ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.09.2013
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- M ---
    GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: Bucuresti
    ÎNSCRIS: 05.05.13
    STATUS: SENATOR
    DATE SEJUR
    AUG-2013
    DURATA: 4 zile
    cuplu fara copii

    GRAD SATISFACȚIE
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    CADRUL NATURAL:
    90.00%
    Mulțumit, mici obiecții
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    80.00%
    Mai degrabă mulțumit

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    88.33%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 9 MIN

    Eforie Sud, între agonie și extaz...

    Ilustrație video-muzicală
    MAREA, - ♫♥MAREA,DIN POVESTI♫♥.........


    TIPĂREȘTE

    Un şezlong (eventual din plastic) întins pe o plajă cu nisip este ca un bocanc tropăit pe un cristal de Boemia. Dacă plaja este una privată şi administratorul ei se preocupă de curăţenie şi de confortul clienţilor (căci, în acest caz, turiştii devin clienţi, care plătesc pentru un serviciu), atunci, poate, se mai acceptă. Dar dacă plaja este publică şi, încă de dimineaţă, se umple cu asemenea monstruozităţi din plastic alb, care sufocă până şi cel mai insensibil suflet dornic de o baie heliomarină, lucrurile se schimbă dramatic. Pentru că, până la urmă, atuul litoralului românesc, atât cât a mai rămas, îl constituie tocmai plajele nisipoase şi plăcerea de a simţi fierbinţeala nisipului atunci când ieşi din apă şi evaporarea rapidă îţi răcoreşte organismul până la senzaţia de frig.

    Spun asta, deoarece primul contact cu plaja din Eforie Sud a fost unul nu tocmai plăcut, cu un orizont obturat de şezlongurile aşezate ordonat, ca la armată, de la un capăt la altul al plajei. Şi dacă ar fi fost ocupate, dacă oamenii s-ar fi bătut pentru bucuria de a respira briza mării, în chiar primul rând de lângă apă, de la înălţimea celor aproximativ treizeci de centimetri oferiţi de marginea din plastic alb, aş fi înţeles. Aş fi acceptat că sunt eu de modă veche şi că îmi place un lucru desuet sau, poate, pervers, acela de a simţi nisipul. Dar toate şezlongurile erau libere, iar turiştii se strecurau cu greu printre ele. Adică, înţeleg să existe posibilitatea închirierii unui şezlong pe plajă, dar acestea trebuie să rămână „la mantinelă” şi cine vrea, îl ia şi îl pune unde găseşte loc. Nu?

    Pentru că, dacă ceva m-a impresionat cu adevărat în acest sfârşit de sezon, la Eforie Sud, a fost tocmai marea, de o limpezime şi un colorit pe care numai în fotografiile de pe litoralul elen le-am mai întâlnit. Am petrecut zeci de minute, sus, pe faleza înaltă dinspre sudul staţiunii, numai ca să admir transparenţa apei. Ca să nu mai vorbesc despre temperatura mai mult decât plăcută pentru îmbăiere.

    Viața stațiunii s-a mutat, cum era de așteptat, în partea înaltă, spre mare. Chiar dacă, istoric vorbind, de la Ioan Movilă, cel cu statuia din parc, stațiunea a luat naștere jos, la lacul barbunului, după unele referințe sau lacul lui Tekir, bătrânul turc vindecat de nămol, după altele, (Tekirgöl), pentru că boierul moldovean cunoștea ideea de stațiune balneoclimaterică din Occidentul pe care îl vizitase. Și a știut ce să facă pe fosta moșie a lui Kogălniceanu (el însuși un mare român, care a avut viziune în ceea ce privește dezvoltarea fostului teritoriu otoman, pierdut de ultimul voievod, Mircea, la 1418). Chiar dacă moartea l-a răpit încă din 1904, văduva sa i-a dus mai departe moștenirea și a clădit prima stațiune balneară de pe litoralul românesc. Dacă luăm în considerare ridicarea spitalului pentru tratarea tuberculozei osoase, încă de la 1909, de către Eforia Spitalelor Civile, de unde și numele modern, putem spune că românii acelor epoci erau cu mult mai conștienți de valoarea țării lor... Iar numele interbelic al staținii, Carmen Sylva, spune multe despre respectul și valoarea turistică acordate zonei. Chiar și comuniștii, în crasa lor incultură, au denumit stațiunea Vasile Roaită, după mitul stupid al agentului Siguranței pe care ei, comuniștii, l-au confundat, decenii, cu un muncitor loial cauzei... Cât de ridicol ar trebui să se simtă acel propagandist dacă, azi, ar ști ce gafă a făcut. Noroc pentru el că e oale și ulcele... Dar faptul în sine, de a acorda un nume legendar în epocă acestei stațiuni dovedește, cred, importanța pe care și aceia o dădeau locului.

