ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.08.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Fetesti
ÎNSCRIS: 01.07.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
AUG-2012
DURATA: 4 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 12

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

... / Pe-o gura de rai /...

TIPĂREȘTE

Pasiune la maxim, bun-simt cum rar mai gasesti, o locatie ce pare a-l fi inspirat pe autorul "Mioritei" - "Pe-un picior de plai / Pe-o gura de rai" - si restul cuvintelor pot fi de prisos. Totusi, pentru cei care prefera concretul, am sa vin si cu detalii.

Care va sa zica, pentru ca vreau sa fiu un membru AFA cat mai obiectiv, am sa prezint pentru inceput cateva aspecte negative, pe care noi le-am considerat minore, dar care pentru altii pot conta. In acest sens trebuie sa atrag atentia ca pensiunea Adriana este situata pe culmea unui deal si circa 100-200 m. se urca pe o panta neasfaltata, cu pietris, care mie nu mi s-a parut dificila, dar... De asemenea, pentru cei pretentiosi, care doresc conditii de inalta clasa la cazare, atrag atentia ca aici e vorba de o cabana din lemn, cu camere nu foarte mari, fara balcon propriu, baile mici, apa calda e conditionata de aprinderea focului de catre gazde astfel incat dimineata veti avea doar apa cel mult calduta. Cam asta e tot ce ar putea nemultumi pe cineva, din punctul meu de vedere.

Ei dragilor, si amu sa trecem la lucrurile de la foarte bun in sus.

Dupa cum am spus si in deschidere, gazdele noastre, Adriana si Grigore isi fac treaba in primul rand cu PASIUNE, pasiune din aceea pura, adevarata, asezonata cu mult bun-simt. Adriana e o gospodina si o bucatareasa foarte tare, care a reusit in fiecare zi sa ne ofere o mancare delicioasa, traditionala, dar la capitolul bucatarie, Grigore e Nr. 1 cu al lui gulas la ceaun (barbatii E cei mai buni bucatari!!!) si, nu in ultimul rand, cu horincuta si vinisorul pe care ni le-a servit.

Pensiunea e situata intr-o locatie desprinsa din basme - sper ca pozele atasate sa va convinga - la marginea comunei, astfel incat veti avea parte de liniste desavarsita. Camerele sunt foarte bune pentru genul acesta de turism (rural). Au paturi foarte comode, lenjerie impecabila, baile sunt utilate cu tot ce trebuie. La parter este livingul, unde se serveste delicioasa masa pregatita de Adriana (sau Grigore!!!) si unde turistii pot folosi aragazul, frigiderul, cafetiera.

Nu trebuie ratata, desigur, seara maramuresana. Adriana si Grigore au facut un mini-show a la maramu' de nota 10.

Din pacate, datorita modului in care ne-am gandit si organizat sejurul, n-am putut sta decat 4 seri la Pensiunea Adriana, ratand astfel o partida de pescuit la iazul lui Grigore, dar, in proportie de 98,76%, o sa le mai fim oaspeti - si este pentru prima data cand imi propun acest lucru, adica sa mai revin la o pensiune/hotel/zona la care am mai fost.

Toate acestea fiind spuse, CONCLUZIE: raport calitate/pret = 10++!

Bravo Adriana & Grigore, tineti-o tot asa si aveti grija de Adrian sa creasca mare, frumos si sanatos si sa ramana, in primul rand, MARAMURESEAN.

P. S. Adriana, imi pare rau ca nu pot scrie si pe site-ul pe care am gasit Pensiunea, deoarece trebuia sa comand cazarea prin intermediul lor. Oricum, Amfostacolo e the best of the bests si sper sa ai parte de oaspeti fara numar, fara numar si de buna calitate (prietenii stiu de ce...).


