ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.01.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Râmnicu Vâlcea
ÎNSCRIS: 17.09.11
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
JUL-2010
DURATA: 10 zile
cuplu fara copii
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.25%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Parga si imprejurimile ei

Ilustrație video-muzicală
YANNI - IN THE MORNING LIGHT - Ptr inima mea...
TIPĂREȘTE

Sarbatorile au trecut, iar acum nu ne ramane decat sa visam si sa cautam locuri frumoase in care sa ne petrecem vacanta de vara. Si pentru ca –unii dintre noi- déjà au inceput cautarile, vin si eu cu doua propuneri/povestiri despre doua statiuni-diametral opuse- mai putin descries pe acest forum: Parga si Pefki. Voi incepe cu Parga pt. ca anul acesta am vazut cateva oferte si la agentiile romanesti si poate cineva chiar este interesat de aceasta statiune, urmand ca mai tarziu sa va povestesc si despre Pefki, in sectiunea “Evia”

Am descoperit Parga in 2006 cand ne intorceam dintr-un circuit al Greciei continentale. Am plecat fara nicio tinta din Paralia, dupa un sejur de 6 zile petrecut acolo. Dupa o zi in Atena si o noapte petrecuta aproape de Canalul Corint, la Kinita, am parcurs toata coasta de nord a Peloponezului pana la Patra, am trecut podul Rio-Antirio, am trecut tunelul pe sub mare din Preveza si atunci am scos harta cautand o statiune unde sa ne mai odihnim vreo doua zile. Din tot ce se vedea pe coasta vestica, Parga ne-a atras atentia, parand mai mare, deci cu mai multe obtiuni pt. cazare (eram in plin sezon, fara nimic aranjat dinainte). Am urmarit drumul spre Igoumenitza, iar cu vreo 25-30 km inainte, drumul se rupe spre stanga, iar dupa 8 km, trecand printr-o zona mlastinoasa si apoi muntoasa, am ajuns in Parga.

Venind din Paralia (la vremea aceea nu mai vazusem decat Skiathos), impactul vizual a fost fantastic. Am gasit repede cazare foarte aproape de centru si de plaja statiunii si pt. ca ne-a placut atat de mult ceea ce vazusem in doar o jumatate de ora, am hotarat sa stam patru zile in loc de doua.

Statiunea are o asezare pitoreasca specifica oraselelor grecesti, ca un stup suit pe

Panta muntelui si e impartita in doua de staca pe varful careia se afla ruinile unei cetati. In partea dreapta-privind spre mare-plaja Valtos, o plaja mare cu nisip si in mare parte amenajata cu umbrelute si cateva unitati de cazare, iar in partea stanga, statiunea propiuzisa, cu o plaja mai mica, portul si f. multe taverne insirate pe faleza si nu numai, cat si hoteluri si vile pt. toate buzunarele, supermarketuri, baruri, cofetarii, un bazar mare si intortocheat si chiar un camping aflat la iesirea din statiune. Noi am ales sa facem plaja chiar in statiune. Privelistea pe care o ai privind spre mare este minunata. Cateva stanci iesite din apa si o insulita verde pe care se afla o biserica, cladirile inghesuite si strdutele pe care cu greu incape o masina, fac din Parga o destinatie cosmopolita aleasa de multi europeni (la vremea aceea f. multi italieni), mai scumpa decat eram noi obisnuiti si destul de aglomerata si animata, dar in acelas timp pitoreasca.

In cele patru zile petrecute acolo am facut plaja, seara ne plimbam descoperind locuri noi, iar intruna din zile am facut croaziera la Paxos-Antipaxos si Blue Cave. A fost minunat si a insemnat mai mult decat cele 6 zile petrecute in Paralia. Am plecat spre casa, gandindu-ne ca nu vom mai ajunge pe aici niciodata. Drumul a fost unul de “vise rele” (se lucra cu spor la autostrada Egnatia). De la Igoumenitza si pana la Veria am facut cam 10 Transfagarasene, drumul fiind foarte greu, ingust, prin munte, cu serpentine si parca nu se mai termina. A fost prima si ultima data cand mi-a fost teama in Grecia.

Insa…. dupa patru ani, in 2010 am revenit in Parga de data asta pt. 10 zile. Am stat la aceeasi vila (rezervare facuta din timp, telefonic direct la proprietar). Acum, drumul a fost o placere, autostrada de la Salonic pana aprope de destinatie.

