ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.08.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Ploieşti
ÎNSCRIS: 13.08.09
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
AUG-2012
DURATA: 7 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 5

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
PLAJA şi MAREA:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
94.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 13 MIN

Per ansamblu OK, mici nemultumiri

TIPĂREȘTE

Asa cum am promis intr-un ecou la impresiile postate de altcineva, am revenit din vacanta cu impresii obiective (sper) despre sejurul la acest hotel.

Sa incepem cu drumul: gratie ajutorului lui Victoras (caruia ii multumesc pe aceasta cale), am ales o ruta mai putin folosita, astfel incat sa ocolim partial aglomeratia de pe drumul care leaga Varna de sudul litoralului bulgaresc. Traseul a fost: Ploiesti - Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Tsar Kaloyan - Razgrad - Shumen - Provadia - Bozvelysko - Barzitsa - Nova Shipka - Grozdyovo - Goren Chiflik - Pchelnic - Dolni Ciflik - Staro Oryahovo - Rudnik - Goritsa - Byala - Obzor - Sunny Beach. Total 415 km, parcursi la dus in fix 7 ore (deh, o mica deviere de la traseu), la intors in fix 6 ore, cu micile opriri de rigoare. La dus taxa de pod 27,4 lei, vigneta 10 leva sau 5 euro, cumparata chiar din vama, de la un ghiseu cocotat pe o scara, aflat intre benzile de iesire. La intors am platit taxa de pod 6 leva sau 3 euro 4 leva (2 EUR).. Vigneta pentru intoarcere am cumparat-o din prima benzinarie Lukoil intalnita dupa plecarea din Sunny Beach, cred ca era in localitatea Byala sau Goritsa, e usor de reperat, se afla pe partea stanga a sensului de mers. Nu uitati sa lipiti vigneta pe parbrizul masinii, in coltul indicat pe vigneta.

Am ajuns la portile hotelului putin dupa ora 12, am fost lasati sa intram imediat pe baza voucherelor, am fost condusi catre un loc de parcare disponibil. La receptie ni s-au facut imediat formalitatile de cazare, ni s-au pus bratarile, ne-au fost inmanate cardurile pentru prosoape, tichetul cu programarea la masa de seara (seria 1), tichetul de acces pentru masina, facilitatile hotelului descrise in limba romana. Un bell-boy ne-a condus catre camera alocata, care spre marea mea surprindere a fost in corpul D1 (etaj 2, camera 240), cu vedere la piscina, desi eu platisem camera cu park-view, tocmai pentru a beneficia de cat mai multa liniste in timpul noptii. Speram in sinea mea sa primesc o camera in corpul C, orientata spre curtea interioara - n-a fost sa fie, dar nici in corpul D1 nu am avut probleme cu galagia de afara, ci - culmea - cu cea din interior, o sa revin cu detalii si explicatii.

Prima impresie dupa ce am intrat in camera - mirosea foarte frumos, a curat, camera spatioasa, cu mobilier in stare buna, baie mare, cu cada, obiectele sanitare in stare buna, cu exceptia rezervorului de apa de la toaleta, care pierdea apa si cand se umplea automat pana la nivel, facea un zgomot cam puternic, apa avand presiunea mare. Prosoapele mi s-au parut cam obosite, unele dintre ele meritau de mult sa fie scoase din uz. Prosoapele de baie sunt prea inguste si mici fata de cele cu care sunt eu obisnuita, dar te descurci pana la urma.

TV color normal, nu plat, cu diagonala cam mica si nici-un post de televiziune romanesc - aici le dau o mare bila neagra, pentru ca, desi au foarte multi turisti romani in hotel, nu au post TV romanesc in grila. Un mic racitor camuflat in mobilierul din camera ne-a fost de folos, insa avea usa putin defecta, se inchidea/deschidea mai greu.

