ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.01.2012
DE bose
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 30.07.10
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
DEC-2011
DURATA: 3 nopți
prieteni
PREȚ SEJUR 99 euro/pers ?
FĂRĂ transport

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE REZULTATĂ
86.25%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 15 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

Bona Vita Hotel2

[fb]
NOU TIMP CITIRE: 12 MIN

Acelasi hotel, experiente noi

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Fiind în principiu mulţumiţi de modul în care am petrecut Revelionul la sfârşitul anului 2008(vezi impresii), dorind să găsim o locaţie potrivită pentru petrecerea de trecere în 2012 dar fiind constânşi şi de bugetul de austeritate, am hotărât că este cazul să luăm în calcul şi varianta petrecerii Revelionului aici la Bona Vita, chiar dacă pentru a doua oară.

După efectuarea unor calcule comparative cu oferetele de pe plaiurile mioritice, decizia a venit uşor, aşa că împreună cu un grup de prieteni, am plecat şi am petrecut 4 zile de Revelion la bulgari.

Am călătorit cu autoturismele personale, iar drumul, de data aceasta a durat mai puţin ca data trecută, asta şi pentru că deja îl cunoşteam iar vremea a fost frumoasă.

Staţiunea Chaika, unde este hotelul, încă nu are indicatoare dar a evoluat mult chiar dacă pentru un nou venit pare un mare şantier. Şi chiar dacă este încă alambicată, faţă de data trecută parcă s-a mai limpezit şi aşezat.

Hotelul Bona Vita, încă are 2 stele şi pentru cei care nu ştiu şi nu au mai citit despre el se află pe undeva prin centrul staţiunii Chaika, la 4-5 km distanţă de Nisipurile de Aur şi la aproximativ 500 m de plajă şi o diferenţă de nivel de câteva zeci de metri.

Localitatea Chaika nu are chiar o înfăţişare de staţiune aşa cum poate se aşteaptă toată lumea, dar au îneput să se vadă eforturile din ultima perioadă. La tot pasul găseşti clădiri în diferite stadii de construcţie, unele au fost chiar finalizate, astfel că a devenit o combinaţie între un sat vechi, bătrânesc şi frânturi-zone cu facilităţi turistice şi care probabil, se va transforma cândva într-o staţiune. Aici, în acest amestec de foarte vechi şi foarte nou, se află hotelul Bona Vita, undeva destul de sus, de unde poţi vedea marea pe geam, chiar şi de la parter, peste construcţiile şi copacii din faţă.

Am avut un sejur de 3 nopţi şi 4 zile şi cam toată lumea a venit din data de 30 Decembrie.

Personalul hotelului era amabil şi de data aceasta am întâlnit şi trei angajate care vorbeau limba engleză, faţă de data trecută când doar una dintre recepţionere vorbea o limbă străină şi aceea fiind rusa.

Sala recepţiei este de mărime medie şi amenajată simplu dar plăcut, în partea stângă cum intri fiind recepţia propriuzisă. Chiar lângă recepţie pe partea cealaltă erau două console pentru jocuri de calculator şi un calculator cuplat la internet. Faţă de data trecută dispăruseră acvariile cu peşti exotici iar intrarea în hotel la recepţie, se face prin partea opusă. Fosta intrare este acum închisă şi barată cu zeci de ghivece de flori.

Ne-am cazat repede după ce am ajuns, poate şi pentru că nu ajunseseră încă autocarele. Acestea au sosit la puţină vreme după noi, aducând cea mai mare parte a turiştilor cazaţi aici, cei mai mulţi cu vărse între 50 şi 70 de ani. Şi acest lucru nu a fost ceva negativ. Oamenii erau veniţi cu chef de distracţie şi asta au făcut. Din partea mea au tot respectul şi toată admiraţia. Şi ce s-au distrat!

Pe holul din dreapta recepţiei se află barul, amenajat pe tema Egiptului antic, foarte mare şi de bun gust. Faţă de acum câţiva ani nu era modificat. Alături de spa, este punctul forte al hotelului. Într-o lumină obscură, de jur împrejur sunt statui mari de 3 metri ale zeităţilor Egiptului antic, în principal ale lui Anubis şi statui puţin mai mici, de Sfincşi.

