ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.12.2014
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 31.08.14
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
NOV-2012
DURATA: 3 zile
single

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Ottawa – capitala canadiană

TIPĂREȘTE

Despre Canada și lumea de dincolo de ocean

Pentru cei care au călătorit dincolo de Atlantic, America este o lume diferită. Sunt multe prejudecățile noastre, ale europenilor, cu privire la continentul nord-american, la istoria și cultura, considerate uneori prea sărace, ale popoarelor ce s-au format după cucerirea noului continent. Ori șansa unei astfel de călătorii este tocmai aceea de a cunoaște și a înțelege măreția și măiestria unei lumi noi, moderne, o lume ce a părăsit pas cu pas prejudecățile istoriei pentru a se clădi pe sine și a-și defini propria identitate.

Am avut bucuria să traversez de două ori oceanul și o să mă refer în cele ce urmează la cea de-a doua dintre călătorii, cu destinația Canada - sora geamănă a Statelor Unite. Zborul transatlantic îmi crea o mulțime de îngrijorări având în vedere nu atât teama de avion cât ideea că trebuia să rezist multe ore pe drum (inclusiv tranzitul), dintre care un număr suficient de mare pe locul din avion. Intâmplarea a făcut ca lângă mine, aproape de coada avionului, să se afle două doamne foarte în vârstă (peste optzeci de ani, am apreciat eu), așa încât mi-am spus: dacă doamnele pot să stea nemișcate atâtea ore, atunci și eu pot! Tranzitul a fost prin Aeroportul Charles de Gaulle din Paris și pot să confirm ceea ce la rândul meu am auzit de multe ori, că există și variante mai bune...

Scurtă istorie a orașului

Când spui Canada, te gândești în primul rând la orașul Toronto, sau la varianta de influență franceză, Montreal. Deși capitală administrativă, Ottawa este prea puțin amintită în descrieri de călătorii, acesta fiind și unul din motivele pentru care îi dedic aceste rânduri în paginile AfA.

Dintre cele zece provincii canadiene, la care se adaugă trei așa numite teritorii (întinderi generoase care cuprind jumătatea de nord a țării), Ontario și Quebecul concentrează peste jumătate din populația țării. Cele trei orașe amintite -Toronto, Ottawa si Montreal - se succed intr-un lanț destul de compact, raportat la întinderea vastă a spațiului canadian, aproape de granița americană, bine situate sub aspectul rutelor comerciale, după criteriul binecunoscut al marilor așezări urbane ce s-au dezvoltat de-a lungul timpului. Ottawa se află între Toronto și Montreal, la granița dintre cele două provincii, Ontario și Quebec, fiind străbătut la nord de cea de-a doua, formând împreună cu orașul Gatineau, din zona Quebec, Regiunea Capitalei Naționale. De altfel, alegerea în anul 1857 de către Regina Victoria a orașului Ottawa drept capitala Provinciei Canada - care reunea la acea vreme Lower Canada (Quebec-ul de azi) și Upper Canada (actuala provincie Ontario) - a fost un compromis politic între Canada Engleză și Canada Franceză, având în plus avantajul situării la o distanță mai puțin expusă în raport cu granița americană. O machetă a orașului este redată într-una din fotografiile alăturate.

Istoria orașului consemnează, însă, date dinaintea Reginei Victoria, fiind legată de amenajarea Canalului Rideau (inaugurat în anul 1832), ca măsură a Guvernului britanic de a întări apărarea teritoriilor. În acest scop a fost trimis colonelul englez John By, astfel că, prima denumire a noii așezări formate de-a lungul Canalului a fost Bytown.

Ottawa și particularitățile sale

Ottawa seamănă destul de mult cu un oraș european, amintind de felul în care s-au succedat pe teritoriul canadian influențele britanice și cele franceze, începând cu anul 1604, când Samuel Champlain stabilește în Canada prima colonie permanentă sub suveranitatea regelui Franței, până la obținerea independenței țării. Canada își păstrează și astăzi statutul de monarhie constituțională, sub pecetea coroanei britanice, ca simbol, spun canadienii, al continuității și unității.

Spre deosebire însă de marile orașe europene, Ottawa pare mult mai destins, Canada oferind avantajul unui teritoriu vast. Acest fapt și-a pus amprenta pe capitala canadiană, unde nicio construcție nu se arată înghesuită, astfel că respirația orașului este alta.

