ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.10.2014
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.05.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
OCT-2014
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 14 MIN

Malta în 7 zile

TIPĂREȘTE

În urmă cu patru ani am fost o zi în Malta. A fost o excursie opţională. În cadrul unui circuit în Italia, ajungând în Sicilia, după o călătorie de două ore pe mare, am debarcat în arhipelagul maltez. Am vizitat Valletta şi Mdina, două oraşe deosebite, reprezentative pentru Malta, dar... numai atât. Puţin, prea puţin!

Pentru frumuseţile sale naturale şi piatra de culoarea mierii, pentru cei peste 7000 de ani de istorie, pentru arhitectura sa - minunăţii care mi s-au înfăţişat atunci doar morganatic - am dorit să revin în Malta. Ocazia s-a ivit în primăvara acestui an. Conştienţi că ne vom petrece tot timpul în excursii opţionale (doar pentru asta mergeam în Malta, nu?), cu începere din 2 octombrie, am contractat un sejur de 7 zile la Bella Vista Hotel (299 euro/persoană cu demipensiune), un hotel bun, dar nu cel mai bun de pe insulă.

Un avion charter aparţinând companiei Air Malta ne-a preluat la Otopeni şi - timp de două ore şi zece minute - purtându-ne pe deasupra Bulgariei, Greciei şi Mării Mediterane, pe lângă Sicilia, ne-a readus pe pământ la Luqa, aeroportul maltez. Aeroportul Internaţional al Maltei prezintă un mare avantaj atât pentru piloţi, cât şi pentru pasageri. Prin aşezarea în formă de L a pistelor de decolare-aterizare, personalul navigant poate alege pista şi funcţie de direcţia vântului. Aici trebuie să mai fac o paranteză. Piloţii maltezi, instruiţi la şcolile de aviaţie englezeşti, deşi tineri, sunt adevăraţi maeştri la manşă. Nu cred că am mai avut parte de zboruri atât de line şi mai ales de decolări şi aterizări atât de bune ca acum. O spun nu atât din punctul meu de vedere, cât din cel al soţului meu care are mici probleme cu zborurile.

Un sandwich cu ton şi măsline, o prăjiturică, un suc (la alegere) şi o cafea oferite de compania de zbor, au fost binevenite după agitaţia transferului la aeroport, a întrunirii grupului turistic, a check-in-ului şi a îmbarcării.

În afară de personalul de serviciu, la bord ne-au întâmpinat ghizii români specializaţi pe Malta care, după urările de bun venit, ne-au prezentat ţara în care vom ateriza, precum şi programul excursiilor opţionale propuse. Erau chiar mai multe decât cele înscrise în ofertele agenţiilor româneşti de turism, incluzând şi o excursie gratuită din partea companiei.

Înainte de a trece la prezentarea excursiilor opţionale, trebuie să precizez că ghizii nu încearcă în nici un chip să te constrângă a contracta aceste excursii prezentând chiar şi alternative pentru acestea. Cei cărora li se par aceste excursii cam scumpe (şi au fost turişti care le-au apreciat astfel), pot merge pe cont propriu sau pot rămâne întreaga zi în hotel, la piscină şi la bar. Pentru confortul oferit (autocarul te preia din faţa hotelului şi te lasă la obiectiv sau - în cazul excursiilor pe mare - în portul de îmbarcare, iar în final te readuce la hotel), pentru faptul că excursiile care durau întreaga zi aveau inclusă şi masa de prânz, dar mai ales pentru abundenţa de informaţii primite de la ghid, noi am optat pentru excursiile opţionale oferite de agenţia parteneră din Malta. Plecaserăm din ţară hotărâţi şi pregătiţi în acest sens, iar pentru că am ales să ne petrecem fiecare zi cu ei, agenţia parteneră ne-a oferit bonus una dintre excursii.

Vreau să subliniez că intenţia mea nu este aceea de a convinge pe cineva să procedeze aşa cum am procedat eu, mai bine zis noi, eu şi soţul meu. Fiecare trebuie să-şi cunoască preferinţele şi limitele (fizice, financiare), iar funcţie de acestea să-şi stabilească modul de petrecere a vacanţei.

Excursii opţionale

Vineri - 3 octombrie, a fost o zi de acomodare, ziua primului contact cu frumuseţile Maltei. Agenţia parteneră a oferit tuturor o excursie gratuită, relaxantă, în partea de nord, nord-vest a insulei. Popeye Village este una dintre atracţiile zonei. Aici, în golful Anchor Bay, în anul 1980, a fost turnat filmul muzical "Popeye", Robin Williams întruchipându-l pe Popeye marinarul. Filmul nu s-a bucurat de succesul desenelor animate, dar decorurile cu căsuţe viu colorate, înghesuite în golful stâncos, bine promovate turistic, atrag vizitatorii. Deschis în lunile iunie şi septembrie în intervalul orar 9.30-17.30, iar în lunile iulie şi august în intervalul orar 9.30-19.00, Popeye Village este deservit de autobuze cu plecare din Valletta, Sliema, Bugibba, Melieha, dar trebuie să spun că, atât cât am stat noi acolo, nu am văzut sosind nici un autobuz. Intrarea este 15 euro/persoană, dar nu şi pentru cei care vor doar să admire şi să fotografieze sătucul marinarului Popeye. De la înălţime, se pot vedea căsuţele, plaja, golful cu tobogane şi tot felul de amenajări colorate, atractive pentru copiii aflaţi la bălăceală.

Cu detalii despre Golden Bay, cea mai frumoasă plajă din Malta, singura cu nisip fin, pe care ne-am petrecut restul timpului în prima noastră zi de sejur pe tărâm maltez, voi reveni cât de curând.

Până în seară, am făcut o plimbare pietonală, doar noi doi, pentru a admira Qawra şi Bugibba, cele două staţiuni aproape unite între ele. Aqua Parc, acvariul, fortul, precum şi plaja din Bugibba, denumită şi Plaja Roşie datorită nisipului roşiatic importat din Africa, presărat pe stânci pentru a mai atenua din asprimea ţărmului, au fost obiectivele care ne-au ocupat timpul până la ora cinei.

