ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.05.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Timisoara
ÎNSCRIS: 18.06.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
MAY-2013
DURATA: 2 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
70.00%
Satisfăcător
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
81.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Nu a fost la nivelul asteptarilor mele...

TIPĂREȘTE

Orasul Iasi e considerat de foarte multi oameni unul din cele mai frumoase orase din tara noastra. Si de cei care poate au fost acolo si de cei care doar au auzit despre el, ca si in cazul meu. Gandul ca merg in Iasi m-a facut foarte curioasa si fericita in acelasi timp pentru ca eram sigura ca imi va placea la maxim. Eu sunt si genul de persoana care vede mereu lucrurile pozitive si rar aleg o destinatie care ajung sa nu imi placa.

Am avut 2 zile la dispozitie sa ne plimbam pe strazile orasului si sa vedem tot ce e mai frumos. Mi-a placut complexul Palas (ultimul mall construit in Iasi si totodata al 4 lea din oras). E frumos si pe exterior si pe interior, e format din mai multe corpuri si ofera o imagine superba asupra Palatului Culturii. Daca tot a venit vorba de Palatul Culturii pot spune ca e o constructie superba. Chiar daca e in renovare si nu am putut sa intram, am admirat acesta cladire care e ''pazita'' de o reusita statuie a lui Stefan cel Mare. Statuia e foarte impunatoare si foarte frumoasa. Am vizitat mai multe biserici printre care, Mitropolia Moldovei si a care Bucovinei care adaposteste Moastele Sfintei Parascheva, o cladire frumoasa la fel ca orice alta catedrala dintr-un oras mare. A fost printre putinele biserici la care nu am platit intrare. Din exterior cea mai frumoasa biserica mi s-a parut Trei Ierarhi (5 lei intrarea), are o arhitectura impresionanta si adaposteste Mormantul lui Dimitrie Cantemir si al Domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Nu am avut voie sa facem poze pentru ca ni s-a spus ca e monument istoric, dar nici nu am reusit sa ne bucuram prea mult de biserica pentru ca in interior era o schela imensa. Alta biserica care mi-a placut a fost Biserica Sfantul Barboi, mai ales in interior, era mica, intima, un adevarat refugiu. Aici am platit 2 lei intrarea. Acestea 3 mi-au placut cel mai mult, am vrut sa intram si in altele dar erau inchise la acea ora. Biserica e o afacere in ziua de azi si platim intrare ca la muzeu. Noi am fost doar in vizita si nu a fost o problema sa platim intrarea,insa ma gandesc la oamenii care locuiesc aici si mi se pare deplasat daca nu ai bani sa nu poti intra sa te rogi.

Toate bisericile mai importante se afla in centrul orasului, de la Palatul Culturii in jos, pe langa alte muzee, teatre si statui. Eu m-am asteptat la un centru frumos, verde, cu flori multe, cu fantani arteziene si in schimb am gasit o strada lunga si gri, cu un Palat al Culturii frumos si cam atat. Cateva floricele si bancute dar care nu reuseau sa inveseleasca atmosfera. Poate ca eu sunt obisnuita cu mai multa culoare si verdeata pentru ca in orasul nostru (Timisoara) sunt multe parcuri, si multe flori in centru, pur si simplu e alta atmosfera, sunt multi copii care se joaca cu porumbeii, terase si asa mai departe. E forfota pe cand in Iasi am gasit doar un oras trist, cu oameni grabiti. Chiar ma gandeam ca daca i-ai lua Iasiului toate bisericile si statuile, sau alte cateva puncte de atractie ce ar mai ramane din el? Oare chiar ar mai fi atat de vizitat?

M-am plimbat si pe alte strazi mai laturalnice care nu m-au impresionat si singurul lucru care l-am observat au fost sosele proaste, cu gropi cu numai in sate mai gasesti. Inafara de asta, daca vroiai sa treci de pe o parte pe alta a strazii, nu gaseai zebre trasate. Oamenii circula ca in jungla, fiecare trece pe unde vrea, tramvaiele opresc din minut in minut, pentru ca se trece frecvent pe linia de tramvai, un haos total. Am vazut zebre doar la intersectiile mai mari de strazi, sau la sosele mai late. Restul sa se descurce fiecare cum poate.