[fb]
---
Trimis de PeterCook in 21.08.12 09:35:48
Validat / Publicat: 21.08.12 10:55:46
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2731 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (PeterCook); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Master Chef Grigore si ucenica Adriana preparand gulasul.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4500 PMA (din 6 voturi)

ECOURI la acest review

7 ecouri scrise, până acum

masu
[12.09.12 12:04:38]
»

Am fost si eu acolo. M-am luat dupa aceasta prezentare si celelalte doua. S-a dovedit incaodata ca nicio experienta nu semana cu alta. Am fost patru familii si am inchiriat toata pensiunea - perioada 28 august-5 septembrie 2012. Intr-adevar gazdele sunt binevoitoare, simpatice. Dar... Poate ei au fost intr-o alta dispozitie, poate noi suntem mai pretentiosi! Peisajul este foarte frumos. Am sa trec peste neplacerea celor 50-100 m de urcus cu masina pe pietris. Conditiile de cazare sunt bune - ca pentru 2 flori asa cum este incadrata pensiunea. Oarece probleme cu apa calda mai ales cand veneam toti odata acasa si doream sa ne facem dus. Lipsa unei perii de WC. A trebuit sa cerem de cateva ori sa ni se schimbe un bec care s-a ars (comunicat dimineata, schimbat in cele din urma seara prin luarea unui bec de la unul din foisoarele din curte deoarece in pensiune nu avea de schimb- pana am plecat in curte nu a mai fost pus altul). Doamna Adriana nu intra prin camere niciodata asa ca nu are de unde sa stie daca este nevoie de ceva (hartie igienica, vreun prosop, curatenie - nu exista vreo matura prin camere ca sa-ti faci singur curatenie). Bucataria este relativ bine dotata, dar cuptorul la aragaz nu functioneaza, frigiderul ar mai fi trebuit dezghetat deoarece avea gheata pe partea din spate si nu racea foarte bine - asa l-am gasit de cand am venit). Am avut parte de seara maramuresana, dar nu si de balta cu peste a lui Grigore. In schimb am fost acuzati ca am crapat gratarul din curte pentru ca am pus prea multe lemne pe foc. Am ceva indoieli ca noi am fost de vina, dar daca noi am fost atunci gratarul nu a fost construit prea bine ca n-ar fi trebuit sa crape de la vreo 8-10 lemne puse pe foc.

Dar dezamagirea foarte mare a fost mancarea. Am citit si eu cele 3 prezentari inainte de a contacta aceasta pensiune. Pot sa va spun ca nu am vazut afinata, vinul (horinca da), micul dejun gustos si bogat, masa principala delicioasa. Micul dejun era compus dintr-o mamaliga cu ceva branza de burduf destul de suspecta (pe care cu siguranta nu am fi cumparat-o de la piata), o slanina prost facuta pe care aproape ca nu o puteai mesteca (si credeti-ma ca am mancat slanina de la Baia Mare facuta ca lumea, cu totul diferita de aceasta), lapte, cafea, magiun de prune, paine. La pranz/cina o supa cu taitei sau cu galusti, ori o asa-zisa zeama acra (!) dar neacrita cu nimic. Nu exista zeama de varza sau bors. Acrita de fiecare cu otet. Iar ca fel principal pilaf, sau o varza amestecata cu orez, sau piure de cartofi, sau un sote de ciuperci. Carnea a fost pui (cumparat) sau ceva carne de vita cu zgarciuri. In toate cazurile carnea era aceea cu care s-a facut ciorba sau supa, scoasa si apoi prajita. Mancarea nu are niciun gust, nu e condimentata in niciun fel. Ciorbele, supele nu sunt spumate. O singura data ne-a dat o salata de varza, in rest nimic. Ca desert a fost de vreo 2-3 ori un fel de prajitura tip tort (blat si ceva umplutura/glazura) si o data niste clatite (mancate cu acelasi magiun de prune) impreuna cu un fel de placinta cu branza (aceeasi branza de burduf fara nimic altcceva) prajita cam insuficient in tigaie. Ne-am exprimat nemultumirea fata de meniul oferit si ni s-a raspuns ca asa se mananca la ei, altceva nu creste deci nu ne da. Nu un ou- ochi, jumari, omleta, o rosie, un castravete, un ardei, o salata la masa, un aperitiv la masa principala. Am cerut sa ne scoata masa din costul sejurului si sa ne-o asiguram noi. Ni s-a raspuns ca nu se poate.Am propus sa mai mareasca cu ceva costul sejurului si sa imbunatateasca masa. Nici asa nu s-a putut. In cele din urma ne-am cumparat noi ce ne trebuia si am suplimentat pe cheltuiala noastra cele 2 mese. N-am saracit din asta , dar ne pare rau ca nu am avut parte de bucataria maramuresana, pentru ca eu nu pot sa cred ca este aceea oferita de doamna Adriana. Poate ca am fi fost mai reticenti si mai atenti la cele scrise de ceilalti turisti daca am fi stiut ca pensiunea exista de prin 2009, iar doamna Adriana are acum 29 ani. E necesar totusi sa ai ceva experienta si la bucatarie si sa managerizezi o pensiune, fie ea si in virf de deal.

