partea nordica a insulei e cea mai frumoasa. E salbatica, stancoasa cu apa incredibila, cu albastrul acela electric la care am visat tot anul. Acolo sunt Fiskardo, Assos, Myrtos Beach, Agia Efimia, Antisamos Beach. Si cred ca e ok sa va cazati undeva prin zona aia, ca sa nu parcurgeti foarte multi km ca sa ajungeti zilnic pe aici. Partea sudica a insulei e mai comerciala, de la Argostoli in jos pe coasta, sunt foarte multe sate, unele au plaja unele care sunt mai sus, nu. Chiar m-am amuzat ca majoritatea satelor se termina cu -ata (Vlachata, Lourdata, Divarata, Peratata, Metaxata, etc). De la Argostoli si pana in Skala, gasiti o multitudine de oferte de cazare, mai ok la pret decat cele din Assos si Fiskardo. De obicei, pe orice insula, cele mai mari preturi se gasesc in cele mai pitoresti statiuni. Si mai ar fi Peninsula Lixouri pe care nu am reusit sa o vad toata, dar stiu ca e o zona foarte frumoasa, cu plaje minunate si care merita cateva zile din timpul vostru.

ARGOSTOLI - este capitala insulei Kefalonia. Un oras frumos, cu o faleza lunga, cu ambarcatiuni luxoase sau simple barcute, care plutesc in portul orasului. Tot acolo am vazut cele mai frumoase testoase Careta-Careta, care au de la 1-5m, si asteapta sa le hraniti cu ce aveti voi mai bun. Unde vedeti mai multi oameni, inseamna ca vreuna se da in spectacol. Se pot inchiria barci cu pedale sau electrice pentru o plimbare pe laguna, 12 euro pentru 1 ora parca si incap 4 persoane. Se pot face de asemenea excursii cu vapor cu fundul de sticla, sau turul orasului cu trenuletul. Toate strazile sunt inguste, si urca in sus spre partea nordica a orasului, incepand de la faleza. Nu prea ai cum sa te pierzi pentru ca sunt perpendiculare pe strada cu faleza. Florile sunt in toate culorile posibile, la orice colt de strada. Bineinteles, taverne autentice grecesti, cu masute in alb-albastru, stradute cu suveniruri o gramada, patiserii, gelaterii, cafenele, baruri, in Argostoli le gasesti pe toate. Supermarketuri la fel, am vazut Lidl, Carrefour, ABC. Si chiar langa faleza e si statia de autobuz, in cazul in care patiti ceva la masina si nu aveti prea multe alte optiuni. Nu prea au fost bune legaturi la autobuze in iunie, dar stiu ca incepand cu iulie vor fi mai multe. In orice statiune stati este autobuz spre capitala, si de acolo trebuie sa luati altul pentru unde vreti sa mergeti si inapoi la fel, de aceea spun ca nu prea am avut cum sa vizitam asa, ultimul autobuz spre Vlachata, unde am stat noi, era la ora 15. Sunt si taxi-uri care duc la aeroport sau oriunde pe insula, dar au preturi mari. Tot din Argostoli se poate lua si ferryboat pana in Lixouri, in peninsula cu acelasi nume, biletul costa 2,60 euro/pers, doar dus. Acesta este un oras frumos, la malul marii, cu port, si cel mai important cu o plaja superba, Xi Beach, la care este autobuz din Lixouri. O sa scriu putin mai incolo mai multe despre Xi.

LASSI - este o statiune foarte cocheta la cativa km de Argostoli. Eu nu m-am asteptat sa gasesc 2 plaje superbe acolo, asa aproape de capitala, cu o apa azurie si cu un nisip pe care poti sa te plimbi toata ziua. Am vazut ceva poze dar nicidecum nu arata ca in realitate, ale mele se apropie mult mai mult. Plajele se numesc MAKRI GIALOS si PLATIS GIALOS, si sunt de vis ambele. Si toata coasta marii dintre cele doua plaje, la fel. Se poate merge pe jos de la una la cealalta, nu o sa va ia mai mult de 10 min si mai ales ca marea e incredibila in aceasta zona, este o placere sa te plimbi pe acolo. Ambele au si sezlonguri, si zona pentru prosoape. Sunt destul de comerciale, cu baruri si terase in jur.

