ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.06.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Valladolid
ÎNSCRIS: 27.05.11
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
MAR-2013
DURATA: 1 zile
prieteni
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Aveti de semnat un tratat? Va poftim la masa in Tordesillas!

Ilustrație video-muzicală
Dance a Cachucha


TIPĂREȘTE URM de aici

Apetitul ni se deschisese cu vinisorul parfumat de culoarea rubinului, “de la tierra” (produs in zona) si cele cateva crochete halite in cateva secunde, fara sa ne uitam prea mult la ele… Ploaia pe care ajunsesem in Tordesillas se oprise dinainte sa intram sa vizitam Casas del Tratado. Oricum, nu ne-ar fi stricat ziua, casi sunt atatea obiective de vizitat in acest orasel de pe malul raului Duero…

Nu cautasem inainte informatii pe net despre restaurante. In Castilia foarte rar fac acest lucru. Doar daca mi se vorbeste de un local concret, care nu trebuie ratat… In rest… nu este nevoie. Vorba unui amic catalan cu care am impartit placute conversatii despre (in) toleranta;): or fi avand ei castilienii faima de reci si distanti (fac contestatie daca se poate!!), dar se mananca extraordinar in orice coltisor de pe aceste meleaguri… Acum, nu ca sunt eu castiliana de adoptie, dar nu am cum sa nu-i dau dreptate. Cred ca din zonele de interior ale Spaniei, Castilia (…si León, ca daca tot suntem la istorie, imi sar leonezii in cap, ca si-asa sunt suparati pentru cum s-a facut impartirea teritoriala…) este “fruncea”. Nu ma apuc sa mai redau bunatatile zonei, o sa ma rezum la a va descrie ce si unde am papat in ziua respectiva.

Mesón San Antolín, un local excelent, aflat in apropierea bisericii muzeu cu acelasi nume, a fost cel care ne-a oferit un pranz foarte bun, de care ne-am bucurat pret de doua ore…

La intrare erau afisate diverse preturi. Posibilitatea de a alege meniul zilei (mai accesibil ca pret) ne-a convins in doi timpi si trei miscari.

Mesón-ul, care este si hostal, are un interior rustic foarte placut. Tip castilian get-beget. La parter se afla barul, pe partea stanga, si este destul spatiu si pentru mese unde probabil se ia pranzul in timpul saptamanii. Combinatia de caramida, lemn masiv, gresie si ceramica cu iz rustic mie imi place foarte mult. Am vazut si o mica terasa/curte interioara, unde iese lumea la fumat. Faianta care placheaza scara care duce la etaj imi aducea aminte, in schimb, de cotropirea araba care a lasat aici atatea urme… Oricum, in Castilia, aceasta combinatie este foarte comuna si, in acelasi timp, extraordinar de placuta ochiului. Decoruri placute peste tot (am vazut chiar si o furca), ce contribuiau, fara nicio indoiala, la crearea unei ambiante ideale pentru a petrece cateva ore.

Etajul unu, sau “comedor”-ul, este o sala destul de ampla, cu multe mese (patrate cele de doua-trei-patru persoane si rotunde cele pentru grupuri mai mari), fete de masa impecabile, vesela si tacamuri de calitate, ca si scaunele si mobila aferente… O importanta colectie de vinuri mareste considerabil nota acestui restaurant.

Serviciul a fost si el ireprosabil. Erau cateva fete care se ocupau de clienti, si exact pe gustul meu, adica nu le simteai presenta, dar nici nu le duceai dorul…;) Sau poate am fost noi prea concentrati in discutiile noastre, mai stii?

Am fost si la baie. Poza e intunecata, cred ca doar una am facut. Insa era curatel si ingrijit. Ca peste tot.