Balconul - nici prea mare, nici prea mic, cu masa si doua scaune din plastic, uscator pliabil de rufe. Un inconvenient in privinta orientarii camerei cu vedere spre piscina - dupa-amiaza soarele batea direct in balcon, era imposibil sa stai la o bere/cafea/tigara, era infernal de cald, cu atat mai mult cu cat parapetul balconului este din sticla. Din fericire pentru noi, in camera, termopanele de calitate superioara si draperiile au facut fata cu succes caniculei, alaturi de sistemul de climatizare care a functionat ireprosabil, gratie cartelei de fidelitate de la o farmacie, lasata in locasul in care ar fi trebuit pusa cartela agatata de cheia camerei.

La cazare ni s-a spus ca putem manca de pranz pana la ora 14, urmand ca in ziua plecarii sa putem beneficia de serviciile de masa oferite de micul-dejun prelungit, care se termina la ora 12. Nu a fost cazul, nu ne era foame la acea ora, abia trecusera 2-3 ore de la micul-dejun. Bratarile ne-au fost taiate de la mana in momentul check-out-ului, fetita mea a putut pastra bratara la mana ca suvenir, o poarta si acum: -)).

Dupa ce am dus bagajele in camera si ne-am dezmeticit oleaca, am mers la terasa de la piscina pentru a manca de pranz, deoarece era chiar la parterul corpului D, unde eram cazati. Ei bine, aici meniul e cam saracacios, gasesti doar pizza, friptura, garnituri, paste, sandwich-uri, salate, fructe, inghetata si bauturi - bere, suc, cafea, apa. Dar pentru prima masa a fost suficient, mancasem oricum pe drum. Ce nu mi-a placut aici - faptul ca multi vin direct de la piscina sau plaja, cu apa siroind inca din par sau de pe corp, si se servesc din mancare sau inghetata, nu de putine ori am vazut cum picura apa de pe ei peste felurile de mancare sau in caserolele cu inghetata. La inghetata, fiind cu autoservire, copiii mai neindemanatici scapau inghetata pe langa vitrina frigorifica sau pe capacul acesteia, mai bagau un deget sa guste, samd.

La piscina, cum era de asteptat, aglomeratie maxima la ora pranzului, mai ales ca functiona si aqua-parcul. Personal mi s-a parut ca piscina (per total) e mult sub capacitatea de cazare a hotelului, atat ca dimensiuni, cat si ca spatiu pentru amplasare sezlonguri/umbrele. Pardoseala din jurul piscinelor devine alunecoasa uneori. Apa din piscina copiilor mult mai rece fata de cea din piscina pentru adulti. Jacuzzi - relativ mic si are apa cam murdara uneori. La toaleta de la piscina - relativ curat, mi-a placut ca aveau si dus cu apa calda. Dusurile de la exterior aveau doar apa rece. Ca sa prinzi loc la piscina in zona dorita, trebuia sa fii cel tarziu la ora 7 sa-ti pui prosoapele, deoarece pana la 7:30, maxim 8, erau deja ocupate/rezervate toate sezolngurile, inclusiv cele care nu aveau umbrela de soare. La plaja, daca doreai sezlonguri in primele 3 randuri, probabil ca trebuia sa pui prosoapele la ora 5:30-6, deoarece la ora 7 nu mai erau sezlonguri libere decat incepand de la randurile 4-5. Pentru cei care doresc liniste, le recomand relax pool.

Sa revin cu detalii privind mancarea: vorba sotului meu - mancare industriala. In restaurantul principal foarte rar gaseai in meniu, la pranz sau seara, friptura sau frigarui, majoritatea felurilor de mancare cu carne aveau si sosuri sau garnituri de legume, orez, cartofi copti, broccoli. Nu pot sa spun ca mi-a placut in mod deosebit un anumit fel de mancare din restaurantul principal, parca mancarea nu avea savoare, nu stiu cum sa va explic, lipsea ceva, dar nu stiu ce anume. Plus ca tot ce insemna carnati, chiftele, sarmale - tocatura in general - erau asezonate puternic cu nesuferitul condiment specific bulgaresc, mancarea devenind astfel prea "parfumata", cu un gust ciudat. Nu te ridicai flamand de la masa, insa de multe ori am mancat cam aceeasi combinatie de mancaruri (erau unele prezente constant, la fiecare masa), pentru ca cele nou expuse nu ma imbiau prea tare. E adevarat, in meniu au existat peste, scoici, carne de curcan, carne de vitel, carne de miel - asta pentru cei care aveau dubii in privinta asta. La pranz si seara au existat mereu 2 feluri de supa, majoritatea gustoase. Fructe - suficiente si bune: banane, mere, pere, prune, struguri, piersici, nectarine, pepene rosu si galben (acesta nu era prezent la fiecare masa, nu stiu de ce).

