ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.09.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Offenbach am Main
ÎNSCRIS: 30.08.12
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2012
DURATA: 1 zile
prieteni
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Sigmaringen - un orasel incantator

TIPĂREȘTE

O noua zi de vara, o noua destinatie. De data aceasta am ales sa vizitez Sigmaringen, un orasel pitoresc de cca 16.000 de locuitori, insa cu o importanta deosebita pentru istoria moderna a Romaniei, caci aici se nasteau Carol I si Ferdinand I de Hohenzollern-Sigmaringen, primii doi regi ai Romaniei.

Sigmaringen se afla la aprox. 100 km departare de Stuttgart si la 50 km departare de mai celebrul Hohenzollern Schloss. De la Hohenzollern Schloss la Sigmaringen se ajunge in aprox. 30 minute. Putin mai complicat a fost in Sigmaringen. Din cauza lucrarilor stradale, o parte din Mühlbergstrasse (chiar in zona podului peste Dunare, care leaga Mühlbergstrasse de Fürst-Wilhelm-Strasse) era restrictionata accesului cu masina, iar GPS-ul meu insista sa foloseasca aceasta ruta. A trebuit sa ma mai invart pe stradutele din Sigmaringen, pana ce GPS-ul mi-a dat alta ruta. Am parcat masina in zona centrala (la 100 m de aleea pietonala) la Parkhaus in der Bahnhofstrasse (cam 30 centi/ora), iar apoi ne-am indreptat spre leaganul de piatra al Hohenzollernilor, castelul Sigmaringen.

La nici 100 m de locul de parcare se inalta semet pe o stanca, pe malul Dunarii, cuibul Aquilei negre, asa cum l-a numit generalul Ney, cand a fost intrebat de Napoleon ce castel este acesta (Aquila neagra este simbolul casei regale prusace, o alta ramura a Hohenzollernilor, care va da imparatii Germaniei).

Castelul este mentionat pentru prima data in 1077, fiind transformat dintr-un fort pe malul Dunarii, intr-un castel extrem de elegant. Vizitarea castelului este o calatorie in timp. Camerele si saloanele frumos mobilate, picturile si portelanuri pretioase ne ofera o imagine splendida a timpurilor de odinioara. In Sala Armelor descoprim cea mai mare colectie privata de arme din Europa, cu exponate din Evul Mediu pana in prezent.

Dupa vizitarea castelului, recomand si o plimbare in jurul sau si pe malul Dunarii. Dupa ce ne-am invartitit in jurul castelului si ne-am plimbat pe malul Dunarii admirand lebedele, am poposit la una din terasele, care se insira de-a lungul aleei pietonale din fata primariei, pentru a ne potoli setea cu o bere rece. Am remarcat faptul ca fiecare oras/zona isi promoveaza berea locala (nu am vazut sa se vanda la terase decat marca berii locale-o idee buna pentru sustinerea afacerilor locale).

In afara de castel, mai puteti admira:

- Das Rathaus - primaria, in coltul vestic al acesteia este sculptat Sigmar, fondatorul istoric al orasului.

- Marktbrunnen - fantana din fata primariei, o reprezentare a grafului Johann von Hohenzollern-Sigmaringen.

- Hedinger Kirche- biserica, care dateaza din 1680.

- Josephskapelle - Capela a fost construită în 1629 de către arhitectul renascentist Hans Albertal din Dillingen. Interiorul in stil baroc a fost realizat de Nikolaus Schütz si Josef Ignaz Wegscheider in anul 1739. Capela lui Iosif se află lângă biserica parohială St. Johann, o alta destinatie interesanta.

- Runder Turm - un turn de aparare, care astazi gazduieste un muzeu al istoriei orasului.

- Das Fidelishaus - "Nascut sub numele de Mark Rey in Sigmaringen, in anul 1577, Sfantul Fidelis a practicat mai intai avocatura, fiind sfatuitorul aristocratilor din Europa, dupa o vreme despartindu-se de acestia si ajungand un aparator al celor sarmani. In anul 1612, a devenit calugar Franciscan Capucin, luandu-si numele de Fidelis. Misionar la Grisons, in Elvetia, a avut atat de mare succes in convertirea oamenilor incat protestantii locali au pretins ca este un spion al austriecilor. Injunghiat de moarte in biserica din Seewis, in anul 1622, a fost canonizat mai tarziu de catre Papa Benedict al XIV-lea. "

- Prinzenbau - a fost resedinta printesei Amalie Zephyrine, adapostind astazi Arhivele de stat pentru Tübingen și Hohenzollern.

- Leopoldplatz, unde se gaseste statuia ecvestra a printului Leopold, fratele mai mare al lui Carol I, regele Romaniei.

- Hoftheater - cladirea a fost achizionata de printul Anton Alois in 1826 si transformata intr-un teatru, care putea gazdui 149 de spectatori. Astazi cladirea functioneaza ca cinematograf.

Incheind aceasta descriere, recomand celor care trec prin zona (celor care se indrepata spre izvorul Dunarii sau muntii Padurea Neagra si nu numai lor) un scurt popas de cateva ore la Sigmaringen. O plimbare pe stradutele pline de istorie sau pe malul Dunarii are darul de a te incarca cu energie.


[fb]
---
Trimis de ciprian.dima in 02.09.12 14:17:01
Validat / Publicat: 02.09.12 15:14:17
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GERMANIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5340 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ciprian.dima); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Castelul Sigmaringen vazut din masina
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 11250 PMA (din 13 voturi)

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

webmaster [02.09.12 14:31:09] »

@ciprian. dima, apreciem dorinta de a ne impartasi cat mai multe informatii, dar te rugam sa tii cont de faptul ca Regulamentul site-ului nu permite preluarea informatiilor din alte surse fara mentionarea acestora sau formatare distincta (ghilimele, scris inclinat etc.). Am editat paragraful in cauza dar te rugam sa ai mai multa grija in viitor.

ciprian.dima [02.09.12 15:10:01] »

@webmaster: Scuze. Inainte sa vizitez Sigmaringen-ul, am notat informatii despre obiectivele turistice din oras, iar acum, cand am scris review-ul, nu mai stiam de unde preluasem anumite informatii.

Admin [02.09.12 15:13:28] »

@ciprian: chiardaca nu-ti aduci aminte sursa, e bine sa delimitezi citatul (precum a facut webm mai sus) - in cel mai rau caz, scrii ca nu mai regasesti sursa.

--

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

webmaster13 [02.09.12 22:55:49] »

melodia postata se poate stege/schimba!

ciprian.dima [03.09.12 00:23:56] »

@webmaster13: Melodia e super. Multumesc.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ciprian.dima
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Stuttgart și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.065516948699951 sec
    ecranul dvs: 1 x 1