Am mai fost pe la pensiuni si a fost cu totul altfel - si in Moldova si in Apuseni. Chiar pe drum, atat la ducere cat si la intoarcere am facut popas de cate o noapte la o pensiune din Tg. Mures (Pensiunea Ana Maria) si la una din Sibiu (Pensiune Eli) pe care vi le recomand. Cu totul si cu totul altceva.

In fine, si asta a fost o experienta si in plus am avut inca o ocazie sa ne apreciem mai mult sotiile. Daca Adriana e o "bucatareasa foarte tare" atunci sotiile noastre sunt master chef, ceea ce ma bucura foarte mult.

Cat despre Maramures si bisericile de lemn pot spune doar atat: bisericile de lemn superbe, Memorialul de la Sighet deosebit-merita vazut, mocanita - asa si asa, la pomul laudat, Sapanta - o mai vazusem, pentru cine nu a vazut merita, peisajul foarte frumos, dar drumurile oribile, o rusine nationala.

Am scris aceste randuri pentru acei ca noi, ceva mai pretentiosi, care asteapta mai mult de la turismul romanesc. Fie el si agroturistic, care prin unele locuri a inceput sa se apropie de cel clasic din Romania. Si e pacat.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster
[12.09.12 13:48:27]
»

@masu: asteptam impresiile tale de acolo scrise ca review nou. Procedand astfel, ai ocazia ca prin notele si evaluarile proprii sa contribui la o medie mai reprezentativa a acestei destinatii. Daca doresti, copiaza textul de mai sus si reincarca-l - cu eventuale ajustari, completari etc - folosind linkul ADAUGA IMPRESII NOI (vezi imediat mai jos)

PeterCookAUTOR REVIEW
[13.09.12 08:27:16]
»

@masu: Imi pare rau ca nu v-ati simtit prea bine la Adriana, dar cred ca aveati asteptari prea mari de la o pensiune de 2*.

In ceea ce priveste mancarea... Noi am fost 2 familii, suntem destul de pretentiosi si noi la mancare, dar chiar ne-a placut ce am mancat la Adriana. Bine, nu prea seamana mancarea facuta in Ardeal/Maramures cu cea din partea Munteniei, dar sa fiti asa nemultumiti... ori s-a intamplat ceva cu Adriana, ori...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
masu
[13.09.12 11:18:09]
»

@PeterCook: Nu am avut asteptari prea mari. Ca dovada ca totusi am venit pregatiti de acasa cu cate ceva (rosii, cartofi, ceapa, ardei iuti, bere, vin). Am destula experienta. Anul asta am stat in vreo 4-5 pensiuni. In plus, prin natura serviciului, stau cam 9-10 saptamani pe an prin hoteluri (deci si restaurante) din intreaga tara. Dintre care Cluj, Sibiu, Timisoara, Bacau, deci nu numai Muntenia. Stiu ce inseamna o slanina ardeleneasca, o ciorba ardeleneasca, un gulas.