Am regasit Parga la fel de frumoasa si pitoreasca dar parca mai aglomerata (foarte multi nordici de data asta). In cele 10 zile am vizitat toata coasta de vest, de la Igoumenitza pana la Preveza, inclusiv doua zile in Lefkada (plecat dimineata si intors seara). Am vizitat Sivota-o statiune aflata la 25 km nord de Parga care mie mi-a placut f. f. mult si datorita peisajului, dar si pt. ca era mai aerisita, mai putin aglomerata si mai putin “pretentioasa”In drum spre Sivota am trecut prin Perdika, Plataria si alte asezari cu plaje micute dar frumoase.

In drum spre Lefkada am oprit si la Amoudia, o alta statiune in apropriere de Parga, care mi-a adus aminte de Costinestiul de odinioara. Plaja mare, cu nisip fin, locuri de cazare fara mari pretentii, cateva taverne si magazine cu suveniruri, iar in spatele plajei un crang cu plopi plin cu rulote si caravane. Farmecul acestei statiuni este raul Acheron ce strabate statiunea, varsandu-se in mare si formand o mica delta. Toata faleza raului era transformata in camping de rulote care mai de care mai dotate. Acest peisaj dadea un sentiment de libertate si contopire cu natura inconjuratoare.

Am facut din nou croaziere Paxos-Antipaxos, de data asta mai ieftina si mai interesanta, cu mai multe opriri, iar pt. ca am ales sa mergem cu cel mai mic vaporas, am avut surpriza sa intram mai mult in grote fata de data trecuta.

Sa va spun cate ceva si despre cele trei plaje ale statiunii:

1. plaja Krionierii-cea din centru- este cu pietricele la capetele ei, la mijloc cu nisip iar in apa sunt pitricele marunte cam 10 m de la mal, apoi sunt bolovani dar nu te mai deranjeaza pt. ca apa este deja mare si nu mai atingi cu picioarele. Este amenajata cu umbrelute si sezlonguri si tot de aici se pot inchiria hidrobiciclete cu care poti ajunge pe insulita.

2. plaja Piso Krionieri este o plaja micuta si ascunsa intr-un golf la iesire din statiune spre camping. E pietroasa dar foarte pitoresca mai ales seara cind incepe programul cu muzica live la taverna din spatele ei. Aici veneam uneori seara la pescuit Din pacate nu retin numele tavernei, dar in fiecare seara era plina ochi, patronul si angajatii erau responsabili cu antrenul, iar dansul se muta la un moment dat pe plaja in jurul unui cerc de foc. Minunat!

3. Valtos este o plaja mult mai mare decat Krionieri dar si mult mai aglomerata. E mai nisipoasa iar in apa sunt tot pietricele ceva mai mari ca bobul de orez.

. Din port pleaca zilnic vaporase in croaziera Paxox-Antipaxos iar preturile depind de traseul fiecaruia si de marimea vaporasului (intre 15-30 E), iar mai multe barci mai maricute pleaca din 1/2 in 1/2 de ora spre Valtos si Lichnos (o alta plaja din apropiere) sau se pot face plimbari cu trenuletul pana sus la cetate.

. Nu stiu ce sa va mai spun despre Parga, asa ca astept intrebarile voastre (daca va intereseaza).

Au fost 10 zile pline de soare, mare, munte si locuri minunate. Serile ni le petreceam in plimbari prin intortocheatul bazar, pe faleza pe la vreo taverna, sau admirand vilele cochete din padurea de maslini gigantici aflata spre iesirea din statiune. Tot acolo se gaseste si campingul.

Ca o concluzie, Parga este o statiune frumoasa, cocheta, animata si un punct de plecare comod spre alte locuri la fel de pitoresti.