Aceleaşi mese foarte grele, masive şi fixe din piatră, în jurul cărora se pot aşeza peste 10 persoane, se găsesc încă în sala barului. Se servesc băuturi de toate felurile şi barmaniţele sunt amabile dar parcă nu ca acum câţiva ani. Oricum, personalul barului mi se părea a fi nou. Băuturile bulgăreşti nu se plătesc până la orele 21.00, după care plăteşti pentru orice comanzi la bar.

Hotelul Bona Vita are multe facilităţi: restaurant, sală de sport, saună, piscină interioară cu apă caldă, piscină exterioară, masaj, masă de tenis, masă de biliard, loc de joacă pentru copii. În reclame scrie că are şi solar. Poate că are dar nu pot garanta pentru că nu am văzut, deoarece nu am verificat tot hotelul. Tot ce ţinea de spa şi sport erau la subsol într-un complex special.

O dată aveai acces gratuit la toate facilităţile, mai puţin la solar şi masaj. Primeai un tichet cu care aveai acces la aceste facilităţi o oră. Asta, ca să îşi facă reclamă şi să te incite. Acum câţiva ani, cu tichetul, aveai acces gratuit o zi întreagă... Acum, dacă doreai să mai ai acces la complex, trebuia să plăteşti 10 leva pentru 3 ore. Înainte plăteai 10 leva pentru toată ziua... Ce înseamnă să ai succes...

Cu parcarea stăteau mai prost, era mică (maxim 20 de maşini) şi din ce am văzut, nepăzită. Fosta parcare de lângă hotel era transformată în curtea interioară a hotelului, foarte frumos amenajată cu fântâni arteziene cu jeturile de apă colorate cu lumini multicolore.

Atracţia principală pe parcursul sejurului aşa cum era de aşteptat a fost complexul spa. La sala de sport, mare, luminoasă, nu am văzut pe nimeni. Piscina interioară, aflată la subsol, avea apă încălzită. Nu era mare ca şi suprafaţă dar era adâncă, 1,60 m. Tot tavanul piscinei este o mare oglindă dar închisă la culoare. Apa era caldă şi era o plăcere să te bălăceşti.

Când am fost noi nu a fost aglomerat şi ne-am simţit excelent. De la piscină puteai ieşi pentru a intra în cele două saune, situate la câţiva metri distanţă, una cu aburi şi una uscată. Un deliciu. Totul era foarte curat şi din punctul ăsta de vedere le dau nota 10.

Sala de mese este neschimbată, simplu aranjată, dar cu tot ce trebuie. Culorile închise de maro, maroniu, grena şi roşu dar şi ceva crem sunt aceleaşi ca acum câţiva ani. Geamurile sunt foarte mari facând spaţiul interior luminos. Mâncarea servită aici este bună la gust, chiar mai bună decât data trecută şi spun asta la modul cel mai serios. De data asta a fost puţin mai diversificată şi din punctul ăsta de vedere am fost plăcut surprinşi. Ai de unde alege. Noi, ca de altfel toţi oaspeţii hotelului din acea perioadă, am beneficiat de servicii ,,all inclusive” şi am fost mulţumiţi de calitatea bucatelor. Găseai întotdeauna ceva pe gustul tău. Erau fripturi, erau garnituri, mai multe feluri de salate, era bine. Dimineaţa, faţă de data trecută mincarea a fost mult mai bună şi mai variată. Am văzut că lumea era mulţumită şi de sucuri dar mie nu prea mi-au plăcut. Sincer nu prea inspirau încredere. Nici cafeaua nu era cine ştie ce. Cu locul la masă nu erau probleme, găseai de fiecare dată o masă liberă, în cel mai rău caz poate aşteptai câteva minute.