LOURDATA - este o statiune in sudul insulei (16 km pana la capitala), cu o plaja lunga cu nisip dar si pietricele, LOURDATA BEACH. E cu intrare lina in apa, potrivita si pentru familii cu copii, nu sunt nici valuri f mari. Sunt si sezlonguri cu umbrela (6 euro), sau poti sta si pe prosop dar nu prea e ok, decat daca cauti mai mult o zona mai nisipoasa. Noi am stat si pe sezlong si pe prosop, in alta zi, dar daca mai merg prefer prima varianta. In partea stanga a plajei este o stanca lunguiata si in dreapta se pot vedea cateva sate si dealuri. Mie mi-a placut, mai ales in cea de-a doua zi cand a batut vantul si a agitat putin marea, asa cum imi place mie, si parca si culoarea a fost mai turcoaz, decat in prima zi.

In Lourdata, spre surprinderea mea nu a fost o gama larga de taverne si studiouri, o credeam mult mai comerciala, mai ales ca are si plaja aceasta, dar mi s-a parut putin lesinata statiunea, in ghilimele spus. In schimb, in...

VLACHATA - locul unde am stat noi, un sat de munte deasupra Lourdatei, frumos, pitoresc. Aici gaseai cam orice. Eu credeam ca v-a fi invers, si in Lourdata va fi agitatie, nu aici, dar m-am inselat. Vlachata, chiar daca nu are plaja, chiar se poate numi o statiune. Cu o benzinarie, brutarie, centru medical, bijuterie, 3 supermarketuri, si nenumarate taverne si studiouri, centre de inchiriat auto. Si la supermarket Aohna, preturile erau ca in capitala. Din Vlachata, Marea Ionica se vede foarte frumos. Pana departe in zare, cu scilipirile soarelui pe apa, cu pescarusi care plutesc in aer.

KARAVADOS BEACH (AGHIO THOMAS BEACH), este o plaja cu nisip, aproape de Vlachata, cam 5 min cu masina, ascunsa intr-un golf, cu stanci galbui si aloe uriasi, care ofereau un aspect exotic plajei. Cand intrati in satul Karavados, urmariti indicatoarele catre Karavados Beach Hotel, si de la hotel in jos este un drum care duce si catre plaja. Nu am vazut indicator, dar am intrebat la hotel. Intrarea in apa este lina, apa este calda, perfecta. Plaja este micuta, dar simteai ca este doar a ta, chiar daca mai erau si alti oameni acolo. Nu are sezlonguri si umbrele. Apa este limpede, si chiar deasupra plajei, pe buza unei prapastii este o terasa. Masina se poate lasa pe drum, nu este parcare, decat o tentativa de parcare, neasfaltata, care de obicei este plina.

KANALI BEACH -este o plaja lunga, cu nisip si pietricele aflata in continuarea plajei Lourdata, dar care se gaseste pe drumul spre Trapezaky. De fapt este ca o Lourdata Beach, necomerciala. Putini oameni, pentru ca... majoritatea sunt comozi si nu au chef sa mearga pe jos, sau sa urce mai ales, cum trebuie sa faci aici. Este indicator undeva la stanga, printre maslini, si dupa ce lasi masina mai mergi pe jos vreo 10 min. Pe o carare verde, cu vegetatie din abundenta. Mie mi-a placut Kanali Beach, pentru ca e contactul cu natura si atat. Si asta caut de cele mai multe ori.

MYRTOS BEACH - emblema insulei Kefalonia, plaja impunatoare din nordul insulei, pe care nu aveti cum sa o ratati. Este superba, cu nisip alb si pietricele, tot albe, care ne-au cam dat bataie de cap, pentru ca nu aveam incaltaminte speciala pentru pietris, si era greu si pana ajungeam la apa si cand ieseam. Chiar sunt esentiale aceste incaltaminte pe Myrtos. In rest, contrastul te fascineaza, plaja este mare, asa ca oricat ar fi de aglomerata nu simti ca nu ai spatiu. Apa se adanceste brusc, deci atentie cei care merg cu copii! Sunt si sezlonguri si umbrele si un bar. Soseaua care se onduleaza spre plaja ofera o imagine de pus in rama. Si apa atat de albastra! Parca ti-e si mila sa intri in ea! :)

SAMI - este un oras port aproape de Agia Efimia. Foarte pitoresc, cu barcute albe, cu strazi pline, se fac excursii cu vaporul, si tot din Sami se poate lua ferry-boat si pana in Lefkada. E forfota mare, si nu departe, la doar cativa km se gaseste o plaja de vis...

