ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.09.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Timisoara
ÎNSCRIS: 25.02.12
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUN-2013
DURATA: 8 zile
cuplu fara copii
2 AD. + - COPII -- v: -

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 14 MIN

    Sardinia, una dintre cele mai frumoase insule din Mediterana!

    Ilustrație video-muzicală
    Steddi Di Scola-Duo Puggionni


    TIPĂREȘTE

    M-am decis sa scriu un review despre ultima noastra vacanta deoarece aici pe sait se gasesc putine informatii si poate sunt de folos celor care doresc sa calatoreasca pe aceasta insula magnifica. (multumesc userilor Pami si Cristian_h pt sfaturile utile).

    Am auzit de aceasta insula de la un amic de-al meu care calatoreste foarte mult, care mi-a povestit de peisajele frumoase si de apa marii ce se aseamana foarte mult cu cea din Caraibe.

    Pe la inceputul anului citesem pe internet ca cei de la Wizz introduc o cursa din mai pana in octombrie pe ruta Bucuresti-Alghero, iar in luna iunie cand am facut eu din simpla curiozitate o simulare de de zbor, mi-a facut cu ochiul pretul foarte scazut al zborului (2 bilete dus-intors, un bagaj mare de cala si card wizz la 700 ron)

    Biletele le-am cumparat oarecum last minute cu plecare peste 9 zile, din data de 19-26.06.2013 si aveam destul de putin timp pentru a rezerva cazarea la un pret bun.

    Dupa mai multe cautari pe internet am decis sa ne cazam in 3 locuri diferite pt a vizita cat mai mult din acesta insula.

    Rezervariile le-am efectuat pe booking astfel: prima noapte in Alghero la o pensiune recent deschisa 60 euro/N cu mic dejun, urmatoarele 4 nopti la un apartament intr-o vila in statiunea Isola Rossa, 128Euro/4N fara mic dejun, iar ultimele 2 nopti in oraselul Palau la hotel Palau 4*, 2N/138 euro cu mic dejun. (pretul total pt 2 persoane pe 7 zile a fost de 326 euro)

    Un avantaj in rezervarea cazarii a fost cu nu eram in plin sezon estival (la ei cele mai scumpe luni sunt iulie si august, atunci cand vin foarte multi italieni dar si turisti straini iar preturile parca explodeaza).

    Insula este destul de mare si masoara la nord la sud aproximativ 350 km. Am ales ca vizitam aproximativ un sfert de insula, mai exact partea de nord pornind din vest la de Alghero si pana in San Teodoro in est (incluzand si celebra Costa Smeralda), deoarece 7 zile sunt insuficente pt a vizita toata insula.

    Pentru a ne deplasa mai usor si comod intre statiuni si a vizita locuri cat mai frumoase am decis sa inchiriem o masina pe 7 zile (pe care am platit 208 euro) prin intermediul carentals.com

    Drumul Timisoara-Bucuresti l-am parcurs cu masina si ne-am cazat o noapte in Otopeni la o pensiune doarece zborul era dimineata devreme la ora 6. Am ales aceasta varianta desi nu imi place sa zburam din Bucuresti (am mai avut in februarie 2011 o experienta cand am condus noaptea 9 ore pe ninsoare, apoi 5 ore de zbor si am ajuns in Dubai foarte obositi) dar ca sa fi plecat direct din Timisoara trebuia sa schimbam 2 avioane si ne-ar fi costat mult mai mult. (asa am ajuns la un cost Timisoara-Sardinia: 300 euro/2 pers, aici fiind inclus drumul cu masina dus-intors Tm-Buc, o noapte de cazare, parcarea masini 7 zile, trasfer la aeroport si biletele de avion dus-intors)

    In dimineata zilei de 19 iunie am plecat spre aeroport unde dupa formalitatiile de rigoare ne-am imbarcat in avion si dupa un zbor placut, in aproximativ 2 ore, la ora locala 8 am ajuns pe aeroportul din Alghero.