Asta e doar parerea mea si nu as vrea sa supar pe cineva, acesta e orasul care l-am gasit si nu pot sa spun altceva decat gandesc. Am mai fost cu inca 3 persoane care au ramas si ei dezamagiti. Autobuzele si tramvaiele sunt foarte vechi, dar un lucru bun e acela ca tot orasul e un santier. Se construiesc si sosele, se mai renoveaza cladiri, ceea ce un lucru bun.

Am fost in Parcul Copou, la teiul lui Eminescu, un tei foarte batran, care bietul de el abia se mai tine, a fost tratat din cate am inteles si e sustinut sa nu cada. E statuia lui Eminescu in fata lui si pe o placa e scrisa poezia lui ''Dorinta''. Fosrte frumos. Si mi-a placut extrem de mult Gradina Botanica, e cea mai frumoasa pe care am vazut-o. E foarte mare si complexa, e sectionata pe diverse plante, unele utile, altele decorative. Foarte multe specii de trandafiri superb colorati si parfumati. Dar cel mai mult mi-au placut serele acoperite. Am vazut acolo cactusi cum numai in filmele din Texas credeam ca exista si babanieri, cocotieri si palmieri de parca te aflai in Africa. Foarte bine intretinuta gradina, o adevarata gura de aer proaspata.

Ca in fiecare oras sunt si plusuri si minusuri, poate ca eu il credeam la superlativ si de aceea am ramas dezamagita.


[fb]
---
Trimis de noi doi in 27.05.13 23:53:07
Validat / Publicat: 28.05.13 08:55:29
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în IAȘI.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3999 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

20 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (noi doi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 In interiorul Palas-ului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7200 PMA (din 12 voturi)

ECOURI la acest articol

20 ecouri scrise, până acum

webmaster
[28.05.13 00:25:00]
»

@noi doi: Ai omis să acorzi note pentru ,,SERVICII" şi pentru ,,DISTRACTIE şi RELAXARE", deşi aceste aspecte sunt descrise de tine în povestire.

Daca vrei, poţi să le adaugi folosind link-ul EDIT IMPRESII, sau ulterior scrise într-un ecou, urmând a le adăuga noi în caseta tehnică.

Eşti amabilă te rog să revezi aceste lucruri? Mulţumesc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[28.05.13 10:16:35]
»

Dacă e să clasifici un oraș după cum se circulă și după calitatea străzilor, un adevărat muzeu în aer liber ca Roma n-ar avea nicio șansă în fața Stuttgartului, care are străzi mai bune și mai multe parcuri. Într-adevăr, și din Roma, dacă iei bisericile, palatele și ruinele romane, nu mai rămîi cu nimic de vizitat.

Am citit review-uri despre Paris în care turiștii erau dezumflați de cum arată Champs-Élysées. Și nu numai atît: clasificau orașul drept unul urît, banal, o porcărie cu stații vechi de metrou și străzi proaste. Dacă te duci la Paris să numeri gropile de pe străzi, sigur vei fi dezamăgit.

Din păcate, Iașul are într-adevăr bubele lui, și cred că nici ieșenii nu sînt conștienți în ce oraș trăiesc.

Iași este probabil cel mai frumos oraș românesc: a fost capitală, e (încă, teoretic) un mare centrul cultural și universitar, are o istorie glorioasă (la nivel național - România de acolo a început), e pînă la urmă, alături de București, unul dintre puținele orașe românești, construite de români, cu monumente frumoase, biserici, palate sau case memoriale la orice colț de stradă, cu locuri care respiră istorie (pentru mine orice colțișor, ca Rîpa Galbenă, Zlataust, Sărărie, Copou, spune ceva, e ca și cum te-ai plimba prin istoria literaturii române), deci, dacă ieșenii nu vor reuși să aibă grijă de oraș, țara va fi mult mai săracă.

