ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.05.2012
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Dubai, U.A.E
ÎNSCRIS: 03.05.12
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
MAR-2012
DURATA: 7 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Un paradis in Atlantic - Insula Primaverii, Lanzarote

Ilustrație video-muzicală
Los Sabandenos


TIPĂREȘTE

Aceasta insula vulcanica micuta face parte din arhipelagul Canarelor si e localizata la 125 de kilometri de coasta de vest a continentului african.

Insula a aparut acum douazeci de miloane de ani si este locul unde se gaseste cel mai lung tunel vulcanic din lume, tunelul Atlantida, cu o intindere de mai bine de 4 mile.

Eruptia vulcanului La Corona a dus la aparitia unor pesteri naturale de exceptie “ La Cueva de los Verdes” si “Jameos del Agua”, devenite acum un must see pentru vizitatorii insulei.

Ca pe orice insula de origine vulcanica, (de ex Santorini sau Sicilia) majoritatea plajelor de aici au un nisip vulcanic fin negru, insa exista si exceptii. Playas de Papagayos, de departe unele dintre cele mai spectaculoase plaje pe care mi-a fost dat sa ajung, au un nisip auriu stralucitor si o apa a marii calma, crystal clear si incredibil de albastra. Exista cinci plaje de unde poti alege, iar in anumite golfulete se practica si nudismul, intreaga locatie fiind deosebit de izolata.

Poti ajunge in acest loc superb cu masina, pe niste drumuri destul de abrupte fie escaladand practic relieful stancos la poalele caruia se afla Playas de Papagayos. Cu parere de rau a trebuit sa fac cale intoarsa cand am vazut cat de abrupt era terenul, papucii mei de plaja nefiind potriviti pentru asa aventura.

Am avut noroc sa gasesc o familie care inchiriase o masina si au fost amabili sa ma si pe mine cu ei. A doua zi am pornit la drum echipata cu incaltaminte potrivita .

Lanzarote este un loc cu un relief secetos, iar agricultura iese din discutie din cauza solului arid și a precipitațiilor foarte scăzute. In afara de cactusi si flori viu colorate cataratoare nu prea vezi vegetatie, iar turismul ocupa un loc de cinste printre locuitorii insulei.

Cea mai turistica zona din Lanzarote este Puerto del Carmen, o locatie preferata de marile agentii de turism, zona fiind celebra pentru viata de noapte, numeroasele baruri si restaurante care atrag turisti din toate colturile Europei si nu numai.

Costa Teguise este una din locatiile promovate ca last minute deals in Lanzarote, fiind mult mai aproape de aeroport.

In sfarsit, Playa Blanca, localizata in sudul extrem al insulei unde am stat noi, a fost la origine, pana in ultimii ani un mic sat de pescari oferind mult mai multa liniste si relaxare comparativ cu tumultul din Puerto del Carmen de exemplu. Zona are o multime de restaurante, baruri, souvenirs shop, ba chiar si un magazin Bijou Briggite (pentru cunoscatoare un brand german de accesorii intalnit peste tot in Europa).

Am ramas suprinsa sa vad ca mai toti proprietarii micilor boutique-uri cu suveniruri, decoratiuni, haine estivale, jucarii de plaja, etc erau fie din India fie din China.

E o destinatie totusi indepartata de Asia, insa e interesant cum au reusit sa monopolizeze the souvenirs market din Insulele Canare. Am recunoscut aceleasi produse de pe rafturile magazinelor din Hong Kong si China, alaturi de magnetii, canile, tricourile personalizate cu logo-ul Lanzarote.

Vremea in Lanzarote la inceput de Martie era superba, nu degeaba fiind numita Insula Primaverii, mult soare, insa nu excesiv de cald, cer senin, insula devenind un adevarat paradis pentru iubitorii de scufundari, snorkeling, windsurfing, dar si mountain biking, pescuit, tenis si squash.

Preturile la restaurante in Playa Blanca mi s-au parut pe alocuri mult mai ridicate fata de Europa, fapt justificat de caracterul izolat al acestei insule din Atlantic, existand insa si budget places unde puteai manca convenabil. In general scoteai din buzunar minim 30 de euro pentru o masa pentru o pers, doar felul al doilea plus apa sau un suc.