    Dupa ce ne-au verificat actele pe micutul aeroport ne-am asezat la o cafea si asteptam nerabdatori ora 9 pentru a ne putea ridica masina inchiriata. La firma de inchirieri am avut o surpriza neplacuta, dupa aproximativ 30 minute de stat la rand, angajata Sicily by car ne spune intr-o engleza foarte proasta ca ne trebuie o garantie de 800 euro pe card pt a putea ridica masina, eu nu aveam atatia bani pe card numai cash, dar cash nu acceptau.

    Am sunat la carentals unde ni s-a comunicat ca daca nu avem banii ca si garantie pierdem cei 200 euro pe care i-am platit pt masina si ca in clauzele inchiriei scria de cei 800 de euro, dar eu am verificat si nu scria nici o suma, numai sa ai 2 carduri valide.

    Eu tot nu puteam sa inteleg de ce pt masina care am fi inchiriat-o noi, un fiat panda (o masina second-hand a carui valoare nu depaseste 2000 euro) ne cer 800 euro garantie.

    Dupa mai multe telefoane in tara am rugat niste prieteni sa ne transfere pe card suma necesara sa acoperim cei 800 de euro pt a nu pierde cei 208 de euro pt masina, iar dupa inca 30 min de stat la coada angajata de acolo voia sa ne dea un Smart, iar eu am o inaltime de aproximativ 1,90 cm, am rugat-o sa ne dea orice alta masina si am primit un citroen DS 3 nou. Imediat ce am primit cheia masini mergem in parcare unde am avut o surpriza foarte placuta: o masina noua model 2013 cu 12 km la bord, diesel si aproape cu toate extrasele posibile la modelul ei.

    Plecam de la aeroport spre Alghero si ramanem impresionati de vegetatia zonei dar si de portul orasului, traficul este intens mai ales la orele pranzului, stradutele foarte inguste iar locurile de parcare foarte putine.

    La pensiunea din Alghero unde ne-am cazat prima zi, am fost intampinati de o gazda foarte amabila care ne-a servit cu suc, ceauri si prajituri (nu-mi venea sa cred ca suntem romani si ne trateaza asa, doarece in unele parti din Italia aproape toti conationalii nostri sunt asimilati cu cei care merg la furat sau cersit).

    Dupa ce ne lasam bagajele plecam spre plaja La bombarde, cea pe care ne-am recomandat-o proprietara si ne-a mai recomandat si un restaurant unde se mananca fructe de mare.

    Plaja La Bombarde este situata la aproximativ 10 km de Alghero, aici am profitat de soare si ne-am relaxat putin. Seara ne-am intors in oras si am mancat niste fructe de mare si legume foarte bune la un restaurant pe faleza.

    Mi-a placut foarte mult orasul Alghero, cu stradutele inguste, palmieri imensi si portul mare cu multe ambarcatiuni, dar daca n-as intoarce aici sigur as sta mai mult de o zi.

    In dimineata urmatoare dupa ce am servit un mic dejun gustos la pensiune plecam spre renumita plaja La Pelosa, care este situata in nord la 50 km departe de Alghero si a fost in drumul nostru spre statiunea Isola Rossa.

    Dupa cateva ore bune de plaja am plecat spre Isola Rossa pe drumul de coasta si ne-am oprit in orasul Sasari (unul dintre cele mai mari orase din Sardinia) la Auchan sa ne cumparam, suc si mancare deoarece la urmatoarea cazare, 4 zile nu beneficiem de mic dejun.

    Magazinul era amplasat intr-un mall la periferia orasului, asa ca nu am deviat mult de la drum.

    Cateva preturi informative la mancare Auchan: paine 300 gr/1,35 euro; crema paine Philadelphia/2 euro; apa plata 2L 0,45 euro, lapte 1L/1,15euro, caserola sunca praga/1,69 euro, caserola suca prossciuto cruddo 3,60 euro, inghetata milka cutie mica/1,39 euro, nectarine 3 euro/kg.