Și cantitativ, și calitativ, cred că doar Bucureștiul întrece Iașul la capitolul monumente istorice și obiective turistice de real interes. Dar nu sînt sigur. Universitatea din Iași e mai frumoasă (arhitectonic) decît Universitatea din București, iar o bijuterie ca Trei Ierarhi, din păcate la București nu avem. Peisajul e și el mai frumos la Iași, oraș înconjurat de coline pe care se ridică mănăstiri. Iar faptul cel mai semnificativ este că toate aceste monumente, tot acest oraș, nu e doar un frumos decor prin care să faci o plimbare de weekend, să stai la o terasă și să îi bați străzile. Pietrele și zidurile Iașului au substanță, au ce spune, au văzut Junimea, au ascultat vorbele atîtor oameni mari, au inspirat o pleiadă de personalități, au atras acolo minți și suflete mărețe, pietrele și zidurile Iașului nu sînt doar o butaforie, doar o imagine pitorească.

Cam din motivele de mai sus consideră mulți Iașul printre cele mai frumoase (dacă nu chiar cel mai frumos) oraș din țară. Și, cu cît ești mai înclinat să vezi dincolo de ziduri, cu atît mai mult îți va plăcea orașul.

Eu am fost ultima dată în Iași în 2004, și am fost și eu dezamăgit de modul în care părea să evolueze: renovaseră gara, teoretic o clădire monument de arhitectură neogotică, și o transformaseră într-un mutant înfiorător, au ascuns corpurile laterale, cu ornamentațiile lor, în niște cuburi de sticlă. Oribil, crîncen! Se discuta pe marginea proiectului Palas, care era destul de criticat (acum aud că a ieșit bine), Palatul Culturii era în renovare, lucrurile, în mare, nu se anunțau prea fericite. Eram curios cum vor evolua și speram să nu se repete isprava de la gară și cu alte clădiri. Acum văd, din poze, că lucrurile au mers bine, ceea ce mă bucură. Ștefan cel Mare văd că e amenajat cu piatră cubică, iar Palatul și Trei Ierarhii sînt renovate cum se cuvine.

noi doiAUTOR REVIEW
[28.05.13 13:01:20]
»

@abancor: Aveti dreptate cand spuneti ca fiecare turist apreciaza alte aspecte ale unui oras. Eu nu contest istoria Iasiului, cultura, universitatile si tot ce tine de aceste elemente. Este unul din cele mai importante centre culturale ale tarii, ar fi culmea sa nu tin cont de asta, tocmai din acest motiv am si ales sa il vizitez. Eu am facut referire doar la aspectul fizic al orasului, la ce iti ofera el prima data cand ii calci strazile.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
noi doiAUTOR REVIEW
[28.05.13 13:06:28]
»

@webmaster: Scuze, am omis sa acord note din graba. Pentru ''Distractie si relaxare'' pot spune ca sunt ''Multumit, aproape incantat'' si pentru ''Servicii"'-"Mai degraba multumit". Multumesc!

webmaster
[28.05.13 13:26:21]
»

Am adaugat notele indicate ulterior de autor.

abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[29.05.13 12:25:33]
»

M-am gîndit și eu deseori la treaba asta cu aspectul fizic al străzilor. Nu văd o rezolvare, decît în timp, pentru că avem handicapul epocii de aur, care a demolat și răvășit centrele orașelor, dar și cartierele, încît tre să ne bucurăm că a mai rămas cîte ceva vechi în picioare.

Peste asta, orașele din Regat au și un tipic mai răsfirat, nu au un centru compact și omogen, ca orașele nemțești sau imperiale, foste cetăți etc. Sibiul are de pavat și spoit 1 km pătrat de străzi și fațade și și-a rezolvat partea turistică a orașului, Alba Iulia are de renovat cetatea și „s-a scos”. Bucureștiul sau Iașul, care au centre străbătute de bulevarde, blocuri din anii 80 între clădiri medievale, distanțe de kilometri între obiective, e mai dificil să dea o față comercială tuturor cartierelor unde e ceva de văzut. Automat, în Iași, dacă vrei să vezi Mănăstirea Frumoasa, treci prin niște zone mai neîngrijite. Totodată, e greu să fie o animație similară cu cea din centru, prin toate cartierele pe unde sînt obiective. Mă uit și la București: în centrul istoric e o animație destul de pitorească, dar la doi pași e un ditamai bulevardul, zgomotos, aglomerat, prăfuit, cu care nu prea ai ce face ca să schimbi fața centrului. Mi-ar plăcea să fie altfel, dar nu se poate.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
noi doiAUTOR REVIEW
[30.05.13 00:04:50]
»

@abancor: Si mie mi-ar placea, dar problemele astea exista intradevar in majoritatea oraselor. Dar sunt sigura ca in fiecare oras pe care il alege un turist sunt multe parti bune, frumoase, chiar daca trebuie sa isi imagineze ce a fost odata, dincolo de ziduri incarcate de istorie, si sa treaca cu vederea peste aspectul urat, mohorat al unor cartiere sau cladiri. Si in tara noastra chiar sunt multe orase frumoase de care putem fi mandri!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
fra
[30.05.13 19:45:27]
»

Interesante comentariile.