ANTISAMOS BEACH - acea plaja de vis de care spuneam, langa Sami, intr-un golf larg, cu paduri de pin care o protejeaza, cu apa extrem de transparenta, si turcoaz, si cu pietricele albe. Nu gasesti fir de nisip aici, si totusi plaja a fost foarte plina. Parcarea este fara plata, si este mare cam ca o parcare de mall, sunt si cateva terase si baruri, zona de sezlonguri si umbrele. Pietricele albe de pe fundul marii se pot vedea si in larg unde sunt multi metri adancime, atat este de limpede apa... si calda! M-am simtit foarte bine pe Antisamos, si este usor si de gasit, se afla aproape de sosea.

MELISSANI LAKE - este un lac aflat intr-o pestera in apropiere de Sami, in Karavomylos (2 km din Sami). Deasupra, se afla o gaura imensa in stanca, pe unde intra soarele si bate direct in lac, facandu-l sa para ireal. Eu consider ca Myrtos si Melissani, de asemenea sunt un must see al insulei. E atat de deosebit! Intrarea costa 8 euro de persoana, si un barcagiu care mai si canta, te plimba cu barca cam 10-15 min. Ai impresia ca lacul are 1m, atat de clar se vede totul pe fund, desi acesta are portiuni unde ajunge pana la 40m. Apa este foarte rece, si nu ai voie sa inoti acolo oricum. Plimbarea este foarte placuta, in mijlocul lacului este un fel de insulita, pe tavanul grotei, stalactitele si stalagmitele sunt foarte interesante. Si este ecou. O gramada de porumbei zboara deasupra lacului.

XI BEACH -pana si numele este unul aparte. Mai degraba suna a nume chinezesc decat grecesc. Aceasta plaja se afla la 7km de Lixouri. Este si autobuz, ajungi cam in 10 min. Este singura plaja cu nisip rosu din Kefalonia. De fapt, Xi, este doar o bucata de plaja din toata plaja aceea lunga de pe coasta. Este indicator, unde incepe si unde se termina. Dar te poti plimba cam 1 ora pana ajungi in capat de tot la o alta plaja, intre niste stanci, solitara, si interesanta. A fost cea mai frumoasa plimbare a mea pe o plaja. Ma uit la poze si imi dau seama ca nu sunt la fel de frumoase cum e de fapt plaja, cand o vezi si cand ii simti nisipul fin sub talpi. Rosiatic, si cu stancile albe din spate, alunecoase, parca ar fi o plaja din alta era. Oamenii am vazut ca foloseau namol de acolo sa se dea pe tot corpul, noi nu am avut chef sa ne murdarim. :) Sunt si sezlonguri, ale unei terase si tot aici am vazut arii protejate pentru oua de testoase careta-careta. Erau sub nisip, ingropate. Si inca de cand am ajuns am gasit pe plaja scoici, tot rosiatice si ele, mai mici. Dar in apa, unele mai mari, care le puteai observa imediat cum intrai, pentru ca apa este mica. Trebuie sa mergi mult pana ajungi la o adancime mai decenta. Desi credeam mereu ca cele mai frumoase plaje sunt cele cu apa turcoaz, acum mi-am schimbat putin parerea. Si da, cred ca Xi este una din cele mai frumoase si interesante plaje pe care am fost vreodata.

SKALA - o statiune plina de englezi, aglomerata, comerciala, frumoasa, situata in sudul extrem al insulei. Am facut o plimbare din Vlachata de aprox 30 km, foarte placuta de altfel, doar sa bem un frappe aici. Strazile sunt mai late, preturile mai mici, este aproape un orasel. Plaja este cu pietricele, lunga cat vezi cu ochii, dar este placut sa te plimbi pentru ca pietricelele sunt marunte. Si sunt foarte colorate, si frumoase. Eu sunt o fana a pietricelelor si a scoicilor, si am luat o gramada, am avut de unde sa aleg.