    Iată de ce, la un secol de la fundare, deprimarea care te cuprinde, cunoscător al stațiunii, al realităților istorice și al dezvoltării unor localități similare de aiurea, de peste hotare, este absolută. Degeaba se vede o oarecare investiție în imagine, degeaba încearcă patronii teraselor să revigoreze atmosfera, pentru că ceea ce lipsește este viața însăși. Chiar, nu pot decât să laud pe cei de la terasa Coredo, chiar dacă în meniul de anul acesta nu am mai regăsit gustoasa saramură de crap, iar în pizza au cam uitat să pună mozzarella...

    Agitația s-a mutat în partea înaltă, spre mare. Este bine că strada Dezrobirii a fost... dezrobită de corvoada autovehiculelor care o toceau și a devenit pietonală și că terasele și-au scos scaunele pe partea carosabilă. Este bine că, paralel cu faleza, au apărut zone dedicate copiilor, de la sferele umflate cu aer, până la elasticele care îi aruncă spre cer pe temerari și, dincolo de Cazinou, spre sud, parcul de distracții cu roata mare și cartingurile. Este bine că mai sunt spectacole, măcar la Cazinou, care încearcă să atragă tinerii, atât cât mai îndrăznesc să calce fruntariile stațiunii, fie aduși de părinți, fie din lipsă de locuri la Costinești. E bine că s-a încercat reabilitarea falezei care, acum câțiva ani, devenise un pericol public.

    Dar... Lipsește viziunea edililor, care par dezinteresați de dezvoltarea propriei urbe. De parcă opulența stațiunii de la nordul Constanței i-a orbit. Dincolo de strada Dezrobirii, stațiunea este moartă, cu toate că împărțirea rectangulară a străzilor, multitudinea caselor și a vilelor și relieful ascendent de la lac spre mare ar putea oferi întreprinzătorilor oportunități deosebite, de la magazine de tot felul la restaurante, case de jocuri și altele. Că nu sunt bani? Păi, de ce ar opri turistul cu bani la Eforie Sud, în anul de grație 2013? Ori se oprește la Mamaia, ori merge mai departe, către bulgari, turci sau greci.

    Ia să pună edilii locali de-o colaborare și să transforme aerodromul de la Tuzla într-un adevărat focar pentru turiștii dornici de adrenalină. Ia să dezvolte prefectura Constanței zone de atracție la nivel european în Dobrogea continentală... Cum ar fi un safari adevărat în dealurile vecine, transport cu vaporașul peste Techirghiol și acces confortabil la lac. Ia să organizeze expediții de pescuit pe mare, că tot mor de foame localnicii, care, iată, cu un minim de instructaj pe timpul iernii, se pot transforma în ghid ad-hoc. Ia să pună de o bază navală, cum au făcut frații lor din Eforie Nord, că sudul stațiunii este, în continuare, sălbatic și atractiv.

    Se laudă cu construcția treptelor roșii care te coboară de la Cazinou la plajă? Da, e adevărat, dar ce ne facem cu calitatea materialului, pentru că treptele au început să plesnească. Sau cu inegalitatea lor, că îți rupi gâtul, la propriu, dacă nu ești atent, pentru că, aici sunt mai înalte și mai înguste, aici sunt mai late și mai joase. Ca și cum muncitorii care le-au pus au făcut lucrul ăsta la plesneală. Sau, poate, chiar l-au făcut.