Eu stau langa Iasi, il cunosc binisor si i-am vazut evolutia in timp. Cladirile sunt renovate intr-adevar frumos si sunt destul de multe. Mie imi place biblioteca. Insa sunt deja luni de zile de cand se tot lucreaza la strazi si mereu este un mare santier intr-o zona intens circulata. Reconsc totusi ca nu l-am vizitat niciodata cu ochi de turist.

Dar am stat si in Timisoara vreo doua luni in urma cu cativa ani si imi place mult mai mult Timisoara, cu parcurile ei, cu stilul arhitectural al cladirilor in centru, cu pietele ei (Piata Operei, Piata Unirii), cu strazile umbrite si verzi si aerisite, cu podurile peste Bega etc. Am fost si la muzeul de arta din Piata Unirii, care arata extrem de bine in exterior si la fel picturile lui Baba din interior. Se tineau concerte organizate de primarie vara aceea in Piata Unirii, inclusiv concerte de muzica simfonica. Au fost si No Mercy intr-o seara.

Nu am vizitat multe orase din tara, dar Timisoara este un oras care imi trezeste amintiri tare placute si tresar cand aud vorbindu-se de el. Mie mi se pare ca si oamenii sunt altfel; poate are legatura cu apropierea de occident: D

Am zis toate astea avand in vedere ca autorul review-ului e din Timisoara si ma gandesc ca, plecand de la imaginea acestui oras, pentru a se ajunge la un oras mai frumos... e tare greu. De aici si asteptarile mari.

abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[30.05.13 22:00:33]
»

Păi cam asta zicem şi noi mai sus. Ca arhitectură, e greu să compari un oraş imperial cu o veche capitală de principat semi-balcanic, sînt 2 abordări urbanistice diferite, cel mai înţelept ar fi să nu "împrumuţi" aşteptările de la unul la altul.

Ca atmosferă, în 2005 încă Iaşul nu avea un centru vivant. De fapt, nu prea avea un centru deloc, în sensul unor străzi invadate de pietoni şi terase, aşa că, şi din acest punct de vedere, înţelept ar fi să nu vii la Iaşi în căutare de atmosferă, ci în căutare de frumos şi de semnificativ.

noi doiAUTOR REVIEW
[31.05.13 22:53:51]
»

@fra: Cred ca asta a fost problema mea intradevar. Locuiesc intr-un oras superb, ce sa fac? Dar si Iasi-ul are atuurile si farmecul sau chiar daca e foarte diferit de orasul meu

noi doiAUTOR REVIEW
[31.05.13 22:59:35]
»

@abancor: Cu ocazia asta am descoperit ca prefer o anumita categorie de orase. Asta asa, ca sa stiu mai departe sa nu ''imprumut asteptarile de la unul la altul''. Imi plac totusi mult si orasele cetate, sau cele in care dainuie inca cladirile in stil vechi, unde istoria inca si-a lasat amprenta. Dar pe langa trecut, prezentul trebuie sa se vada si el, sa existe un echilibru intre ele, ceea ce la Iasi eu nu am vazut.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Silviu Lache
[21.06.13 18:11:12]
»

Desigur, a fost o vizită "în fuga calului".

Dacă te vei răzgândi şi vei mai avea drum prin Iaşi, ai putea să vizitezi Universitatea, prima din România, care, după cum spunea şi abancor mai sus, este cea mai frumoasă din ţară. Sabin Bălaşa a pictat "sala paşilor pierduţi" şi aula, care reprezintă acum nişte comori naţionale, prea puţin promovate.