    Preturi mancare restaurant: Calamar la gratar sau prajit: 12-14 euro fara garnitura, paste cu scoici: 12 euro, cartofi prajiti: 4 euro, legume gratar: 4-6 euro, paste diverse: 7-14 euro, pizza: 7-15 euro, apa plata 3 euro, pe langa acestea se percepe o taxa (coperto) de aproximatic 2-3 euro/pers in functie de restaurant si bacsis-ul care este relativ.

    Cand am ajuns in statiunea Isola Rossa mergem la agentia prin care am rezervat apartamentul, aici am dat iara de o doamna foarte amabila desi nu stia prea bine engleza ne-am inteles, si am urmat-o cu masina spre apartament. Am primit un apartament cu 2 camere bucatarie si living complet utilat (masina spalat, cuptor microunde) intr-o vila frumoasa situata la intrarea in statiune. Nu ne-a deranjat distanta mai mare fata de plaja decat ce rezervasem noi deoarece aveam masina si primisem o camera in plus iar apartamentul era impecabil (pacat ca am uitat sa fac poze).

    Statiunea este relativ mica dar foarte cocheta situata pe malul marii cu vile frumoase, o vegetatie bogata, zona e linistita si cred ca este ideala pt familiile cu copii sau cei ce vor sa petreaca un sejur linistit in natura departe de agitatie. Dezavantajele acestui loc ar fi drumul de acces in statiune, vreo 4 km de serpentine de la drumul principal de coasta (si acela e tot prin serpentine) si lipsa cluburilor pt cei ce sunt amatori de distracti.

    Noi am ales acesta locatie datorita proximitatii ei fata de plaja din Badesi (8 km), orasului Castelsardo (28km), in sud iar plaja Costa paradiso (18km) si orasul Santa Teresa Gallura (48 km) situat in nordul insulei.

    Urmatorea zi am petrecut-o pe plaja din Badesi care gazduieste una dintre cele mai lungi plaje din Sardinia avand si un nisip destul de fin. Plaja din Badesi nu este atat de frumoasa precum cele din zona coastei Esmeralda dar este foarte linistita iar aici preturile sunt destul de mici (parcarea 0.50 euro/ora, cafea 1 euro, apa plata 0,5-1 euro).

    Seara ne-am intors la apartament sa ne schimbam si am plecat spre Castelsardo.

    Oraselul Castelsardo este situat pe malul mari in partea de nord-vest a insulei la 70 km departare de Alghero.

    Noua ne-a placut foarte mult acest loc destul de romantic cu stradute inguste, casele costruite pe dealul ce inconjoara vechiul castel si localnici ospitalieri.

    Seara am servit cina la restaurantul Guardiola situat in vechiul castel care are un view superb asupra orasului. Aici mancarea nu a fost la fel de buna ca si cea din Alghero, preturile sunt un pic mai mari (probabil platesti view-ul) dar am primit din partea casei cate un pahat de sampanie, tarte cu icre si painea lor tradinitonala.

    Nu as recomanda Castelsardo pentru plaja ci mai degraba pt o plimbare pe inserat pe stradule inguste din jurul castelului.

    In a 4 zi din sejurul nostru ne-am decis sa vizitam oraselul Bonifacio din Corsica. Plecarea cu ferry-ul se face din orasul port Santa Teresa Gallura situat la aproximatix 50 de km Isola Rossa unde ne aflam noi.

    Bonifacio este un orasel superb, marea majoritate a caselor sunt construite in varful stancilor si cu o zona de promenada a portului foarte frumoasa. Aici preturile sunt putin mai ridicate decat in Sardinia, dar merita toti bani si recomand macar o vizita de o zi.

    La intoarcerea din Corsica ne-am oprit in Santa Teresa Gallura sa mai facem niste cumparaturi iar seara am plecat in Castelsardo, sa ne plimbam pe stradutele inguste si sa mai admiram priveslistea orasului pentru ultima data in acest concediu.

