ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.06.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Ploiești
ÎNSCRIS: 06.03.12
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2013
DURATA: 3 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

De ce merg românii în staţiunea Nisipurile de Aur, Bulgaria.

TIPĂREȘTE

Zilele trecute, un prieten m-a rugat să-l însoţesc pentru trei zile, în staţiunea turistică Nisipurile de Aur din ţara vecină, Bulgaria.

I se oferise cadou de către fiica sa, un sejur pe litoralul bulgăresc şi simţea nevoia să fie însoţit de un prieten.

Dat fiind că în preajma sărbătorilor de Paşte şi 1 Mai, am fost bombardat cu review-uri în legătură cu această staţiune şi îmi propusesem să o vizitez să văd ce şi cum, nu am stat prea mult pe gânduri şi am început pregătirile de plecare.

Am apelat la „prietenii mei” Booking.com pentru cazare, respectiv AFA pentru unele detalii legate de traseu şi iată-mă din nou pornit la drum cu destinaţia Bulgaria.

Am ales traseul pe la Vama Veche, care este mai rapid şi mai liber faţă de Ruse.

Am plecat din Ploieşti dis de dimineaţă, pentru a putea face unele popasuri pe drum (Kaliakra şi Balcic).

Drumul până la graniţă l-am parcurs rapid, fiind foarte liber, iar formalităţile la vamă au decurs fără probleme.

După ce am cumpărat leva de la chioşcul de dinainte de vamă şi am plătit cei 10 leva pentru vignietă, de la unul din chioşcurile bulgăreşti de după vamă, ne-am continuat drumul spre Nisipuri, via Balcic.

Nici drumul prin Bulgaria nu a fost greu, traseul a fost destul de liber iar asfaltul acceptabil.

Intrarea în staţiunea Nisipurile de Aur (Zlatni Pyasatsi) din drumul european E87, se face în stânga prin două străzi care nu au denumire.

Prima coboară spre litoral în zona Cazinoului, iar a doua, oarecum paralelă cu E87, duce în capătul staţiunii dinspre Varna.

O altă stradă se face din cea care coboară la Cazinou în dreapta şi se pare că este strada comercială principală. Străzile din această staţiune nu au denumiri, sunt destul de încurcate, pentru că unele au sens unic.

Sunt trei străzi principale şi comerciale totodată în staţiune. Prima şi cea mai aglomerată se află la 20 de metri de plajă, una pe mijloc şi una pe lângă E87, mai mult sau mai puţin paralele între ele.

Intrarea în staţiune este prevăzută cu bariere, care acum erau deschise, probabil nefiind sezon plin.

Noi am intrat pe strada de pe lângă E 87, prietenul meu având cazarea la hotelul Preslav, din capătul staţiunii spre Varna.

Ajunşi aici, am întrebat un taximetrist unde se află hotelul Preslav. Cum începuse să ne explice că hotelul este departe şi ne escortează el cu maşina, l-am lăsat să vorbească singur, pentru că eu îmi făcusem o hartă de acasă şi ştiam că locaţia este foarte aproape.

Ne-am deplasat apoi 150 de metri şi am găsit hotelul pe un deal, pitulat printre copaci.

De data asta nu i-a mers taximetristului, dar sunt convins că pe mulţi i-a „îndrumat” să găsească hotelurile la care au făcut rezervare.

Sfătuiesc pe cei care vin în această staţiune, să-şi creioneze de pe net o hartă cu hotelurile şi poziţia străzilor, pentru a nu fi păcăliţi de aceşti taximetrişti.

Celălalt hotel, Varshava, l-am găsit mai greu, undeva în lateral, pe strada comercială principală (cea din mijlocul staţiunii).

Staţiunea Nisipurile de aur este situată pe un deal, majoritatea hotelurilor sunt terasate, iar accesul la plajă se face fie pe unele străzi mici, fie pe unele cărări prevăzute cu trepte din beton.

De-a lungul celor trei străzi principale sunt multe magazine, terase, restaurante şi vânzători ambulanţi de suveniruri.

Deasemeni pe lângă unele hoteluri sau în zona plajei ,sunt marketuri cu produse alimentare diverse, la preţuri destul de convenabile, dar si chioşcuri cu fructe şi băuturi răcoritoare.