[fb]
---
Trimis de dana2104 in 17.01.12 21:38:35
Validat / Publicat: 17.01.12 23:52:15
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Thasos, Evia, Skiathos, Skopelos, Paralia, Sithonia, Kasandra, Lefkada, Kefalonia, Zakinthos, Atena
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 18234 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

39 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dana2104); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P21 Apus de soare la Sivota(in departare se vede Corfu)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29450 PMA (din 32 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol - pg. 1 / 2

39 ecouri scrise, până acum

se afișează ecourile [1 - 30] din total 39
bigger
[18.01.12 15:39:26]
»

Excelent rewiev! Desi dupa parerea mea (cei drept incep sa cred ca este prea subiectiva!!) si prin prisma experientei personale consider Grecia insulara mult mai atractiva se pare ca exista si in pe continent destinatii de valoare apropiata insulelor. Acest tip de review-uri (complete si nepartizane unor idei preconcepute privind serviciile in turism si/sau potentialul unei zone) pot ajuta foarte mult in luarea unei decizii.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
dana2104AUTOR REVIEW
[18.01.12 16:39:57]
»

@bigger: Multumesc pt. aprecieri!

Este adevarat ca insulele au farmecul lor aparte si m-am convins de asta, dar zona descrisa de mine chiar e frumoasa si destul de ofertanta in ceea ce priveste plajele, excursii, croaziere, etc. E pe continent, dar nu are nimic din Riviera Olimpului -de exemplu.

Eu incerc sa fiu cat mai obiectiva in descrierile mele pentru a va ajuta pe voi sa decideti daca merita sau nu atentia voastra. Incerc sa nu ma mai gandesc ca in fiecare loc vizitat, pe fiecare plaja pe care am stat, a ramas cate un strop din sufletul meu, acolo. Iubesc Grecia neconditionat, cu bune si rele, am facut o obsesie din asta, dar nu pot impune nimanui sa aiba aceleasi pareri sau sa perceapa lucrurile si locurile la fel ca mine.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
ionescunic CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[18.01.12 19:20:34]
»

Frumos review, frumoase poze si frumoase amintiri, Parga e superba, intr-o zi ma voi intoarce pentru un sejur aici, promit cu mana pe inima!

webmaster13
[24.01.12 08:49:19]
»

"Am invatat ca toata lumea vrea să traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf. " (Gabriel García Márquez)

melodia postata se poate sterge/schimba!

dana2104AUTOR REVIEW
[24.01.12 16:49:19]
»

@ionescunic: Multumesc!

Daca vei mai ajunge vreodata in zona viziteaza litoralul de la Igoumenitza pana la Amoudia si nu vei regreta. Si nu uita de Sivota. E un loc unde mi-as petrece un concediu

gabrieltenea
[20.04.12 15:59:43]
»

anul acesta mi-am propus sa merg si eu in Parga. Problema este vis-a-vis de ofertele la cazare. Pe net toate iti fac cu ochiul dar imi este teama de ce gasesc la fata locului. Imi poate recomanda cineva o cazare decenta, dar nici prea saracacioasa, aproape de plaja (pustoaica mea de 6 ani este innebunita dupa mare) cu loc de parcare?

Multumesc.

moghi21
[23.08.12 18:10:04]
»

Ai putea sa-mi dai mai multe detalii despre plaja Valtos, cum e intrarea in apa, e destul de lina sau e cam abrupta? Are vreo portiune cu nisip sau peste tot e o combinatie de pietricele si nisip? Mersi mult.

dana2104AUTOR REVIEW
[23.08.12 18:26:02]
»

@moghi21: Nu am facut plaja deloc la Valtos, Am fost doar in trecere si am oprit pt. cateva poze. Ce pot sa-ti spun este ca nisipul nu este fin ca la Mamaia... este mai grosier, amestecat cu pietricele mici cat unghia.

Intrare in apa nu stiu cum este, dar nu cred ca este foarte lina. Judecand dupa oamenii care faceau baie, la 10-15 m de mal cred ca le ajungea apa pana la piept. Poate te va lamuri mai mult cineva care a fost si a facut plaja la Valtos. Eu cu atat te pot ajuta.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
moghi21
[23.08.12 18:31:33]
»

Mersi mult Dana.

lady_anca81
[11.11.12 16:06:57]
»

@gabrieltenea: Noi am stat la Vila Ideal House, de care am fost foarte incantati. Aici gasesi review-ul postat. Depinde ce cauti si tu... vezi impresii

Loc de parcare au ei in curte. Iti stau la dispozitie in cazul in care ai nevoie de alte informatii suplimentare

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Admin
[11.11.12 21:10:09]
»

Mutat în rubrica "Descopera Parga" (nou-creată între timp pe sait) .