Altfel spus, Ottawa nu este orașul construit pe înălțime - o mare metropolă - ci este dominat mai degrabă de spații rezidențiale întinse pe orizontală, cu grădini generoase și vegetație abundentă. Cadrul natural deosebit, favorizat de cele două râuri Ottawa și Rideau, care traversează orașul unindu-și apele chiar in zona centrală, la câțiva pași de New Edinborough Park și de importante instituții guvernamentale canadiene, dă particularitate orașului. Niciun turist nu ar rata perdeaua de cascade situate tot in apropiere de centru, pe care Rideau le formează, înainte de vărsarea în Ottawa, întărind aspectul dinamic al urbei. Se spune că însuși Champlain ar fi denumit aceste cascade Rideau (ceea ce în română s-ar traduce perdea). Cât despre influențele britanice sau franceze, ele reprezintă o prezență în egală măsură discretă și convingătoare. Asta se observă de cum te apropii de Dealul Parlamentului (Parliament Hill), locul unde se află sediul Parlamentului și al Guvernului canadian - recunoști de departe stilul arhitectonic englezesc, dominant și rafinat în egală măsură. Sediul Parlamentului Canadian este o construcție superbă, în stil neo-gotic victorian, care merită inclusă între obiectivele de vizitat (de altfel unul dintre cele mai vizitate).

Clădirea Parlamentului, cu interiorul de aceeași măreție cu care te întâmpină privindu-l din exterior, își etalează arcadele gotice impunătoare, holurile înalte, pavate în marmură, precum și o frumoasă bibliotecă, concepută încă de la ridicarea construcției. Situată la capătul Salonului de Onoare, ce separă cele două Camere ale Parlamentului canadian, frumoasa bibliotecă, lucrată în lemn de cireș, stejar și nuc, găzduiește volume semnificative din diferite perioade istorice. În centru se află statuia, în marmură albă, a Reginei Victoria. Biblioteca a scăpat ca prin minune din incendiul din anul 1916, ce a cuprins partea de centru a clădirii Parlamentului, inclusiv sălile de lectură, fiind cruțate astfel miile de volume de neînlocuit.

Muzeul Canadian de Istorie sau Muzeul Canadian al Civilizațiilor

Este, fără îndoială unul din cele mai interesante muzee pe care le-am vizitat vreodată. Și o să explic de ce: dacă mă raportez, de exemplu, la Luvru, faima binemeritată se bazează pe uriașa colecție de opere de artă; dacă vorbim, despre Muzeul de Egiptologie din Berlin, acesta nu ar putea exista fără vechile papirusuri, statuete sau mumiile expuse, descoperiri arheologice aduse de la fața locului.

Ceea ce impresionează în acest muzeu canadian, este măiestria cu care specialiști și artiști contemporani reușesc să reconstituie împreună 20.000 de ani de istorie, reconstruind în mărime naturală spații din epoci diferite și întregind fiecare cadru, prin detalii alese cu grijă. Așa se face că te trezești într-un port, în fața unui ”vas” ancorat la țărm, în vreme de seară și privind către ”cer” vezi stele și lumina difuză de apus și cu greu realizezi că totul este iluzie meșteșugită cu grijă prin mijloace tehnice. Trecând prin ”vechi” alei ești întâmpinat de doamne în costume de epocă, ce te salută ceremonios și te îmbie să intri în ”magazinul” cu mărfuri de sezon. Vă prezint, drept argumente, câteva fotografii.

La fel de impresionantă este și prezentarea obiceiurilor populației autohtone, originare, reprezentată în principal de inuiți și metiși, precum și locuințele acestora străjuite de uriașele măști totemice (cea mai mare colecție de măști totemice din lume).

Așadar este o atmosferă cu totul specială în acest muzeu, așa încât nu ai sentimentul că privești exponate, cum se întâmplă de obicei în muzee, ci pare că esți transpus într-un alt spațiu și timp și că vizitezi locuri și întâlnești oameni din trecut. A fost o experiență inedită pe care o doresc și altora.

Mai sunt destule alte atracții turistice în Ottawa, dar nu voi vorbi despre ele întrucât scurta mea ședere nu mi-a permis să le vizitez.