Sâmbătă - 4 octombrie, a fost poate cea mai lungă, cea mai obositoare, dar şi cea mai instructivă zi din întregul program. Dimineaţa, imediat după micul dejun, cu autocarul, am plecat spre Valletta - capitala Maltei, apoi spre Mdina - vechea capitală şi spre Mosta. Sunt trei oraşe încărcate de istorie şi frumuseţe care merită pe deplin vizitate. Despre Valletta, cu Co-Catedrala Sf. Ioan, cu Palatul Marilor Maeştri şi cu Grădinile Barakka, precum şi despre Mdina, fosta capitală a Maltei, oraşul-cetate încă locuit, cu Catedrala Sf. Paul, dacă timpul îmi va permite, voi scrie separat.

Am încheiat prima excursie a zilei la Domul din Mosta. Biserica dedicată Adormirii Maicii Domnului impresionează chiar şi pe cei mai puţin credincioşi. Denumită şi "Rotunda" datorită formei circulare a domului, biserica datând din sec. XIX a fost proiectată de un arhitect maltez şi are a treia cea mai mare cupolă din Europa. Interiorul este decorat cu picturi înfăţişând personaje şi scene religioase. 9 aprilie 1942 este o dată comemorativă pentru Domul din Mosta. În timpul celui de-al doilea război mondial, când Malta făcea parte din Imperiul Britanic, domul a fost lovit de o bombă care a străpuns cupola, în biserică aflându-se aprox. 300 de persoane. Nu au fost victime omeneşti pentru că bomba nu a explodat, dar în acoperiş - chiar şi după restaurare - încă se vede locul impactului. Se spune că de fapt a fost un sabotaj de război, explozibilul fiind înlocuit cu nisip. O replică a bombei, precum şi câteva fotografii, pot fi văzute în sacristie.

Excursia la Valletta, Mdina şi Mosta a fost 45 euro/persoană incluzând şi toate biletele de intrare la obiective.

Seara, după cină, la ora 20, autocarul ne-a preluat din nou pentru a ne conduce la Gudja, orăşelul în care se organiza ultima festa din acest an. Despre această tradiţie a maltezilor pe care ei o respectă atât de mult, o iubesc şi o perpetuează, toată suflarea omenească participând la sărbătorirea sfântului protector al localităţii şi al comunităţii, pentru a nu lungi prea mult prezenta relatare, voi scrie separat.

Excursia la Gudja a fost 15 euro/persoană, iar pentru cei care au achiziţionat întregul pachet de excursii a fost un bonus.

Duminică - 5 octombrie, a fost ziua dedicată explorării sudului insulei. După vizitarea oraşului Vittoriosa, cetatea fortificată care a dus faima cavalerilor ioaniţi, dar şi sediul inchiziţiei papale, ne-am îndreptat spre sud. Omiţând Marsaxlokk satul pescăresc despre care agenţiile noastre spun că are legătură cu istoria României (în realitate are legătură cu istoria întregii Europe de est, pe mare, în apropierea acestei aşezări, întâlnindu-se în 1989 capii celor două mari puteri ale lumii), am ajuns la Hagar Qim, unul dintre cele mai misterioase locuri din Malta, care păstrează încă rămăşiţele unui templu vechi de 7000 de ani. Până să ajungem la Hagar Qim, la Templele Megalitice, brusc, s-a stârnit o ploaie cu furtună aşa cum nu am mai văzut. Deşi s-a mai domolit, iar şoferul a oprit autocarul cât a putut de aproape de intrarea în situl arheologic acoperit, vântul încă puternic şi picăturile răzleţe de ploaie i-au înspăimântat pe mulţi. Au preferat să rămână în autocar, la adăpost.

La Grota Albastră, fireşte, situaţia a fost aceeaşi, deşi nu mai ploua. Pe coasta înaltă, în punctul de belvedere, vântul continua să bată cu putere, dar pe mine asta nu m-a împiedicat să cobor şi să fotografiez minunăţia de grotă şi apele ei albastre, acum furioase, cu valuri spărgându-se zgomotos de stânci.

Excursia la Vittoriosa, Grota Albastră şi Templele Megalitice a fost 35 euro/persoană incluzând şi toate biletele de intrare la obiective.

Luni - 6 octombrie. Pentru excursia în insula Gozo autocarul ne-a condus doar până în nord, la Cirkewwa, în port. În Gozo, la Mgarr, ne-a preluat un alt autocar care ne-a condus la Ta' Pinu, biserică făcătoare de minuni şi loc de pelerinaj pentru maltezii credincioşi, apoi la Fereastra Albastră, unul dintre cele mai atractive locuri de pe mica insulă Gozo. Frumuseţea sălbatică a stâncilor erodate de ape şi vânturi este atât de fascinantă încât merită să-i dedic un review special. Prin Fontana - satul spălătoreselor, unde am făcut un popas pentru degustări de produse tradiţionale, am ajuns în Golful Nimfelor, la Xlendi, fost sat pescăresc, acum o frumoasă staţiune care ne aştepta cu prânzul pregătit.

Citadela din Victoria (Rabat), aflată pe o înălţime, o puternică fortificaţie care i-a apărat nu doar pe arabi, ci şi pe normanzi, pe ioaniţi, pe britanici, dar şi pe inchizitorii din Roma, acum se află parţial în renovare. De lângă zidurile sale se vede ca-n palmă oraşul de jos cu impresionanta biserică Sf. Gheorghe pe care am vizitat-o şi noi înainte de a părăsi Gozo.

Excursia în insula Gozo a fost 60 euro/persoană incluzând ferry-boat, masa de prânz şi toate biletele de intrare la obiective.

Marţi - 7 octombrie, a fost o zi relaxantă. Croaziera în jurul insulei Malta, cu "Captain Morgan" şi îmbarcare din Sliema, ne-a dezvăluit frumuseţea săbatică a ţărmurilor malteze cu porturi, cu faleze şi plaje, precum şi cu grote săpate de apele veşnic agitate ale mării. Pe coasta estică, am continuat spre nord până în Comino, mica insulă în care ni s-a spus că locuiesc doar patru oameni. După masa de prânz servită pe vas, am coborât la plajă. În Laguna Albastră era o atât de mare aglomeraţie de turişti încât cu greu puteai accepta ideea că te afli pe o insulă aproape nelocuită. Cele aprox. 3 ore petrecute aici, în soare, în apa albastră ca cerneala, înconjuraţi de peisaje greu de aflat în altă parte, au trecut repede. La 14.45 "Captain Morgan" a ridicat ancora şi ne-a readus la Sliema, de astă dată de-a lungul coastei de vest, apoi prin sud şi din nou pe coasta de est încheind astfel turul insulei.