FISKARDO - poarta de intrare in Kefalonia, dupa cum am mai spus, cel mai frumos port vazut de mine pana acum, atat de colorat si de jucaus, cu fiecare taverna inundata de flori. Este un loc pe care trebuie sa il vedeti, chiar in nordul insulei, care nu are plaja, decat o mica bucata cu pietris. Sa savurezi o cafea dimineata, si sa vezi soarele rasarind, si cum incepe sa se lumineze... asa timid. Ferry-boat-ul spre Lefkada este 35euro/masina si 8 euro/pers. Si dureaza 1 ora si jumatate. Se vede si frumoasa Ithaca pe aceasta ruta.

Cam asta am facut noi in Kefalonia. Am mancat preparate traditionale: Kefalonian meat pie, stifado, mousaka, souvlaki, calamari, seabass. Sotul meu a baut Mithos, eu am mancat baklava, si totul a fost asa cum trebuie sa fie intr-un concediu. Preturile la taverna sunt cam la fel ca in Lefkada si Corfu, 8-9 euro un fel principal.

Consider ca Kefalonia este pentru acei oameni care iubesc natura, mai mult decat comoditatea. Pentru ca nu e o insula usor de parcurs, cu totul la indemana. Cand am traversat marea sa ajungem inapoi in Lefkada, si am vazut cat de usor am ajuns dintr-un capat in altul al Lefkadei, nu ne-a venit sa credem. Pentru ca ne-am obisnuit cu drumurile lungi ale Kefaloniei, cu soseaua de-a lungul marii, cu norii care acopereau varfurile muntilor. Cu soarele care se ridica dimineata de dupa versant si seara se ascundea din nou. Aerul fierbinte inca de la ora 7, prevestea zile senine. Te simti in acelasi timp, si la munte, si la mare. Peste tot sunt sate ingramadite, cu oameni pe care nu ii intereseaza de turisti, ei isi traiesc viata simplu, nu incearca sa fie draguti cu tine, doar pentru ca esti turist si asa trebuie sa faca. Nu. Nu am simtit asa mult zambete uneori fortate ca in alte insule. Si mi-a placut, pentru ca acesta este adevaratul spirit grecesc. Inca nu e atat de comerciala insula, probabil curand v-a fi, dar ma bucur ca am gasit-o asa, pentru ca a fost ceva nou pentru mine. Am vazut foarte multe capre de munte, care se catarau pe stanci, pana si in copaci urcau. Este parfum de leandri peste tot, lamai, portocali, smochini, maslini, aloe.

As vrea sa ma intorc si sa vad restul insulei, pentru ca ea fiind atat de mare, nu este suficient un sejur. Kefalonia este o bucatica de pamant grecesc, in inima Marii Ionice, care doar asteapta sa o descoperi, sa ii admiri plajele si sa ajungi sa o iubesti, asa cum o iubesc localnicii ei. Li se citeste in ochi.


[fb]
---
Trimis de noi doi in 03.07.15 18:01:39
Validat / Publicat: 03.07.15 20:30:03
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 9684 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

34 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (noi doi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 Myrtos Beach
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 76000 PMA (din 60 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

34 ecouri scrise, până acum

webmaster
[03.07.15 19:05:32]
»

@noi doi - Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

noi doiAUTOR REVIEW
[03.07.15 19:21:13]
»

@webmaster - Multumesc!

webmaster13
[03.07.15 20:19:52]
»

Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[03.07.15 21:05:17]
»

@noi doi - Excelent articol, superbe poze. Felicitări!

crismis
[03.07.15 21:14:34]
»

@noi doi: Frumoasa poveste despre un loc minunat! Pozele vorbesc si ele pe limba lor si intregesc atmosfera de vacanta in care ne place mereu sa ne cufundam!

Felicitari si excursii grozave in continuare!

danamandache
[03.07.15 22:26:55]
»

Felicitări pentru vacanta si pentru articol!

noi doiAUTOR REVIEW
[03.07.15 22:45:08]
»

@webmaster13 - E ok!

noi doiAUTOR REVIEW
[03.07.15 22:49:39]
»

@Carmen Ion - Multumesc!

noi doiAUTOR REVIEW
[03.07.15 22:52:13]
»

@crismis - Asa e, pozele povestesc mai bine decat o fac eu! Multumesc, si eu va doresc cat mai multe vacante reusite!

noi doiAUTOR REVIEW
[03.07.15 22:55:24]
»

@danamandache - Multumesc!

marocanu21
[04.07.15 00:35:52]
»

@noi doi: Superb! Felicitări!