Şi acest articol a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

iosana
[16.01.13 12:09:16]
»

@dana2104: Buna Dana,

am citit tot ce ai scris si am decsoperit ca esti singura persoana care a scris putin despre Sivota.

Sunt din Timisoara si vreau sa merg in august cu un grup de prieteni acolo in concediu. Poti sa-mi dai mai multe detalii despre acest loc?

L-am descoperit pe net planificand vacanta de anul acesta. Initial am vrut Parga dar Sivota parca mi a placut mai mult.

Astept detalii de la tine.

multumesc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
ionescunic CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[16.01.13 12:29:11]
»

@iosana: sincer eu am fost la Sivota, cateva ore si am plecat dezamagit profund, nu am gasit nici o plaja, una macar.

Am fost la Bella Vraka, ca doar de aia m-am dus la Sivota si am cam fost dezumflat de pietrele din apa, de drumul extrem de ingust si in panta printre case, de lipsa parcarii, a unui chiosc macar cu guma de mestecat nu zic mancare sau bere, efectiv de lipsa oricarei conditii omenesti de a face plaja sau baie. In rest oraselul e frumos, plin de taverne are port frumos, dar plaja???

Parga este cu mult superioara ca statiune. Valtos beach este superba, nu incape comparatie sub nici un aspect.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
johnnyredlabel † CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[16.01.13 13:53:32]
»

@ionescunic: Nicu, eu ma gandisem ca in drum spre Corfu sa ma opresc si in Sivota doua nopti, insa m-ai pus pe ganduri cu ce ai scris acuma...

Sa renunt si, eventual, sa mai fac o escala la Metsovo?

Chiar nu e nimic de cvazut in Sivota o seara + o zi?

Nu ma refer neaparat la plaja (nu tin neaparat sa fac plaja, mai ales ca va fi 1 mai).

ionescunic CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[16.01.13 14:01:36]
»

@johnnyredlabel: Localitatea e frumusica, eu zic ca ai ce face sunt zeci de taverne si terase, asa cum iti plac tie, insa nu exista o plaja publica mare cu nisip, asta pentru vara e un mare dezavantaj.

Voi scrie un review scurt si voi pune poze zilele astea promit, dar nu prea am timp.

dana2104AUTOR REVIEW
[16.01.13 15:33:54]
»

@johnnyredlabel: Ma bag si eu in vorba... si-mi permit sa-ti recomand alceva.

De ce nu te opresti la Parga pt. 2 nopti?

Intr-o zi poti face croaziera la Blue Cave (care este mai scurta ca durata si mai ieftina decat ai face-o din Corfu), iar in cealalta zi ai putea vizita Ammoudia (1o km), plaja Lichnos (3 km), iar in drum spre Igoumenitza (de unde banuiesc ca vei lua ferry spre Corfu) te abati putin si prin Sivota.

Nu trebuie sa intelegi gresit, Sivota e frumoasa si merita vazuta, dar comparativ cu Parga e suficienta o vizita scurta "de recunoastere". Fiind si extrasezon s-ar putea sa fi dezamagit, sa nu gasesti in Sivota ceea ce ai visat, chiar si pentru 2 nopti.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
johnnyredlabel † CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[17.01.13 06:59:13]
»

@dana2104: Dana, am fost in Parga in septembrie 2012! De aceea nu mai merg acum. De fapt, scopul calatoriei mele acum este Corfu Town, pentru a sarbatori Pastele acolo... Multumesc oricum de interventie. !

joops
[27.01.13 09:16:04]
»

@dana2104: Buna, Dana

incercam sa programam concediul si mi-au cazut ochii pe Parga. Initial ne gandeam la Skiathos ori Lefkada. Prima destinatie pica din cauza pretului urias al biletelor de ferry, iar a doua din cauza plajelor mai mult pietroase. Ce ne-am face cu gasca noastra de copii mici? De unde nisip sa se joace?

In fine, am ales Parga si ma intereseaza mai multe detalii despre plaja Lichnos. Din poze am vazut ca are un soi de pietris marunt. E adevarat?

E o locatie buna pentru familii cu copii mici de 2-6 ani?

Multumesc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
dana2104AUTOR REVIEW
[27.01.13 19:32:41]
»

@joops

Un raspuns mai autorizat poate sa-ti dea @lady anca81 care a fost anul trecut in Parga si spunea ca majoritatea timpului l-a petrecut la Lichnos.

