ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.03.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.05.10
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
MAR-2013
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Imperiul lui Carol Quintul

TIPĂREȘTE

Candva, cel mai bogat si mai puternic oras din lume, Madridul este una din cele mai populare destinatii turistice din Europa, orasul in care maretia si istoria emana pe fiecare strada si prin fiecare cladire.

Cunoscut in intreaga lume pentru lupta cu taurii, pentru flamenco, pentru arta culinara si nu in ultimul rand pentru unul dintre cele mai mari cluburi de fotbal Real Madrid, capitala marelui imperiu al lui Carol Quintul este orasul care nu doarme niciodata.

Plaza Puerta del Sol “Poarta soarelui” fiind unul din locurile cele mai aglomerate si pline de viata din oras, aici se afla si simbolul orasului statuia “El Oso y El Madrono”, care reprezinta un urs care mananca fructe dintr-un copac inrudit cu capsunul. Tot in aceasta piata se gaseste si statuia Regelui Carol al III lea cu privirea spre vechea posta principala a orasului, langa cladire aflanduse si placa cu Km 0 al Madridului, nodul principal de transport al Spaniei.

La Puerta del Sol se poate ajunge cu metroul, statia Sol, liniile M1, M2, M3, sau cu trenul.

Din Puerta del Sol am luat-o pe Calle Mayor si am ajuns in Plaza Mayor. In mijlocul pietei se afla o statuie de bronz a Regelui Filip al II lea, iar imprejur sunt terase si restaurant, poate cele mai renumite din oras. Cea mai importanta cladire din Plaza Mayor este Casa de la Panaderia, sediul breslei brutarilor, fiind ridicata inainte de infiintarea pietii. Piata a fost de multe ori incendiata, iar ultima renovare facanduse in actualul design cu turnurile simetrice. Aici am intalnit politia calare, cat si capra romaneasca.

Pe Calle Mayor intalnim Plazza de la Villa, o mica piata unde se gaseste statuia lui Alvaro de Bazan, inconjurata de flori.

Mergand mai departe si facand dreapta pe Calle Bailen ne intampina Catedral de la Almudena, catedrala Madridului, unde in fata ei se afla statuia Papei Ioan Paul al II lea, cel care a sfintit acest locas.

Interiorul catedralei este simplu, modern, diferit de cel din Toledo, dar mult mai impresionanta.

Langa Catedrala Almudena se afla Palacio Real “Palatul Regal”mandria madrilenilor, fiind unul din cel mai mare palat regal din Europa. Este situate in estul centrului istoric, aproape de statia de metrou Opera, liniile M2 si M5. Chiar daca familia regala locuieste in Palacio de Zarzuela in afara orasului Madrid, Palacio Real apartine in continuare regelui si familiei regale, fiind simbolul monarhiei spaniole, aici avand loc in continuare ceremoniile oficiale, cat si receptiile.

Palatul are 2800 de incaperi, doar unele dintre ele deschise publicului. Printre cele care se pot vizila sunt Sala de Porcelana, Salon del Trono, Salon de Gasparini si multe altele.

Palatul este invecinat cu Jardines de Sabatini un parc foarte mare de unde poti admira palatul si unde te poti bucura de o priveliste superba. Brazi tunsi in forma cilindrica, labirinte de verdeata, alei impecabile, fantani arteziene plus linistea care te inconjoara, este locul ideal pentru relaxare.

In fata Palatului Regal se afla Plazza Oriente, o piata superb cu statuia lui Filip al IV lea, iar in jurul lui diverse statui infatisand regine ale Spaniei.

In partea cealalta de piata Oriente, langa statia de metrou Opera se afla Teatro Real. Este cel mai frumos teatru, cu o capacitate de peste 1700 de persoane, el gazduind si spectacole de opera.

Parasind zona Palatului Regal coborand pe sub pasajul din capatul Calle Bailen, ajungem in Plazza de Espana “Piata Spaniei”, o piata plina de tarabe, turisti si localnici, inconjurata de verdeata si strazi.

Cel mai important obiectiv de aici este monumentul inchinat lui Miguel de Cervantes. Monumentul prezinta pe una din parti doua statui din bronz ale lui Don Quixote de la Mancha si pe insotitorul lui Sancho Panza, iar in spatele lor se afla statuia lui Cervantes. In partea opusa monumentului se afla o fantana cascada de apa.

Plazza de Espana este cel mai popular loc de intalnire, aici aflanduse doua din cele mai mari cladiri din Madrid, Edificio de Espana si Torre de Madrid.

