ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.01.2010
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
    DIN: bucuresti
    ÎNSCRIS: 25.08.08
    STATUS: GOLD
    DATE SEJUR
    SEP-2008
    DURATA: 1 zile
    cuplu fara copii

    GRAD SATISFACȚIE
    PLAJA şi MAREA:
    NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 1 MIN

    Fascinant, trebuie sa ma intorc acolo

    TIPĂREȘTE

    La finalul sejurului din Kusadasi, intrucat eram cu masina, am plecat la o mica plimbarica prin Turcia, primul obiectiv la care vroiam sa ajungem (citind impresiile celor care fusesera) era Pamukkale. Ne asteptam sa fie frumos, poate chiar foarte frumos.

    Sa spun ca asteptarile ne-au fost depasite nu e nici pe departe ceea ce am simtit. Si acum, cand imi amintesc, ma furnica pielea si parca m-as urca in masina sa mai merg o data. Nu cred ca se pot gasi cuvinte care sa descrie nu atat ce vezi (desi peisajele sunt parca din alta lume, imi amitesc de Razboiul stelelor, cei de peste 30 de ani inteleg ce vreau sa spun) ci ceea ce simti cand esti acolo. Trebuie sa te descalti, cica pentru a proteja zona. Eu zic ca trebuie sa te descalti pentru ca daca n-o faci degeaba ai ajuns pina acolo. Sentimentul de caldura si de liniste pe care ti-l da calcarul de acolo incalzit de soare este extraordinar. Nu-mi amintesc atat imaginile cat sentimentele. Nu-mi venea sa mai plec de acolo. Pacat ca s-a intunecat si trebuia sa cautam si un hotel decent in care sa dormim, lucruri atat de "pamantesti" comparativ cu atmosfera de acolo...

    Sigur, este fascinant si Hieropolisul, mai ales daca iti plac "pietrele". Pe mine ma fascineaza, iar Hieropolisul este plin de ceea ce mi-a placut intotdeauna la romani: apeductele. Piscina Cleopatrei, pastrata asa cum a ajuns pina in zilele noastre, este si ea un loc unic, datorita apei, o apa cum nu am mai avut ocazia sa simt nicaieri.

    In concluzie, sa mergi in Turcia si sa nu ajungi la Pamukkale mi se pare o vacanta trunchiata. Abia astept sa ma intorc.


    [fb]
    ---
    Trimis de gcorneille* in 08.01.10 00:21:37

    VIZUALIZĂRI: 1814 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (gcorneille*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 lacul de la poalele "Cetatii de bumbac"
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 3400 PMA (din 5 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    8 ecouri scrise, până acum

    magdan*
    [19.03.10 12:26:10]
    »

    ai putea sa imi spui , am inteles ca ai fost cu masina, ce traseu ai facut si mai multe detalii ,,pe cont propiu'"??? te rog

    gcorneille*AUTOR REVIEW
    [19.03.10 12:51:02]
    »

    Noi am avut sejur in Kusadasi (de fapt la vreo 7 km de Kusadasi), iar atunci cand acesta s-a terminat ne-am urcat in masina si am luat-o spre Pamukkale. Pot sa-ti spun ca intre Kusadasi si Pamukkale sunt aproximativ 200 de km (deci vreo 300-350 de la Izmir, de unde este autostrada pina la Denizli, orasul cel mai apropiat de Pamukkale. Daca ai o harta a Turciei nu este nici o problema, ajungi foarte usor, mai ales ca, apropiindu-te de Denizli incep sa apara si indicatoare cu Pamukkale, deci nu sunt probleme din acest punct de vedere. Noi de la Pamukkale am plecat seara si am inoptat la Aydin, un oras de vreo suta de mii de locuitori intre Denizli (300 000) si Izmir (cred ca este al treilea oras ca marime din Turcia). In Aydin nu este decat un hotel de trei stele si cateva de mai putine stele , cel de trei stele fiind singurul omenesc. Dar cum era ocupat am gasit in afara orasului, foarte aproape de autostrada, un hotel de 4 stele de tip business, la care am platit 90 de euro camera cu mic dejun.Nu stiu exact ce detalii vrei, pune niste intrebari mai concrete si iti raspuns cu placere.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    magdan*
    [19.03.10 13:23:40]
    »

    si eu intentionez sa merg in turci cu masina dupa 2 ani de avion si doar excursii optionale si ma interesa cum m-as descurca cu masina , am inteles ce ai scris si cunosc zona intre antalya si bodrum

    gcorneille*AUTOR REVIEW
    [19.03.10 13:40:13]
    »

    Ca sa mergi cu masina in Turcia nu ai nevoie decat de o harta rutiera, totul este foarte bine semnalizat, drumurile sunt excelente, o singura mentiune : atentie la indicatoarele care sunt cu aproximativ 1 km inainte de sensurile giratorii, sunt mult mai clare decat indicatoarele care sunt in interiorul sensului giratoriu. Oricum, daca ai ajuns intr-un sens giratoriu si dupa harta trebuie sa o iei intr-o directie, ia-o pe acolo, indiferent ce ai impresia ca arata indicatorul din rond. Repet, indicatorul dinainte de sens giratoriu este mult mai clar. Mai pot sa-ti recomand sa mananci in orase, la terase, preturile mi s-au parut rezonabile iar daca vrei cazare pentru noapte, cauta cel mai apropiat oras mare si vei gasi, tot rezonabil (40-90 de euro/noapte, 3-4 stele).