Staţiunea este plină de verdeaţă, flori şi copaci umbroşi, în care predominanţi sunt castanii.

Viaţa de noapte este foarte activă în staţiune, discotecile funcţionând până aproape de orele 4 dimineaţa.

Cea mai circulată arteră este cea de lângă plaja mării, începând din capătul dinspre Varna şi până la Cazinou.

Artera începe dintr-un părculeţ cu copaci falnici, după care se continuă printre zeci de chioşcuri, magazine, case de schimb valutar, terase, restaurante şi baruri.

Apropo de casele de schimb valutar, fiţi foarte atenţi dacă schimbaţi aici valută. Unele case au afişate cursuri de vânzare şi cumpărare pe primele două coloane, dar mai are şi o a treia coloană cu un curs de cumpărare mult mai mic.

Nu semnaţi chitanţa de schimb valutar, decât dacă are înscrisă suma pe care v-aţi calculat-o, pentru că mulţi români s-au ţepuit schimbând aici lei contra leva.

După părculeţ întâlnim un frumos restaurant, amenajat într-o clădire tip castel, cu o terasă la etaj unde se poate servi masa şi admira marea de la înălţime.

Urmează plaja Mojica, o plajă foarte frumoasă, unde se pot închiria şezlonguri şi umbrele pentru plajă.

Nisipul plajei este intr-adevăr foarte fin, dar nu chiar de aur cum sună reclama. Poate doar culoarea mai spre gălbui, să-i justifice denumirea.

Am văzut afişe despre închirierea unor articole pentru plajă, gen „opt leva şezlongul şi umbrela... gratis”.

Deasemeni, chiar pe malul mării sunt câteva piscine în forme deosebit de atrăgătoare, ca parte integrantă a unor restaurante.

Dealtfel şi noi am făcut plajă şi baie în piscină la hotel, apa mării fiind foarte rece pentru această perioadă. Şi cu toate că apa era foarte rece erau câţiva „nebuni” care înotau în mare.

Undeva mai aproape de Cazinou, în dreapta hotelul Internaţional de cinci stele, se află copia turnului Eiffel din Paris,Franţa.

Tot aici într-un mic părculeţ cu multă verdeaţă şi aranjamente florale, se află un London Eye, cam de mărimea roţii mici din Praterul vienez.

Am plătit cinci leva şi am făcut câteva rotaţii deasupra mării cu aceasă „jucărie”, admirând de la înălţime marea, turnul Eiffel şi hotelurile impozante din jur.

Cu această ocazie mi-am amintit de anii copilăriei, când cu ocazia sărbătorilor de Paşti, îmi dădea mama ouă şi câţiva bănuţi „să mă dau în dulap”.

Acel „dulap” era tot un fel de London Eye, construit din lemn şi acţionat manual de un nene, care ne amuza pe toţi cu strigătul său repetat... Zepelinuuulllll.

Din Nisipurile de aur se pot vizita şi alte locaţii aflate în zonă, nu foarte departe. Astfel se poate vizita oraşul Varna aflat la 17 km şi unde putem vizita căteva obiective istorice interesante, sau oraşul Balcic, cu al său palat construit de către regina Maria a României.

La 1o km de aici se poate merge în staţiunea Sfântul Constantin şi Elena, un adevărat parc natural, unde putem vizita o mănăstire foarte veche, sau palatul Euxinograd, reşedinţa de vară a regilor bulgari.

La nici trei km de Nisipuri, într-o frumoasă pădure, se află mănăstirea Aladja, una dintre cele mai vechi mănăstiri din piatră de pe teritoriul Mării Negre (secolul XIII).

Aici ne putem încărca spiritual şi răcori cu apă rece, de la izvorul amenajat la marginea unei alei în trepte, care duce la mănăstire.

Staţiunea Nisipurile de Aur este într-adevăr foarte frumoasă şi acum am înţeles de ce vin foarte mulţi români aici.

Dacă până acum am crezut că cei mai mulţi vin aici din snobism, acum pot să concluzionez că altele sunt motivele pentru care în staţiunea Nisipurile de Aur, se vorbeşte atât de mult româneşte.

