ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.07.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 05.01.10
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUL-2012
DURATA: 2 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 4 [ani]

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
87.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 19 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 5 MIN

Weekend relaxant la “Hanul cu Noroc”

TIPĂREȘTE

Mini-sejurul de trei zile petrecut la pensiunea “Hanul cu Noroc” a fost unul relaxant. A fost, practic, o evadare din Bucurestiul incins la 38 de grade, la racoarea specifica zonei submontane a Branului.

Datorita informatiilor postate de Adryana (vezi impresii), am localizat foarte usor “Hanul cu Noroc”. Am ajuns la pensiune in jurul pranzului si ne-am cazat imediat. O “bila alba” pentru proprietara pensiunii: ne-a aratat toate camerele libere, trei la numar, si ne-a lasat sa o alegem pe care vrem. Am optat pentru o camera la mansarda, pentru ca era sensibil mai mare decat cele de la parter, iar patul matrimonial era imens. Dezavantajul a fost, pe langa urcatul scarilor cu bagaje, presiunea foarte scazuta a apei. Probabil ca pensiunea are un hidrofor subdimensionat, care nu poate urca apa pana la ultimul nivel. Am apreciat, insa, discretia gazdelor, care nu ne-au deranjat cu nimic in cele trei zile cat am stat la pensiune. Am apreciat si internetul wireless, care avea insa semnal destul de slab in camera, cel putin la mansarda.

Deranjanta, insa, a fost atitudinea unor turisti, lipsiti de bun simt si de educatie. Imediat dupa ce s-au cazat (trei familii cu copii), au luat in “stapanire” foisorul pensiunii, bucataria destinata (tuturor) turistilor si mesele din lemn aflate langa locul de joaca pentru copii. Respectivii si-au lasat sticlele de bere, mancarea copiilor si ochelarii de soare ai nevestelor pe toate mesele, pentru a-si “marca” teritoriul, ca si cum ar fi fost singurii cazati la pensiune.

In proximitatea pensiunii nu prea ai nimic de vazut. Poti face doar o plimbare de-a lungul raului care trece prin fata pensiunii. Catelul Bidonel, mascota pensiunii, a fost un companion excelent. Chinuit adeseori de odraslele celor care calca pragul pensiunii, Bidonel suporta cu stoicism tratamentul la care este supus. Pentru amatorii de sport, pensiunea dispune, la parter, de o sala cu doua mese de tenis.

Nu am vrut sa incercam restaurantul gazdelor (ca sa nu traim dezamagirea Adryanei), asa ca, dupa amiaza, am plecat la Moeciu de Sus. Drumul este bun, cu exceptia unei portiuni de cativa kilometri, in zona Cheile Gradistei, unde asfaltul este mai ingust si peticit destul de rau, dar practicabil. Am incercat, initial, sa luam masa la restaurantul pensiunii Nedeia Muntilor, vestita Crama a lui Petrisor, vis-à-vis de Complexul Cheile Gradistei. Prima impresie a fost una negativa. Bancile si mesele rustice din lemn masiv, care dadeau foarte bine cu peisajul, erau acoperite de praf, asa ca a trebuit sa recurgem la servetele din dotare pentru a nu ramane cu “amintiri” pe haine. Imaginea era completata de cateva meniuri destul de slinoase aflate pe masa. Rasfoindu-le, nu am gasit nimic care sa ne tenteze, iar dupa 10 minute in care nu ne-a bagat in seama niciun ospatar, ne-am ridicat si am plecat. Poate ca mancarea la acest restaurant este foarte buna, asa cum au postat cei care au mancat acolo, dar modul in care sunt intampinati clientii nu este tocmai in regula.

Am mers direct la Cheile Gradistei, unde am gasit un restaurant curat si primitor. Mancarea a fost pe masura. Tocanita de vitel, bulzul ciobanesc cu branza de burduf si sarmalutele cu mamaliguta si smantana au fost excelente. La fel berea draught, rece, si papanasii. Nota de plata a fost in limitele decentei.