    Nu pot decat sa-ti spun drum bun si te asigur ca merita sa vizitezi Turcia cu masina.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    magdan*
    [19.03.10 13:45:33]
    »

    multumesc frumos si spor la vacante sa schimbam impresii

    valimi
    [17.10.10 08:43:45]
    »

    Ma bate gandul sa incerc si eu Turcia la anul si parca tot cu masina din dotare e mai bine. Spune-mi, te rog, cat timp ai pierdut pe drum pana la Kusadasi?

    Puncte pentru review.

    biancuta
    [17.10.10 08:58:14]
    »

    La Pamukkale chiar merita sa mergi. Din pacate eu nu am reusit sa ajung. Ramane pe data viitoare.

    @valimi, daca te intereseaza, am si eu un review despre drumul cu masina spre Efes - Kusadasi.

    gcorneille*AUTOR REVIEW
    [17.10.10 14:20:26]
    »

    valimi: Noi am plecat cu Loganul din dotare pe la 10:10 fix din fata blocului din Bucuresti (Berceni, deci destul de aproape de iesirea spre Giurgiu), am traversat Bulgaria pe traseul Ruse-Razgrad-Targovishte-Omurtag-Kotel-Yambol-Yelhovo-Lesovo-Hamzabeyli, apoi - Eceabat - ferry - Canakkale, am ajuns la 19:45 la Eceabat si am trecut stramtoarea la 20:00. De la Ruse drumul merge spre Varna vreo 40 de km, drum european, dupa care am facut dreapta spre Razgrad si de acolo am mers numai pe drumuri judetene, rareori nationale. Drumurile sunt bune, o banda pe sens si destul de ingusta dar trafic aproape zero, treci peste niste dealuri, sunt cateva zone cu serpentine dar relativ lejere, mult mai usor decat pe Stara Zagora si, cel mai important, fara tiruri.

    E bine sa stii ca gps-ul nu prea iti este de ajutor prin zona respectiva, in schimb o harta rutiera a Bulgariei este perfecta.

    Noi am mers lejer, respectand, pe cat posibil, viteza legala, dar cred ca am vazut maxim doua echipaje de politie. Am facut cam 6 ore prin Bulgaria in aproximativ 350 de km (pauze doar la statii peco in localitati).

    In Canakkale am inoptat la Hotel Helen (am pus un review pe site) dupa care am plecat lejer catre Kusadasi. Am plecat tot pe la 10, ne-am abatut vreo ora jumate pe la Troia (e la 5 km de drumul Canakkale-Izmir), am pierdut 20 de minute cu o amenda de viteza pe coasta (drum cu doua benzi pe sens separate cu un mare sant, perfect drept pe zeci de kilometri, dar cu localitati aproape permanent, la un moment dat m-am plictisit de 50-60 si m-a luat radaru' cu 117 in localitate, dupa care am revenit la 50-60) iar pe la 17:00 intram in curtea hotelului Surmeli (si de acolo am pus review).

    In principiu drumul se poate face dintr-una (Bucuresti-Kusadasi sunt cam 1100 de km) dar este obositor si eu consider ca e mai lejer cu noapte intermediara, mai ales ca noi ne oprim de multe ori pentru poze sau admirat peisajul, preferand, tocmai de aceea, sa mergem ziua.

    Pentru tine, de la Slobozia, poate fi o varianta cea prin Vama Veche si pe coasta Marii Negre, dar este mult mai aglomerat iar in urma cu 2 ani drumul era destul de prost, nu stiu daca intre timp l-au mai reparat, iar granita este mult mai aglomerata.

    O precizare: granita Lesovo-Hamzabeyli nu este pe harti (cel putin eu n-am gasit nicio harta care sa o aiba), dar de cand te apropii de Yelhovo incep indicatoarele catre vama (ultimii km inainte de vama sunt pe drum drept foarte valurit, nu are gropi dar parca ai merge pe valuri). Cand am fost noi erau functionale doar doua porti de trecere, erau doar camioane, dar cand vedeau o masina mica iti faceau semn sa treci in fata.

    Ca sa intelegi mai bine ce inseamna ca timp efectiv, la intoarcere am plecat din Canakkale cu feribotul de ora 13:00 si la 22:00 eram in Giurgiu, cu o ora pierduta prin Bulgaria ca ne-am ratacit in Targovishte. Daca iti faci calcule, pune o viteza medie de 65 de km/h, pentru siguranta. Noi am facut in acel concediu 3900 de km si am scos o medie totala de 70.5 km/h, pe autostrazi in Turcia mergand constant cu 150-160. Cea mai mica medie o vei avea in Bulgaria.

    webmaster: Am facut in ecou referire la doua review-uri de pe site, daca crezi ca este oportun te rog sa pui linkurile respective. Multumesc anticipat.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    biancuta, gcorneille*, magdan*, valimi
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Pamukkale:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.060567855834961 sec
    ecranul dvs: 1 x 1