ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.02.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Brașov
ÎNSCRIS: 22.07.09
STATUS: SENATOR
LUNA
JAN-2013
familie cu copii
PREȚ 270 RON ?
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
4 AD. + 4 COPII -- v: 2 -6

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
98.75%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în Brașov și împrejurimi

Restaurant Sergiana - 'Bunătăţuri din Ardeal'

TIPĂREȘTE

Am ajuns din nou la Sergiana la sfârşitul lunii ianuarie, cu prilejul unei aniversări în familie. Trecuse ceva vreme de când nu le mai trecusem pragul, eram de fapt pentru prima dată în noul sediu, care acum se găseşte tot în centrul vechi al Braşovului, pe strada Mureşenilor, chiar pe colţ, în locul în care era restaurantul înainte (pe aceeaşi stradă dar pe partea dreaptă mergând spre Piaţa Sfatului) funcţionând acum Prăvălia Sergiana.

Sergiana (sergianagrup.ro) este cu siguranţă unul dintre cele mai cunoscute şi apreciate restaurante din Braşov, renumele său bazându-se pe materie primă de calitate, provenind de la fermele proprii din Ţara Bârsei şi Ţara Făgăraşului, respectiv comunele Şercaia şi Poiana Mărului şi reţete tradiţionale, cu un gust şi o savoare unice şi care îmbină tehnologia modernă cu ingredientele tradiţionale. Din acelaşi lanţ de restaurante, la fel de apreciate sunt Ceasul Rău din Centrul Civic şi Casa Tudor, pe care le recomand în egală măsură.

Rezervarea am făcut-o cu câteva zile înainte pentru sâmbătă seara pentru că în weekenduri sunt şanse foarte mici să găseşti o masă liberă. Şi, într-adevăr, am văzut destui doritori, inclusiv turişti străini, care încercau, fără succes, să obţină câteva locuri deşi restaurantul este foarte spaţios. Restaurantul este amenajat la subsolul imobilului, se aseamănă cu o cramă şi interiorul este foarte plăcut, decorat cu obiecte rustice, tablouri cu haiduci şi imagini din Braşovul de altădată. Noi am ales salonul pentru nefumători unde chiar nu se simţea fumul de ţigară, un aspect pe care l-am apreciat în mod deosebit dat fiind faptul că eram însoţiţi de patru copii.

La intrare am fost întâmpinaţi de chelneri în costume populare care ne-au condus apoi până la masa rezervată. Din partea casei am primit o farfurie cu jumări şi felii de ceapă roşie servite cu pâine proaspătă albă şi integrală. Meniurile sunt scrise în stil haiducesc, cuprinzând denumiri care mai de care mai hilare pentru bucatele româneşti, sârbeşti şi ungureşti din care te poţi înfrupta. Alegerile sunt destul de grele pentru că totul sună atât de apetisant şi meşteşugit prezentat încât cu greu rezişti ispitei de a nu comanda câte puţin din toate.

La felul principal noi am luat tradiţionala ciorbă de văcuţă, foarte apreciată de toţi membrii familiei, inclusiv de cei mici şi care s-a dovedit a fi la fel de bună cum o ştiam. Fiind seară, la felul principal eu am optat pentru ciupercuţe la grătar, umplute cu brânză de burduf, foarte bune şi porţia foarte mare, căreia cu greu i-am făcut faţă. Pentru copii am luat şniţel de pui şi cartofi prăjiţi din care copiii au mâncat cu plăcere, reuşind să mănânce mai puţin de jumătate din porţie, restul fiind luat la pachet. Vedetele serii au fost coastele de porc cu garnitură de cartofi natur, prezentate frumos pe un fund de lemn. Am gustat cu toţii câte puţin, mai mult de poftă pentru că trebuie să fii într-adevăr foarte flămând să le poţi dovedi de unul singur. La desert am comandat clătite cu îngheţată, destul de bune, doar îngheţata nu m-a impresionat, gustul fiind cel clasic – cu vanilie şi cacao. Recomand însă papanaşii cu dulceaţă, care fuseseră foarte buni ultima dată.

Preţurile nu sunt de speriat dar nici tocmai mici, în sensul că o ciorbă costă 10 lei, ciupercuţele au fost 15 lei şi coastele în jur de 25 lei. Cu tot cu răcoritoare, apa minerală şi o sticlă de bere fără alcool am plătit în jur de 270 RON, o sumă destul de acceptabilă spun eu.

Dacă aveţi drum prin Braşov, nu ezitaţi să treceţi pe la Sergiana măcar o dată, este un restaurant unde se mănâncă bine, dar, aviz amatorilor, silueta cam este în pericol… O plimbare prin centrul vechi al Braşovului mai spală însă din „păcate” şi apoi, ce să-i faci dacă la Sergiana „toate-s bune şi gustoase”, cum ei înşişi cu mândrie o spun.

Rog ataşarea următorului fundal muzical: http://www.trilulilu.ro/muzica-diverse/aurel-tamas-din-transilvania-1, melodiile lui Aurel Tămaş făcându-ne seara mult mai frumoasă la Sergiana.