Dan&Ema
[04.07.15 02:56:40]
»

Excelent! Ce poze! Ce privelisti! Am trecut pe lista scurta din care alegem urmatoarea destinatie!

Va urez numai vacante frumoase!

xpac
[04.07.15 06:06:14]
»

@noi doi - Felicitari pentru articol! In drum spre plaja XI nu ati oprit si la Petani?

krisstinna
[04.07.15 07:26:46]
»

@noi doi - Felicitări! Pentru vacanță, pentru articol, dar și pentru poze! Ai studiat arta fotografică sau e doar o pasiune?

amero
[04.07.15 09:17:29]
»

Super articol iar pozele sunt minunate. Face parte din categoria "frumos si util". Felicitari

Dabator
[04.07.15 09:48:53]
»

@noi doi: Mi-au plăcut impresiile tale, un adevărat ghid de buzunar. Am pus review-ul la favorite, așa încât dacă voi ajunge în Kefalonia să știu ce iau cu mine.

Pozele sunt cu adevărat remarcabile. Felicitări!

adryana
[04.07.15 10:32:01]
»

minunat articol, minunate pozele, felicitari!

luciaoradea
[04.07.15 12:42:01]
»

@noi doi -

felicitări pentru articol! Excelent! Pozele extraordinare, le-am votat pe toate, minunate!

Am pus și eu review-ul la favorite. Anul trecut am pornit și noi spre Kefalonia dar nu am mai ajuns. O fi fost soarta, mai știi? Am mers până la urmă în Corfu, pentru a treia oară, dar am rămas cu o nostalgie. Kefalonia rămâne urmatoarea insula pe care dorim să o vizitam, așa că review -ul tău ne va fi extrem de util, îl vom lista și lua cu noi. Mulțumesc mult!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
calatorul
[04.07.15 18:02:32]
»

MInunata relatare, colosale peisajele si incantatoare fotografii, le/am votat si pe cele mai multe dintre ele. Spuneam intr/un ecou la alt review ca nu am vazut decat Fiskardo, dar descrierea si pozele de aici m/au convins sa vad Kefalonia, dupa Corfu si Lefkada. Anul trecut am stat in VAsiliki si, desi distanta pana acolo e maricica, am sa mai fac drumul odata pentru aceasta insula atat de frumos prezentata aici.

IMi pare rau de aventura cu masina, totusi a fost bine ca s/a defectat la hotel si nu undeva pe traseu prin coclauri. Felicitari pentru solutia gasita. Multumim pentru relatare si vacante frumoase in continuare.

abancor CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[04.07.15 20:05:45]
»

O poveste frumoasă despre o insulă superbă. Care, în topul meu personal, e pe locul 1 între insulele grecești văzute. (E drept că la mine punctează foarte mult fenomenele carstice.)

Și mie mi-a plăcut plaja Kanali, și plaja micuță de la Pesada, și Karavados (apropo, asta e scrisă greșit în text), și priveliștile de pe Enos, și șoselele șerpuite din nord și centru, și lacul cristalin din peștera Melisani, pe care pluteai ireal, barca părea spînzurată între cer și cer, și sala peșterii Drogarati, și Fiskardo, mai ales dimineața, cînd se trezeau bărcile din port, un spectacol în sine, iar cafenelele începeau să se umple și să servească mic dejun englezesc, conform preferințelor turiștilor.

Insula a suferit mult la cutremurul din anii 50, din cîte rețin, numai Fiskardo a scăpat neatins, în rest mai toate casele din insulă au fost puse la pămînt. Mai tot Argostoli e recent construit, la fel Skala, Sami etc. După acel cutremur, insula și-a pierdut 80% din populație (nu au murit, au plecat), iar numărul localităților (mai toate fiind sate) a scăzut de la peste 300 la sub 50.

noi doiAUTOR REVIEW
[04.07.15 23:58:00]
»

@marocanu21 - Multumesc!

noi doiAUTOR REVIEW
[05.07.15 00:00:48]
»

@Dan&Ema - Si eu va doresc concedii de vis, in minunata Elada! Multumesc!

noi doiAUTOR REVIEW
[05.07.15 00:04:58]
»

