ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.08.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.04.10
STATUS: TITAN
LUNA
JUL-2013
prieteni
8 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
70.00%
Satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Restaurant-pensiune Veveriţa -- o veveriţă cam obosită

TIPĂREȘTE

Prietenul nostru a dorit să-şi aniverseze ziua de naştere la cabana Veveriţa de pe Valea Doftanei.

Am ciocnit la Secăria unde are o căsuţă de vacanţă, căsuţă în care el şi soţia au pus tot sufletul şi banii în ultimii 20 de ani. Secaria e o comună de sine stătătoare care porneşte din Comarnic, de la primărie pe mâna dreaptă cum vii din Bucureşti şi-şi desfăşoară casele şi gospodariile până la o altitudine de 800-900 m. A fost atestată din 1600 dar a devenit comună independentă abia din 1930. Cu 1400 de locuitori stabili, Secaria are ambiţia de a deveni un El Dorado al Văi Doftanei când şi dacă se vor accesa fonduri europene. Ar concura astfel staţiunile de pe Valea Prahovei.

Am plecat trei maşini pline cu octogenari şi nu numai, adica erau şi două puştoaice de vreo saptezeci si ceva de ani şi am pornit în sus pe serpentinele Gâlmei Secăriei. Am ajuns într-un loc care ne-a tăiat răsuflarea. În faţă erau munţii Baiului, în spate ai Ciucaşului, la picioarele noastre Secăria, Comarnic, Breaza şi spre orizont Bucegii şi Leaota. Asfalt ca în palmă tot drumul. Am început să coborâm Gâlma Secăriei pe serpentine în ac de păr. Pe aici au fost carierele din care s-a escavat piatra pentru podul Saligny. În curând am ajuns în comuna Trăistieni de pe valea Doftanei. In această comună se spune ca este cea mai frumoasaă biserică din ţară cu hramul Sf. Arhangheli dar n-am vizitat-o, gândul nostru fiind la mâncare şi numai la mâncare. Primum vivere et deinde philosophari ar zice strămoşul nostru latin numai că după ce am mâncat nu ne-am mai gândit la filozofare, ci cum să ajungem mai repede la căşile noastre.

Cabana Veveriţa este micuţă cu 12 camere de închiriat foarte curate şi dispunând de tot confortul. Tarifele sunt convenabile: 80 lei cameră dublă în timpul săptămânii, 90 în WE. Facilităti: baie proprie, TV plasma, parcare, internet şi privelişte odihnitoare gratuit. Micul dejun suedez se plăteşte separat 15 lei/ persoană.

Restaurantul este mare, frumos ornamentat şi fiind zi de lucru nu eram decât noi în toată sala. Prietenul nostru anunţase personal că vom veni opt persoane şi a fost asigurat că a primit dimineaţa aceea păstrăv proaspăt şi mititei şi că totul va merge strună. Zis şi făcut, adică mai mult zis. Pentru început majoritatea dintre noi am comandat mici, câte 3-4 de persoană care au venit însoţiţi de cartofi prăjiţi alături de bere. Aici au fost două minusuri. S-a aşteptat foarte mult până s-au făcut micii aşa că la foamea pe care o aveam s-a mâncat multă pâine goală cu sare iar berea Ciuc fără alcool dar cu lămâie - era un fel de suc, nici bere, nici limonadă, un fel de Lămâiţa de pe vremuri - a rămas neconsumată. Nu aveau bere simplă fără alcool. Era o singură chelneriţă dar cum unul a vrut caşcaval pane, altul un pahar de vin alb şi apoi încă unul, altul ciupercuţe, dar salată de vinete aveti? săraca fată abia mai prididea. Piesa de rezistenţă a fost păstrăvul prăjit în crustă de mălai cu patru cupe mici de mămăliguţă şi separat mujdei de usturoi. Mujdeiul era foarte bun dar era departe de cel servit pe vaporul plutitor, mai ţineţi minte? ăla era o adevărată cremă, să-l ungi pe pâine, nu alta. Bineînţeles că atât timp cât s-a mâncat peştele care era absolut fantastic, s-a aşternut tăcerea între comeseni pentru ca nicio altă acţiune să nu tulbure plăcerea de a mânca. La desert a mai fost o problemă: nu aveau papanaşi iar din îngheţate lipseau câteva sortimente, exact cele cu fructe de pădure. Am mâncat două clătite cu dulceaţă de vişine cam uscată şi am băut cafea. Nu aveau decofeinizată. Săraca chelneriţă tot ne spunea că dacă ar fi fost sâmbătă- duminică alta ar fi fost situaţia dar explicaţia era puerilă căci aprovizionarea cu cafea fără cofeină nu ţine de weekend. Am băut una normală dar noaptea nemaifiindu-mi somn am luat juma´ de bulin de dormit. Preţul a fost foarte convenabil. Nu m-am zgâit la notă că doar eram invitaţi dar a costat 320 lei plus bacşiş, în total 350 lei, oricum sub 50 lei/ persoană cu mâncare şi băutură la discreţie.