Sa trecem la papica acum. Iata cateva exemple de mancaruri oferite si preturi (le veti vedea in poze pe toate, ca doar nu as fi tinut minte atatea…):

Felul 1

- Supa castiliana: 4,6 euro

- Asparag cu sos de branza: 7,50 euro (asparagul este la mare cinste pe coclaurile astea)

- Oua cu usturoi si sunca (jamon-ul lor): 7,50 euro

- Salata mixta: 7,50 euro

Felul 2

- O portie de lechazo (mielul de lapte facut la cuptor, cu apa si sare doar): 19 euro

- Un chuletón de Ávila: 18 euro

- Entrecot de vita: 14 euro

- Bistec de vita: 11 euro

- O portie de porcusor de lapte: 15 euro

- Muschi de vita cu medalion de rata si reductie de vin de Malága (pentru paladare mai pretentioase;)): 18,50 euro

- Muschi de vita la gratar: 17 euro

- Costite de miel de lapte la gratar: 16 euro

- Merluciu in sos verde: 14 euro

- Dorada la cuptor: 13 euro

Deserturi

- Lapte inghetat Tordesillas (“leche helada de Tordesillas”): 3,50 euro

- Crema de zahar ars: 2,75 euro

- Ananas sau piersica din conersva: 1,75 euro

Vinuri. Cele tinere costau intre 7 si 12 euro sticla de Toro, Ribera sau Rioja, in vreme ce o sticla de Protos sau de Prado Rey costa 11 euro, iar una de Yllera 10,5 euro.

In afara de “à la carte”, se putea alege si intre doua meniuri. Primul costa 18 euro de persoana si aveai de ales intre: supa castiliana, creveti la gratar, oua cu usturoi si jamón, salata de ventresca si ardei, fasole asturiana (felul intai); entrecot de vita de Ávila, frigarui de muschi, cod cu legume, peste emperador cu sos de usturoi (felul doi). Intra painea, vinul sau apa si desertul.

Noi ne-am decis pentru cel de-al doilea meniu al zilei, mai ieftin si mai modest, care insa s-a dovedit a fi o alegere fara cusur. Am mancat bine si pe saturate. María a mancat supa ca sa se incalzeasca putin dupa umezeala de afara, Elvetia s-a decis pentru mazare cu sunca, iar Romania, fara a fi la dieta neaparat, a comandat o salata mixta. Cel de-al patrulea fel care se putea comanda era o selectie de mezeluri.

La felul doi, Spania si Elvetia s-au repezit la carne (bistec de vita), iar Romania, iar fara a fi la dieta;), a ales merluciu à la romana. Mai era si pui.

Am impartit doua deserturi, caci Elvetia de data asta a preferat cafea in loc de o minunata crema de zahar ars cu frisca si de un tort de branza delicios……

In loc de vinul casei, Elvetia a hotarat sa incercam un Viña Mayor, in acceptul Romaniei si-al Spaniei, si care a costat 14 euro. Concluzie: un pranz de trei persoane ne-a costat 50 euro.

Era sambata si, daca altadata astfel de hanuri ar fi fost pline pana la refuz (cand zic “altadata” ma refer la doar cu cativa ani in urma), de data asta ramasesera ceva mese goale. Se spera din tot sufletul sa revina vremurile cand toata familia, cu mic cu mare, cu purcel si catel, iese din nou sa ia pranzul in oras in weekend…

Excursii placute si pofta buna tuturor pe oriunde veti merge! Si nu uitati: daca aveti de semnat un tratat mai mult sau mai putin important, va poftim la masa in Tordesillas!! ;)


[fb]
---
Trimis de alinaro in 03.06.13 11:27:04
Validat / Publicat: 03.06.13 13:26:06
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA.

VIZUALIZĂRI: 1031 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (alinaro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Intr-un bar din Plaza Mayor, inainte de a merge la masa...
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15500 PMA (din 17 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmaster13
[03.06.13 22:16:33]
»

Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂO zi în Tordesillas:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.046053886413574 sec
    ecranul dvs: 1 x 1