Resorturile construite in Playa Blanca sunt adevarate palate unele dintre ele, majoritatea de 5 stele. Mi-a placut fatada de la Princess Yaiza Suite Hotel Resort, peste tot flori viu colorate, vulcanul inalt de 40 de metri parte a intrarii principale a resortului unde am stat, Volcan Lanzarote si in general, seara plimbandu-te pe malul marii puteai admira hoteluri spectaculoase, urmand linia falezei.

Un must see al insulei este si Parcul National Tymanfaya, un loc cu un relief nemaintalnit, dezolant ca pe Marte cu un vulcan inca activ. Aici poti incerca mancarea locala gatita folosind caldura emanata de vulcan, un gratar fiind pus deasupra unei gauri in pamant sau te poti plimba cu camile, majoritatea agentiilor locale oferind excursii de o zi in aceasta locatie.

Daca iti doresti o vacanta interactiva, unde poti lenevi la plaja cate ore vrei dar si vizita locuri unice in lume, atunci Lanzarote este locul ideal, atat ca destinatie pentru luna de miere cat si concediu alaturi de familie si prieteni.


[fb]
---
Trimis de roxana.tomina in 24.05.12 16:24:06
Validat / Publicat: 24.05.12 18:10:47
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 7606 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (roxana.tomina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 19100 PMA (din 20 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

webmaster13
[24.05.12 18:33:49]
»

Melodia postata se poate sterge/schimba!

MCM
[24.05.12 20:41:23]
»

Frumos.

La cate calatorii ai facut in ultimii ani inclin sa cred ca job-ul tau este de calator profesionist. Mai este un loc liber in firma?

P07 - breathtaking

adri-nico
[24.05.12 21:19:06]
»

O sa incerc desertul din P09. Am doar capsuna si caramel. O sa culeg ananasul dupa ploaie.

roxana.tominaAUTOR REVIEW
[24.05.12 22:51:57]
»

@MCM: Se spune ca "Time, is the only luxury I cannot afford": D. Intre noi fie vorba, in ultimii ani am lucrat intr-o multinationala; -)

MCM
[25.05.12 09:19:29]
»

@Roxana Tomina:

Ahaaa. Good for you

Pia
[07.04.13 19:57:31]
»

@Roxana Tomina: multumesc de descrieri, imi sunt de un real ajutor mai ales ca o sa plecam pe 31 mai in lanzarote si o sa stam 10 zile la hotel Iberostar Papagayo. O sa povestesc ce am vazut acolo cand o sa ma intorc

roxana.tominaAUTOR REVIEW
[08.04.13 09:17:22]
»

@Pia: Concediu placut! Cu siguranta va fi una dintre cele mai reusite vacante: -)

Diaura*
[08.05.13 20:39:24]
»

@Roxana Tomina:

Cred ca totusi aceasta deplasare, este una de vacanta, dupa cum spui ca ai fost cu prietenii si nu un team building.

Cat a costat? La ce hotel ai stat? Ai achizitionat pachetul complet cu transport + cazare, sau separat?

nila moromete
[14.05.13 23:25:26]
»

Desi terenul este arid, au totusi o productie impresionanta de vin, fiecare butas fiind protejat de o ridicatura de pamant impotriva vanturilor. Erau unii dintre cei mai mari exportatori de carmin, dar turismul a lasat carminul si sarea in paragina, dezvoltarea fiind miraculoasa.

Casele sunt fabuloase, toate in alb, culorile acoperisului, ale usilor sau ale ferestrelor fiind reduse la numar (nu am vazut mai mult de 3), totul este de o coerenta inimaginabila pentru un roman. Au avut norocul unui guvernator arhitect care a pus bazele unui fel de turism foarte diferit de ce exista in alte parti. Nu am vazut nicio reclama pe panouri, casele erau unitare si cu maxim 2 etaje, toate de aceeasi culoare si din acelasi material. Fac bani din orice, inclusiv acel gratar pus pe vulcan de care vorbesti. Ca sa nu mai vorbesc despre marketingul dus la extrem cu hora de oameni stransi in jurul unei gauri unde se turna apa... miracol, iesea abur de la contactul cu vulcanul: -)

Lectie mondiala de turism, dupa parerea mea.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, Diaura*, MCM, nila moromete, Pia, roxana.tomina
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Lanzarote:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.049748182296753 sec
    ecranul dvs: 1 x 1