    Plaja a fost mai curată, anul ăsta, chiar și dealul înalt, care mărginește faleza. Aici este, desigur, și vina turiștilor, care, iată, în anul de grație 2013, încă stau pe bordura de pe faleză (acolo unde nu este spartă, firește, pentru că bănci a uitat să pună primăria și, culmea, chiar acolo unde știu că erau, spre nord, spre hoteluri, au fost scoase) și aruncă pe jos kilograme de coji de semințe. Dar, iar, ce fel de turiști stiu edilii să atragă?

    Acum, o întrebare pe care o am încă de acum doi ani... Mi-a plăcut faptul că a fost reabilitată promenada dinspre nord, de sub spital, către tabăra de copii de la Eforie Nord. Un drum respectabil, solid, rezistent la furtuni. Dar, ca orice drum respectabil din România (vezi recent construitele porțiuni de autostradă), leagă nimic de nimic. Această promenadă pornește de la capătul Eforiei Sud, merge curajos de-a lungul țărmului și sucombă, rectiliniu, în zidul cazematei rămase din vremea celui de-al doilea război mondial. Când am străbătut-o, prima oară, cu două veri în urmă, mi-a venit în minte imaginea năstrușnică a unui biciclist naiv care ar pedala acolo...

    Plajele sunt înguste și mă îndoiesc că, la un studiu serios, nu se pot așeza stabilopozii astfel încât să se poată reda soarelui părțile inundate. Pe de altă parte, orice stațiune care se respectă are un dig alungit în mare, cu promenadă și, eventual, un restaurant sau un magazin la capătul său. Cât de dificil este să se investească într-o asemenea construcție, mai ales că, oricât de grele ar fi iernile la noi, Marea Neagră nu este supusă vreunui fenomen meteo extrem?

    Chiar așa, ce or gândi cele patru lebede (ce caută lebedele în apa mării?) care își făceau veacul în spatele ultimului dig, dinspre sud, când vedeau mașinile ce coborau până la apă, încât, încă puțin și cădeau în apă? Chiar așa, cum e posibil să lași mașinile pe dig? Sau, mai departe, pe plaja neamenajată, din sud? Care, deși anul trecut observasem o activitate constructivă febrilă, a rămas exact așa cum o cunoșteam? Ba chiar, malul excavat din plin și cele două platforme pe care eram convins că o să le găsesc anul ăsta sub forma unor înfloritoare șosele, erau năpădite deja de verdeață. Măcar să le fi lăsat așa cum le știam de acum 10 ani, ca să mai poată veni localnicii cu oile la păscut...

    Eu spun că Eforie Sud are tot potențialul pentru a deveni o perlă a litoralului românesc, dar lipsa de inițiativă și indolența românilor vor face ca, în cel mult un deceniu, să dispară de pe hartă. Cum e posibil să transformi o platformă de beton rămasă din ultimii ani ai regimului comunist într-un hotel (Splendid se cheamă el), dar să lași în același timp în paragină un hotel în toată regula, cu o vedere... splendidă spre răsăritul de peste mare (și am numit aici Cosmos) ? Cum este posibil să distrugi, lent, dar sigur, un alt hotel care putea ajunge de lux, adică Măgura?

    Întotdeauna apa mării din zona celor două Eforii a avut o culoare aparte. Cu un minim de efort, dar și de interes, Eforie Sud ar putea concura cu Paralia sau cu oricare altă stațiune grecească de pe continent...

    Pentru că, iată, până și conaționalii noștri au trecut la the next generation, mai școliți decât părinții lor, atunci când își strigă marfa, pe plajă: ”Nămol de la Techirghiol avem! ”

    Adică cum? Nu mai aud: ”Nemolu’ și peatra de baie avem. Nemolu’! ”...