Pe lângă Mitropolie şi Trei Ierarhi, în zona centrală se află şi mănăstirea Golia, ctitorie a marelui logofăt Ioan Golia, din sec. al XVI-lea, refăcută de Vasile Lupu între anii 1650-1653 și terminată în 1660 de fiul său Ștefăniță. A fost restraurată exemplar, din fonduri europene, primind în anul 2012 premiul Europa Nostra.

Iaşul, aşezat pe şapte coline, are mult mai mult de oferit decât ai reuşit tu să vezi, în scurtul timp avut la dispoziţie.

Pe unul din dealuri stă semeaţă mănăstirea Cetăţuia, o bijuterie arhitectonică într-un cadru natural unic, ctitorită în secolul al XVII-lea de voievodul Gheorghe Duca.

Pe alt deal este mănăstirea Galata, ridicată inţial în 1958 de voievodul Petru Șchiopul, iar pe al treilea, vei găsi emoţionanta "bojdeucă" a Lui Ion Creangă.

Pe dealui Copoului (a cărui denumire provine de la un "copou" - copoi, dupa a carui urma, reintors din lupta, s-ar fi luat domnitorul Vasile Lupu pentru a o gasi pe sotia sa, doamna Tudosca, ascunsa de teama vrajmasilor intr-un stejar secular de pe acele locuri) nu este doar parcul cu acelaşi nume, ci, un kilometru mai sus, este marele Parc al expoziţiei, cu restaurante, statui şi foarte multe poveşti pe care nu le pot înşira acum. În spatele parcului, se întinde pe 5 hectare Grădina botanică Anastasie Fătu, cea mai veche din România (1856), cu peste 2000 de specii de plante cultivate pe 12 sectoare, care ţi-a plăcut atât de mult.

Iar dacă vorbim de spaţii verzi, lângă dealul Şorogari se află una dintre cele mai frumoase zone de agrement din ţară - lacul şi pădurea Ciric, proaspăt reamenajate pe bani europeni şi cu funicularul aferent.

Oricum, dacă vei reveni la Iaşi, îţi recomand să vizionezi un spectacol la Teatrul Naţional, renovat impecabil (2013), construit în 1894 - 1896 de marii arhitecţi vienezi Helmer şi Fellner, care au proiectat teatre în Viena, Praga, Odesa sau Zürich.

Sper ca aceste câteva repere să te convingă de necesitatea unei noi vizite, care îţi va arăta, poate, că al doilea oraş al ţării se poate ridica la aşteptările tale.

Desigur, ai dreptate, nu toate trecerile de pietoni sunt vizibile pe străzile lăturalnice, mai sunt şi gropi, se lucrează într-un ritm infernal la modernizarea infrastructurii, nu totdeuna respectînd pietonii sau automobiliştii.

Dar noi, ieşenii, înţelegem că atunci când aceste şicane vor dispare, oraşul va avea altă faţă.

Şi va rămâne, ca şi până acum, un far aprins al spiritualităţii româneşti.

Silviu Lache
[21.06.13 18:22:30]
»

@abancor: Gara Iaşi a reprezentat "marele proiect" al binecunoscutului Mihai Necolaiciuc.

Nu e de mirare că o clădire gotică superbă, cu faţada inspirată de Palatul Dogilor din Veneţia, a fost mutilată într-un aşa hal.

Din păcate, interesele mecantile au primat, iar Institutul Naţional al Patrimoniului şi Ministerul Culturii s-au făcut că plouă!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[21.06.13 19:13:22]
»

Ca un îndrăgostit iremediabil de Iaşi, de la prima vedere (care a fost abia la 19 ani, în 1997), mai că mi-a venit să plîng cînd am văzut cum se prezenta gara în 2004. Absolut uimitor cum poţi lăsa un imbecil să mutileze un monument de arhitectură. Bine că, din ce spui, în rest s-a renovat cu cap. Sper să ajung cît mai curînd din nou în Iaşi, să văd cum arată după atîtea investiţii.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Silviu Lache
[21.06.13 20:03:29]
»

@abancor: Îţi recomand să vii (dacă poţi) după 15 august, când se vor încheia lucrările la o parte din lucrările la infrastructură pe fonduri europene.

Ar merita o vizită şi Muzeul Unirii de pe nostalgica stradă Lăpuşneanu, reşedinţă a domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi a regelui Ferdinand (renovat acum doi ani), precum şi Aula Universităţii Tehnice din cadrul Universităţii A. I. Cuza, mai mică decât Aula Universităţii, aflată în acelaşi corp, renovată cu bun gust anul trecut.