Am facut rezervari si la cele 3 restaurante cu specific, cel mai mult mi-a placut la cel asiatic, atat ca ambient, cat si ca feluri de mancare, a fost pentru prima data cand am papat mancare chinezeasca si pot sa spun ca mi-a placut foarte mult, am incercat cate putin din aproape toate felurile expuse, din curiozitate. La restaurantul italian mancarea a fost buna, nimic de zis, insa fiind meniu a-la-carte, a durat mult pana am fost serviti cu felurile comandate. La cel bulgaresc - cam rece atmosfera din pricina culorilor folosite la decorarea salii, totul parea cam intunecos. Mancarea buna si aici, mai mult pe baza de legume.

Despre bautura: vinul era cand bun, cand naspa la gust, depinde in ce restaurant/moment al zilei nimereai sa-l iei. Cel mai bun mi s-a parut vinul alb servit in seara in care am mancat la restaurantul asiatic. Berea slab alcoolizata, servita in pahare prea mici (220 ml). Apa plata la dozatoare, nici urma de apa imbuteliata, pentru a putea lua in camera. Sucurile - nu le-am incercat, stiind de la altii ca sunt naspa, facute din prafuri concentrate. Am baut cand si cand pepsi light, care era imbuteliat in sticle de 2 litri. Bauturile alcoolice - nu am incercat decat gin tonic - bunicel, si vinul (care era cand bun, cand naspa). Mi-a placut cocktailul non-alcoolic "evrika sunshine". Cafeaua - cea de la dozatoare nu mi-a placut, era cafea instant, in schimb la barul de la receptie puteai gasi cafea foarte buna, preparata pe loc din cafea naturala, nu instant. Dimineata erau carafe tip termos umplute cu cafea (naturala), insa puteai avea noroc de o carafa cu cafea tare, concentrata, sau cu una plina cu apa colorata maro, care numai cafea nu se putea numi. Ne invatasem sa punem de proba un pic de cafea intr-o ceasca, iar daca lichidul era decolorat, puneam carafa inapoi si incercam din alta, pana nimeream una cu cafea ok.

In ceea ce priveste restaurantul principal, mi s-a parut cam aiurea tot aranjamentul, mesele de pe terasa in aer liber erau prea inghesuite, scaunele erau patate, iar pe masa era un fel de traversa cu motive traditionale, in comparatie cu mesele din interior, unde erau puse fete de masa albe, iar scaunele erau fara pete. Am preferat sa mancam la o masa mai retrasa spre capatul restaurantului, unde era mai liniste si mai racoare, nu se inghesuiau prea multi sa se aseze acolo. Alt aspect aiurea - dozatorul de apa, unicul, era amplasat hat-hat, in capatul din dreapta al restaurantului, cam dupa colt as zice, in timp ce noi mancam fix in capatul opus; logic mi s-ar fi parut sa fie pus inca un dozator si in celalalt capat al restaurantului.

