ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.10.2014
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 06.11.12
STATUS: SENIOR
LUNA
SEP-2014
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Am fost la taverna Meze!

TIPĂREȘTE

... pentru voi cei carora le pasa si ce mananca in Centrul Vechi al Bucurestiului...

Review se vrea succint si structurat:

Cum se ajunge – oarecum la intrarea in Centrul Vechi, pe Str. Tonitza colt cu Str. Ion C Filitti, langa Universitatea Ecologica (cam la 150m de intersectia Splaiul Unirii cu Calea Victoriei)

Rezervarea se poate face telefonic. E bine chiar sa fie facuta o rezervare mai ales pentru seara, cand terasa se umple. Asta depinde foarte mult si de sezon: am fost in iulie, cand terasa era aproape goala; m-am intors acum la sfarsit de septembrie cand inauntru toate mesele erau ocupate.

Dimensiune: Terasa de dimensiuni medii: cam 10 mese inauntru, vreo 15 mese afara.

Ambient: placut, chiar foarte placut. Muzica este specific greceasca, volumul este potrivit - nici prea tare sa nu o auzi, nici sa iti bubuie stomacul. Nu au muzica live, ci doar casetofon.

Decoratiuni Exterior: mese de lemn cu scaune de lemn in alb de 4 persoane, acoperite cu fata de masa in carouri alb-albastru. Steagul de la intrarea in restaurant ne anunta ca restaurantul este grecesc. Cateva plante decorative infipte in fostele cutii de ulei intregesc peisajul si te invita sa intri in local.

Decoratiuni Interior: O singura camera in forma de L - pe de o parte bucataria si baia, pe de alta cateva mese. Cand intri ai usor senzatia ca esti la bunica in sufragerie/ bucatarie (un cantar din alea vechi in vitrina, ochii albes.

Baia este micuta cu 2 cabine (nemarcate F si M), dar curata.

Servirea: se face repede daca sunt putini clienti si in functie de «priceperea» chelnerului: Am nimerit in iulie oameni foarte profesionisti, care au retinut usor ce vroia fiecare din noi, chiar daca am fost un grup mare. Cand am venit in septembrie, am dat peste un chelner novice. Recunosc... si noi am fost usor dezorganizati si nu i-am dat o lista scrisa cu ce dorim sa bem fiecare. Bietul de el, in loc sa-si noteze, se uita la noi buimacit ce tot adaugam atatea...

Asta despre bauturi... Despre mancare, a venit la timp si a fost servita cum se cuvine.

Mancarea propriu zisa: Asa cum am mentionat mai sus, este un restaurant cu specific grecesc. Din ce am putut sa imi dau seama se bazeaza foarte mult pe branzeturi, dar cred ca cel mai bine este sa iau meniul si sa imi dau cu parerea ce am mancat si ce nu:

KOLOKITHAKIA TIGANITA- dovlecei prajiti gen chips - Cred ca este unul din felurile care mi-a placut cel mai mult. Sunt destul de grei - merg cu paine si cu ceapa, dar deosebit de gustosi

SPANAKOKEFTEDES- 4 chiftele cu spanac - merg dupa dovleceii prajiti. Sunt usori si bine facuti

TZATZIKI - stie toata lumea ce este. De comandat cel putin impreuna cu Pita facuta in casa. Nu am mai mancat paine asa de buna de mult timp...

DOLMADAKIA - 4 bucati sarmale cu orez in foi de vita. Nu pot sa spun nici ca te satura, nici ca te dau pe spate, dar cui ii plac sarmalele... astea nu se servesc cu mamaliga

KEFALOTIRI SAGANAKI - branza prajita cu smochine - o alta varianta de usor sarat cu dulce

Daca la “aperitive” stau foarte bine, la capitolul fel principal, hm... caracatita sau creveti prajiti sau frigarui de pui sau porc. Incercati caracatita. Pui sau porc la gratar puteti mancati si acasa in fiecare zi.

Portiile: in niciun caz, indiferent ce va veti comanda, daca alegeti un singur fel de mancare, nu veti pleca ghiftuiti! Sa zicem ca daca am manca un aperitiv si un fel principal ar fi in regula.

Vreau sa adaug aici, in cazul in care vreti sa aflati cat de mari sunt portiile, sa intrebati ospatarul! Gramajul nu este scris pe meniu, desi paremi-se, conform legii, este obligatoriu.

Desert - recomand PORTOKALOPITA, placinta cu portocale confiate si inghetata, caci baclava puteti manca oriunde

De baut: in primul rand, nu intrebati! Au ouzo, asa ca linistiti-va!

In al doilea rand, nu... nu au nicio bere traditionala greceasca, dar au 3 din care sa iti alegi internationale (sau cel putin nu aveau cand am fost noi). Aveau Corona, Ursus si inca una, care sigur nu era greceasca. Aici, dragii mei proprietari ai tavernei, mai aveti de lucrat, caci mie mi s-a parut un mare minus!

Au sucuri naturale (fresh de portocaler/ grapefruit) si citronada, servite la pahar de aluminiu!

Chelner, NOTA!

Si am mancat si am baut si... tragand o linie la nota de plata... daca vreti sa si mancati si sa beti:

Aperitiv: 16-30 RON

Fel principal: 26-60 RON

Desert: 12-30 RON

Bautura: 8-xxx RON

Cam asta fu cu restaurantul taverna Meze.


[fb]
---
Trimis de lady_anca81 in 03.10.14 16:52:01
Validat / Publicat: 03.10.14 18:09:50
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 4259 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (lady_anca81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 14600 PMA (din 16 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

webmaster
[03.10.14 21:34:23]
»

Wow! Dacă vreodată vom reconsidera şi vom selecta şi reviews-uri despre restaurante ca minighiduri AFA, ne vom întoarce să-l selectăm pe acesta ca "pionier, deschizător de drum"!!

lady_anca81AUTOR REVIEW
[04.10.14 18:31:25]
»

multumesc, webmastere. aprecierea voastra inseamna foarte mult pentru mine

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
lady_anca81
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.077548980712891 sec
    ecranul dvs: 1 x 1