    [fb]
    ---
    Trimis de makuy* in 08.09.13 20:58:54
    Validat / Publicat: 08.09.13 23:09:55
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în EFORIE SUD.
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 3431 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    28 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (makuy*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P19 Apus de soare peste Techirghiol.
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38900 PMA (din 44 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    28 ecouri scrise, până acum

    padureanu
    [08.09.13 23:27:44]
    »

    super review. demn de un senator

    felicitari si un mare vot.

    webmaster13
    [08.09.13 23:55:31]
    »

    Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

    Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

    ariciu
    [09.09.13 00:32:13]
    »

    Am fost în Eforie Sud la sfârşitul lui iulie, atunci, cu experienţa Domino. Am petrecut cred că vreo 4 ore pe înserat dintre care una în parcul de distracţii şi vreo două la Leul de Mare. Apoi am luat-o la pas încercând să ne îndepărtăm puţin de centru. Întunericul se lăsase de-a binelea. Nici bine nu trecusem de zona animată că am făcut cale întoarsă. Era aproape beznă şi totul arăta de parcă ne aflam într-un film de groază prost de previzibil. Boscheţii lăsaţi să crească în ce direcţie îşi doreau ei îşi întindeau crengile gata-gata să-ţi scoată ochii dacă te uitai cumva în partea opusă. Parcă ne era teamă să şi discutăm între noi. Am răsuflet uşuraţi când am ajuns la maşină.

    De ce e posibil aşa ceva în România anului 2013 într-o staţiune cu atâta potenţial? Ştiu că risc să devin patetică, dar aproape mă obsedează indolenţa tuturor celor responsabili de litoralul românesc.

    webmaster
    [09.09.13 01:25:15]
    »

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    maria55 †
    [09.09.13 08:56:09]
    »

    @ariciu: indolenta, nepasarea si nesimtirea unora vor face ca aceasta statiune sa piarda si ce are...

    Nu doresc sa intru in amanunte pt ca sa nu fiu nevoita sa dau in... politic... insa administratia merita acest review de milioane (felicitari @makuy), am sa-l "decupez" si am sa-l afisez pe usa principala a Primariei Eforie! Promit!

    mauricius*
    [09.09.13 10:01:00]
    »

    Eu ași adăuga pe lângă administrația locală și imbecilitatea acestui individ (nici nu merită să-i pomenesc numele), care s-a trezit peste noapte stăpân peste patrimoniul fostului ONT. Mă refer la președintele SIF Transilvania, care într-un interviu recent a declarat că el preferă să investeacă banii pe piețele de capital, fiind mult mai rentabil decât să investească în modernizarea hotelurilor din patrimoniu. Nu mai adaug privatizările făcute pe sprânceană și dau de exemplu fostul Hotel Teleferic din Poiana Brașov, care a stat închis mai mult de un deceniu.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    alinaro
    [09.09.13 10:30:06]
    »

    @makuy: Total de acord cu prezenta sezlongurilor. Stiu ca sunt foarte la moda si pe placul multora. Eu sunt insa de moda veche, cum spui tu, si-mi place "sa scormonesc" cu piciorul in nisip atunci cand "zac" pe prosop.

    mecut
    [09.09.13 11:24:37]
    »

    Impresionanta fotografie PO3, absolut impresionanta...

    neimportant
    [09.09.13 18:55:21]
    »

    Are Roșia Montană adepții ei, cei ai manifestării publice în favoarea salvării locurilor de la prăpăd. Dacă Eforiile ar avea parte de o asemenea manifestare, aș milita cu lanțuri și pancarte. Cred că întreg litoralul românesc ar avea nevoie de "mișcări" de stradă, având ca temă salvarea de la degradarea cultivată de nepăsarea autorităților conjugată cu interesul murdar ce duhnește a economie subterană din partea unora care au, din nefericire, pâinea și cuțitul.

    Lăsând la mantinelă astfel de filozofii, mi-a făcut plăcere să citesc despre Eforie sud, locul unde am petrecut și eu vreo zece zile din luna iulie a. c.

    makuy*AUTOR REVIEW
    [09.09.13 20:12:00]
    »

    @ardeleanu:

    Mulțumesc Pentru un mare vot

    makuy*AUTOR REVIEW
    [09.09.13 20:15:46]
    »

    @ariciu:

    O părere șoptită (sper să nu audă nimeni): de 1000 de ani românul este indolent... Întrebarea mea este ce o să se facă el, românul, atunci când nu va mai avea nimic de distrus...