De ce nu e metrou în Ottawa

Nu mă îndoiesc că rețeaua de transport în comun este bine pusă la punct în Ottawa. Nu am avut ocazia să îmi fac o idee prea clară, dat fiind faptul că în cele câteva zile petrecute în oraș am fost îndrumată de persoane care locuiesc acolo, astfel că totul a părut destul de simplu. Ceea ce mi se pare de menționat, mai ales că noi românii suntem frământați deseori de ideea că ”numai la noi se poate întâmpla așa ceva”, este faptul că nu există metrou în Ottawa. E drept că, făcând comparație cu Toronto, cifrele arată cu totul diferit, raportate la numărul de locuitori. Mi s-a explicat însă că a existat o decizie favorabilă de construcție a unei linii de metrou în oraș, doar că schimbându-se echipa de la conducerea Primăriei, succesorii au considerat planurile ”foștilor” drept nepotrivite, astfel că decizia a fost anulată... Parcă nu sună diferit de ceea ce se întâmplă pe la noi, deși Podul Basarab, poate fi considerat un exemplu contrar, nu-i așa dragi bucureșteni?

Masa și cazarea în capitala canadiană

Generozitatea spațiului s-a făcut remarcată și când am intrat în camera de hotel - era ceva distanță de parcurs de la un capăt la altul al camerei. Cum se întâmplă însă după spusele lui Murphy, în cameră era foarte rece și, date fiind oboseala drumului, diferențele culturale și alte impresii ale momentului, îmi imaginam că așa o fi în țara arțarului, mai răcoare și pe dinăuntru, nu numai afară, așa încât mi-a luat ceva timp până să sun la recepție și să anunț lipsa căldurii. A apărut un tip, căruia de abia îi deslușeam vorbele amestecate și care după mai multe verificări a promis că va reveni. A revenit, într-adevăr, ”with a blanket” (cu o pătură), când de abia ațipisem pe o margine de pat, visând la o temperatură cât de cât acceptabilă, ca să pot uza de avantajele civilizației și ale dușului. În cele din urmă a promis că va remedia situația a doua zi și, pentru a nu dormi în frig, a descuiat o usă ce dădea spre un living cu șemineu, așa încât iată-mă beneficiind de un întreg apartament, ca o recompensă adusă răbdării mele. Cum nu reușisem să fiu foarte organizată cu bagajele, date fiind circumstanțele relatate, iată-mă într-un du-te vino, de colo-colo, dintr-o cameră în alta, un fel de gimnastică forțată.

Nefiind chiar o persoană gurmandă, nu rețin detalii cu privire la meniuri, dar îmi amintesc de faptul că am mâncat cea mai bună friptură de vacă, un barbecue excellent... într-un restaurant tradițional și de asemenea că am luat contactul cu micul dejun continental, (lucru obișnuit se pare la hotelurile de pe continentul american), care consta în lapte cu cereale și brioșe. A fost, ca să spun așa, în regulă în ceea ce mă privește (îmi plac brioșele), doar că opțiunile masculine, chiar și cele mai modeste, ar putea depăși cu mult posibilitățile așa-zisei variante continentale. Dacă testul micului dejun l-am trecut ușor, nu la fel de simplă a fost confruntarea cu gustul cafelei de dimineată. Ca și americanii, canadienii beau o cafea foarte slabă, mi s-a explicat. Poate nu e rău. Mai puțină cofeină înseamnă un rău mai mic pentru organism, am putea spune.

Despre oameni

Pentru că n-ar fost deloc potrivit să închei cu observațiile mele prea puțin relevante privind gustul cafelei, m-am gândit să includ câteva impresii despre oamenii locului. Canada este un stat multicultural și de oriunde ai veni, nu te simți străin, asta a fost impresia mea. Peste tot am întâlnit persoane deosebit de amabile și prietenoase.

Aș mai spune că este o grijă specială pentru promovarea ambelor limbi oficiale engleza si franceza și pentru conservarea limbii autohtone, pe cale de dispariție.

Urări

Pentru că Anul Nou se pregătește acuș-acuș, vă doresc tuturor multă sănătate, mult succes și călătorii minunate în 2015!


[fb]
---
Trimis de Carmen Lyrics in 30.12.14 12:25:08
Validat / Publicat: 30.12.14 14:46:12
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA DE NORD.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4095 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Carmen Lyrics); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Macheta orasului Ottawa, delimitat de cele două râuri, Ottawa și Rideau
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 27200 PMA (din 28 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

16 ecouri scrise, până acum

webmaster
[30.12.14 14:42:19]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

- -

Mutat în rubrica [Descoperă Ottawa] (nou-creată pe sait)

traian.leuca †
[30.12.14 15:10:59]
»

Felicitările mele pentru acest review deosebit de interesant!

Este surprinzător faptul că Ottawa nu are metrou. Și nu pentru că este capitala unui stat imens precum Canada, ci pentru că are aproape 2 milioane de locuitori.