Croaziera în jurul insulei Malta a fost 50 euro/persoană incluzând şi prânzul oferit la bordul vasului "Captain Morgan".

Miercuri - 8 octombrie, a fost o zi în care ni s-au oferit alternative. Turul Siciliei, cu vizitarea perlei Mediteranei, Taormina, precum şi cu cel mai mare vulcan activ al Europei, Etna, a fost una dintre ele. Această excursie presupunea trezirea foarte devreme şi - cu micul dejun la pachet - părăsirea hotelului la ora 5.00 pentru transferul în port. Pentru că am fost în Sicilia şi chiar am urcat pe Etna, de astă dată am ales excursia în Rabat pentru a vizita muzeul, Catacombele Sf. Paul şi biserica dedicată acestui sfânt, un loc de pelerinaj foarte cunoscut credincioşilor. La ora prânzului, Grapes Restaurant din Rabat ne-a răsfăţat cu specialităţi culinare malteze stropite cu vin local, apoi ne-am încheiat ziua la shoping, în cel mai mare centru comercial al Maltei. În vacanţă nu sunt un fan al cumpărăturilor, de aceea, pe cont propriu, am fost la Catedrală şi la Biserica dominicană, două edificii vechi şi foarte frumoase din Sliema.

Turul Siciliei a fost 145 euro/persoană, iar excursia în Rabat şi Sliema 40 euro/persoană incluzând prânzul şi biletele de intrare la obiective.

Joi - 9 octombrie, a fost ziua de bun rămas. Nu sunt prea multe de spus. Doar micul dejun, predarea camerei şi transfer la aeroport pentru zborul de ora 12.50.

Cred însă că acum este momentul să fac o menţiune specială. Pe tot parcursul sejurului, de la Otopeni şi până la Otopeni, din nou, după 7 zile, ghizii noştri au avut un comportament profesionist, ireproşabil. Specializarea lor pe Malta, pregătirea lor minuţioasă şi dărnicia cu care ne-au oferit informaţii turistice din variate domenii - istorie, geologie, politică, război, ştiinţă, artă, religie şi chiar bucătărie - în autocar, pe stradă sau la obiective, practic fără nici un moment de răgaz, absolut totul fiind expus din memorie, i-a făcut demni de toată admiraţia mea. Totodată, ştiind că îmi voi împărtăşi impresiile de călătorie aici, pe AmFostAcolo, mă surprindeam gândind cât de sărace vor fi review-urile mele faţă de prezentările lor.

E bine de ştiut

- Duminica toate muzeele şi magazinele sunt închise. Şi în celelalte zile majoritatea au pauză de prânz între orele 13.00-16.00. Muzeele au program în general până la ora 16.00.

- Circulaţia rutieră se face pe stânga (la fel ca în Anglia şi în Cipru), iar volanul autoturismului este pe partea dreaptă, aspecte importante pentru cei care vor să închirieze o maşină, dar şi pentru pietoni, atunci când vor să traverseze o stradă.

- Pentru prize este nevoie de un adaptor. Acesta poate fi procurat de la recepţia hotelului sau poate fi cumpărat. Hotelul Bella Vista unde am fost noi cazaţi avea şi o priză clasică la TV, dar a încărca un telefon sau un aparat foto presupunea renunţarea la TV, de aceea recomand să aveţi în bagaj un triplu ştecher.

- Apa de la robinet nu este potabilă. Un anunţ în acest sens există în fiecare baie.

- În general, plajele nu au cabine de schimb şi nici duşuri.

- Cafeaua nu este bună. Oriunde am încercat-o, mi s-a părut proastă indiferent dacă era cu lapte sau frişcă, cu zahăr sau fără.

Câteva preţuri

- biletele de intrare la obiective: 5-10 euro/persoană

- apa plata: 0,7-1,5 euro/pet de 0,5 litri sau mai ieftin dacă achiziţionaţi un bax întreg

- Fanta sau Cola: 1 euro/cutie de 0,33 l

- Fanta sau Cola: 1,3 euro/pet de 0,5 l

- Cafea: 1-1,5 euro

- Bere: 1,5-4 euro/pahar de 0,5 l

- Bere Cisk: 2,5 euro/cutie de 0,5 l

- Lichior tradiţional (de cactus, roşcove, lămâie, miere, etc…): 3-4,5 euro/sticla de 0,1 l sau chiar mai mică

- Kinnie, băutură răcoritoare tradiţională: 1,3-1,8 euro/pet de 0,5 l

- Vin, oferta restaurantului de la Hotel Bella Vista: 3,9 euro/sticla de 0,75 l

- Sandwich: 3-4 euro (în Gozo, la Laguna Albastră)

- Burgers: 4-5 euro (în Gozo, la Laguna Albastră)

- Salate: 5-5,5 euro (în Gozo, la Laguna Albastră)

- Îngheţată: 2-3 euro (în Gozo, la Laguna Albastră)

- Masa la restaurant - nu cunosc pentru că toate mesele noastre au fost incluse în preţul pachetului turistic sau al excursiilor opţionale.

Concluzii

Am fost în Malta, am vizitat tot ceea ce cred agenţiile de specialitate că este demn de arătat turiştilor, dar sunt conştientă că 7 zile este un interval destul de scurt pentru această destinaţie, totul oferindu-ţi-se foarte condensat.

Mi-a plăcut în Malta. Dacă aş fi întrebată dacă şi după această a doua vizită aş mai vrea să revin, răspunsul meu ar fi DA. Dacă aş fi întrebată dacă mi-ar plăcea să locuiesc în Malta, răspunsul meu ar fi NU. Îmi plac locurile mai înverzite, iar în Malta solul este arid şi soarele ucigător vara.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de iulianic in 12.10.14 00:17:38
Validat / Publicat: 12.10.14 11:05:32
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MALTA.