    Dar cuvintele astea rămân între noi, da?

    makuy*AUTOR REVIEW
    [09.09.13 20:20:24]
    »

    @maria55:

    Mă îndoiesc de faptul că vreo administrație va lua în seamă vreo părere. Dar merită lupta pentru salvarea litoralului românesc, după cum bine zicea @zapacitu.

    makuy*AUTOR REVIEW
    [09.09.13 20:24:03]
    »

    @mauricius:

    Nu știam că SIF Transilvania are ONT-ul. Dar nu mă miră declarația aceluia. În fond, averile din România s-au făcut, în mare parte, pe speculă, nicidecum pe plusvaloare economică.

    makuy*AUTOR REVIEW
    [09.09.13 20:27:21]
    »

    @alinaro:

    Corect. Îmi amintesc, încă din copilărie, cum îmi plăcea senzația asta, să stau cu degetele în nisip și să ascult marea

    makuy*AUTOR REVIEW
    [09.09.13 20:30:50]
    »

    @mecut:

    Mulțumesc. A fost, într-adevăr, o dimineață extraordinară, cu un cer parțial acoperit cu nori joși, cu o adiere călduță și o mare liniștită.

    Am zis de adiere, pentru că se simte, în poză

    makuy*AUTOR REVIEW
    [09.09.13 20:38:51]
    »

    @zapacitu:

    Nu știu ce ar motiva ieșirea în stradă pentru litoralul românesc, poate un tsunami, deși nici acela nu cred că ar fi suficient de motivant...

    Am citit despre concediul de la Eforie Sud, genial articol! Dar am mai zis asta, nu? Oricum, dacă ceva merită, nu deranjează repetiția.

    dorgo
    [09.09.13 20:42:49]
    »

    @zapacitu: noi vorbim, noi auzim, inca nici un for competent de decizie nu a intervenit la vreun ecou de-al acestui sait turistic sau al altuia, ca sa raspunda la vreo intrebare de-a noastra... dialogurile sunt in zadar, surde, mute si oarbe... pana nu ne facem un partid "al verzilor" nimeni nu ne va baga in seama, si nu se va coboari aicea jos, ca sa ne-asculte...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    makuy*AUTOR REVIEW
    [09.09.13 20:44:01]
    »

    @webmaster13:

    Mulțumesc, perfect

    makuy*AUTOR REVIEW
    [09.09.13 20:49:06]
    »

    @webmaster:

    Mulțumesc

    mauricius*
    [09.09.13 21:49:31]
    »

    În privinţa şezlongurilor fără număr şi a calităţii întreţinerii plajei, administraţia locală n-are nici o competenţă. Plajele de pe litoral sunt în administrarea Autorităţii Naţionale Apele Române. Dacă vreţi să aflaţi câteva răspunsuri la întrebările din review, citiţi aici zf.ro/analiza/regii-plaje ... oteluri-8405170 sau consultaţi această listă siftransilvania.ro/romana ... liu/turism.html. În plus, dacă avem un guvern al cărei strategii de dezvoltare durabilă se bazează pe sloganul "jos băsescu" şi nimic mai mult, nu e de mirare că avem o caricatură de ministru al turismului a cărei strategie declarată este înlocuirea "frunzei" lui Udrea cu "dracula" lui Agathon. Atât o duce capul pe doamna textilistă. Mai are rost să amintesc ordonanţele şi normele metodologice care reglementează foarte explicit ce trebuie să găsim pe plajă în calitate de turişti? Cred că nu, pentru că se vede cu ochiul liber, pentru cine vrea să vadă. Mă opresc aici pentru că am dat-o-n politică şi miroase urât, ştiţi voi a ce. Fraza mea preferată de la Eforie este "Hai la Angelina fata dolce, care vinde piatra ponce". Avelo bahtalo!

    maria55 †
    [09.09.13 22:27:51]
    »

    @mauricius: ai dreptate... in privinta sezlongurilor fara numar si al intretinerii plajei, nu administratia locala are indatoriri!