Dabator
[30.12.14 15:21:43]
»

Un set de impresii excelent despre o destinație nouă pe AFA. Mi-ar plăcea să pot înșira și eu cuvintele atât de natural, să le împletesc atât de armonios, asemenea unui șirag de perle. Textul este foarte curat, informațiile de orice natură (geografice, istorice, politice) sunt cursive, perfect dozate, picurate cu grija de a nu-l deforma, de a nu-l strivi, de a-i păstra forma frumoasă.

Cred că ar trebui să scrii mai des, mai ales că reiese că ar fi multe alte destinații vizitate de tine.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&Ema
[30.12.14 15:27:55]
»

Un review f bun care iata ca a generat pe AFA rubrica noua. Deci si inedit. Articol de mare calitate.

Multumim

Si a propos o fi canada sora geamana a SUA dar e mai mare! Ca suprafata e chiar a 2a din lume. Normal si SUA se va da mai mare la i dicatorul populatie a chiar de mai mult de 10 x.

Ei atunci care e a mai mare dintre gemene?

Un an nou perfect. LA MULTI ANI!

Dan

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmasterX
[30.12.14 16:31:41]
»

Și o să explic de ce: dacă mă raportez, de exemplu, la Luvru, faima binemeritată se bazează pe uriașa colecție de opere de artă; dacă vorbim, despre Muzeul de Egiptologie din Berlin, acesta nu ar putea exista fără vechile papirusuri, statuete sau mumiile expuse, descoperiri arheologice aduse de la fața locului.

ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

Carmen LyricsAUTOR REVIEW
[30.12.14 19:24:44]
»

@traian. leuca - Nu stiu daca sunt chiar 2 milioane, în orice caz, ca întindere, capitala canadiană este mult mai mare decât multe capitale europene cu o retea de metrou exceptională.

A circulat recent o fotografie pe facebook, a metroului Newyorkez, care are peste 100 de ani! Si New York-ul este la vreo 200 km de Ottawa...

Vă multumesc pentru aprecieri și pentru că, în graba sărbătorilor, v-ați făcut timp să citiți articolul. Vă doresc petrecere frumoasă la trecerea dintre ani!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Carmen LyricsAUTOR REVIEW
[30.12.14 19:32:20]
»

@Dabator -

Mulțumesc frumos pentru atât de multe cuvinte frumoase despre ultimul articol publicat

Cât despre stilul relatărilor, se întâmplă ca și atunci când ești invitat la masă: întotdeauna mâncarea e mai gustoasă în vizită decât acasă! Chiar dacă ai pus aceleași ingrediente, are alt gust...

Mulțumesc și pentru încurajare, nu stiu cât de des mă voi ocupa cu scrisul; am constatat că nu e deloc ușor sportul ăsta!

Felicitări tuturor celor care au rămas fideli site-ului, drept cititori, dar mai ales împărtășind impresii de călătorie!

Și petrecere frumoasă de Revelion!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Carmen LyricsAUTOR REVIEW
[30.12.14 19:41:57]
»

@Dan&Ema -

Mda, ce să spun, să luăm au ba în calcul indicatorii pe care îi sugerați?!

Dacă spunem că sora mai mare ar fi Canada, zău că parcă simbolic vorbind celuilalt i s-ar potrivi ideea de Big Brother (sau Big Sister); dacă ne hotărâm că invers e mai aproape de adevăr, atunci cum facem cu calculul suprafețelor...

Mulțumesc că v-ați făcut timp să citiți articolul și vă doresc petrecere frumoasă și, cum spuneați, că mi-a plăcut, un 2015 perfect și pentru dvs. și familia dvs!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
amero
[30.12.14 19:55:43]
»

buna seara, ma bucur ca la ceas de seara am intrat pe sait si am citit acest articol foarte interesant. Eu nu cunosc aceasta destinatie, in tolba mea am numai niste impresii ratacite si estompate din Montreal dar mi-a facut placere sa citesc ceea ce s-a relatat aici si va felicit. Va doresc de asemenea La multi ani si imi permit sa va incurajez chiar si cu SB pe care s-a nimerit sa vi-l acord sa veniti mai des cu asemenea rew.

Carmen LyricsAUTOR REVIEW
[30.12.14 21:23:07]
»

@amero -

Vă mulțumesc pentru aprecieri și pentru SB, că tot am învățat ce înseamnă!