VIZUALIZĂRI: 7657 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

32 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P34 Malta - Fereastra Albastră.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 63849 PMA (din 51 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

32 ecouri scrise, până acum

mireille
[12.10.14 11:21:32]
»

@iulianic... am citit cu mare placere reviewul, am trait aceleasi senzatii la primul meu contact cu Malta, o insula arida, dar atat de bogata in monumente, atat de medievala si pitoreasca... am cutreierat-o, in excursii organizate pe plan local sau solo cu transportul public... am pasit exact pe aceleasi locuri cu ceva timp in urma, sper sa o mai vad odata... mi s-a strecurat in suflet... are o atmosfera unica si un trecut cavaleresc, ma bucur ca eu am dat primul vot... iubesc orice vacanta mediteraneeana.

Dan&Ema
[12.10.14 11:28:49]
»

Multumim pentru plimbarea prin Malta!

De cele mai multe ori excursiile organizate cu ghid au marele avantaj de a oferi un pachet de servicii din care mai ales ghizii si prezentarea obiectivelir fac diferenta fata de excursiile pe cont propriu.

Dezavantajul (secundar fata de avantaje) este programul condensat.

Iar posibilitatile financiare depind de fiecare bineinteles.

O descriere invitatie!

Multumim!

Asteptam sa citim cu interes si alte impresii.

dan

vgaby
[12.10.14 13:19:17]
»

@iulianic - Felicitari pentru excursie si pentru review. Malta este o destinatie foarte interesanta pe care am facut-o si eu in septembrie 2014. Nu cu agentia care apare scrisa in reviewul dvs, ci pe cont propriu. Intr-adevar, ghizii lor sant bine pregatiti si dedicati, i-am auzit la o prezentare la targul de turism. In schimb preturile pe care le practica aceasta agentie, (mi-au dat pret 400 euro pt avion in martie inainte de aparitia cursei de Wizzair!) nu sant deloc ieftine. Mai ales ca pentru excursiile optionale exista un transport in comun pe insule foarte bine pus la punct si f. ieftin (6.5 euro abonament pe o saptamana pe toate liniile, 4,65 euro feribotul Malta-Gozo dus intors). Si pretul sejurului pe care l-ati postat nu include taxa de aeroport de 95 euro. Cat despre excursiile gratis, nimic nu e gratis, totul este inclus in pretul celorlalte... Dar, asa cum ati precizat, optiunea apartine fiecaruia dintre noi.

krondia*
[12.10.14 17:12:53]
»

Acum, citind cu de-amănuntul despre excursiile organizate în Malta, îmi dau seama că am ieşit foarte bine pe cont propriu. Noi am vizitat obiectivele acestea în 4 zile, ne-am deplasat cu autobuzul, 1.5 euro abonamentul zilnic, am ajuns inclusiv pe insula Gozo. Circulau autobuze şi spre Popeye Village. Magazinele şi muzeele erau deschise duminica in iulie.

Avionul m-a costat 350 lei dus-întors, low cost şi un apartament pentru 3 persoane 300 euro pentru 4 nopţi. Din fericire, Malta se poate vedea şi cu bani putini. Sincer, eu nu aş plăti mai mult pentru aceasta destinaţie.

Dan&Ema
[12.10.14 18:59:54]
»

@krondia: foarte utile completarile de la krondia si vgaby care prezinta si alternative astfel ca noi cititorii interesati sa putem alege functie de serviciile dorite si de posibilitatile financiare. Fiecare poate ca tari avantaje dezavantaje posibilitati.

De aceasta imi place AFA.

dan

iulianicAUTOR REVIEW
[12.10.14 20:13:19]
»

@mireille - Îţi mulţumesc pentru primul vot şi mă bucur că rândurile mele au avut darul şi puterea de a te readuce în locurile în care ai fost cândva.

Într-adevăr, Malta este un tărâm înţesat de monumente şi istorie străveche, iar 7 zile sunt prea puţine pentru a vedea totul. Malta îţi rămâne în suflet şi vrei să o revezi.

@Dan&Ema - O plimbare prin Malta aşa cum poate fi sugerată de impresiile mele de călătorie înseamnă mult prea puţin comparativ cu una adevărată. Cu ghid sau fără ghid, vă doresc să aveţi cât mai curând o experienţă proprie în Malta!

Dan&Ema
[12.10.14 20:30:26]
»

@iulianic: multumesc

aatept ziua aceea

dan

nicole33
[12.10.14 21:11:54]
»

@iulianic -

Felicitări pentru vacanța plină de excursii avută pe această insulă!

În octombrie se mai putea face baie în mare?

iulianicAUTOR REVIEW
[12.10.14 21:25:47]
»

@vgaby şi @krondia - Mă bucur că aţi avut o vacanţă aşa cum v-aţi dorit, de asemenea mă bucur că şi eu am avut o vacanţă aşa cum mi-am dorit. Înainte de orice opţiune, m-am documentat şi cunoşteam avantajele şi dezavantajele fiecărei variante. De aceea am menţionat că "cei cărora li se par aceste excursii cam scumpe (şi au fost turişti care le-au apreciat astfel), pot merge pe cont propriu sau pot rămâne întreaga zi în hotel, la piscină şi la bar". De asemenea am subliniat că

…intenţia mea nu este aceea de a convinge pe cineva să procedeze aşa cum am procedat eu… Fiecare trebuie să-şi cunoască preferinţele şi limitele (fizice, financiare), iar funcţie de acestea să-şi stabilească modul de petrecere a vacanţei.

Eu şi soţul meu avem rar ocazia de a pleca împreună în vacanţă, de aceea suntem interesaţi mai mult de confort, de vizite la obiective şi mai puţin de economii.

Vrem să scăpăm de aventura căutării unui hotel după ce am reuşit să prindem bilete de avion avantajoase, vrem să nu mai vedem bucătării şi nici să ne preocupe găsirea unui restaurant unde se mănâncă ieftin, mult şi bine, vrem să nu mergem 20 de minute până la staţia de autobuz, să mai aşteptăm în soare cine ştie cât şi când în sfârşit apare, autobuzul să treacă pe lângă noi fără să oprească (întâmplare trăită de cineva din grupul nostru).

Pentru noi autocarul vine la ora stabilită în faţa hotelului, ne preia şi după ce îşi ocupă fiecare locul ştiut şi rezervat, ne conduce la obiectiv şi ne aşteaptă.

