ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.07.2012
DE rita
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN:
ÎNSCRIS: 26.09.11
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUN-2012
DURATA: 2 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Traseu Babele - Piatra Arsa - Cota 2000

TIPĂREȘTE

Am ajuns sambata dimineata in Sinaia cu planul clar facut in minte inca de la ora 5 si jumatate de cand plecasem din Bucuresti. Vroiam sa fac traseul Babele - Piatra Arsa - Cota2000. Sinaia e locul meu de suflet Bucegii sunt amintirea perpetua a copilariei si adolescentei mele.

Multi nu vor intelege de ce mi se pare extraordinar sa parcurg trasee usurele prin munti iar aici vin cu o mica completare: ani de zile nu am putut urca datorita unui accident la picior dar acum de cativa ani, complet vindecata, urc muntii cu familia de cate ori am un weekend liber.

Am lasat masina in Sinaia si am luat un taxi pana in Busteni unde am reusit sa prindem la limita prima telecabina care a plecat la ora 8 si nu la 8 30 cum e afisat in orarul lor. Stiam ca vara pleaca mai repede si ca nu e anuntat pe nicaieri acest lucru.

Ajunsi sus la Babele am pornit la drum pe traseul marcat cu dunga galbena pe fond alb. Mentionez ca am ales varianta aceasta dinspre Babele spre Cota si nu invers deoarece e mai putin de urcat si mai mult de coborat. Drumul e lin si peisajele absolut fascinante.

M-am intins pe iarba si am ascultat linistea. Nu se auzea absolut nimic si mi-am dat seama ca pentru asta venisem: ca sa nu aud oameni, masini, telefoanele mele, sa nu aud decat linistea. Vedeam norii cum invaluie varfurile stancoase.

Am mers cam o ora si jumatate in pas de plimbare si am ajuns dupa un urcus usor la Complexul Sportiv Piatra Arsa. Galagie multa si masini cat cuprinde, asa ca dupa o pauza de 5 minute am pornit la drum din nou.

Am urmat traseul foarte bine marcat cu stalpi din 20 in 20 de metri deoarece pe o distanta apreciabila e traseu comun cu drumul spre o cabana al carei nume din pacate nu l-am retinut.

Am urcat panta abrupta pana in varful ei de unde se deschidea in fata noastra Saua Calugarului iar in josul vaii se arata amenintator si nepermis de abrupt, muntele Furnica. Deja imi faceam planul cum sa fac sa evit urcusul si am gasit solutia imediat: poteca ce ocoleste pe la baza muntele Furnica si te duce pana la drumul ce coboara de la cota2000 la cota 1400. Traseul e mai mult decat relaxant.

Noi am ales sa urcam pana la 2000 atunci cand drumul ne-a adus sub traseul telecabinei deoarece mi s-a parut mai putin de urcat pana la 2000 decat era de coborat pana la 1400 si desi poate parea o alegere bizara marturisesc ca bataturile de la degetul mare al piciorului drept m-au determinat sa aleg calea mai grea dar mai scurta catre telecabina.

Una peste alta au fost 4 ore petrecute minunat si relaxant cu familia pe munte.


[fb]
---
Trimis de rita in 02.07.12 21:23:47
Validat / Publicat: 03.07.12 07:39:50
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL BUCEGI.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 21433 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (rita); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 liniste si jnepenis
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4500 PMA (din 9 voturi)

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

webmaster
[03.07.12 07:39:31]
»

Mutat in rubrica "Redescopera Masivul Bucegi" (deja existenta pe site)

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[03.07.12 08:00:37]
»

Deja imi faceam planul cum sa fac sa evit urcusul si am gasit solutia imediat: poteca ce ocoleste pe la baza muntele Furnica

Din cate stiu io, daca nu ma-nseala prea tare memoria, pe Furnica nu se mai poate urca de prin anii '70 si ceva, de cand au pus antenele alea pe varful lui... Ca si pe Costila de altfel.

ritaAUTOR REVIEW
[03.07.12 13:02:18]
»

@Dragos: ba da se poate. Urca un grup destul de mare si cu mai multa ambitie decat mine. Chiar si iarna se poate urca sau cel putin fratele meu l-a urcat in februarie anul acesta

Diaura*
[03.07.12 17:34:07]
»

@rita:

Spui ca " Multi nu vor intelege de ce mi se pare extraordinar sa parcurg trasee usurele prin munti ".

Eu te inteleg, pentruca nu sunt o impatimita a traseelor grele, a vailor si pantelor abrupte; dar om sunt si eu... si uneori vreau sa iau o gura de aer curat in mijlocul padurii nu doar in parcurile bucurestene. Si cum nu as vrea sa mor de oboseala pe acolo si nici sa ajung inapoi acasa cu febra musculara, aleg si eu ca si tine cand am ocazia, tot trasee usurele. Si ca noi mai sunt destui.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
ritaAUTOR REVIEW
[03.07.12 17:42:51]
»

@Diaura: Multumesc pentru intelegere. Vacante insorite!

urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[05.07.12 18:00:34]
»

Cabana la care se ajunge, urmand de la Piatra Arsa marcajul banda galbena, este Miorita. Noi am facut acel traseu doar ca in sens invers (poti citi aici despre acea drumetie).

Pe muntele Furnica se poate merge fara nici o problema. Poate ca in trecut accesul in zona era restrictionat dar in prezent traseul turistic marcat urmareste chiar drumeagul catre antene –se trece la cativa metri de ele. Singura restrictie o presupune fotografierea acestora.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
ritaAUTOR REVIEW
[06.07.12 07:11:45]
»

@urjanclaudiu: Asa este. Muntele se poate urca de foarte multi ani. Pe vremea lui Ceausescu era pazit din cauza releelor din varf dar dupa aceea s-a putut urca si cobora fara probleme. Frumos review cel cu cabana. Felicitari.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Diaura*, rita
Alte impresii din această RUBRICĂRedescoperă Masivul Bucegi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.048838138580322 sec
    ecranul dvs: 1 x 1