ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.06.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Oradea
ÎNSCRIS: 10.06.15
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
SEP-2014
DURATA: 7 nopți
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 102 USD
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 5 MIN

Jaz Aquamarine Hurghada - o vacanta de neuitat

TIPĂREȘTE

Am dorit sa alegem pentru luna de miere o destinatie speciala, in care sa avem parte si de lux, dar si de aventura. La recomandarea agentiei de turism, am ales Hotelul Jaz Aquamarine 5* din Hurghada. In cealalta statiune renumita, Sarm el Seikh nu era ok sa mergem din cauza conflictelor din zona. Dupa cum ne-a explicat doamna de la agentia de turism, in Egipt hotelurile sunt foarte diferite, in sensul ca 5 stele ca si grad de confort difera mult de la caz la caz.

Intr-adevar, in afara resortului, Egiptul pare un pustiu plin de saracie si mizerie pe alocuri, insa are mai multe de oferit decat poate parea la prima vedere.

Nu voi insista foarte mult asupra hotelului, este de ajuns sa mentionez ca ne-a depasit asteptarile (am fost si in Turcia, dar nu exista grad de comparatie). Camera era imensa, decorata cu mult bun gust si cu terasa proprie spre gradina privata, separata de trotuar prin multa verdeata. Aveau si camere cu piscina proprie, dar la cate piscine imense aveau in resort, nu ii vedeam rostul. A fost liniste, personalul de curatenie era format doar din barbati, iar pentru un tip de un dolar sau un euro ne faceau decoruri foarte frumoare din diferite flori pe pat (doar hibiscusul l-am identificat). De asemenea ne asigurau apa plata la discretie, foarte importanta, pentru ca nu e bine sa te speli pe dinti cu apa de la robinet. Pentru europenii mai sensibili poate genera "Blestemul faraonului", adica de la 3 la 7 zile de stat pe wc.

Mancarea a fost si ea la superlativ, aveam un restaurant f mare principal cu autoservire si inca 4 restaurante (mediteranean, asiatic, oriental si italian) unde puteam gasi mancaruri specifice. Am vazut ca aveau si restaurante a la carte unde trebuia sa ne facem rezervare, insa nu le-am mai gasit rostul. La restaurantul italian de exemplu, bucatarul prepara live orice fel de paste imi doream. Serveau toate felurile de carne, mai putin porc... vita era gatita absolut divin si pestele la fel.

Sa nu uit de plaja, Marea Rosie e plina de corali si pe o distanta de aprox 100 de metri, apa era foarte mica si era nevoie sa intri cu incaltaminte speciala. Partea buna e ca tot acolo aveau si o mica laguna, cu nisip foarte fin si apa foarte albastra si calda, unde puteam inota in voie.

Bineinteles ca voi trece la partea cea mai interesanta, ca doar nu era sa lenevim toata saptamana la hotel... nu asta era scopul nostru principal. Prima excursie am facut-o la scuba diving, Marea Rosie fiind renumita pentru recifurile de corali. Am fost transportati cu un vapor pana in zona a doua recifuri de corali mai mari si ni s-a explicat cum vom folosi echipamentul si ce semne trebuie sa facem sub apa. Am coborat la aprox 8 metri sub apa si recunosc ca a fost mult mai greu decat as fi crezut. Mereu traiam cu panica sa nu scap din gura tubul de respirat, iar cand expiram aerul, un milion de bule de apa se formau in jurul nostru. Urechile se infunda si daca nu respiri corect se aburesc si ochelarii. Noroc ca am inotat la brat cu un instructor experimentat care ne-a plimbat printre corali. Am platit in plus si un cd cu poze subacvatice si au meritat toti banii. S-au facut doua opriri pentru scufundari, dar echipamentul foarte greu si efortul depus la prima scufundare mi-au fost de ajuns. De mentionat ca au fost cateva persoane care au facut atac de panica atunci cand au incercat sa se scufunde si au renuntat. Instructorul spunea ca cine reuseste sa coboare mai jos de 1 metru, are toate sansele sa reziste.

A doua excursie si cea mai obositoare a fost la Cairo, a durat 24 de ore cu transportul dus-intors. La Muzeul de Egiptologie nu am avut voie sa intram cu aparate foto sau telefoane, au adus un cos mare de nuiele in care le-am lasat pana la iesire. La intrarea in muzeu erau multi soldati inarmati si tancuri de mici dimensiuni. Ni s-a explicat ca nu avem voie sa le facem poze, pentru ca se considera spionaj si putem fi arestati. Masurile exagerate de securitate se datorau probabil conflictelor recente din Cairo.

Muzeul de Egiptologie e foarte mare, ti-ar trebui minim o zi sau chiar doua sa poti explora pe indelete toate sectiunile. Am platit o taxa separata ca sa vedem camerele mumiilor si a meritat pe deplin. Vazandu-l pe Ramses al II-lea atat de bine conservat intr-o vitrina de sticla, am avut senzatia ca am calatorit in timp, pana la exodul biblic. Erau multe alte mumii, li se vedeau foarte clar unghiile, parul, podoabele, a fost ceva care m-a lasat fara cuvinte.

