ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.01.2015
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- M ---
    GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
    DIN: Pitești
    ÎNSCRIS: 15.07.14
    STATUS: PARTENER
    DATE SEJUR
    NOV-2014
    DURATA: 1 zile
    prieteni

    GRAD SATISFACȚIE
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 3 MIN

    Drumetie pe varful Piatra Dragoslavelor

    TIPĂREȘTE

    Pentru turistii cazati in zona Rucar-Dragoslavele, am sa recomand o drumetie foarte frumoasa pe cel mai spectaculos varf muntos din zona, varful Piatra Dragoslavelor, cunoscut si sub numele de Piatra Caselor sau Vartoapele, cu inaltimea de 1434 m.

    Piatra Dragoslavelor este singurul munte pietros din masivul Leaota, avand pe versantii estic si vestic adevarate cascade de grohotis si pereti de stanca de 300 m inaltime. Numele varfului este dat din cauza formatiunilor din stanca de dimensiuni mari intalnite pe creasta Pietrei Caselor, cu aspect de ziduri de cetate de culoare alba din calcar si datorita peretilor aproape verticali mentionati anterior.

    Dupa o decizie de ultim moment, am sunat prietenii si am stabilit ca intr-o zi de sambata sa urcam pe acest varf, mai ales ca vremea se anunta frumoasa.

    Varful este vizibil chiar din DN 73, pe partea dreapta cand se vine dinspre Campulung, chiar la coborarea spre Rucar. In centrul comunei am facut la dreapta, pe langa biserica din sat, urmand un drum asfaltat pe langa un parau betonat, pe partea stanga a paraului la urcare, drum care ne poarta pana la capatul satului.

    Aici, lasam masina si avand muntele chiar in fata noastra, urmam un drumeag de caruta in sus, printre fanetele rucarenilor, ajungang la capatul drumului, in dreptul unui gard care inchide toata valea, cu scopul de a nu permite vitelor sa intre in padure.

    Pana sa ajungem aici intalnim si niste urme de toata frumusetea pe zapada ale lui Mos Martin, semn ca blanosul nu are inca chef de culcare si este inca in cautarea hranei. Hrana pentru urs…mi-a trecut o clipa prin minte, apoi gandul a zburat asa cum aparuse... :)

    Am parasit drumul, urmand o potecuta care strabate in urcus usor o frumoasa padure de fagi care ne scoate la baza grohotisului. La iesirea din padure gasim si niste formatiuni de calcar in forme parca sculptate de mana unui mare artist.

    Grohotisul are o forma de evantai, avand ca baza varful Pietrei Caselor, amintindu-ne de grohotisurile din Crai. Urcusul pe grohotis este pieptis, de multe ori ajutandu-ne de maini pentru a depasi inclinatia pantei. Dupa 15 minute de chin pe grohotis, intalnim marcajul Triunghi Albastru TA, traseu marcat pana pe varf.

    La capatul grohotisului dupa 5 minute prin padure atingem creasta Pietrei Caselor in punctul sudic al sau. Din acest punct urmam marcajul mentionat care ne poarta chiar pe creasta in directia varfului, parcurgand astfel cea mai spectaculoasa parte a traseului, trecand prin crenelurile de piatra ale Dragoslavelor, avand in dreapta noastra abruptul versantului estic.

    Dupa parcurgerea crestei si inca 15 minute prin padure, ajungem la baza ultimei pante spre destinatia noastra, o panta inierbata presarata cu pietre albe de calcar.

    Parcurgem si aceasta ultima bucata de traseu pe mici petice de zapada si iarba inghetata, ajungand dupa 15 minute la tinta noastra, varful Piatra Caselor.

    Chiar pe varf se afla construita o cruce metalica, care strajuieste parca abrupturile inconjuratoare, cruce langa care facem bineinteles poza de varf.

    Panorama de pe varf este una deosebita. Suntem inconjurati de munti inalti pe care am urcat de atatea ori. Masivele Leaota, Bucegi, Piatra Craiului, Iezer-Papusa, ni se infatiseaza in toata splendoarea lor.

    Am ramas pe varf mai bine de o ora, servind o masa copioasa si bucurandu-ne de soarele care stralucea in acea zi pe creste.

    Dupa ce ne-am odihnit, am pornit inapoi pe drumul cunoscut, ajungand in mai putin de doua ore la masina.

    Cateva date despre traseu: durata la urcare 2,5 ore, la coborare 1,5 ore (mers lejer, cu pauze multe), diferenta de nivel la urcare este de 750 m, dificultatea traseului este medie.

    Recomand parcurgerea acestui traseu tuturor turistilor aflati in zona Rucarului si care au 4 ore timp liber pentru a face o frumoasa drumetie pe un munte de joasa altitudine dar totusi atat de spectaculos.


    [fb]
    ---
    Trimis de wolf2001* in 29.01.15 17:04:29
    Validat / Publicat: 29.01.15 17:40:55
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în RUCĂR.

    VIZUALIZĂRI: 4227 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (wolf2001*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P26 [fără descriere]
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    [900 PMA] [450 PMA]
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24500 PMA (din 26 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    8 ecouri scrise, până acum

    webmaster [29.01.15 18:20:05] »

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    wolf2001* [29.01.15 18:22:02] »

    @webmaster - Multumesc

    Dan&Ema [29.01.15 19:12:24] »

    Nota 10, lupule!

    Cat pe ce sa se intalneasca lupul cu ursul!

    Zilele urmatoare ma duc si eu sa caut ursii. Sper sa va postez si poze cu ursi.

    Drumetii frumoase

    wolf2001* [29.01.15 20:42:58] »

    @Dan&Ema - Eu sper sa nu va intalniti cu ursii. Daca nu au intrat la barlog inseamna ca sunt foarte flamanzi...

    Dan&Ema [29.01.15 20:50:16] »

    Mie imi plac ursii. Sper sa impartaseasca ganduri reciproce.

    luciaoradea [29.01.15 21:01:52] »

    @wolf2001 -

    Frumos review, grozave poze!

    Am citit mai multe review-uri de-ale tale cu drumetii in diverse zone si vreau sa spun ca sunt invidioasa pe forma fizica pe care o ai (si la fel si colegii de drum).

    Plus apetenta pentru petrecut impul liber in natura, intr-un mod activ. Eu sunt mai lenesa si tare mi-as dori sa fiu mai dinamica

    Am ramas pe varf mai bine de o ora, servind o masa copioasa si bucurandu-ne de soarele care stralucea in acea zi pe creste.

    Ce poate fi mai frumos decat sa iei masa in natura cu astfel de priveliste...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    wolf2001* [30.01.15 05:59:53] »

    @luciaoradea - Plimbarile in natura pur si simplu ma relaxeaza total. Iubim muntele, il pretuim si incercam sa insuflam aceasta dragoste de natura si piticului nostru care a inceput sa ne insoteasca deja pe cararile insorite. Sper sa va incant si cu alte review-uri la fel de interesante despre drumetiile noastre. Multumesc

    luciaoradea [30.01.15 09:18:08] »

    @wolf2001:

    Felicitari încă o data! Toată admirația mea!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Dan&Ema, luciaoradea, wolf2001*
    Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin zona Rucărului:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.051930904388428 sec
    ecranul dvs: 1 x 1