Cu toate ca am fost de doua ori in Parga, spre rusinea mea, m-am multumit s-o admir doar de sus, nu am facut plaja niciodata acolo.

Ce pot sa-ti spun este ca se afla la vreo 3 km de Parga, se poate ajunge fie cu masina, fie cu vaporasele ce pleaca din statiune si este f. frumoasa, intr-un cadru natural deosebit.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
ionescunic CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[27.01.13 20:13:33]
»

@joops: Eu am stat cateva ore pe plaja de la Lichnos, nu o recomand pentru copii mici deloc, e cu pietricele si intrare brusca in apa,

in rest... e un loc frumos, linistit, cu 2-3 taverne, dar aflat la prea mare departare de Parga, pentru mine nu merita locul asta, decat doar de vizitat.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
motaneata
[27.01.13 22:12:11]
»

@joops:

Am fost anul trecut in Parga, unul dintre cele mai frumoase orasele ale Greciei. O vacanta aici este memorabila, dar nu stiu daca este potrivita pentru familiile cu copii mici. Data fiind amplasarea in panta (amfiteatru) a orasului, as zice ca o vacanta acolo poate fi obositoare, mai ales pentru cei mici.

Legat de plaja Lichnos: nu stiu ce ai vazut tu in poze, dar in nici un caz aceasta plaja nu este cu "pietris". Este mai degraba un nisip grosier (amestec de nisip si pietricele mici, cam cat boabele de mazare), ceea ce nu este suparator (nu este nevoie de papuci speciali, poti sa mergi n picioarele goale. Probleme este alta: ce sa faci in Lichnos, mai ales cu copii mici dupa tine? Plaja Lichnos este cautata in special de cuplurile tinere, fara copii, in special greci, care vor sa evadeze fara sa fie prea expusi. Sunt acolo niste hotelase cochete, potrivite pentru asa ceva, dar nu pentru familiile cu copii! Daca te cazezi acolo, vei face 3-4 drumuri/zi in Parga, pentru ca in Lichnos nu ai ce sa faci.

In zilele pe care le-am petrecut in Parga si imprejurimi am facut 566 de poze!!! Dintre acestea, doar 11 sunt facute in Lichnos, ceea ce spune mult!

Daca vrei o plaja frumoasa, cu nisip fin, o gasesti chiar langa Parga: Valtos Beach (dar nu partea dinspre orasul Parga, ci partea vestica a plajei). Din pacate, (pentru copii) intrarea in apa nu este lina, (dar este mai bine decat in Lichnos).

O plaja cu nisip bun si intrarea foarte lina in apa (enervant de lina) este Ammoudia Beach. Aici mergi 50 de metri si apa in loc sa se adanceasca, devine si mai mica!!! Pe la 50 metri apa nu ajunge nici la genunchi, sunt locuri in care aproape ca nu poti sa faci baie, asa de mica e apa. Desi este o plaja buna pentru copii, Ammoudia Beach nu este atractiva pentru ca este izolata, este cam "nicaieri". Aceasta plaja este la ses, drumul este asfaltat, dar in jur nu ai decat un hotel, cateva case si vreo doua pensiuni. Pana in Parga sunt 20 km.

Sfatul meu pentru voi (familii cu copii mici): Thassos- Golden Beach (Skala Panagia) : plaja cu nisip fin, auriu, intrare lina in mare, apa calda si limpede, ai unde sa te si plimbi seara (fara sa urci pante), taverne pe alese, dar linistite.

Parga ramane o destinatie de vis, dar nu pentru familiile cu copii mici.

joops
[29.01.13 14:02:43]
»

@motaneata: Multumesc tare mult pentru toate aceste informatii! Sunteti de milioane!

Ce sa spun, dupa 6-7 concedii petrecute in Grecia, dintre care ultimele 4 in Thassos (Skala Panagia si Skala Potamia), parca n-as mai rezista inca unuia tot in aceleasi locuri. Dupa cum spuneam mai sus, erau pe lista doua insule: Lefkada si Skiathos. Ambele au cazut din diverse motive (plaje cu pietre, distanta, preturi mari la transportul cu ferry - culmea e ca nici pentru Santorini nu costa cat ar costa pentru Skiathos!!).