Ce nu mi-a placut: la intrare era un nene chelios, cu o fata rautacioasa, care te scana din priviri cand ieseai, nu care cumva sa iesi cu ceva de mancare din sala de mese. In prima sau a doua zi am vrut sa iau o banana si o piersica, in camera, pentru fetita mea, care nu mancase cine stie ce la masa de pranz. Nenea cu pricina ne-a arestat fructele, spunand ca putem lua altele de la snack-bar. N-aveam chef de cearta, ca i-as fi zis vreo doua, daca stateam in corpul A sau B, il puneam pe el sa se duca sa-mi aduca fructe, pentru ca snack-bar-ul era la parterul corpului D, la ceva distanta, pe care o parcurgeai la pranz in plin soare. Ca sa nu mai avem incidente, am luat in alte dati fructele sau mici gustari pentru copil direct de la snack-bar sau din cel principal, ascunse in geanta. Intre timp, nenea cel rau s-a ocupat cu afisarea a doua hartii sugestiv ilustrate, prin care era interzis sa iei mancare la pachet sau in sacosa. Nu dati cu rosii, ce sa fac daca al meu copil e mofturos la mancare, daca nu manca la o masa, trebuia sa am 1-2 fructe de rezerva in camera sau o felie de chec/pizza, sa-i ofer cand i se facea foame. Daca nu as fi avut copil mofturos la mancare, nu as fi avut nevoie sa iau fructe sau gustari in camera.

Sa va spun cateva cuvinte si despre plaja si mare: plaja mare, cu nisip foarte fin, aspru (ne-a facut praf pielea de pe talpi), intrarea in mare lina. Fiecare umbrela avea doua sezlonguri, mi-a placut faptul ca umbrela are masuta incorporata pe tija. Ce nu mi-a placut - faptul ca nu exista deloc scrumiere sau cosuri de gunoi mai multe, ceea ce duce la prezenta numeroaselor chistoace de tigari pe langa umbrele. Puteau si fumatorii astia sa-si puna chistoacele intr-un pahar de plastic luat de la barul de pe plaja, dar nah, lenea e mare, e mai simplu sa le ingropi in nisip. Alt aspect: multe dintre sezlonguri erau cam prapadite, mai exact aveau barele de sustinere de dedesubt rupte saucarpite cu banda metalica, iar cand te asezai, parca stateai in hamac, se curba materialul sezlongului sub greutatea corpului. Sezlongurile noi se puteau remarca imediat, aveau invelisul intr-o nuanta mai intensa de verde, nu apucasera sa se decoloreze. Pe acestea puteai sa stai linistit intins, fara sa ai senzatia aceea de ghemuit, inghesuit. Eu nu am vazut sa se grebleze si/sau niveleze nisipul de pe plaja vreodata, erau culese doar paharele goale sau alte gunoiase. Am avut ghinionul de a prinde doua zile cu alge in apa - dar ce alge, o adevarata ciorba: -)). In aceste doua zile am fost nevoiti sa stam la piscina, unde ne-am copt de caldura, deoarece corpul D e pe post de paravan impotriva brizei, la piscina foarte rar adie vantul si atunci doar daca bate paralel cu tarmul sau dinspre uscat.

In legatura cu personalul: cameristele eficiente si amabile. Zilnic au facut curat in camera, baie si balcon, lenjeria a fost schimbata o data, prosoapele schimbate aproape zilnic, consumabilele de la baie (sampon, gel de dus si sapun) nu au fost inlocuite, nu le-am consumat pentru ca le-am avut pe ale noastre, de acasa. Baietii de la bar - se vedea pe ei cat sunt de obositi, sa lucreze atatea ore in picioare, in caldura, imbracati. Cei de la barul de la piscina aveau bonus si viespi care roiau in jurul lor, veneau la feliile de fructe si la sticlele de bautura. Dar daca ii salutai si le vorbeai politicos, erai servit fara probleme, mutre sau ifose. Peste tot e o armata de oameni care muncesc pentru a pastra curatenia in hotel, restaurante, spatiile verzi, etc.