Dar, în această vacanţă, cel mai mult am apreciat prestaţia ghidului de limba română specializat pe Malta. Ştiu că n-am să găsesc niciodată, în nici o carte, puse la un loc, atâtea poveşti istorice, atâtea legende şi explicaţii câte am primit în cele 7 zile.

iulianicAUTOR REVIEW
[12.10.14 21:34:55]
»

@nicole33 - Mulţumesc!

Da, în luna octombrie în Malta se poate face plajă şi baie, apa mării având 25-27 de grade. Nu recomand însă nimănui să meargă în Malta doar pentru baie şi plajă deoarece ţărmurile sunt stâncoase, foarte abrupte pe alocuri, iar nisipul fin este o raritate. Intrarea în apă - chiar şi la plajele amenajate - este dificilă din cauza pietrelor.

vgaby
[12.10.14 22:10:59]
»

@iulianic - Postarea mea nu a avut legatura cu optiunea dvs pt excursiile organizate. E normal ca exista persoane care prefera confortul si relaxarea data de serviciile unei firme specializate indiferent de cost. Dar nominalizarea firmei respective intr-un review si sublinierea serviciilor extraordinare pe care le au nu cred ca se potrivesc cu specificul site-ului. In rest reviewul dvs e foarte la obiect. Ca fapt divers, Golden bay nu este singura plaja cu nisip fin. Cealalta plaja cu nisip (mai mare decat Golden bay) este Mellieha bay din statiunea cu acelasi nume. Iar despre aventura de a alege hotelul, cel din oferta agenţiei unde ati stat este intr-adevar la 20 minute de statia de bus (din acest motiv pretul a fost relativ ieftin). Eu am preferat aventura de a imi alege singur hotelul, la un minut de statia de autobuz, chiar in Mellieha langa plaja. Si toate la un pret la jumatate fata de ofertele asemanatoare ale agentiei. Datorita prezentei numelui agentiei in reviewul dvs v-am scris, cred ca administratorul ar trebui sa stearga acest nume din review.

iulianicAUTOR REVIEW
[12.10.14 22:30:33]
»

@vgaby - Lângă Bella Vista Hotel există staţie de autobuz, iar colegii noştri de grup despre care am amintit că au aşteptat mult, au trăit întâmplarea în altă parte, venind spre hotel. Amplasamentul hotelului este favorabil din acest punct de vedere, nu şi în ceea ce priveşte apropierea de mare. Nu l-aş recomanda celor care vin în Malta doar pentru a merge la plajă şi în general nu aş recomanda Malta pentru plaje.

Aştept şi impresiile tale din vacanţa petrecută în Malta!

criss23
[13.10.14 14:34:43]
»

@iulianic - Stimata doamna, va citez din regulamentul acestui site: "3) referirile la AGENTII şi alte entităti din România care funcţionează pe principii COMERCIALE (saituri şi portaluri web etc) sunt INTERZISE.". Dumneavoastra ati facut referire de mai multe ori la serviciile agentiei turistice de la care ati achizitionat pachetul de servicii, precum si la ghizii acesteia, nominalizand in mod clar si explicit operatorul comercial. Cel mai corect mod de a prezenta, de a povesti vacanta dvs. era fara a face referire explicita la agentie. Asa cum ati procedat dvs., se poate suspecta faptul ca aveti o intelegere cu agentia pentru a le promova oferta. Oricum, pe cititorii acestui site cred ca-i intereseaza detalii despre destinatii, nicidecum despre agentiile de turism romanesti. Si, bineinteles, este la latitudinea fiecaruia cum alege sa-si petreaca concediul respectiv, intr-un mod organizat si planificat de catre altii sau organizandu-si si planificandu-si personal sejurul. Desi asta implica, dupa parerea dvs., "aventura cautarii unui hotel si a unor bilete de avion avantajoase". Sa nu va imaginati ca cei ce isi planifica singuri vacanta dispun de mai putini bani decat dvs., care cumparati pachete turistice de la agentii. Sau ca femeile respective isi petrec zilele de concediu in bucatarii sau cautand restaurante ieftine. Mi se pare total neavenita aprecierea aceasta a dvs.

In alta ordine de idei, as dori sa fac cateva remarci privitoare la review-ul acesta:

1. Aveti un mod placut de a scrie, aveti talent de narator, povestirea este usor de urmarit, desi detectabil faptul ca v-ati inspirat si din alte surse atunci cand ati scris.

2. Nu doar pilotii maltezi sunt maestri la mansa, altfel am fi auzit de prabusiri in lant ale avioanelor celorlalte companii sau jurnalele de stiri ar fi fost pline de cazuri ale persoanelor traumatizate psihic de calatoriile cu avioanele non-Air Malta!

3. In Valetta se mai pot vizita multe altele, in afara celor scurt prezentate de dvs., dar cum programul agentiilor este foarte condensat, timpul este limitat. Valetta, oras inconjurat de ziduri intarite de bastioane puternice, de santuri si parapete, este alcatuit dintr-o retea de strazi care se intretaie in unghiuri drepte. Farmecul lui consta in placerea explorarii ca pieton, distantele nu sant foarte mari, multe strazi fiind destinate numai pietonilor. Ca turist nu poti incerca o placere mai mare decat descoperind locuri noi, respirand povestile acelor strazi incarcate de istorie. Recomand cu deosebita caldura pentru cei care doresc sa vada cum traiau aristocratii maltezi in trecut, vizitarea unei resedinte datand din sec. 16 si apartinand unei familii care a pus-o la dispozitia publicului: Casa Rocca Piccola. Cu putin noroc, il puteti intalni pe actualul proprietar, al noualea marchiz de Piro. Este situata pe strada Republicii nr 74 si puteti sa le recomandati prietenilor dvs. de la agenţie sa o includa in traseul de Valetta. Oricum, Valetta este un oras caruia turistii care ajung acolo cu agentiile de turism nu-i acorda suficient timp. Am petrecut o zi pe stradutele lui si mi-a parut rau ca a venit apusul soarelui si a trebuit sa plec.

4. Evident, incheierea trebuia sa se faca in aceiasi termeni elogiosi la adresa agentiei organizatoare, asta dupa ce ati prezentat si excursia de o zi in Sicilia, la care oricum nu ati participat.