Edificio de Espana este un elegant zgaraie nori, construit dintr-un turn central de 25 etaje si doua aripi de 8 etaje, iar ceva mai tarziu, in 1957, a fost construit cel mai inalt turn de la acea vreme Torre de Madrid, poreclit si La Jurafe (Girafa)

Piata Spaniei se afla la statia de metrou cu acelasi nume, liniile M2, M3 si M10.

Parasind Plazza de Espana, intram pe cea mai aglomerata strada, plina de viata si una din zonele de shopping cele mai importante ale Madridului, Grand Via.

Design-ul arhitectural al cladirilor din secolul 20 face din aceasta o stada deosebita, cladiri mari in stiluri arhitectonice. Tot aici se gasesc numeroase hoteluri si cinematografe, celebru magazin El Corte Engles cat si Edificio Telefonica, una din cele mai mari cladiri de pe Grand Via.

Din pacate pe aceasta strada erau multe afise “de inchiriat”, “de vanzare” sau se reorientau catre alt busines.

Pe Grand Via se poate ajunge din mai multe statii de metrou: Banco de Espana (linia M2), Grand Via (liniile M1 si M5), Callao 9 (liniile M3 si M5) si Plazza de Espana (liniile M2, M3 si M10).

La capatul strazii Grand Via intersectie cu Calla Alcala se afla Edificio Metropolis. De aici pe Calla Alcala se ajunge la Puerta del Sol.

Mergand spre Plazza de Cibeles gasim pe dreapta Banco de Espana (Banca Spaniei), iar pe stanga Institutul Cervantez, o cladire pe colt foarte frumoasa, cu 5 coloane de o parte si de alta a intrarii.

Ajunsi in Plazza de Cibeles gasim o fantana cu statuia zeitei fertilitatii, Cibele intr-un car tras de doi lei Piata este foarte aglomerata, fiind inconjurata de cladiri maiestoase

Cea mai impunatoare este Palatul Comunicatiilor. Cladirea a fost construita pentru a fi sediul postal, apoi a gazduit Muzeul Postei si Telecomunicatiilor, iar din 2007 a devenit Ayuntamiento de Madrid (Primaria orasului Madrid).

Tot aici se gaseste si Palacio de Linares, o cladire in stil baroc, care in prezent gazduieste Casa de America, un centru cultural si galerie de arta din America Latina. Cladirea se afla intre Passeo del Prado si Passeo de los Recoletos.

In Plazza de Cibeles de fiecare data cand echipa Real Madrid castiga cate un trofeu, suporterii se aduna in jurul fantanii (sau mai fac baie) si se bucura pentru succesul echipei.

De la Plazza de Cibeles pe Passeo del Prado intalnim Museo Naval, Museo Thyssen si ajungem la Museo National del Prado.

Cel mai cunoscut muzeu, Muzeul Prado, este un alt obiectiv principal turistic, gazduind colectia regala de arta, incluzand capodopere ale picturii spaniole, monede si medalii, obiecte decorative, tiparituri, cat si diferite capodopere ale pictorilor italieni si olandezi.

Proiectata in stil neoclassic, cladirea a fost conceputa initial pentru a gazdui Muzeul de Istorie, numai ca odata cu Razboiul de Independenta lucrarile au fost oprite, iar cladirea partial terminate a fost folosita drept depozit. In timpul razboiului cladirea a fost distrusa in incendiu. Dupa un secol de la terminarea razboiului Regele Fedinand al VII lea a deschis acest obiectiv turistic sub denumirea “Muzeul Regal de Pictura si Sculptura”. Datorita faptului ca, colectia de tablouri, monede, obiecte decorative s-a marit, cladirea sa extins cu alte camere. Ultimele cladiri Cason del Blue Retino si Palacio de Villahermosa au devenit parte a muzeului mult mai tarziu.

Langa Museul Prado se afla Real Jardin Botanica (Gradina Botanica Regala), iar in apropierea gradinii se afla celebra gara Atocha, acolo unde in anul 2004 pe 11 martie a avut loc atentatul de la Madrid. Din pacate nu am apucat sa o vizitez…poate data care vine.

Dupa circuitul atat de lung, oboseala si-a spus cuvantul si nu mai aveam putere decat sa ma urc in metrou si sa ma indrept spre Fuenlabrada, acolo unde aveam cazarea, la verii mei.

A doua zi o luam de la capat cu alte obiective care meritau vazute in Madrid.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de viviv in 27.03.13 19:56:21
Validat / Publicat: 27.03.13 23:02:53
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA. A mai fost în/la: Fuenlabrada, Toledo, Barcelona
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3275 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (viviv); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Statuia de la Km 0, Pluerta del Sol, reprezentant ursul mancand capsuni
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 18200 PMA (din 20 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmaster
[27.03.13 23:02:43]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Madrid:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.049876928329468 sec
    ecranul dvs: 1 x 1