Românii vin la Nisipurile de Aur pentru că:

-staţiunea se află pe un deal, plaja este foarte aproape de spaţiile verzi şi o mulţime de copaci umbroşi.

-majoritatea hotelurilor au piscine exterioare.

-majoritatea hotelurilor au servicii all inclusive, foarte căutate, mai ales de familiile cu copii mici.

-calitatea serviciilor, superioară celor de pe litoralul românesc.

-mulţimea de terase, restaurante, baruri şi discoteci aflat pe plajă sau în imediata apropiere.

-posibilităţi de relaxare în staţiune şi împrejurimi.

-ca o alternativă a litoralului românesc.

-din curiozitate.

-un raport calitate-preţ foarte bun.

Un exemplu este chiar hotelul Varshava de două stele, unde am stat în cele trei zile. Am plătit 42 de euro pentru trei nopţi, cu mic dejun tip bufet suedez. Hotelul are piscină, bar, restaurant, tv şi frigider în cameră. 14 euro pe noapte este un preţ ce sfidează orice concurenţă.

Prietenul meu a beneficiat la alt hotel dar de de trei stele, Preslav, de servicii all inclusive tot pe trei zile, la numai 107 euro. Şi la fel, hotelul era dotat cu tot ce trebuie să te simţi bine.

Sigur că sunt şi hoteluri mai bune la alte preţuri, fiecare putând să-şi aleagă ce-i place şi în funcţie de cât îl ţine buzunarul.

Pesonal m-am simţit bine aici şi recomand cu căldură aceasă staţiune de pe litoralul bulgăresc.


[fb]
---
Trimis de traian.leuca † in 13.06.13 23:38:59
Validat / Publicat: 14.06.13 01:23:31
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA. A mai fost în/la: Balcic, Tryavna, Veliko Tarnovo.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 10775 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (traian.leuca †); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Restaurantul din clădirea tip castel de la Nisipurile de Aur, Bulgaria.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 31250 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

Admin [14.06.13 01:23:20] »

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

ionescunic CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA [14.06.13 08:00:39] »

Am fost si eu in cateva randuri in Nisipuri, iar cazare am avut o singura noapte la un hotel civilizat (VIVA) unde nu esti inselat.

Dupa aceste vizite pot sa spun cu mana pe inima ca in Nisipuri si Albena numai calc in viata mea, iar in Balcic doar cu vreo ocazie, ceva gen intalnire AFA in curtea gradinii botanice de la castel, altfel eu nu vad ce as putea vedea, simti, trai in aceste statiuni rupte de realitatea turismului real si adevarat din lume si infipte bine in sistemul bulgaro-romanesc de tip mancam si bem pana cadem sub masa restul... merge si asa.

Concediul poate fi si altfel!

traian.leuca † [14.06.13 09:13:21] »

@ionescunic: Comparând Mamaia cu Nisipuri, aş alege-o pe ultima din mai multe motive.

Comparând Bulgaria cu Grecia, aş alege fără ezitare insulele greceşti. Am vizitat Nisipurile mai mult din curiozitate şi am tras unele concluzii.

Nu toată lumea are posibilitatea să facă concediul intr-o zonă turistică adevărată şi datorită în primul rând a preţului scăzut, litoralul bulgăresc poate fi o opţiune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
ionescunic CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA [14.06.13 09:23:44] »

@traian. leuca: da, ai dreptate dar litoralul bulgaresc inseamna mult mai mult, incepand din Obzor si pana la Sinemoretz e cu totul altceva, turistul e tratat ca turist, fara natie, nu ca roman, nu sunt probleme asa grave cu parcarile, ai si ce vedea, vezi Nessebar si Sozopol si inca multe altele, concediul poate fi si frumos pentru suflet nu doar pentru stomac, asta vroiam sa specific si se poate si fara inghesuiala din Nisipuri, daca vei ajunge in plin sezon vei intelege ce vreau sa spun.