Vă doresc o petrecere frumoasă de Revelion și Anul Nou să vă aducă numai bucurii și călătorii!

hlli
[02.01.15 20:05:15]
»

@Carmen Lyrics, adaug si eu cateva randuri si imagini din Ottawa, unde am fost in septembrie 2007.

Ca orice turist care ajunge la Ottawa, am vizitat si eu Parlamentul, o cladire deosebit de impresionanta. La finele vizitei eram extrem de obosita, asa ca pe aleea principala, m-am asezat pe marginea unei fantani. Era cald afara, dar din spatele meu venea o si mai mare caldura. Apoi am bagat de seama unde ma asezasem.

Era Flacara Centenara, sub forma unei fantani, situata pe aleea care duce la cladirea principala a Parlamentului. Flacara a fost aprinsa in seara zilei de 31 decembrie 1966, la implinirea a 100 de ani de Confederatie. In jurul flacarei sunt placi pe care sunt inscriptionate denumirea provinciilor si teritoriilor precum si data la care au aderat la Confederatie.

Va doresc tuturor ani multi cu sanatate si bucurii!!!

Carmen LyricsAUTOR REVIEW
[03.01.15 06:15:50]
»

@hlli -

Da, uitasem de flacără și mă bucur că mi-ați amintit!

V-a plăcut și dumneavoastră păianjenul acela uriaș din fața Muzeului de Artă. E o plăcere să îl regăsesc într-una din fotografiile dumneavoastră! Nu știu de ce, dar am m-am atașat de el!

Sănătate și dvs. și călătorii inedite în anul în care tocmai am pășit!

webmasterX
[03.01.15 11:53:39]
»

@hlli: ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

Daca doreşti, copiază textul de mai sus şi reincarcă-l - cu eventuale ajustări, completări etc - folosind linkul "ADAUGĂ IMPRESII NOI"

hlli
[03.01.15 13:31:04]
»

@webmasterX, ah, a trecut asa mult timp, 7 ani, de cand eu am fost acolo!!!

Spre deosebire de alte destinatii, amintirile despre Canada imi sunt inca destul de bine intiparite in minte. Poate, oadata, cand voi avea timp, voi mai scrie cate ceva despre acele locuri. Este un loc unde ajunge putina lume si nu cred ca ar prezenta un asa mare interes, decat poate ca si divertisment.

La multi si frumosi ani, cu sanatate si bucurii!!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Dan&Ema
[03.01.15 14:26:17]
»

@hlli:

Cu atat mai mult eate binevenit si dorit reviewul. Cand plec intr-o destinatie si ma documentez pe AFA daca gasesc o infornatie ma bucur, daca sunt 2 ma bucur de 2 ori, daca sunt 10 ma bucur de 10 ori si devine reprezentativ.

Eu unul functiobez pe logica asta si cred ca la asta se referea si webmaster

Un an bun!

Dan

hlli
[03.01.15 17:19:16]
»

@Dan&Ema - da, asa este, informatiile sunt foarte necesare.

Si eu cand doresc sa aflu ceva despre o locatie, ma uit prima data pe AFA, iar apoi pe tripadvisor si ma bucur sa citesc impresii. Review-urile ma ajuta si pe mine sa iau o decizie.

Eu ma refeream la faptul ca un review despre Canada nu prea ajuta pe cineva care merge in acea tara. In general cei ce ajung acolo merg la rude sau prieteni, care-i plimba pe unde considera acestia. Optiunile sunt diverse si toate foarte interesante, dar poate nu toate dupa dorinta mea.

Eu am fost de trei ori la sora mea, in Canada. Si de trei ori am rugat-o sa ma duca la cascada Niagara. Ea avea alte propuneri, iar eu o singura dorinta. De fiecare data am descoperit altceva la cascada. Si daca voi mai ajunge acolo... tot as mai dori sa vad cascada.

La prima mea vizita, in 2007, ai mei m-au plimbat foarte mult, mergand cu masina aprox. 2.000 km. Vai, atata timp in masina!!! Dar am fost si in Qubec City, un oras absolut fermecator, de care de-a dreptul m-am indragostit. Poate de unde aduce cu orasele din Europa. Desi drumul a fost lung, a meritat fiecare efort.

Si cum spuneam, Canada este o destinatie unde, in general, altii iti fac programul turistic.

Si eu va doresc un an bun cu vacante frumoase.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
amero, Carmen Lyrics, Dan&Ema, hlli

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.059594869613647 sec
    ecranul dvs: 1 x 1