    Ziua a 5-a am dedicat-o relaxari si plajei, si ne-am decis sa mergem la una dintre cele mai frumoase plaje din Sardinia: Sppiagia Cala Brandinchi din San Teodoro.

    San Teodoro este situat in partea de est a insulei la 30 km sub Olbia si la 100 km de insula Rossa unde eram noi in partea opusa.

    Cei 100 de km i-am parcurs in aproximativ 2 ore doarece pe 60% din drum erau serpentine iar pe la mijlocul drumului am intrat intr-un sat f mic si navigatia ne-a indrumat spre o infundatura. Aici strazile erau asa de inguste incat aveai impresia ca nu se circula cu masina deloc, dar am intrebat localnici si am iesit pe drumul care duce spre Olbia. Olbia- San Teodoro este autostrada si aici am mai recuperat putin din timpul pierdut.

    Cand am ajuns la plaja Brandinchi am avut impresia ca suntem in Dominicana, numai ca lipseau celebri palmieri, aici apa avea 3 nuante de culori, nisipul fin si intrarea lina in mare.

    Plaja are o lungime de proximativ 3 km sub forma unui semicerc si are o latime destul de mica (aproximativ 3 randuri de sezlonguri).

    Dupa o plimbare de-a lungul plajei, am decis sa stam in mijlocul ei intr-o zona amenajata, unde am inchiriat 2 sezlonguri si o umbrela pe care am platit 20 euro.

    Desi plaja era foarte mare exista un singur bar cu bauturi si mancare, doarece majoritatea turistilor care vin aici sunt italieni care isi aduc mancare si bautura de acasa si nu au nici o problema sa-si intinda patura pe nisip.

    Seara ne-am oprit in Olbia unde am mancat o pizza foarte buna la un restaurant din centrul orasului. Olbia este foarte mare, cu o varietate larga de hoteluri si restaurante, port mare, dar pe mine nu m-a impresionat (era agitatie foarte mare, traficul era infernal, chesti care mie nu imi plac si caut sa le evit in concedile mele)

    Apoi dupa 2 ore de condus pe la ora 23 am ajuns la apartament si ne-am pregatit bagajele deoarece urmatoarea zi trebuia sa plecam spre Palau unde aveam ultimele 2 nopti de cazare. Cazarea am avut-o la hotel Palau 4*, dar am ramas dezamagiti de acest hotel (am scris si un review separat)

    Palau este un oras destul de mic amplasat in partea nord-est a insulei situat deasuprea coastei Smeralda. Din portul orasului se organizeaza excursi spre insula Maddalena dar si pe insulele nelocuite din jurul Sardiniei.

    In penultima zi nu am reusit sa facem plaja deoarece era vand foarte puternic si am vizitat mai amanuntit minunatele golfuri din jurul coastei de smarald iar seara ne-am plimbat prin Palau.

    Ultima zi am avut parte de o vreme foarte buna si am petrecut-o la plaja Romazzino, una dintre cele mai frumoase din zona coastei Smeralda.

    Plaja este una mica, cocheta, cu sezlonguri elegante, nisipul este fin iar apa curata de ai impresia ca faci baie intr-o piscina. Dar aici si pretul sezlongurilor era pe masura, pe 2 sezlonguri si o umbrela am platit 30 euro, in schimb la aceasta plaja nu se plateste parcare.

    Seara am vizitat Porto Cervo, unul dintre cele mai scumpe orase din Sardinia, locul unde se aduna cei mai multi milionari ai lumi. Orasul este foarte frumos, iar aici au deschise reprezentante unele dintre cele mai prestigioase firme de moda de pe glob.

    In Porto Cervo ma asteptam sa vad mai multe iahturi si turisti decat am vazut in Bonifacio, deoarece acesta zona este foarte cunoscuta, darne-am gandit ca sigur e extrasezon si nu sunt asa multi turisti in zona.