Am zis ca revin cu detalii privind galagia din hotel. Ei bine, da, se auzea prin usile camerelor. Culmea, desi aveam ferestrele spre piscina/amfiteatru, nu patrundea zgomotul de acolo prin termopane. Dar usile camerelor, fiind cam vechi, din lemn, nu izolau fonic bine, mai ales ca aveau si o fanta destul de mare in partea inferioara, seara patrundea pe sub usa lumina de pe hol. Nu stiu cum era in alte corpuri, insa in D1, fiind arhitectura in asa fel incat hotelul are goluri interioare de la parter pana la ultimul etaj, toata galagia din holul principal si de la barul de la parter, plus galagia copilasilor lasati uneori cam prea liberi, faceau ca seara sa se auda zgomote, rasete, tipete, muzica - pana pe la 23-23:30. In schimb, in corpul D2, care este mai nou construit, difera si arhitectura (nu exista golurile interioare), mobila e putin diferita ca model si mai noua, dulapul e pe hol si nu in camera, usile sunt mai solide si se inchid fara sa se tranteasca, pentru ca au sistem din acela cu brat, ca la usile magazinelor. In D1 tot timpul se auzeau usi trantite, se facea curent sau asa erau unii invatati, sa le tranteasca fara sa le pese de ora.

Echipa de animatori - nu stiu cu ce se ocupa, pentru ca am stat la plaja si pe acolo nu s-au manifestat, poate doar sa fi venit asa, pentru o baie in mare. Seara am fost doar la un sigur spectacol, in rest ne-am plimbat prin statiune, pe faleza. Acel unic spectacol vazut mi s-a parut jalnic si patetic, singurii care au dat culoare au fost un magician - Ali-Baba - foarte apreciat de copiii din public, si doi dansatori de break-dance, care chiar se pricepeau la asta. Restul momentelor artistice din acel show - aiurea, niste dansuri tematice, pe melodii oarecum necunoscute sau foarte vechi in orice caz. Ce nu mi-a placut: Ali-Baba, dupa terminarea spectacolului, s-a dus repede cu masuta lui pe aleea unde treceau toti cei care ieseau din amfiteatru si facea figurine din baloane, pentru copii, insa contra-cost, preturile fiind intre 2-5 leva, in functie de modelul ales.

Despre mini-club nu pot sa spun nimic, fetita mea nu a vrut sa mearga acolo, a preferat balaceala in mare sau plimbarea cu colacul pe rauletul ce inconjoara piscina cu tobogane.

Facand o comparatie cu Duni - Marina Beach, pot sa afirm cu certitudine ca la Duni mi-a placut mai mult mancarea si modul facil in care aveai acces la toate cele, fara sa te fatai de colo-colo. In schimb, in Sunny Beach mi-a placut faptul ca seara aveai ce face si pe unde sa te plimbi, nu erai limitat precum in perimetrul de la Duni.

Intr-una dintre seri am fost si in Nessebar. Am facut greseala de a merge cu autobuzul, a fost incredibil de aglomerat, caldura infernala, geamurile se deschideau numai un pic, rabatate, am facut pur si simplu baie de transpiratie si la dus, si la intors. Pacat ca nu am stiut si nu m-am gandit sa intreb la receptie de cealalta varianta de transport, cu vaporasul. Poate data viitoare.

Nu in ultimul rand, cateva cuvinte despre schimbul valutar: folositi cu incredere serviciile caselor Crown. Nu percep comision si afiseaza corect pe panou. Sunt alte case de schimb care afiseaza in mod inselator cursul cu care ei de fapt iti vand euro sau lei, dandu-ti impresia ca acolo ar fi mai avantajos sa-ti schimbi banii - total eronat, nu faceti aceasta greseala, ca nu aveti cum sa dati inapoi sau sa va recuperati paguba. Cursul de schimb afisat de Crown era de 1,91 leva pentru 1 euro (la receptia hotelului cursul era 1,81, nu am vazut pe cineva sa schimbe bani acolo), pentru lei cred ca era 0,41, dar nu sunt foarte sigura, ca am schimbat doar euro. La casele de schimb valutar cu afisaj inselator cursul afisat era 1,95-1,96 in dreptul monedei euro, insa scrie mai mititel "we sell", uitati-va inottdeauna la cursul afisat la "we buy". Nu va complicati sa cumparati de acasa euro sau alta valuta, sa aveti acolo, puteti schimba linistiti si lei, tot cam pe acolo ajungeti cu echivalenta, pentru sume mici.