Ne-am despărţit după masă, ceilalţi se întorceau la Secaria pentru continuarea petrecerii, noi am luat-o spre Câmpina, cca 20 km.

Drumul a fost superb. La doar câţiva kilometri am început să mergem paralel cu lacul Păltinoasa care se termina cu barajul Paltinul. Lacul Păltinoasa are o lungime de 3 km şi o suprafaţă de 200 ha. şi a fost creat artificial prin acumularea apelor care provin din râurile Doftana şi Secăria. Nu spun ce colorit avea în razele soarelui de după amiaza, adică spun: de la verde deschis la albastru închis dar şi bleu ca albastrul cerului şi la umbră cu nuanţe petrol. Din loc în loc este amplasată câte o vilă sau cabană dar impresia mea este că locul cu frumuseţile lui naturale nu este suficient de bine pus în valoare. Barajul Paltinu situat la o altitudine de 650 m este amplasat în cheile ˝la Tocile˝. A fost construit în 1971 în arc de cerc asimetric si are o înălţime de 108 m cu o lungime de 465m. ocupând locul opt printre cele mai mari baraje din Romania. La început au fost ceva probleme cu infiltraţiile dar s-au rezolvat.

Dacă vă recomand acest restaurant? Depinde de standardul pe care-l cereti şi gradul de toleranţă pe care-l aveţi. Nu cred că trebuie trecut cu vederea că deşi anunţat, patronul n-a ridicat un deget ca să fie totul în ordine. I s-a spus că venim opt oameni la ora două pentru o aniversare, păi grătarul trebuia să fie încins, gata să preia comanda. Stia că se vine cu maşinile că altfel nu aveai cum. Păi berea fără alcool trebuia să fie aburită de rece ce era, ştia că vin oameni în vârstă deci potenţiali hipertensivi, cum să nu ai cafea fără cofeină sau îndulcitor pentru diabetici? El a pierdut, căci altfel, bucatele fiind foarte gustoase, aş fi recomandat cu toată inima restaurantul. Nu m-am limitat să vă scriu doar despre restaurant pentru că regiunea e foarte frumoasă şi merită s-o vizitaţi. Cât despre noi, ne-am simţit bine, am râs, am vorbit şi ne-am bucurat că ne-am întâlnit în aceeaşi formaţie de anul trecut fără lipsă la apel.


[fb]
---
Trimis de Michi in 12.08.13 10:08:22
Validat / Publicat: 12.08.13 11:08:39
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4296 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 În drum spre Veveriţa, rânduri de coame de munţi
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16400 PMA (din 17 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[12.08.13 11:58:12]
»

@Michi:

... deşi anunţat, patronul n-a ridicat un deget ca să fie totul în ordine.

Măcar aţi găsit o masă liberă? Referitor la rezervări, în ultima vreme am început să am reţineri. Pentru 6 persoane adulte plus un copil de 2 ani, am rezervat - telefonic - de luni seara, o masă la un restaurant lângă Bucureşti. Am dat din nou telefon vineri pentru a le reaminti, ne-au spus că totul este OK, dar, sosind duminică la ora stabilită, a trebuit să aşteptăm (cu mic cu mare) să se elibereze masa. Şi nu s-a mai eliberat... Abia se aducea felul 2, aşa încât ni s-a oferit - iar noi am fost nevoiţi să acceptăm - prima masă care s-a eliberat.

În rest... să ne bucure natura, socializarea cu cei dragi şi să avem amintiri frumoase!

MichiAUTOR REVIEW
[12.08.13 12:03:28]
»

@iulianic: Ce să găsim o masă liberă? Toate erau libere. Cu o dimineaţă înainte, sărbătoritul venise personal să aranjeze meniul, căpătase asigurări şi de fapt patronul nu a ridicat un deget. A lăsat totul pe capul chelneriţei care nu mai contenea cu scuzele. Nu înţeleg de ce, pensiunea şi restaurantul fiind goale, nu şi-a dat puţin interes?

aaancutaaa
[18.09.13 14:42:08]
»

@Michi: Noi, mergem des la Cabana Veverita si de fiecare data am fost f. multumiti. Ieri 14.09.2013, am aniversat o prietena comuna (8 persoane) a fost o atmosfera de sarbatoare, masa f. frumos aranjata si serviciul impecabil! Ne pare f. rau ca prietena noastra Michi n-a fost multumita de tratatia oferita de noi la Veverita pe 24.07.2013. Regretam ca invitatia noastra nu s-a putut ridica la nivelul ""exigentelor"" prietenei noastre! Precizari: casa noastra este in Comarnic si nu la Secaria; Secaria nu porneste din Comarnic, distanta intre ele fiind de 6 km. iar in cele 3 masini era un singur octogenar!!

Prietenii Do & Ig.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster
[18.09.13 14:53:38]
»

@aaancutaaa: ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

Poţi folosi linkul "ADAUGĂ IMPRESII NOI"

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
aaancutaaa, iulianic, Michi
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm pe Valea Doftanei:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.078609943389893 sec
    ecranul dvs: 1 x 1