5. In general, preturile produselor pe care le prezentati sant corecte, cu unele mici exceptii, neimportante.

6. Dvs. aveti impresia falsa ca cei ce calatoresc pe cont propriu sant limitati dpdv financiar. Ati tot facut diverse aprecieri despre acest aspect, in diverse formulari: "Fiecare trebuie să-şi cunoască preferinţele şi limitele (fizice, financiare)"; "Vrem să scăpăm de aventura căutării unui hotel după ce am reuşit să prindem bilete de avion avantajoase, vrem să nu mai vedem bucătării şi nici să ne preocupe găsirea unui restaurant unde se mănâncă ieftin, mult şi bine"; "suntem interesaţi mai mult de confort, de vizite la obiective şi mai puţin de economii": "Pentru noi autocarul vine la ora stabilită în faţa hotelului, ne preia şi după ce îşi ocupă fiecare locul ştiut şi rezervat, ne conduce la obiectiv şi ne aşteaptă". Este total incorect. Totul tine de placerea fiecaruia de a se organiza in propria vacanta. Comparatiile dvs. sant deplasate. Si apoi, de ce sa-i platesc agentiei pentru un sejur de 2 pers. 1000 euro, cand pot avea parte de exact aceleasi conditii la 600 euro? Asta inseamna pentru dvs. ca sant limitata financiar? Sau daca am apartament la dispozitie, inseamna ca ma ingrop in bucatarie pe durata concediului? Daca prefer sa merg singura in excursii, sa petrec cat de mult (sau putin) timp vreau eu la obiective, inseamna sa nu-mi pot permite sa platesc acele excursii ale agentiilor?

Imi pare rau ca ma repet, dar review-ul dvs. este, de la inceput pana la sfarsit, plin de cuvinte de lauda la adresa agentiei. Ceea ce suna clar a promovare.

Am evitat ieri sa va trimit un comentariu, desi ma chema tastatura. Am incercat sa va ignor review-ul. Dar nu am mai putut ignora un raspuns pe care l-ati dat aseara si care este foarte ofensator la adresa persoanelor care calatoresc pe cont propriu. Si sant convinsa ca stiti despre ce vorbesc.

Nu intentionez sa intru intr-o disputa, dar v-as sugera ca pe viitor sa nu mai mentionati numele agentiilor de la care va achizitionati pachetele turistice si nici sa nu mai jigniti, delicat si voalat, pe cei care nu va impartasesc opiniile despre modul de a-si cheltui banii.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][12 voturi]
webmasterX
[13.10.14 15:14:26]
»

@iulianic: ATENȚIE! referirile la AGENȚII și alte entități din România care funcționează pe principii COMERCIALE (portaluri web de profil etc) sunt INTERZISE

Puteți trimite, în schimb, aceste informații prin intermediul mesajelor personale (pe privat) - click pe numele utilizatorului, apoi, în fereastra nou-deschisă, pe linkul "Trimite mesaj pers".
Notă: Este necesar ca destinatarul să aibă opţiunea ACCEPT PRIMIRE MESAJE DE LA CEILALŢI UTILIZATORI bifată. Opțiunea respectivă se poate seta/deseta din secțiunea CONTUL MEU.

- -

@criss23, mulţumim pentru sesizare, a fost o scăpare din partea noastră.

Toate referirile în cauză au fost şterse.

criss23
[13.10.14 15:56:28]
»

@webmasterX - Multumesc!

andrei44*
[13.10.14 17:19:36]
»

@criss23 - Sint acuzatii grave; le puteti si dovedi? Sigur ca anii nu au fost inventati ci luati din documentatie. Mie mi-a placut articolul si nu a avut nimic ostentativ. In ceea ce scrieti dvs sint numai ostentatii pe care WebmasterX nu le-a sesizat. Poate ca WebmasterX v-a felicitat pe privat pentru jigniririle aduse autoarei. Nu am dat -1 pentru ca nu meritati atentie.

Eu, de fapt am intrat nu pt a va remarca ca, in ziua inscrierii pe AFA, ati atacat, fara sa cititi, un articol foarte bine realizat; am intrat pentru a remarca un fapt foarte interesant si despre care nu a scris nimeni pina acum sau nu am vazut eu:

Aeroportul Otopeni s-a modernizat (din punct de vedere al transportului DE LA aeroport) de o maniera super, observata de catre mine acum 3 luni: exista, in ultima incapere, inainte de iesire din aeroport, 3 aparate galbene cu firmele de taxi; la aceste aparate, cu tuch screen, apasind pe imaginea firmei de taxi preferate, in dreapta jos, iese un bonulet pe care sint scrise: firma de taxi, minutele in care va veni taxiul la sosiri si un cod (poate ca mai multi solicita aceeasi firma). Taxi-ul vine si practica pretul de Bucuresti, in cazul in care nu il solicitati pt Pitesti sau alte localitati din apropiere.

A fost un soc pozitiv pentru mine si cred ca e ceva super.

criss23
[13.10.14 17:35:37]
»

@andrei44 - Nu inteleg la ce acuzatii va referiti. Si poate dvs. nu ati inteles faptul ca nu continutul articolului doamnei este cel care m-a deranjat (prea putin ma intereseaza anii, acestia sant trecuti in orice ghid) ci atitudinea superioara din comentariile dumneaei ulterioare. Si da, sant cititor al acestui site, dar pana azi nimic de aici nu m-a deranjat atat de tare astfel incat sa consider ca este cazul sa am o atitudine. Din ceea ce stiu, aici nu se face reclama nici unei agentii, pe cand acest review a avut din plin. Iar despre ostentatia de care amintiti, va rog sa recititi punctul 6 din ceea ce i-am raspuns doamnei, poate vedeti si ghilimelele puse de mine acolo unde i-am citat cuvintele scrise si veti intelege (sau poate nu) de ce i-am raspuns atat de la subiect, dar nicidecum ostentativ. Nu cred ca eu am fost aceea ostentativa, ci doamna atunci cand ne-a cam desconsiderat pe noi, cei care mergem in vacante pe cont propriu. In plus de asta, nu cred ca mai am ceva de dovedit atata timp cat articolul a abundat in reclama pentru o anumita agentie, lucru care se mai observase de catre altcineva. Articolul in sine, fara referirea explicita la acea agentie si fara atacurile, finute de altfel, la adresa celor ce calatoresc pe cont propriu, este ok.

andrei44*
[13.10.14 18:29:32]
»

@criss23 -

1. Aveti un mod placut de a scrie, aveti talent de narator, povestirea este usor de urmarit, desi detectabil faptul ca v-ati inspirat si din alte surse atunci cand ati scris.