A doua zi, am preferat sa mergem la picnic. Gratar se poate face si in curtea “Hanului cu Noroc” (pus la dispozitie de proprietarii pensiunii), dar nu este cel mai indicat. Asta pentru ca in curte nu gasesti nici macar un pom la umbra caruia sa te adapostesti de soare. In plus, trebuia sa revendici un loc in foisor de la turistii mai sus amintiti certati cu bunul simt. Singurul loc umbros este curtea interioara a hanului, insa insuficient de incapatoare. Asa ca am plecat pe valea raului Simon, la doar cativa kilometri de “Hanul cu Noroc”. Drumul spre satul Simon este asfaltat si are aproximativ trei kilometri, dupa care se continua cu macadam. Cadrul natural deosebit este foarte potrivit pentru o iesire la iarba verde. De remarcat ca, desi zona este frecventata de amatorii de picnic, am observat destul de putine deseuri, gen pet-uri, cutii de bere sau pampersi. Poate ca Legea picnicului isi face deja efectele sau mai degraba zona a fost igienizata de curand. Am apreciat locul special de depozitare a gunoaielor, amenajat la capatul drumului asfaltat, unde poti sa arunci deseurile menajere de la picnic. Prin urmare, este nevoie doar de bun simt, ca fiecare sa-si adune gunoaiele personale si sa le lase la locul special amenajat.

La intoarcerea spre Bucuresti am ales traseul prin Rucar-Mateias-Targoviste, pentru a nu prinde aglomeratia de pe Valea Prahovei. Drumul este liber si destul de bun, cu exceptia zonei Dambovicioara-Dragoslavele (10 kilometri), unde nu poti merge cu mai mult de 40 km/h, din cauza valurilor si a gaurilor din asfalt. Pe tot traseul am observant mai multi catei ciobanesc carpatin scosi la vanzare, ultimul in parcarea Mausoleului de la Mateias. Dupa cum spunea unul dintre vanzatori, preturile variaza intre 350 si 500 de lei pentru un exemplar, in functie de cum stapanesti “arta negocierii”.

In final, as vrea sa fac cateva consideratii despre politica de marketing a proprietarilor pensiunii, pentru a atrage mai multi clienti. De fapt, o smecherie practicata de mai multi hotelieri. Am achizitionat un voucher de cazare la pensiunea “Hanul cu Noroc” de pe un cunoscut site cu reduceri. Oferta, valabila si pentru pensiunea Margaritar, din Cheia (care apartine acelorasi proprietari), suna cam asa: 130 lei (50% reducere) pentru cazare doua persoane, pentru doua nopti. Adica, tariful normal al camerei, pentru o noapte, ar fi de 130 de lei. Daca veti intra pe site-ul pensiunii, nu veti gasi nicio referire la preturile pentru cazare - am convingerea ca intentionat. Insa pe mai multe site-uri de turism pentru zona Bran-Moeciu, pretul postat pentru o camera dubla la “Hanul cu Noroc” sau la “Margaritar” este de 80 de lei pe noapte sau 60 de lei pentru mai mult de trei nopti rezervate. Deci, nici vorba de 130 de lei pentru o camera. O smecherie care ar putea face oricand obiectul unei a anchete a Protectiei Consumatorului.

Una peste alta, pretul obtinut, facand rezervarea pe site-ul cu reduceri, este cel real, tinand cont de concurenta acerba din aceasta zona, si nu 130 de lei/noapte.


[fb]
---
Trimis de nils1 in 30.07.12 14:24:10
Validat / Publicat: 30.07.12 15:04:05
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3233 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
NOTĂ: Operatorul acestei destinații (proprietarul, administratorul etc) a scris un răspuns / drept la replică referitor la aceste impresii
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nils1); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Camera de la mansarda era foarte mare. Patul matrimonial era suficient de incapator pentru doi adulti si un copil
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5850 PMA (din 7 voturi)
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 19.06 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    9 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [30.07.12 14:51:34]
    »