    In a opta zi ne-am trezit foarte devreme, deoarece aveam de parcurs aproximativ 180 km cu masina pana la aeroport iar zborul era la 8, dar nici acesta nu a fost lipsita de peripeti doarece trebuia sa inapoiem masina cu plinul facut si cu o ora inainte de decolare mai cautam benzinarii langa aeroport. Dupa ce am gasit una la 4 km distanta nu am avut bani marunti, deoarece majoritatea pompelor functioneaza in sintem self service adica introduci banknote de 5,10,20,50 euro si nu iti dau rest iar eu mai aveam 10 euro marunti si cateva bancnote de 200 de euro si mai trebuia sa pun motorina de aproximativ 20 euro.

    Ne-am intors la aeroprt sa schimb banii si am reusit sa parcam masina la locul indicat si sa facem check-in-ul la timp.

    Sfaturi:

    - de evitat luniile iulie si august cand e mult mai scump si foarte aglomerat

    - fara masina nu prea poti sa vizitezi nimic de pe insula, cea mai rentabila varianta e inchiriatul masinii (cu o atentie mai deosebita spre garantia de 800 euro) deoarece mijolace de transport nu prea am vazut. Iar ca sa traversezi de pe continent pe insula cu masina personala, ferry-ul costa de la 500 euro in sus. Cei care sunt comozi pot sta numai intr-un singur loc dar e pacat sa nu vezi cat mai mult din aceasta insula.

    Preturi motorina: 1,565-1,655 benzina: 1,690-1,800

    - mancarea la restaurant este destul de scumpa si se plateste coperto (2-3 euro persoana)

    si nu este la fel de buna ca cea din Dominicana sau Grecia. Mancarea de la auchan sau magazinele locale este putin mai scumpa decat cea de la noi.

    - plaje (Sardinia are foarte multe, cred ca este insula cu cele mai multe plaje din europa)

    aici depinde de buget si gusturi, cele mai frumoase plaje sunt in partea de vest care cuprinde si zona coastei Smeralda dar sunt si unele din cele mai scumpe (parcarea costa 2 euro/ora iar 2 sezlonguri intre 20-30 euro/zi)

    - la cazare am fost foarte multumit de pensiune si de apartament, mai putin de hotelul de 4* din Palau (ne-am luat dupa reviewurile celorlalti turisti) Sunt si apartamente sau hoteluri mai scumpe pt toate gusturile. Am vazut si preturi de 15.000 euro pt o saptamana la un hotel de pe malul marii din Costa Smeralda

    Sunt apartamente de inchiriat pe 7 zile la preturi cuprinse intre 200-300 euro, iar daca mergeti 2 sau 3 cupluri sunt vile cu cu 2-3 dormitoare la preturi incepand de la 600 euro/7 zile.

    - infrastructura: au drumuri destul de bune desi drumul de coasta e 80 % prin serpentine (deci trebuie luat in calcul un timp mai scurt de parcurcere al distantelor) dar si o parte din drumurile din interiorul insulei. Indicatoare sunt peste tot, poti ajunge oriunde lejer fara navigatie (noi am folosit-o mai mult pt adresele de la hoteluri si pt unele plaje mai retrase)

    - localnici sunt foarte amabili si ospitalieri, bun cunoscatori de limba engleza, iar cei care nu stiu ii intelegi, doarece italiana este o limba latina.

    - ca ahitectura si frumusete mie mi-a placut mult: Alghero, Castelsardo, Isola Rossa, Santa Teresa Gallura, Porto Cervo.

    Desi se zice ca Sardinia este insula milionariilor si ca totul este foarte scump (chiar si italieni recunosc ca este cea mai scumpa destinatie de vacanta a lor) am reusit cu un buget de aproximativ 1400 euro sa ne facem aproapre toate mofturile cu care suntem obisnuiti in concediu.