Asta ati scris dvs. Asta e o acuzatie pe care trebuie sa o dovediti cu toate ca pe mine nu ma intereseaza disputa pe care o aveti dar asa ceva nu se scrie.

Felicitari pt ca nu v-ati luat un oarece cartonas, pentru ca eu mi-am luat, nou fiind, pentru mult mai putin.

Oricum eu, pe acest venin, nu mai intervin. Te priveste cum si pe cine jignesti. Doar sa nu incerci cu mine (nici nu ai de ce pt ca nu am scris in ultimul timp - incearca sa citesti din trecut... nu ca ai avea ce).

iulianicAUTOR REVIEW
[14.10.14 08:23:15]
»

@andrei44 - Într-adevăr, această modificare a modernizat sistemul de transport românesc şi totodată a desfiinţat mafia taximetriştilor din Otopeni. Noi nu am apelat la acest sistem deoarece am fost conduşi, apoi aşteptaţi la aeroport de cineva din familie. Iniţial voiam să mergem cu maşina noastră şi să o lăsăm în Otopeni până la întoarcere. Ne documentaserăm în acest sens, dar am ajuns la concluzia că pentru bucureşteni este mai puţin rentabil. Cei care vin din provincie cu maşina personală, da, pot apela cu încredere la acest sistem.

Cât despre varianta cu taxiul în noile condiţii, mulţumesc pentru informaţie! E bine de ştiut.

TraianS
[14.10.14 10:29:16]
»

care este foarte ofensator la adresa persoanelor care calatoresc pe cont propriu.

atacurile, finute de altfel, la adresa celor ce calatoresc pe cont propriu.

Mooama... cu ce prezenta malefica avem de-a face de atata timp si nu am sesizat pana azi!

"Doamna @iulianic, sa va fie rusine! "

LOL

Agentia mentionata in review (daca a fost - eu nu am observat, dar banuiesc care e), are o reclama mare cat ziua de post pe prima pagina a siteului AFA, chiar in acest moment!

Chiar aveau nevoie de promovare!

De fapt toate reviewurile lui @iulianic, pana astazi (291 la numar), sunt reclame ascunse, compilatii si jigniri voalate.

Repet ce am zis mai sus.

@Iulianic, ru... ru... ru... rushhhiiiiniiiiicaaaaa!!!

krondia*
[14.10.14 15:10:33]
»

@iulianic, explorarea pe cont propriu a unei destinaţii de vacanţă implică şi multe dezavantaje, cu siguranţă. Şi pe lângă noi a trecut autobuzul fără să oprească şi noi am rămas blocaţi în Sliema într-o duminică din cauza festei. Sper să reuşesc până la urmă să scriu despre cum ne-am descurcat noi în aceste situaţii (la care ne aşteptam) care ne-au confruntat şi cu cealaltă parte a Maltei, mai puţin cosmetizată.

Mă gândesc că acestea sunt şi motivele pentru care majoritatea turiştilor (români şi străini deopotrivă) optează în Malta pentru vizitele organizate. Nu este chiar simplu să îţi planifici fiecare pas într-un loc unde programul şi rutele autobuzelor se schimbă pe nepusă masă. Totuşi, asta nu justifică tarifele extrem de mari practicate pentru excursiile opţionale şi nu este vorba doar de agenţia din România.

Din lipsă de informaţii, şi noi era cât pe ce să apelăm la o agenţie pentru a ajunge în Gozo. Ştiam că există ferryboat dar toată lumea, inclusiv gazda, ne-a recomandat să nu mergem pe cont propriu pentru că ne-ar fi foarte greu să ne descurcăm. Am avut însă noroc cu un român care vindea croaziera respectivă şi care ne-a explicat în ce constă excursia. Acest domn ne-a spus că şi pe Gozo există autobuze chiar dacă circulă mai rar şi, mai ales, ne-a sfătuit să fim atenţi în special la ambarcaţiunea cu care se face deplasarea. Cei care au mai fost în croaziere ştiu la ce mă refer.

În ceea ce priveşte cafeaua, aceasta nu este, într-adevăr, grozavă dar se poate bea espresso autentic în localurile italiene. Recomand şi "Fontanella" din Mdina, cel mai frumos loc în care am luat masa.

În rest, cum spuneai, Malta este o destinaţie interesantă, merită văzută, diferenţa constă doar în modul în care o vizitezi.

Michi
[16.10.14 22:41:41]
»

IULIANIC@, am citit cu mult interes reviewul tău care mi-a adus aminte şi mi-a completat cunoştinţele despre Malta. Este la obiect şi face, pentru cei interesaţi o prezentare foarte bună a insulei.

Am făcut în 2003 revelionul acolo şi în cele patru zile în care am stat nu am văzut foarte multe. La Valetta, Gonzo, Fereastra Albastră, un sit arheologic cu construcţii megalitice de acum 7000 de ani - ceva gen Srtonehange, prea multe nu mai ţin minte. Am fost dezavantajaţi şi de faptul că pe 1 ian. nu circulau autobuzele.

Malta pentru noi este însă unicat pentru că după 50 de ani de fumat un pachet de ţigări pe zi, acolo ne-am lăsat definitiv.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
iulianicAUTOR REVIEW
[17.10.14 09:17:18]
»

@criss23 - Bine ai venit printre noi! Sunt onorată de faptul că review-ul meu a fost acela care te-a determinat să ni te alături. Aştept să citesc şi impresiile tale din călătoriile trecute sau viitoare.

@TraianS – Mulţumesc pentru vizită şi pentru ecou!

@krondia – Malta este într-adevăr o destinaţie care merită explorată pe îndelete. Aştept cu interes şi nerăbdare impresiile tale din vacanţa petrecută în Malta.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
iulianicAUTOR REVIEW
[17.10.14 13:20:48]
»

@Michi - Review-ul meu nu este decât o prezentare generală a programului de care am beneficiat în timpul sejurului nostru în Malta. Aşa cum am specificat şi în rândurile mele, sper ca timpul să-mi permită să detaliez mai mult vizitele şi plimbările noastre în arhipelagul maltez.