    @nils1, nu este permisa incarcarea pozelor tip "album de familie", adica cele in care apar persoane in prim-plan si fara relevanta turistica. Cu atat mai mult cu cat apar si terte persoane al caror accept nu a fost consultat pentru a aparea pe site sau minori (eventual mai mult sau mai putin dezbracati) - aspecte care pot deveni foarte sensibile. Asadar acest tip de fotografii nu vor fi validate.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    adryana
    [30.07.12 15:39:48]
    »

    nils1, in aceeasi camera am stat si noi. Nici eu nu pot uita papanasii de la Cheile Gradistei.Astept mai multe impresii despre Moieciu de Sus.

    nils1AUTOR REVIEW
    [30.07.12 16:44:40]
    »

    @adryana: Cred ca era cea mai mare camera si, implicit, mai confortabila. Oricum, am stat destul de putin la pensiune. Plecam dimineata si ne intorceam abia seara.

    La Moeciu de Sus am fost doar cand am mancat la Cheile Gradistei. Intr-adevar, este o zona deosebita, dar este prea aglomerata de pensiuni. Am incercat sa identificam un loc pentru picnic (am fost pana la capatul drumului asfaltat, la hotel Mistral), dar nu am gasit. Asa ca am fost la Simon. Si nu am regretat. Efectiv, ne-am incarcat "bateriile".

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    anadragusin
    [01.08.12 18:26:47]
    »

    Un loc in care merita sa-ti incarci bateriile pt. un weekend!!! Fiind un review de debut, il consider unul foarte util, asa ca... felicitari!!! Astept cu interes si alte review-uri din partea autorului.

    nils1AUTOR REVIEW
    [01.08.12 19:21:35]
    »

    @anadragusin: Multumesc pentru aprecieri. Sper ca aceste informatii sa fie utile celor care ajung in aceasta zona, asa cum si eu am beneficiat de experienta altor useri, mai cu seama a Adryanei. Cat despre alte review-uri, ma voi conforma

    hanul.cu.noroc
    [19.07.14 14:28:07]
    »

    Va multumim pentru acest review incarcat de detalii. Incercam ca prin serviciile oferite sa multumim toti turistii care intra in pensiunea noastra si de aceea opinia dumneavoastra este importanta pentru a imbunatati calitatea serviciilor.

    Ne dorim ca in final experienta dumneavoastra sa fi fost una frumoasa si speram ca v-ati intors acasa cu o multime de amintiri fericite si mai odihniti si mai relaxati!

    Va asteptam sa reveniti!

    Pensiunea Hanul cu Noroc


    NB hanul.cu.noroc este (sau a fost) reprezentant al unității
    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Adnotat ca DREPT REPLICA la review CRT
    GYL*
    [19.07.14 15:46:43]
    »

    "dupa amiaza, am plecat la Moeciu de Sus. Drumul este bun, cu exceptia unei portiuni de cativa kilometri, in zona Cheile Gradistei, unde asfaltul este mai ingust si peticit destul de rau, dar practicabil. "

    Scuze, ca intervin, dar acel drum este groaznic, catastrofal, este drumul, care teoretic asfaltat fiind, nu l-am intalnit nicaieri in Romania in asa hal de degradare, cu asa cratere si gropane. Rushine autoritatilor, sau poate la toamna in prag de alegeri, vor face si ei ceva ca doar vor vot!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    nils1AUTOR REVIEW
    [19.07.14 17:46:32]
    »

    @GYL: Poate nu ai observat, dar data review-ului este 30.07.2012. În doi ani, probabil că asfaltul s-a deteriorat. Nu stiu, că n-am mai trecut prin zonă de atunci. La momentul respectiv drumul era decent. Nu ca pe autostradă, dar nici nu rupeai mașina în două.

    GYL*
    [20.07.14 07:03:52]
    »

    @nils1: Da, asa e nu am observat ca sejurul a fost in 2012, e mai grav, eu am fost in zona in mai 2014, deci lucrurile au mers din ce in ce mai rau!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    adryana, anadragusin, GYL*, hanul.cu.noroc, nils1
    Alte impresii din această RUBRICĂHanul cu Noroc [Moieciu de Jos]:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.048538208007812 sec
    ecranul dvs: 1 x 1