    Deviza mea este ca poti ajunge in orice loc, fie el si mai scump daca sti sa te descurci la transport si cazare.

    Vacanta in Sardinia a fost una foarte frumoasa, stiam ca este o insula mai deosebita, dar am ramas foarte placut impresionati de locurile pe care le-am vizitat, de plajele superbe, de vegetatia insulei si de ospitalitatea si caldura localnicilor.

    Am avut un sejur de 7 zile foarte reusit, am imbinat lucrurile care ne plac cel mai mult: plaja si vizitatul, ca de shopping nu mai am avut timp.

    Cred ca dupa Dubai, Sardinia ar fi destinatia urmatoare care m-a impresionat foarte mult si unde cu siguranta as vrea sa mai revin.

    Desi in acest concediu am condus destul de mult 1250 km in Sardinia, 1200 km in tara si am zburat 4 ore cu avionul, daca ar fi sa repet acesta minunata experineta, as face-o oricand cu cea mai mare placere, doarece Sardinia este o insula minunata.


    [fb]
    ---
    Trimis de fighter in 04.09.13 08:59:25
    Validat / Publicat: 04.09.13 12:31:52
    INFO ADIȚIONALE
    • A fost prima sa vizită/vacanță în ITALIA
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 25452 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (fighter); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 pensiunea din Alghero
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 19100 PMA (din 21 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    14 ecouri scrise, până acum

    webmaster87
    [04.09.13 09:58:48]
    »

    @fighter, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".

    S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).

    În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).

    Te aşteptăm cu review-uri searate despre locurile de cazare

    Mulţumim.

    Cristian_h*
    [04.09.13 11:26:09]
    »

    Pentru doua persoane si un Logan, pe ruta Civitavecchia-Olbia-Civitavecchia ferry costă intre 206 şi 220 euro cu Moby Lines sau Tirrenia Lines.

    Pentru un circuit Livorno-Bastia (Corsica) =70 euro Bonifacio-Santa Tereza Gallura =80 euro, Olbia - Civitavecchia =130 euro (Moby Lines) deci total cam 280 euro

    simulările au fost făcute pe directferries.com pentru această perioada (septembrie 2013)

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    webmaster13
    [04.09.13 12:31:04]
    »

    Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

    Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

    pepsi70ro
    [04.09.13 21:35:09]
    »

    @Cristian_h: Or fi scăzut preturile, eu am fost şi in august şi în septembrie, în ani diferiţi iar ferry era 500 de euro dus-întors. Şi am fost şi cu Mobby şi cu Tirrenia.

    dianabzs
    [06.09.13 14:37:18]
    »

    intr-adevar, o insula minunata! sunt curioasa daca v-ati intors si odihniti dupa atatea du-te-vino, impachetari si despachetari ale bagajelor, sute de km petrecuti in masina.

    faza cu garantia piperata drept conditie pentru inchiriatul masinii este valabila indiferent de firma? citeam ca si in Sicilia lucrurile stau tot asa. asa este, de fapt, in Italia?

    multumesc!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Costi
    [06.09.13 15:49:43]
    »

    @dianabzs:

    faza cu garantia piperata drept conditie pentru inchiriatul masinii este valabila indiferent de firma?

    Îmi permit să răspund eu, până va veni şi răspunsul autorului articolului.

    În general, toate firmele de închirieri de maşini practică preţuri şi sisteme de asigurări comparabile.

    Uneori s-ar putea să beneficiezi de ceva reduceri ocazioale, dar trebuie să ai întotdeauna în vedere condiţiile de închiriere. Ca atare, nu trebuie să te iei neapărat după cel mai mic preţ, pentru că lucrurile pot să fie oarecum înşelătoare.

    În principiu, costul efectiv de închiriere este relativ mic şi nu prea diferit de la o firmă la alta.

    Dar la acest cost se mai adaugă cel al asigurărilor (sunt mai multe).

    Aici, multe firme, când prezintă preţurile, omit să precizeze toate amănuntele.

