ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.08.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 06.08.13
STATUS: SILVER
DATE SEJUR
AUG-2013
DURATA: 5 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
83.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Castlebar, un oras tipic irlandez

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Castlebar este un oras in vestul Irlandei, resedinta judetului Mayo. Numele orasului inseamna "Castelul lui Barry" castel care a fost ridicat in acele locuri in sec. XIII si ale carui ruine exista si acum. Din Dublin se ajunge in oras, mergand cu masina pe drumul N5 si continuand pe N60. Orasul are gara feroviara dar nu are aeroport propriu, insa la mai putin de 30 km. este Irlanda Airport West Knock.

Este un oras atat de linistit, incat la prima vedere am crezut ca nu se intampla nimic acolo. In timpul zilei, strazile sunt aproape goale si abia seara incepe agitatia, cand multa lume se distreaza in pub-uri.

Ca o dovada ca oamenii atunci cand nu sunt in pub la o bere, fac si arta in acest oras, exista cateva opere de arta urbane destul de interesante chiar daca eu nu le-am inteles semnificatia la toate. Una din ele este amplasata intr-un sens giratoriu si reprezinta o fasie de tesatura rasucita ca o spirala, ca simbol al industriei textile candva infloritoare in acest oras. In alta intersectie este un ansamblu statuar din inox, format din trei tuburi cilindrice care se inalta spre cer, a caror semnificatie nu am aflat-o, dar dadeau bine in peisaj. O alta ciudatenie artistica este o „ tepusa „ inalta si subtire, ce are in varf un cerc si la baza inca doua. Important este ca viata artistica a orasului este prezenta.

Orasul are un parc, Mayo Memorial Peace Park dominat de un monument din marmura neagra, ridicat pentru comemorarea celor cazuti in cele doua razboaie mondiale. Monumentul a fost dezvelit in urma cu cinci ani de fosta presedinta a Irlandei, dna. Mary McAleese. Ce nu am inteles eu prea bine, este de ce acolo sunt comemorati numai soldatii englezi si nu cei irlandezi, avand in vedere ca tara si-a dobandit independenta de sub ocupatia britanica, intre cele doua razboaie...

Un alt obiectiv turistic, aflat in centrul orasului este Christ Church, o biserica veche din sec. XVIII cu un turn cu ceas, a carui interior este plin cu placi comemorative. In curtea bisericii se afla o statuie a general-maiorului George O Malley, un general al armatei britanice.

Si in acest oras, ca in multe din Irlanda exista un turn rotund, foarte inalt, din piatra, in care se adapoasteau calugarii cand manastirea era atacata si jefuita.

O cladire istorica a orasului este cea a tribunalului, cladire veche de peste 150 de ani. Langa ea a fost in sec XIX cazarma cavaleriei britanice, dar cum aceasta din urma nu era vre-o opera de arta, a fost demolata in timp.

In Castlebar s-a nascut Louis Brennan inventatorul monorail-ului.

In fiecare an in lunile iulie si august la Breaffy House Hotel se desfasoara „ The best of irish music song and humour festival „ care nu mai are nevoie de explicatii si la care toata lumea se distreaza; si participantii si spectatorii. Din tot ce se intampla acolo, mie cel mai mult mi-au placut dansurile care emana atat de multa energie si veselie.

In apropierea orasului se afla The National Museum of Ireland – Country Life unde intr-un parc mare este prezentata istoria satului irlandez si a obiceiurilor populare.

Intre doua plimbari, orice turist are nevoie si de o pauza de masa. Practic orasul are multe tipuri de restaurante; cu specific irlandez, indian, italian sau chinezesc. Primele experiente culinare au fost nefericite pentru noi. La Grandma's Bistro, care ne-a atras cu numele sau si unde speram sa mancam ceva traditional, dupa ce ne-am asezat la masa, a venit bucatarul sa ne spuna ca trebuie sa plece urgent undeva si ca nu ne mai poate onora comanda. Tot ce am mai putut obtine de la el a fost o salata, facuta in graba. La un restaurant indian a carui nume nu-l mai retin, nu am putut manca nimic din farfurii, pentruca nu s-a tinut cont de rugamintea de a face mancarea cat mai putin picanta.

Din fericire a treia incercare a fost cu noroc la „ Al Muretto „ un restaurant cu specific italian, cu mancare pe gustul nostru, preparata de un bucatar roman. Am baut si o bere la pub-ul John McHale.

webmaster te rog adauga si

http://www.youtube.com/watch?v=gtumveJHue8


[fb]
---
Trimis de gentleman30 in 29.08.13 14:02:40
Validat / Publicat: 29.08.13 20:54:41

VIZUALIZĂRI: 2500 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (gentleman30); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7650 PMA (din 10 voturi)

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

Diaura*
[30.08.13 10:11:47]
»

Dansurile irlandeze au la originea foarte indepartata dansurile ritualice ale druizilor in care preamareau Soarele si stejarul. Cand dansul a inceput sa fie practicat si de oamenii de rand, obiceiul cerea ca dansul sa se desfasoare pe o podea din lemn. In vechile pub-uri unde nu era podea de lemn, oamenii puneau pe jos o usa, pe care dansau si din cauza spatiului atat de mic oamenii nu isi mai foloseau mainile in timpul dansului.

Cum irlandezii s-au raspandit in intrega lume, au dus cu ei si dansul traditional care nu are nici o legatura cu stepul american.

Sunt cinci tipuri de dans; reel este cel mai dinamic; hornpipe este cel mai lent; jig este si el linistit si gratios si este dansat doar de fete; mai este unul care in mod traditional se dansa de St. Patrick’s Day si ceili dances este cel care place cel mai mult aristocratiei.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Diaura*
Alte impresii din această RUBRICĂIreland, Insula de Smarald:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.029644966125488 sec
    ecranul dvs: 1 x 1