Vedeta expozitiei este Tutankhamnon, artefactele din mormantul lui depasesc prin frumusete tot ce am vazut la tv... e o senzatie aparte sa privesti masca de aur fata in fata, de parca ai privi prin milenii de istorie. Ochii aceia parca te hipnotizeaza.

Urmatoarea oprire a fost la piramide si la Sfinx, impresionante prin marime. Caldura a fost cam greu de suportat, trebuia sa bem in continuu apa, pentru ca transpiram foarte tare. Caldura a fost si motivul pentru care am ales sa vizitam Valea Regilor cu alta ocazie, pentru ca o excursie de genul asta te stoarce de energie.

In rest ce sa mai spun, Cairo e un oras foarte aglomerat, unde totul se vinde pe strada, masinile circula pe baza de claxon... literalmente. Nu pe degeaba a spus ghidul ca e orasul fara semafoare... totul merge la mica invoiala. Am facut si un tur al orasului cu autocarul... la cum aratau strazile nici nu mi-as fi dorit sa merg pe jos. In concluzie o lume foarte colorata, care te incanta si te dezgusta simultan, in mod cert o experienta care m-a imbogatit cultural.


[fb]
---
Trimis de Natalia Gh in 11.06.15 13:29:36
Validat / Publicat: 11.06.15 15:11:37
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în EGIPT.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 12887 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Natalia Gh); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9900 PMA (din 14 voturi)
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 102.60 USD pe cameră

  • ECOURI la acest review

    13 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [11.06.15 15:11:05]
    »

    @Natalia Gh, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".

    S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).

    În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).

    ===

    te rog să ne spui o notă și pentru cazare.

    ===

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    ===

    Mutat în rubrica "Jaz Aquamarine Resort, HURGHADA" (nou-creată pe sait)

    Natalia GhAUTOR REVIEW
    [11.06.15 15:13:22]
    »

    @webmasterX - Am incercat sa postez separat impresiile despre cazare, dar nu ma lasa sa trec de pasul doi. Nu aveam decat buton pentru pasul anterior.

    Nota pentru cazare si servicii este 10.

    calatorul
    [11.06.15 15:41:30]
    »

    Interesanta relatarea, impresiile personale si concluziile formulate despre o lume foarte colorata, care te incanta si te dezgusta simultan, in mod cert o experienta care m-a imbogatit cultural.

    Frumoase si lamuritoare si pozele, felicitari pentru alegerea potrivita si vacanta reusita si succes in viitoarele calatorii.

    Natalia GhAUTOR REVIEW
    [11.06.15 20:12:18]
    »

    @calatorul50: Ma voi intoarce cat de curand sa vad si celelalte atractii (Luxor si Karnak, mormintele din Valea Regilor). E mai mult decat o vacanta, e o calatorie in timp

    calatorul
    [11.06.15 21:29:33]
    »

    @Natalia Gh - Astept cu interes relatarile, caci locul este pe lista mea de calatorii imediate, l/am amanat din cauza agitatiei din zona si nu stiu cum o mai fi acum. In plus, eu ma gandeam ca acolo trebuie sa ajungi inainte de luna iulie, cand soarele este prea dogoritor. Noi ne/am copt ceva mai la nord pe o insula, adica in Creta, in mijlocul verii. Succes, calatorie placuta si vacanta frumoasa.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    mbrandusa
    [16.07.15 00:24:45]
    »

    @Natalia Gh - buna, imi poti spune in ce zi se face ex. la Cairo?

    Natalia GhAUTOR REVIEW
    [16.07.15 07:17:14]
    »

    @mbrandusa - Buna, excursia la Cairo am facut-o intr-o zi de luni, pe la sfarsitul sejurului. Am pornit duminica noaptea pe la ora 12 si am ajuns a doua zi aprox pe la 10-11.

    elenaadina
    [07.05.18 19:35:10]
    »

    Felicitai pentru postare si fotografii...

    In mare la intrare erau pesti sau doar in larg?

    ADINA63
    [11.05.18 02:33:32]
    »

    In mica laguna cum este intrarea in mare? lina/cu pietre/corali/adanca brusc? Vreau sa merg cu o persoana care are probleme cu picioarele.

    Natalia GhAUTOR REVIEW
    [11.05.18 08:30:54]
    »

    @elenaadina: In laguna erau pesti mai mici, am inteles ca cine a inaintat in mare printre corali a vazut si pesti colorati. Coralii erau f ascutiti si nu am intrat prea mult printre ei.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Natalia GhAUTOR REVIEW
    [11.05.18 08:36:48]
    »

    @ADINA63: @ADINA63: Intrarea in laguna este lina, nisipul de pe fundul apei este foarte fin, se poate intra descult.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    ADINA63
    [11.05.18 09:45:16]
    »

    @Natalia Gh: multumesc

    elenaadina
    [11.05.18 13:06:49]
    »

    @Natalia Gh: Multumesc!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    ADINA63, elenaadina, mbrandusa, Natalia Gh
    Alte impresii din această RUBRICĂJaz Aquamarine Resort:

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.088951110839844 sec
    ecranul dvs: 1 x 1