    De exemplu, la asigurările mai ieftine (aşa cum se întâmplă şi la asigurările casco de la maşina personală), există şi o franşiză, reprezentând un anumit procent din costul reparaţiei eventualelor daune, pe care clientul trebuie să-l plătească. De regulă, pentru aceste cazuri se blochează o anumită sumă pe cardul de credit.

    Pe lângă aceasta, întrucât asigurarea obişnuită nu acoperă şi daunele la cauciucuri, jante, oglinzi, geamuri, eventualele daune fiind plătite de client, se mai blochează o altă sumă.

    În sfârşit, se mai blochează o sumă pentru acoperirea preţului benzinei, în cazul când returnezi maşina fără plinul făcut.

    Cam astea sunt, de obicei, "sursele" care formează suma totală blocată pe card.

    Suma foarte mare blocată pe card, despre care vorbeşte fighter, este datorată, probabil unei asigurări minime.

    Eu, de exemplu, când am închiriat o maşină în Portugalia, am plătit toate asigurările necesare, inclusiv aceea de "zero excess", ca să am franşiză zero, astfel că singura sumă blocată pe card a fost de 35 euro, pentru benzină.

    Se poate merge şi pe o asigurare la limita minimă, dar atunci nu trebuie să consideri o surpriză situaţia când ţi se blochează o sumă mai mare şi trebuie să mergi cu cardul acoperit cu o sumă suficientă.

    Dar, în cazul nefericit al unui accident, o bună parte din suma respectivă va fi reţinută pentru acoperirea daunelor.

    Chiar şi în cazul când asiguratul nu este de vină, sunt cazuri pe care asigurarea nu le acoperă, sau le acoperă doar parţial, cum ar fi furtul, vandalismul, daune cu autor necunoscut etc.

    De aceea, dacă vrei să nu ai probleme, recomandabil este să te asiguri la maxim, dar, evident, asta mai depinde şi de suma pe care-ţi permiţi să o cheltui.

    Sfatul meu, pentru oricine doreşte să închirieze o maşină, este să citească cu atenţie absolut toate elementele contractului şi abia după ce este familiarizat cu termenii şi a înţeles toate clauzele, să-l semneze.

    Cu siguranţă, fighter nu a citit cu atenţie totul, pentru că despre suma blocată pe card scria fără îndoială undeva, probabil cât mai mic şi mai uşor de trecut cu vederea.

    Şi, apropo de

    asa este, de fapt, in Italia?

    nu, nu este numai în Italia, ci peste tot.

    De altfel, cele mai mari firme de închirieri sunt firme internaţionale, care au filiale în diferite ţări, sau chiar folosesc serviciile unor firme locale de închirieri autovehicule.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    fighterAUTOR REVIEW
    [07.09.13 21:29:04]
    »

    @dianabzs: ne-am deconectat foarte mult de job in acest concediu si ne-am simtit foarte bine. Din cele 7 zile pline de concediu in 5 zile am fost la plaja mai mult de jumate de zi, unde reuseam sa ne reincarcam bateriile prin frumusetea peisajelor.

    Noi preferam acest tip de excursi, mai dinamice unde poti vizita mult, poti sa faci plaja, eventual shopping si nu ne plac cele gen Turcia all inculsive (unde stai toata ziua la plaja, manci si bei).

    Legat de inchiriatul masini, sunt si firme care nu cer garantie pt masina dar pretul de inchiriere pt o saptamana ajunge la 350-400 euro, in loc de 180-200 euro, doarece sunt incluse si unele asigurari in plus in caz de accident. Noua ne-au spus ca daca nu vream sa achitam garantia mai trebuie sa platim inca 200 euro in plus pe langa cei 208 euro pe care i-am platit deja.

    Acesta experienta a fost o invatatura si data viitoare o sa fiu mai atent cand fac rezervarea.