---
Trimis de krondia in 17.02.13 15:31:05
Validat / Publicat: 17.02.13 17:38:30
VIZUALIZĂRI: 7820
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krondia); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29000 PMA (din 32 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

webmaster15 [17.02.13 15:59:44] »

Am ataşat clipul solicitat. Audiţie plăcută!

Floria CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [17.02.13 20:30:30] »

Am fost si noi la Sergiana si ne-a placut! Vom reveni cu siguranta!

Cris [18.02.13 03:54:44] »

Am mâncat şi eu la Sergiana şi am rămas exact cu aceeaşi impresie: este un restaurant bun, peste medie, aflat într-o locaţie foarte frumoasă, cu mâncare excelentă şi servire ireproşabilă.

L-aş recomanda fără ezitare, oricând.

zapacitu [18.02.13 16:11:31] »

N-ați avut pic de milă de cititorii hămesiți, naiba m-a pus să citesc postarea dvs., mai ales că o făceam pe burta goală. În mod pavlovian, am declanșat o salivare abundentă, de mi-au intrat tastele la apă. Modest, m-am refugiat peste drum de locul unde mă găseam, la un birt ordinar unde am comandat ciorbiță de văcuță, cu bucățele de carne din care aș fi putut mesteca până la senectute, că tot nu le puteam înghiți, tari ca pingelele. Desert nici n-am îndrăznit, era ceva greu de identificat pe bază de peltea de ceva. Este adevărat că am rămas cu fonduri și pentru următoarele 2 săptămâni, până când "vine curentu”.

Denumirile haioase la felurile de mâncare, le-am mai întâlnit la o terasă-resturant de prin Sibiu, face parte din politica de marketing practicată, în scopul declanșării acțiunii maselor, pe principiu ”citește- amuză-te - comandă - plătește”

Ai scris frumos, apetisant și cu bun-gust.

krondia [18.02.13 19:44:34] »

@Floria, @pacurarcris, mulţumesc.

@zapacitu, regret experienţa nefericită, nu asta mi-a fost intenţia, de asta am şi scris duminică după-masa când mai toată lumea îşi face siesta după un weekend îmbelşugat.

La Braşov e puţin mai simplu pentru că dacă pofteşti cumva la delicatesele lor şi nu ai timp de o ieşire în oraş, dai o fugă la prăvăliile lor şi cumperi tot ce pofteşti.

Mulţumesc pentru cuvintele frumoase, când ai drum prin Braşov dă un semn şi îţi mai spun şi alte "ponturi".

- -

Următorul pe listă este acum restaurantul chinezesc din Piaţa Sfatului, l-am "programat" la începutul lui martie.

eduardpetrut [17.07.13 10:57:18] »

@krondia: foarte bune restaurantele din reteaua Sergiana, eu vin f des in weekenduri in zona Zarnesti, Piatra Craiului si am mancat de foarte multe ori la Ceasul Rau, un restaurant emblema pentru Brasovul Postbelic

stiam ca este in reteaua Sergiana si da este foarte OK, preturile insa asa cum ai aratat si tu nu sunt tocmai mici sunt in gama superioara ca si mancarea de altfel.

PS as recomanda cu mare placere pentru grataragii si micii produsi de aceasta companie Sergiana.

Eu cunosc produsele acestei firme de cand era o mica societate in comuna Poiana Marului si de la inceput nu au facut rabat de la calitate

krondia [23.08.13 23:16:56] »

În seara aceasta am revenit la Sergiana pentru o aniversare în familie, într-o formulă mult mai numeroasă. Am regăsit aceeaşi atmosferă plăcută şi savoare a preparatelor din Ardeal, gătite ca la mama acasă. Vedetele serii au fost din nou celebrele coaste de porc, pur şi simplu delicioase dar şi greu de dovedit de către o singură persoană.

Tot ceea ce s-a comandat a fost gustos, cei mici s-au declarat şi ei mulţumiţi, au apreciat în mod deosebit limonada cu miere şi desertul - clătitele cu îngheţată, papanaşii, plăcinta cu brânză şi mere.

Şi de data aceasta localul s-a dovedit neîncăpător şi cei mai puţin norocoşi / inspiraţi care veniseră fără rezervare aşteptau minute bune până se elibera o masă.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
krondia [12.01.14 10:43:47] »

Venim de ani de zile aici şi de fiecare dată am fost mulţumiţi. După îndelungi dezbateri în familie, am ales să venim tot la Sergiana acum câteva zile pentru a sărbători un eveniment în familie. Preferăm acest local datorită salonului generos pentru nefumători, noi suntem mereu însoţiţi de cei mici care nu prea au stare dar şi faptului că este uşor accesibil.

În mare, am comandat din preparatele despre care am vorbit deja, acum am mai încercat ciorba de fasole cu afumătură, cea de burtă, muşchiuleţul de porc umplut cu sos haiducesc, tocăniţa de bureţi, pofta ciobanului ocărât de turmă. Totul a decurs impecabil, servirea destul de rapidă, doar desertul a întârziat puţin mai mult.

În concluzie, doar cuvinte de laudă la adresa restaurantului Sergiana care îşi duce cu fală numele mai departe, fără a face rabat la calitate.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
eduardpetrut, Floria, zapacitu
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.16385602951 sec
ecranul dvs: 1 x 1