ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.09.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Dublin
ÎNSCRIS: 28.07.08
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
AUG-2012
DURATA: 9 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
95.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Descoperă Madeira

De mâncat și de băut (prin Madeira)

TIPĂREȘTE URM de aici

Trebuie să spun de la început: în Madeira se gătește bine; gusturile lor alimentare sunt destul de apropiate de ale noastre. Probleme apar la gătirea de mâncăruri din alte bucătării, în sensul că un pește local va fi tot timpul gătit mai bine decât o lasagna italiană; de asemenea pe la supe și pe la garnituri pot să mai apară surprize.

Unde se poate mânca în Madeira? Peste tot: sunt restaurante scumpe, restaurante populare, terase prăfuite, terase cu vedere la ocean, mâncare de luat la pachet dar și Pingo Doce cu bufetul deschis și mâncare la kilogram. Sunt foarte multe restaurante în centrul vechi din Funchal (străduțele din zona telegondolei către Monte); acolo stau chelnerii la poartă și te iau pe sus de pe stradă pentru a te pune la masă. Prețurile sunt destul de uniforme însă concurența (între restaurante) este extrem de serioasă. Și să nu uit: nu se lasă bacșiș; dacă vrei să lași 1 euro, bine; dacă nu, nu!

La ce trebuie să se aștepte turistul de la un restaurant mediu?

- Băuturile de tip soft drinks nu sunt trecute aproape niciodată în meniu, prețul e uniform în zona 1.8 - 2 euro (cutia sau sticla);

- Supele sunt 2-3 euro însă sunt preparate după rețete locale (nici ei nu le recomandă turiștilor, pot să fie doar pe gustul localnicilor);

- Un fel de mâncare costă cam 10 euro (marja uzuală este de pe la 8 până spre 15 euro); prețul este final (nu se taxează peștele la 100g ca la noi) și se include și garnitura;

- Garnitura de la felul principal de mâncare se poate schimba – atât cât poate oferi restaurantul (adică poți să ceri cartofi în loc de broccoli);

- Ți se aduce la masă (fără să comanzi) pâine cu usturoi, un preparat național; dacă nu îl refuzi imediat îl vei regăsi cu 2-3 euro pe notă;

- Deserturile costă 4-5 euro.

Ce se mănâncă acolo la felurile principale? Ca și la noi: pește, pui, purcel sau vită; vara se pescuiește iar iarna se taie animalele crescute pe dealuri (sau se mănâncă pește uscat cu sare). Peștii sunt preparați (cu mici excepții) doar pe grătar; creveții și fructele de mare sunt importate. Unele restaurante au la intrare o vitrină cu pești proaspeți care pot fi preparați pe loc.

Ce pești pot să apară în farfurie?

- cod („bacalhau”) – se găsește și la noi, congelat; un pește alb cam fără gust; nici la ei nu se servește proaspăt, nu realizez de ce;

- pește spadă (aparent peștele lor național, gătit într-o mulțime de feluri și servit de obicei cu banane prăjite);

- ton (gătit precum friptura de porc sau vită, la cuptor);

- doradă;

- lavrac (sea bass);

- sardine (cele mai ieftine din meniu!);

- somon (de crescătorie, au pe insulă bazine cu somoni).

Turiștii care nu mănâncă pește pot să aleagă evident orice alt tip (comun) de carne însă pierd o experiență culinară deosebită.

Las pozele să „vorbească” în continuare.


---
Trimis de DanCld in 09.09.12 18:58:07
Validat / Publicat: 09.09.12 22:14:02
VIZUALIZĂRI: 10277
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DanCld); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 Inghetata de lamaie servita in coaja de lamaie
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5400 PMA (din 7 voturi)

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

ARA [10.09.12 09:19:05] »

Dar unt sarat mai ofereau la fiecare meniu?

DanCld [10.09.12 09:52:13] »

@ARA: N-a intrat in poza si nici nu aparea pe nota deci am uitat de el Da!

alinaro CONS. ONORIFIC AFA / PORTUGALIA [10.09.12 14:43:13] »

Noroc ca mai am doar douazeci de minute pana la masa, ca deja salivez de nu mai pot

Vad ca portiile erau foarte generoase. Chiar si deserturile: inghetata aia in coaja de lamaie mi se pare enorma. Dar e normal, daca zici ca costa 4-5 euro fiecare...

Cat despre pestele proaspat, aici, in Santiago de Compostela, eu m-am minunat acum 12 ani de zile in fata enormelor acvarii cu pesti vii aflate in vitrinele restaurantelor, de unde bucatarul ti-l lua pe cel dorit/cerut si ti-l pregatea imediat!!

Multumesc pentru impartasirea acestei experiente. Si pofta buna!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
iulischa [05.02.16 12:03:01] »

Si noi am mancat la autoservirea de la Pingo Doce in mai mult randuri. Este ok ca pret, nici mancarea nu e rea.

Ne-a placut aici:

https://xhibeo. wordpress.com/2016/02/04/mananci-bine-in-madeira/

Stereo [19.07.17 12:03:43] »

as vrea sa-ti raspund eu la intrebare si sa fac si o mentiune/corectura referitoare la pesti:

- codul nu se serveste proaspat pt ca e importat. nu se prinde in zona Madeira. de aceea eu nu vi-l sugerez

- al doilea peste de care faci vorbire NU este peste spada / marlin (ma refer la cel numit de ei "espada"), ci e vorba de un peste abisal care in engleza se cheama black scabbard, si se prinde in zona, dar la fel de bine creste si in crescatoriile lor de pe mare... ; -)

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinaro, ARA, DanCld, iulischa, Stereo
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
pagină generată în 0.0561392307281 sec
ecranul dvs: 1 x 1