Mă bucur că am putut merge împreună cu soţul meu. După cum ştiţi, din cauza problemelor de viaţă, nu avem prea des acest prilej. Am reţinut că pentru dumneavoastă Malta este locul în care aţi renunţat la fumat şi – mărturisesc – speram să se întâmple acelaşi miracol şi cu soţul meu. Dar el, precaut şi obişnuit cu călătoriile, şi-a luat în bagaj un cartuş cu ţigările favorite, astfel că în Malta nu a mai fost interesat să-şi cumpere. Aş fi vrut să trăiască o experienţă similară cu cea a dumneavoastră.

iulianicAUTOR REVIEW
[15.11.14 16:52:59]
»

@criss23 -

…v-ati inspirat si din alte surse atunci cand ati scris.

Te-aş ruga să argumentezi şi să exemplifici ceea ce ai afirmat!

În altă ordine de idei, atunci când ai optat pentru relaţionarea de tip SOŢ/SOŢIE cu @vgaby ai observat, desigur, că este specificată interdicţia ca cei doi soţi să se voteze între ei. Faptul că unul a declarat că este din Cluj, iar celălalt din Bucureşti, nu are relevanţă.

Pe AmFostAcolo, conturi multiple în cadrul aceleiaşi familii sunt permise doar cu respectarea unor reguli ce interzic, de exemplu, încărcarea de impresii (şi note!) multiple din acelaşi sejur, scrise de ambele conturi, ori votarea de către unul dintre soţi a celuilalt.

Voi, adică @criss23 şi @vgaby, nu doar că v-aţi votat reciproc ajutându-vă unul pe celălalt să obţineţi în două săptămâni consecutive (S43 şi S44) câte un stick personalizat AmFostAcolo, dar aţi încercat - concertat - să mă denigraţi pe mine.

Am spus şi repet: fiecare îşi face vacanţa după propria voinţă şi după propriul buzunar! Iar eu când scriu, scriu experienţele mele şi doar atât!

iulianicAUTOR REVIEW
[24.11.14 20:04:23]
»

@criss23 -

…v-ati inspirat si din alte surse atunci cand ati scris.

Încă mai aştept argumentări şi exemplificări referitoare la ceea ce ai afirmat.

andrei44*
[25.11.14 13:04:18]
»

@iulianic - Nu vei primi raspuns. Nu stia ce vorbeste. Imi cer eu scuze in numele ei.

iulianicAUTOR REVIEW
[30.11.14 15:23:16]
»

@andrei44 - Te rog, nu-i cazul să-ţi ceri TU scuze! Problema este doar între mine şi @criss23.

webmaster21
[30.11.14 15:37:29]
»

@iulianic - Ar fi bine ca acuzele să nu se desfășoare public. Ecoul a fost editat. Te rugăm, asemenea discuții să se limiteze la privat. Mulțumim!

iulianicAUTOR REVIEW
[30.11.14 15:51:21]
»

@webmaster21 -

1. Dacă citeşti ecourile ei, vei constata că ea m-a acuzat PUBLIC de mai multe lucruri. Este foarte urât din partea ei ca în timp ce mă bălăcărea pe mine PUBLIC, îşi vota soţul (şi invers) pentru a obţine - în două săptămâni consecutive - câte un minipremiu. Cele afirmate de mine se pot constata şi dovedi.

2. Nu crezi că merit şi eu PUBLIC, dacă nu o scuză, măcar o precizare privind toate acuzele aduse?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmaster21
[30.11.14 15:56:26]
»

@iulianic - Tocmai din această cauză solicitările pentru scuze PUBLICE au rămas vizibile. Ecoul a fost doar editat și nu șters complet.

Admin
[01.12.14 09:16:58]
»

@iulianic - iulia, ţi-am promis că mă voi ocupa de asta, căutând o soluţie decentă, dacă există. Din păcate, nu am reuşit în timpul promis, având... altele pe cap, [mult] mai grave. Văd că e prea ciudat de important pentru tine pentru a te putea abţine, aşa că... here I go.

Orgolii mari, pe care am tooot încercat să le tooot înțeleg, în toţi aceşti ani, m-au obosit atât de mult în ultima vreme încât am renunţat să le mai admit, manifestate public, pe acest sait. Definitiv. Atâta timp cât sunt eu cel care decide, cel puțin.

@iulianic: sincer nu înţeleg de ce atâta înverşunare. Am greşit noi, tolerând menţionarea agenţiei. În opinia mea, tu nu ai greşit cu apologia turismului prin agenţie (cu excepţia nominalizării ei) - suntem diferiţi, unii sunt adepţi "profunzi" ai unui anume turism (vezi şi cazul UAI vs ... all) , alţii - al celui opus. E loc pentru toţi, turiştii care îţi sunt "opuşi" nu ar avea ce să caute, ce să citească în articole precum cele de mai sus. Sau dacă o fac şi doresc să discute în contradictoriu, ar trebui să o facă civilizat, pe cât posibil cu tact, fără să atace. Ai greşit, însă, iulia, intrând în "troaca" contrelor. Şi mai ales ai greşit punând, nematur, la suflet, nişte... nimicuri, la urma urmei.

@cris23: intervenţia ta, deşi bine intenţionată şi corect argumentată, a sfârşit prin a se dovedi total deplasată prin acuzele la moralitate. Având în vedere moralitatea de care ai dat dovadă, votându-ţi soţul şi reciproc, în scopul obţinerii unor foloase materiale, eşti ultima care ar fi trebuit să acuzi de moralitate pe cineva.

Vă invit, pe tine şi pe soţul tău, să restituiţi minipremiile câştigate - au fost obţinute fraudulos. În acest sens, te rog să iei legătura cu cel care ţi le-a înmânat. Noi nu te vom căuta, este responsabilitatea ta să o faci.

-

Fir de discuţie închis.

Drepturile la replică le puteţi duce pe "Frământări" vezi impresii

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

Fir de discuție ÎNCHIS - nu se mai pot scrie ECOURI.

[pentru solicitari de redeschidere, scrieti-mi pe Feedback]
Daca ai fost acolo si doreşti sa ne povesteşti experienţa ta: Scrie impresii

Alte impresii din această RUBRICĂ (Alte) 'Opţionale' prin/din Malta - pe cont propriu sau organizat:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.098848104476929 sec
    ecranul dvs: 1 x 1