Cat despre statiune, doar cateva cuvinte: mare, aglomerata, cu zone unde alterneaza intunericul/ balariile/gunoaiele, cu hoteluri si cladiri noi, luxoase. Multe tarabe pe faleza, cu suveniruri, imbracaminte, incaltaminte, lenjerie, jucarii, bijuterii, samd. Destul de multe saloane de tatuaje si sex-shop-uri. Atentie la pedichiura cu pestisorii garra rufa: sunt tspe standuri pe faleza, unde iti poti face manichiura sau pedichiura in acest mod inedit (mai exact scapi de pielite, cuticule, piele intarita, samd). Insa din cate am gasit pe net, acesti pestisori pot transmite HIV si hepatita, pe langa bacteriile specifice pe care le au in organism si care exista si in acvarii. Mai bine va abtineti de la o astfel de experienta. Parerea mea, desigur: -)).

Daca aveti intrebari, va raspund cu placere.

Ii salut si pe aceasta cale pe noii nostri prieteni - Claudia, Mihai si Stefan - cu care ne-am gasit prin intermediul acestui site, la rendez-vous turistic: -)).


[fb]
---
Trimis de Corina70 in 28.08.12 13:26:15
Validat / Publicat: 28.08.12 14:46:15
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA. A mai fost în/la: Duni - Marina Beach Hotel
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4542 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Corina70); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16850 PMA (din 17 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    13 ecouri scrise, până acum

    webmaster10
    [28.08.12 14:47:06]
    »

    Foarte bun/util articolul, multumim pentru impresii.

    gamaz
    [28.08.12 15:05:20]
    »

    O postare corecta, Corina. O singura precizare: in restaurantul principal era apa si intr-un capat si in celalalt, doar ca masa pe care se aflau dozatoarele, paharele si gheata, din capatul opus usii de intrare, era dupa un paravan, nu foarte vizibil. Si eu m-am prins la cateva zile dupa ce am ajuns.

    Corina70AUTOR REVIEW
    [28.08.12 15:26:38]
    »

    @gamaz: era apa intr-adevar si in capatul opus, insa era la dozatorul cu nectar, fiind astfel foarte rece; la dozatorul normal (cel cu bidon albastru) aveam posibilitatea de a combina apa rece cu putina apa calda, sa-i dau fetitei sa bea.

    Victoras
    [28.08.12 18:53:24]
    »

    Mi-au placut impresiile postate de tine. Obiective si nepartinitoare. Ai avut multa rabdare sa relatezi despre toate aspectele.

    Krisko
    [29.08.12 12:02:51]
    »

    Un review foarte complet, plin de detalii.

    La intors am platit taxa de pod 6 leva sau 3 euro

    Doar o precizare, taxa de pod la intoarcere e 4 leva (2 EUR).

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Corina70AUTOR REVIEW
    [29.08.12 12:06:04]
    »

    @Krisko: ai dreptate, scuze pentru dezinformare.

    Victoras
    [30.08.12 09:32:08]
    »

    Da, la noi este 6 euro, la ei este 2 euro, pe acelasi pod.

    Singura diferenta este ca pe partea lor mergi decent cu masina, iar pe partea noastra o rupi in cratere.