    In final a fost cu noroc asteptarea si am primit o masina noua cu 12km la bord, un Citroen DS3 aproape cu toate extrasele posibile. La 1250 km parcursi ne-a iesit un consum de 5l/100km, un consum destul de bun tinand cont ca masina nu avea rodajul facut, am mers tot timpul cu clima pe 21 grade si am calcat destul de mult pedala de aceleratie.

    Cel mai mult am condus intr-o zi aproximativ 250 km cand am fost in partea opusa a insulei, la plaja din San Teodoro si seara in Olbia, dar a meritat din plin drumul.

    Per total a fost un concediu super reusit, destul de ieftin, planificat cu 9 zile inanite si intr-o destinatie superba!

    dianabzs
    [08.09.13 15:10:34]
    »

    @Costi

    am inchiriat masina (full casco) doar in Grecia si Spania, cu bani cash, dar nicaieri nu mi s-a cerut garantie, de fapt, doar in Tenerife, mi s-a cerut o garantie de 100 euro pentru ca nu am folosit un card de credit, iar pretul pe 5 zile a fost foarte bun chiar daca garantia a fost foarte mica, deci nu prea este asa peste tot cu garantii mai mult decat piperate.

    in Italia nu am inchiriat, de aceea m-a surprins suma la care se poate ridica aceasta garantie.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Costi
    [08.09.13 18:49:30]
    »

    @dianabzs:

    Păi tocmai de-aia nu ţi-au cerut garanţie, pentru că ai avut asigurare completă.

    Din răspunsul lui fighter rezultă clar ce spusesem şi eu.

    El a preferat o închiriere la preţ mic, dar acesta nu acoperă toate asigurările, motiv pentru care apare acea blocare a sumei. Ca să nu i se mai blocheze nicio sumă, ar fi trebuit să plătească dublu.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    monicelli
    [29.01.15 15:07:45]
    »

    cum se numeste pensiunea din Alghero?

    fighterAUTOR REVIEW
    [29.01.15 20:42:14]
    »

    B&B in fondo alla via, o poti gasi pe retelele de socializare si ii poti scrie direct proprietarei, cu siguranta vei obtine un pret mai bun decat pe booking!

    monicelli
    [29.01.15 21:52:43]
    »

    @fighter: multumesc!!!

    Lisu
    [27.02.16 22:04:11]
    »

    Buna, in luna mai am luat bilete avion pentru destinatia Sardinia 14 nopti. Intentionez sa inchiriez masina din aeroport, dar sunt nedumerita daca trebuie neaparat sa fac asigurare full casco sau nu. Partea cea mai intersanta este ca firmele dedicate gen avis, Hertz, etc nu au pcte de lucru si in ST Teresa de unde intenteionez sa iau ferry pt 4 zile si sa las masina acolo - nu am reusit cu nicio agentie sa imi permita sa merg cu m, asina inchiriata in Corsica. Imi puteti recomanda o agentie rent a car si daca trebuie neaprat sa fac full casco... Multumesc mult!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    fighterAUTOR REVIEW
    [28.02.16 09:58:53]
    »

    @Lisu - buna,

    noi am inchiriat masina de la europcar, care are punct de lucru pe aeroportul din alghero cu aprox 207 euro/7 zile, numai ca ne-au cerut garantie 800 euro, daca nu vrei sa depui garantie costa dublu si ai casco inclus. Parerea mea nu se merita sa iei full casco, doarece traficul nu este f mare, au drumuri f bune si cred ca au o infractionalitate scazuta sau zero (nu o sa vezi cersetori sau hoti romani ca in marile orase italiene)

    Cu masina inchiriata nu ai voie sa iesi din tara, asta e cam in orice loc iar daca te lasa costa foarte mult. Corsica este foarte frumoasa dar foarte scumpa. Apa marii o sa fie foarte rece in mai.

    vacanta placuta!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    dianabzs, fighter, Lisu, monicelli
    Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în #Sardinia:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.067137002944946 sec
    ecranul dvs: 1 x 1