@xpac - Multumesc! Nu am avut cum sa oprim la Petani, pt ca Xi Beach a fost una din plajele la care am fost cu autobuzul local, pana ne era gata masina, sa nu stam 2/3 zile doar in Vlachata. Am luat autobuzul din Lixouri. Petani, Zola, Platia Ammos, sunt plajele pe care le/am ratat din cauza problemei cu masina...

noi doiAUTOR REVIEW
[05.07.15 00:08:31]
»

@cristinaoranici - Multumesc mult! Nu am studiat fotografia, e doar o pasiune! Si daca mai demult consideram ca trebuie sa ai aparat profesionist pentru a face poze minunate, acum nu mai am aceeasi parere. Pozele postate de mine sunt facute cu telefonul! Conteaza doar imaginatia, lumina si unghiul potrivit!

noi doiAUTOR REVIEW
[05.07.15 00:11:10]
»

@amero - Multumesc mult!

noi doiAUTOR REVIEW
[05.07.15 00:13:26]
»

@Dabator - Imi face mereu placere sa descriu locuri minunate, si ma bucur ca va place articolul meu! Multumesc!

noi doiAUTOR REVIEW
[05.07.15 00:15:26]
»

@adryana - Multumesc mult!

noi doiAUTOR REVIEW
[05.07.15 00:18:09]
»

@luciaoradea - Cred ca nu o sa regretati daca alegeti Kefalonia, sunt sigura ca o sa va placa! Multumesc!

noi doiAUTOR REVIEW
[05.07.15 00:21:24]
»

@calatorul50 - Si eu cred ca merita plimbarea din Vasiliki pana in Kefalonia. Cum am mai spus, nu e usor accesibila insula, dar, de cele mai multe ori, cele mai frumoase locuri se gasesc putin mai greu! Natura se da in spectacol in Kefalonia. Va multumesc si eu! Vacante frumoase!

noi doiAUTOR REVIEW
[05.07.15 00:26:10]
»

@abancor - Multumesc! Da, aveti dreptate, am scris gresit Karavados. L am botezat Karadavos, am citit eu gresit prima data si inca si acum am impresia ca se numeste Karadavos!

Nu am stiut nimic despre istoria cutremurului din anii 50, care a schimbat atat de radical insula! Multumesc pentru informatii!

reatebist
[07.07.15 13:33:15]
»

@noi doi - buna ziua... cum ati ales cazarea prin agentii sau in alt mod?

noi doiAUTOR REVIEW
[07.07.15 21:47:11]
»

@reatebist - buna! Pe booking am facut cazarea.

katalyn4u_ro
[08.07.15 11:47:18]
»

Ati putea va rog sa dati mai multe detalii despre traseele inca inchise in urma cutremului de anul trecut? Poti sa cobori spre Myrtos Beach? Poti sa ajungi in Asos? Sau mai exact ce portiune este inchisa, multumesc frumos

noi doiAUTOR REVIEW
[08.07.15 21:47:11]
»

@katalyn4u_ro - Da, se poate ajunge la Myrthos prin satul Divarata, si la Assos poti sa cobori. Nu stiu exact pe ce distanta este drumul principal inchis, stiu doar ca din Fiskardo pana la Myrthos este ok, poti merge pe drumul principal. Dar de acolo in jos pe coasta este inchis, spre Argostoli.

Noi trebuia sa o luam spre Vlachata, din Fiskardo, si de la Myrthos ni s-a dat o deviatie prin munti. Deci Myrthos-Nifio-Farsa-Drapano-Argostoli era inchis cand am fost noi. Asa ca din sud, de la Vlachata, ca sa ajungem la Myrthos, si nu prin munti, am luat ruta autobuzelor spre Sami-Aghia Efimia-Myrthos Beach.

Acum depinde in ce loc sunteti cazat. Si daca vreti sa vizitati Peninsula Lixouri, luati ferry din Argostoli si din Lixouri mergeti cu masina la orice plaja, nu am auzit sa fie probleme si in acea zona. Exista deviatii de la orice drum care e inchis, asa ca o sa puteti ajunge in orice parte a insulei, chiar daca o sa va ia mai mult timp.

Este esential si un gps, pe noi ne-a ajutat foarte mult!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
13 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adryana, amero, calatorul, Carmen Ion, crismis, Dan&Ema, danamandache, katalyn4u_ro, luciaoradea, marocanu21, noi doi, reatebist, xpac
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Kefalonia:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.10422897338867 sec
    ecranul dvs: 1 x 1