Din păcate, cele două aule nu sunt deschise circuitului public (la fel ca "sala paşilor pierduţi"), dar pot fi vizitate fie la "mica înţelegere cu cei doi portari", fie cu o aprobare formală, care se obţine în timpul programului de lucru de la directorul administrativ (te îndrumă portarii).

Vizitarea celor două obiective este o problemă pe care am discutat-o cu ambii rectori, dar, din păcate, trenează.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
noi doiAUTOR REVIEW
[21.06.13 23:50:56]
»

@Silviu Lache: Buna! Mersi pentru aceste ''repere'', desi curand nu o sa mai ajung prin Iasi, sunt prea multe altele de vazut in Romania. Si nu pot fi de acord cu tine cand spui ca am facut ''o vizita in fuga calului''. Crede-ma, majoritatea turistilor stau 2-3 zile intr-un oras cand vor sa il viziteze, poate chiar mai putin. Totusi nu am venit la mare, sa stau o saptamana, sa fim seriosi. Un oras daca iti place, il iubesti de cand ii calci prima data strazile. Daca zonele cele mai vizitate nu mi-au placut, ma indoiesc ca daca as fi stat mai mult as fi descoperit alt oras. Dar sa nu mai facem atata caz, sunt doar o simpla turista care a trecut prin Iasi, si culmea, chiar nu mi-a placut. E doar parerea mea, si am dreptul la o parere, fie ca ea deranjeaza sau nu

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Silviu Lache
[22.06.13 16:31:48]
»

Îţi apreciez sinceritatea şi îţi respect opiniile.

Fireşte, nu ţi-am enumerat acele câteva ''repere'' ca să îţi schimb părerea depre capitala Moldovei şi nici dintr-un patrotism local exacerbat (de altfel, nici nu ar fi cazul să compar Iaşul cu alte oraşe din România), ci doar să îti ofer câteva motive care să te îndemne să mai vii, cândva, în romanticul "dulce târg al Ieşilor".

Fireşte, "sunt prea multe altele de vazut in Romania", ca să te citez, dar eu doar doream să sugerez necesitatea oricărui turist de a se documenta înaintea unei călătorii.

De altfel, AFA reprezintă cel mai bun reper şi sunt convins că postările de pe sait - unele de o calitate excepţională - îţi vor folosi din plin.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
noi doiAUTOR REVIEW
[22.06.13 21:36:09]
»

@Silviu Lache: Eu chiar sunt genul de persoana care se documeteaza inaintea unei calatorii, altadata in exces. Si de fiecare data doar de aici, de pe AFA. Mi-au folosit din plin postarile de pe site, asa cum probabil si tie ti-au fost de folos in alegerea unei destinatii. Si mi-au folosit de asemenea si review-urile mai putin pozitive, nu doar acelea in care totul este la superlativ.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Silviu Lache
[14.07.13 16:38:44]
»

Pentru că te-ai hotărât să nu mai vii la Iaşi, îţi recomand videoclipul de mai jos:

youtube

Poate îl vei viziona, dacă vei avea timp. Vei vedea astfel că, dacă i-ai lua Iaşului bisericile şi statuile, după cum scriai, tot ar mai rămâne ceva. Se cheamă spiritualitate.

Îţi doresc o duminică placută!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
noi doiAUTOR REVIEW
[15.07.13 21:50:03]
»

@Silviu Lache: Multumesc pt videoclip, e reusit, si pe mine m-ar fi convins poate, dar pacat ca e prea tarziu.

E pentru persoanele care inca nu au fost in Iasi.

Nu vreau sa mai continui acest dialog care se apropie de penibil. Se vede clar ca nu poti accepta nicicum o parere negativa despre orasul tau. Pacat.

Sper sa fiu ultima persoana care scrie un review negativ despre Iasi, sa nu fii nevoit sa vii cu o mie de argumente ca nu e asa.

Si eu iti doresc o seara placuta!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
abancor, fra, noi doi, Silviu Lache
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Iașul și împrejurimile sale:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.071307182312012 sec
    ecranul dvs: 1 x 1