Pana acum n-am mai fost in Grecia continentala, doar in insule, asta mi-as fi dorit si pentru acest an. Problema este ca sunt greu accesibile cu copii mici, iar varianta agentiei nici nu intra in calcul. Motivele? Sunt nenumarate. Pornind de la durata propusa, de doar 7 zile si terminand cu locatiile, mult prea turistice.

Asadar, aveti alte sugestii pentru noi? Un loc frumos, cu plaje primitoare, cu un peisaj atractiv si ceva animatie in jur pentru cei cu copii mai maricei, care pot face si altceva in afara de plaja si somn.

Daca nu gasim un alt loc repede, vom merge in Parga, chiar daca o voi face cu inima un pic stransa dupa ce am citit mesajul dvs.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
motaneata
[29.01.13 14:44:26]
»

@joops:

inteleg impasul si nelinistile care te-au cuprins, dar nu cred ca trebuie sa intri in panica.

Ai fi primit mai multe sfaturi daca solicitai o recomandare in sectiunea special creata pe AFA ("Ce-mi recomandati?", chiar daca 90% dintre acestea te-ar fi indrumat catre... Sarti

In Grecia sunt multe locatii frumoase, dar cate dintre acestea se pot compara cu Parga?

As putea veni cu cateva sugestii, dar pentru aceasta as vrea sa inteleg, mai intai, ce ai vrut sa spui prin:

Ce ne-am face cu gasca noastra de copii mici?

pentru ca daca faceti parte din categoria celor care pleaca in vacanta cu gasca de 8-10 familii, nu cred ca pot raspunde

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
johnnyredlabel † CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[29.01.13 14:48:04]
»

@joops: Pai daca doriti sa evitati mersul cu ferry, in opinia mea nu va ramane decat sa va ganditi serios la un sejur in Halkidiki. Sunt destule locatii care vi s-ar potrivi, avand in vedere ca sunteti si cu juniori mici.

Poate ca un sejur in Kallithea ar fi ceea ce va trebuie... Eu nu am copii mici, insa anul trecut i-am recomandat unui prieten ce are asa ceva si... au fost multumiti. Mai mult, pe vara, in grupul nostru a fost familie cu doi baieti (unul de 11 parca, celalalt de 3 ani) si... chiar le-a priit! Succes!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
joops
[29.01.13 16:22:51]
»

@motaneata: hahahha! Ei, nu suntem chiar atat de multi! Suntem 4-5 familii cu copii mititei, intre 1,6-6 ani. Suntem usor exigenti, nu foarte. Ne place Grecia si inca nu ne-am saturat de ea, de pe vremea cand nu aveam prichindei. Atunci ne permiteam sa stam si 6-8 ore pe un ferry dupa ce batusem cu masina 1200 km pana la Atena. Acum, nu prea. Sau mai bine zis, nu inca.

As mai vrea sa evitam Halkidiki. Are un renume prost, desi sunt convinsa ca poti gasi si acolo zone placute. Din cate am mai citit, abunda in rusi. Care nu sunt neaparat genul meu de turist. S-ar putea sa par ignoranta, dar nu vreau de la concediul meu in Grecia genul de turism de masa, cum e in Turcia, desi ador tara aia... Nu neaparat si litoralul lor!

Si am senzatia ca in Halkidiki e mai degraba asa.

Cum spuneam, ne dorim un loc cu plaja, mancare buna, ceva zone de clatit ochii si pierdut vremea seara, na, cam ce si-ar dori un om dupa ce bate 1000 si ceva de km cu masina.

Deci, ce ne sfatuiti?

PS. Multe, multe multumiri!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
joops
[29.01.13 16:30:00]
»

@johnnyredlabel: Multumesc pentru sfat!

Recunosc, Halkidiki nu e pe lista mea de prioritati. Nu stiu mare lucru despre zona pentru ca nu i-am acordat niciodata importanta. Stiu ca e aglomerat, plin de rusi, ca e foarte prezent in ofertele agentiilor noastre, ca e si muntele Athos acolo, ca e aproape si... cam atat!

Mi-as dori ceva mai putin comercial, desi imi imaginze ca si in Halkidiki poti gasi zone pentru unii de-alde noi.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
johnnyredlabel † CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[29.01.13 16:34:37]
»

@joops: In Halkidiki nu e neaparat obligatoriu sa dai de rusi... Ar mai fi pe langa Kallithea si Neos Marmaras, Sarti... in fine, am inteles ca nu va tenteaza.