    Cam aceasta este diferenta si dintre Bulgaria (de care acum cativa ani radeam) si Romania. La noi platesti mult mai mult ca sa fii batjocorit...

    livia72
    [30.08.12 09:36:04]
    »

    @Victoras: exact asa m-am gandit si eu la intoarcere, cand am vazut ca taxa e mai ieftina la ei, si craterele sunt pe partea noastra... :-)

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Corina70AUTOR REVIEW
    [30.08.12 09:45:11]
    »

    eu am inceput sa am din ce in ce mai mult respect pentru vecinii bulgari, am observat ca mai toate terenurile agricole de la ei sunt cultivate, nu pline de balarii ca la noi, nu prea sunt gunoaie pe campuri si marginea drumului ca la noi, nu au caini vagabonzi pe strazi, nu si-au batut joc de natura prin defrisari masive, ca la noi, au reusit sa modernizeze multe drumuri cu fonduri europene, samd.

    ca or avea si ei lipsurile si defectele lor, ca natie, e firesc. insa impresia generala este ca muncesc mai mult in comparatie cu noi si nu sunt atat de stresati, fitosi sau cu nervii intinsi, cum sunt multi dintre conationalii nostri...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Corina70AUTOR REVIEW
    [30.08.12 10:17:31]
    »

    Am uitat sa precizez ceva important (deh, batranetile, maica): cei care au copilasi la varsta diversificarii alimentatiei ar trebui sa stie ca NU prea au ce sa le dea de mancare, mai bine ar veni de acasa cu borcanele de mancare.

    De ce? Pentru ca nu exista diet-corner sau baby-corner, cum era la Duni. In plus, la Duni, pe o masuta din restaurant, exista cuptor cu microunde, apa plata imbuteliata, lingurite, boluri, lapte praf - la dispozitia celor cu copilasi mici. Iar in gama de mancaruri, la Duni, tot timpul exista carne de pui fiarta simplu, fara garnitura, cartofi fierti, peste fiert, orez fiert, legume fierte - toate fara sare, piper sau verdeturi, astfel incat copilasii de 1-2 ani sa poata papa ceva adecvat varstei lor, fara sare sau adaosuri de condimente. Ei bine, nimic din cele sus-mentionate nu exista in meniul/restaurantul de la Evrika. Trebuia sa dai dovada de maxima ingeniozitate pentru a incropi ceva de mancare pentru un copilas de 1 an.

    Asa ca parintii cu copilasi mici ar trebui sa tina cont de aceasta precizare in momentul in care se gandesc sa mearga in vacanta la Evrika. Daca au copilasi mancaciosi si obisnuiti cu mancarea pentru adulti - OK. Daca nu, atunci mai bine s-ar orienta spre alta destinatie de vacanta sau vin la Evrika, pregatiti cu tot ce le trebuie pentru alimentatia copilului.

    WM, se poate "lipi" aceasta completare la impresiile initiale? Multumesc.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Krisko
    [30.08.12 12:37:43]
    »

    @Victoras: "Autorităţile de la Sofia au redus taxa de tranzit pe singurul pod care leagă România de Bulgaria de la 6 euro la 2 euro, însă măsura este unilaterală, respectiv se aplică doar pentru maşinile care circulă spre România, scrie portalul bulgar de ştiri Novinite"

    "Numărul turiştilor români care vin în Bulgaria a crescut extrem de mult în ultimul an, iar Guvernul bulgar reacţionează, acum, în mod adecvat. Sperăm să avem tot mai mulţi turişti români", a spus ministrul bulgar al Dezvoltării Regionale, Rosen Plevneliev"

    Asta se intampla in 2011, intre timp Dl Rosen Plevneliev a devenit presedintele tarii sale, iar pe malul nostru...lucrurile sunt linistite, pe sub pod a curs multa apa, va mai curge...si cam atat...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    marocanu21
    [22.03.13 15:36:48]
    »

    @Corina70: f. util review-ul; o sa-mi prinda bine la sfarsitul lui iunie; pana sa plec cred ca o sa te mai intreb cate ceva pt ca am vazut ca nu esti zgarcita in sfaturi!

    Corina70AUTOR REVIEW
    [22.03.13 16:22:25]
    »

    @marocanu21: fara probleme, te ajut cu placere!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Corina70, gamaz, Krisko, livia72, marocanu21, Victoras
    Alte impresii din această RUBRICĂDIT Club Evrika (ex Riu Evrika) :

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.043283224105835 sec
    ecranul dvs: 1 x 1