In alta ordine plaja de la Nisipurile de aur lasa de dorit foarte tare, plaja de la Albena e foarte buna dar lasa de dorit rau statiunea, nerenovata, fara posibilitati si cu hoteluri comuniste in proportie de 90%.

traian.leuca † [14.06.13 12:55:24] »

@ionescunic: M-aţi făcut curios. Cred că am să vizitez şi eu acea zonă, să-mi extind comparaţiile.

maria55 † [15.06.13 11:07:50] »

@traian. leuca: consider f util acest review, chiar daca statiunea a devenit una comuna sa zic, iar statiunile de top sunt undeva la distante mai mari...

Consider ca pt un mini sejur, fie el de 1Mai sau Paste, unn wek-end, o iesire pt relaxare, statiunea are ceea ce multi dintre noi cautam; distanta mica fata de noi, preturi mici!

Daca s-ar rezolva si problema parcarilor...

Ps. In P19 se vede si piscina hotelului Shipka, mentionez asta doar pt faptul ca am observat ca l-ai imortalizat, iar eu am petrecut acolo 2 mini -sejururi de Paste.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
traian.leuca † [15.06.13 12:32:51] »

@maria55: Mulţumesc pentru apreciere!

Krisko CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA [17.06.13 03:49:41] »

@maria55: Problema parcarilor nu se va rezolva, dealul pe care este situata statiunea nepermitand lucrari de anvergura (in mare parte lipseste fizic spatiul plan necesar).

Daca locurile oferite de hotel sunt insuficiente se poate apela la o parcare privata (locatii aici) .

maria55 † [17.06.13 04:22:27] »

@Krisko: multumesc pt informare. Sa stii ca alegerea aceluiasi hotel, Shipka, pt petrecerea sarbatorilor pascale, nu a fost intamplatoare! Tocmai faptul ca era asigurata parcarea si inca free... ceea ce in Nisipuri se intampla mai rar, a fost unul din factorii care a inflentat alegerea lui si in acest an.

daniel_72 [18.06.13 13:26:41] »

@ionescunic:

eu nu vad ce as putea vedea, simti, trai in aceste statiuni rupte de realitatea turismului real si adevarat din lume si infipte bine in sistemul bulgaro-romanesc de tip mancam si bem pana cadem sub masa

Cu tot respectul, vorbind din punctul de vedere al unui tata ce are copii mici si doreste sa isi petreaca vacanta impreuna cu familia, Statiunea Nisipurile de Aur mi s-a parut pentru trei ani o alternativa foarte buna la ceea ce ofera statiunile de pe litoralul romanesc.

Ceea ce vreau sa subliniez este ca asteptarile pe care le-am avut venind aici au fost legate strict de a petrece vacanta impreuna cu familia, fara atingerea altor obiective (de ex vizitarea unor obiective istorice, culturale, etc.) imposibil de realizat cand ai copii mici.

Si credeti-ma, nu sunt genul care mananca si bea pana cade sub masa doar pentru ca am platit AI.

Iar genul la care faceati referire, poate fi intalnit in orice statiune/hotel din Bulgaria si poate oriunde in aceasta lume...

dorinakiss [02.07.15 20:40:50] »

Buna ziua.

Puteți sa luați legatura cu prietenul dvs. ?

Doresc sa stiu de la prietenul dvs. care a fost cazat la hotel Preslav, cum este cazarea, micul dejun (doar atât!), preturile la terase, magazine, tarabe, etc..., deoarece voi ajunge acolo.

Cu stima, Dorin

traian.leuca † [06.07.15 14:32:31] »

@dorinakiss -

Doresc sa stiu de la prietenul dvs. care a fost cazat la hotel Preslav, cum este cazarea,

Din păcate, prietenul meu a părăsit această lume la câteva luni după sejurul petrecut împreună la Nisipuri.

Ce pot să vă spun este că am vizitat camera de la hotelul Preslav și mi-a plăcut cum arată. Deasemenea mi-au plăcut piscina și parcarea, iar prețurile din magazinele și terasele, situate în apropierea hotelului, nu mi s-au părut a fi exagerate.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
dorinakiss [06.07.15 20:13:17] »

@traian. leuca - Îmi pare foarte rău, Dumnezeu să-l odihnească. Mulțumesc pentru precizări.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
daniel_72, dorinakiss, maria55, traian.leuca
Alte impresii din această RUBRICĂHoinărind prin Nisipuri:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.043231964111328 sec
    ecranul dvs: 1 x 1