Am facut si poze, as putea sa-ti arat asa-zisa friptura pe care ne-a dat-o, dar nu vreau sa fac prea mult caz. Am luat teapa si asta este. Nu se moare dintr-atat.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
masu
[13.09.12 16:06:26]
»

@PeterCook: Chiar suntem curiosi: din ce a constat la voi masa de care ati avut parte? A fost altceva decat ceea ce am avut noi? Sau si ceva in plus? Exceptand vinul si afinata pe care noi nu le-am vazut (aici nu stiu ce mai ai de spus!). Daca ati avut si voi aceeasi masa ca a noastra atunci fie, e chestie de gust si pretentii. Dar daca ati avut si altceva, atunci... Nu stiu, poate voi ati dat mai mult. Pe noi ne-a costat cazarea si masa 60 lei/persoana/zi de adult si 30 lei/copil/zi (copil 10 ani), masa in sistem demipensiune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
PeterCookAUTOR REVIEW
[15.09.12 16:40:26]
»

@masu: Referitor la experienta ta in turism in general si Ardeal in special, tin sa precizez ca eu merg in Ardeal unde am prieteni/rude de peste 20 de ani si am mancat cam tot ce se poate in bucataria ardeleneasca si din acest punct de vedere ma declar foarte multumit de cum ne-a gatit Adriana. Daca tu spui ca ai mancat slana, ciorba ardeleneasca, gulas la hoteluri/restaurante din zona ardealului... lasa-ma. Alea nu sunt altceva decat niste surogate, gatite cu tot felul de mirodenii care sa multumeasca turistii. Nici pe departe nu respecta retetele traditional ardelenesti, cat despre produse naturale nici nu are rost sa gandim ca folosesc asa ceva.

Adriana ne-a servit supa de vitel de casa (un deliciu), gulasul lui Grigore cu carne de ied era o nebunie, slana era foarte OK, oua am macat cam la fiecare mic dejun, gatite asa cum am vrut, ardei umpluti si sarmalele (care nu semanau la gust cum gatim noi) servite cu sos de smanatana de casa au fost super, mamaliga in straturi, cu branza specifica zonei, slana am cerut-o cu bis, drept pt. care ne-a mai facut intr-o zi.

Problema este insa de interactionare cu gazdele, de aici si vinul - ai dreptate, acesta nu e in pret, dar fiindca Grigore s-a simtit bine cu noi (si noi l-am cinstit pe el) ne-a servit cu un vin din partea lui.

Pretul a fost acelasi (se vede si din review).

Despre curatenia in camere, becuri arse (?!), ce sa zic ... genul de servicii oferit de Pensiunea Adriana e unul diferit de al hotelurior sau pensiunilor cu pretentii (si preturi pe masura). Aici e un mix intre servicii de turism si "in vizita la prieteni". Cine intelege chestia asta si doreste asa ceva va fi foarte multumit.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
masu
[15.09.12 20:24:40]
»

OK. Acum m-am lamurit. Nu vreau sa intru intr-o polemica cu tine. Eu nu am spus ca am mancat numai la restaurante. Si nici nu am de gand sa ne intrecem care are experienta mai multa in turism. Ca o paranteza - si eu am fost anul acesta a doua oara in Turcia si printre altele chiar la Oludeniz.

Acum e clar ca noi nu am mancat la fel la Pensiunea Adriana. Ouale le-am cumparat noi, n-am vazut ardei umpluti si sarmale si tine cont ca am stat mai multe zile deact tine. Noroc ca am avut noi slanina, ca aia pe care ne-a dat-o noua nu era comestibila ca a voastra. Probabil ca pana la noi s-au terminat proviziile, sau bugetul. Si noi i-am invitat sa manace si sa bea cu noi. Nu suntem trogloditi, stim si noi sa interactionam cu oamenii.

Dupa cum am spus nu doresc polemica cu tine, pur si simplu asta a fost experienta noastra la aceasta pensiune si am dorit sa o arat si altora. Nu e nevoie sa te superi, nu te acuz de nimic. Decat sper ca nu esti ceva ruda cu gazdele.

Nici nu ma intereseaza sa dau cu parul in aceasta pensiune si tocmai de aceea nu am urmat propunerea webmaster-ului de a scrie un review nou ca sa dau note. Si nici nu maintereseaza PMA si avantajele care decurg din adunarea lor.

Si cu asta inchei aici posturile mele referitoare la subiectul Pensiunea Adriana.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
masu, PeterCook
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Adriana:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055022001266479 sec
    ecranul dvs: 1 x 1