Pai atunci, luati-va inima-n dinti si mergeti in Corfu sau Zakinthos. Dar astea sunt cu ferry

PS.Si inca ceva : mergeti pe cont propriu,nu mai stati la mana agentiilor ...veti fi mult mai multumiti.

joops
[29.01.13 16:37:24]
»

@johnnyredlabel: Da, si Vourvourou, parca! Despre care am auzit de bine.

motaneata
[29.01.13 20:37:20]
»

@joops:

cand am spus ca 90% dintre colegi te vor indruma catre Sarti, intuisem ca, pentru tine, Halkidiki nu reprezinta o atractie (deocamdata). Nu vreau sa sugerez aici ca Halkidiki nu merita o vacanta, dar …toate la timpul lor.

As zice ca este bine sa mergi intr-un loc doar atunci cand simti "chemarea", altfel exista riscul "parerilor de rau".

In cazul vostru insa trebuie sa privim problema si dintr-un alt punct de vedere: cel al copiilor. Ba chiar cred ca nu este atat de important ce va place voua, sau unde va simtiti voi bine (gaşca de adulti), ci unde sunt cele mai bune conditii pentru copii (mai ales ca ei nu pot alege!).

In aceste conditii trebuie sa faceti un compromis, poate chiar unul major.

Asa ca in loc de:

un loc cu plaja, mancare buna, ceva zone de clatit ochii si pierdut vremea seara,

poate ca ar trebui sa cautati

o plaja cu nisip fin, cu intrare lina in mare, cu apa calda, curata, limpede si linistita.

Unde gasesti asa ceva? Raspunsurile te vor contraria, cu siguranta. Dar, sa incercam:

Prima sugestie este... Turcia. Chiar daca tu nu simti "chemarea". Copiii se vor simti, insa, extraordinar acolo.

A doua sugestie: Paralia- Katerini. Stai, nu stramba din nas, ma gandesc, din nou, la copii! In Paralia ajungi cel mai usor, nu trebuie sa-i obosesti pe micuti tinandu-i imobilizati zile in sir in masini. Complexul Mediterranean Village poate fi o optiune.

A treia sugestie: Creta. Aici ai cele mai bune plaje, nisip fin cat vezi cu ochii, dar si "conditiile" cerute de voi, adultii ("mancare buna, ... zone de clatit ochii si pierdut vremea seara"). Nu stiu insa daca veti accepta un drum de 8 ore cu feribotul. Poate ca e mai buna variata cu avionul.

A patra sugestie: Zakinthos. Este o locatie deosebita, merita toti banii. Este putin cam departe, dar, cu o cazare intermediara, lucrurile se rezolva.

A cincea sugestie: Halkidiki (Kallithea) . Nu as recomnada Vourvourou, este prea multa liniste. Si prea multi tantari! Si nici Sarti!

A sasea sugestie este cea de la care a pleacat totul: Parga. Dar cu cazare pe plaja Valtos si plaja tot acolo, bineinteles. Cu mentiunea ca, daca mergeti seara in Parga, din port si pana sus, la castel, barbatii trebuie sa-si duca odraslele in brate (5 minute, drum in panta, cu trepte). Asta e, nu aveti alta solutie, asta este drumul din oras spre hotel. De fapt mai aveti doua solutii: cu taxi-boat, sau cu masina (exista parcare publica in Parga).

Pana la urma cred ca cel mai bun compromis ramane tot Parga, impaca si capra si varza. Numai sa nu ma injurati cand urcati dealul spre castel, cu copiii in brate

ionescunic CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[30.01.13 12:08:47]
»

@joops: Cred ca parerea ta despre Halkidiki este complet eronata si bazata pe niste zvonuri ciudate, eu rusi nu am vazut acolo decat cativa, insa am vazut altele, care mi-au placut foarte mult, este un teritoriu vast, nu inteleg cum poti cataloga 500 km de litoral in doua propozitii si trage concluzia: nu merg acolo, e naspa!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
bigger, dana2104, gabrieltenea, iosana, joops, lady_anca81, moghi21, motaneata
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Parga:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.069468021392822 sec
    ecranul dvs: 1 x 1