    Insa cum ramane cu iluminatul public (noroc cu neoanele unitatilor comerciale), cum ramane cu serviciul de ecarisaj (statiunea fiind plina de patrupede), cum ramane cu gropile din trotuare (si aici vorbim de trotuarele de pe faleza unei statiuni), cum ramane cu balariile crescute atat de mult incat riscai sa fii zgarit doar plimbandu-te prin anumite zone (riverane totusi), cum ramane cu lipsa toaletelor ecologice a caror utilitate era mai presus de toate la temperaturile din vara, cum ramane cu multe altele... ?!

    Toate acestea au lipsit si asta din nepasarea administratiei locale!

    Pacat de aceasta statiune si asta crede-ma o spun cu un mare regret in suflet, dandu-le dreptate tuturor atunci cand se plang de calitatea ofertei!

    Asa este, dupa ani si ani, atunci cand revine turistul in Eforie Sud gaseste, sau nu mai gaseste nici macar ce a lasat in urma cu cativa ani! Poate doar nisipul de calitate si intrarea lina in apa... si preturi mai mici tocmai pt ca nu-l atrage nimic in mod special!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    mauricius*
    [09.09.13 22:54:23]
    »

    @maria55: îmi cer scuze dacă cele scrise de mine mai sus au lăsat impresia unei încercări de a minimaliza indolenţa administraţiei locale. sub nici o formă nu am intenţionat asta. eu m-am referit strict la cei responsabili pentru starea plajei şi a hotelurilor lăsate în paragină.

    maria55 †
    [09.09.13 23:03:07]
    »

    @mauricius: nici vorba, cat despre scuze///e prea mult! Adica nu este necesae, mai ales ca am venit doar cu o completare la ceea ce tu bine ai punctat referitor la spatiile de cazare lasate in paragina si la plajele neangrijite... responsabili de acest dezastru fiind unii, iar de dezastrul din statiune fiind altii!

    Afost doar o completare! O seara buna!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    mauricius*
    [11.09.13 12:51:57]
    »

    @mecut: că mare adevăr grăiești. deja salvată ca "desktop background" și asezonată cu "Emoție de toamnă" a lui Nichita Stănescu, pe muzica lui Nicu Alifantis, de aici youtube.

    MCM
    [11.09.13 15:21:38]
    »

    @makuy: Eeeeeee... hai sa-ti spun, vrei? Am parfumul marii NOASTRE in nas si linistea vietii din studentie (cand am fost ultima data in Eforie) in suflet. Nici retina nu-i mai prejos de multumita, mai ales cand se uita la P03 si P19 - minunat de perfect ai stiut prinde clipele acelea de frumusete.

    STIU ca suntem mai multi, cei care iubim marea noastra. Pai cum sa n-o iubesti? Este atat de frumoasa!!

    Multumesc pentru "rascolirea" amintirilor din sipetul cu comori de-o viata.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    MCM
    [11.09.13 15:24:48]
    »

    @mauricius:

    salvată ca "desktop background" şi asezonată cu "Emoţie de toamnă" a lui Nichita Stănescu, pe muzica lui Nicu Alifantis

    gand la gand... iti jur ca asta am simtit si eu, pana sa citesc ecoul tau )))

    Iar poezia mea preferata era: "piatra ponce, piatra ponce, face călcâiul frumoooos! "

    mauricius*
    [19.09.13 10:22:17]
    »

    @MCM: păi atunci hai să o asortăm pe P03 cu P23, la pachet cu melodia Severinei, din impresiile scrise aici vezi impresii

    webmaster26
    [16.02.16 17:19:13]
    »

    Mutat în rubrica "Descoperă Eforie Sud, EFORIE NORD/SUD" (nou-creată pe sait)

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    10 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    alinaro, ariciu, dorgo, makuy*, maria55, mauricius*, MCM, mecut, neimportant, padureanu
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Eforie Sud:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.068946123123169 sec
    ecranul dvs: 1 x 1