Noaptea de Revelion n-a mai fost la fel de bine organizată ca şi data trecută. Au încercat să aşeze mesele în funcţie de mărimea fiecărui grup de turişti, dar nu au făcut neapărat un ţel din asta. Erau de la mese de 4 persoane pentru grupurile mici, până la mese de peste 20 de persoane. Data trecută au avut etichete cu numele turiştilor pe mese. Acum au pus doar nişte foi cu numărul camerei. Într-o societate civilizată poate că merge şi fiecare om îşi găseşte locul... Cu noi românii e mai dificil. Întotdeauna între noi sunt unii care nu vor să respecte regulile şi nici nu îşi propun să-i respecte pe cei din jurul lor. Aşa că, a fost un grup care a ocupat abuziv altă masă decât cea desemnată lor. Pentru siguranţă, una dintre femeile din acest grup a luat hârtiuţa de pe masă şi a ascuns-o (mi-a spus cineva care a văzut-o)... Au şi comentat pe tema asta cu multă indolenţă. Puţin tupeu mioritic e bun oriunde! Pentru şi mai multă siguranţă şi pentru a-şi asigura victoria, au început imediat să şi mănânce, aperitivul fiind deja pe mese. Ceilalţi, cei care erau îndreptăţiţi să stea acolo, s-au învârtit o perioadă prin cele două săli fără să se regăsească nicăieri şi într-un târziu au aflat de ,,greşeală” găsind o schemă afişată la intrare şi foarte explicită. Dar pe tupeişti nu i-a mai mişcat nimeni de acolo. A fost un pic de ceartă dar masa a rămas adjudecată cu toată intervenţia organizatorilor, în frunte cu şefa de sală. Până la urmă, după vreo 30 de minute, ,,păgubiţilor” li s-a aranjat în grabă o masă tip bar, adică din acelea înalte.

Mesele au fost aranjate în cele două săli, atât în restaurantul hotelului cât şi în bar. Nu a mai fost spectacol ,,live” ca data trecută, cu lăutari şi programe diferite pentru fiecare sală. Organizarea nu a mai fost aşa de bună. Sincer, cred că seara de Revelion nu a fost prea reuşită.

Dacă mâncarea a fost excelentă şi suficientă, muzica a lăsat mult de dorit. S-au bazat pe un fel de DJ tare nepregătit şi neinspirat. A avut muzică veche de discotecă, dar nu prea multă. Pe această muzică lumea s-a distrat şi a dansat. La scurt timp a trecut la manele. Acestea s-au stins repede într-un fluierat şi huiduit general. Cum nu avea altceva, a mai pus odată muzica veche. Exact aceleaşi melodii. Lumea a dansat iar. Apoi a pus iar manele. Până la urmă oamenii au dansat şi pe manele. A găsit şi ceva muzică bulgărească, dar nu prea multă şi nu neapărat foarte bună sau dansabilă. În hotel erau foarte puţini bulgari. 90 de procente erau români, poate chiar mai mulţi. Neavând succes cu manelele şi nici cu muzica bulgărească, a repetat cam de încă trei ori calupul de melodii disco vechi şi la puţin timp după ora două a încheiat. Nu a vrut să primească muzică de la nimeni chiar dacă erau mai mulţi români care aveau multe melodii de petrecere pe diverşi suporţi magnetici.

Am înţeles că mai târziu, după ora trei, un grup mai mare de turişti s-a întors în bar, forţându-le puţin mâna pentru a continua petrecerea. De data aceasta, DJ –ul a acceptat şi muzica turiştilor şi petrecerea a mai ţinut până la ora cinci. Ce-ar mai fi de zis? ...

Camerele, de mărime medie, nu sunt aproape deloc schimbate faţă de data trecută. Bănuiesc că au fost doar întreţinute, pentru că în principiu arătau bine. Au fost şi excepţii, au fost şi camere cu igrasie şi miros urât, probabil urmare a unei inundaţii, dar cred că au fost doar excepţii nefericite.

Din ce am văzut, camerele au instalaţie de aer condiţionat, nu au un alt sistem de încălzire, au televizor, sunt curate, aerisite şi foarte luminoase. Fiecare cameră are două paturi de o persoană dar în funcţie de necesităţi se mai pot pune până la două fotolii extensibile şi dotate cu tot ce este necesar pentru odihnă. Predomină nuanţele de maro, maroniu, crem şi galben ca şi data trecută. Baia, cu duş, este mică şi curată. În unele băi există un miros închis. Uşa de la baie la mine în cameră era afectată de apă în partea de jos, deoarece duşul nu are cabină. Întreaga baie are şi rol de cabină de duş şi este prevăzută cu draperie din aceea de plastic. Apă caldă, era la orice oră dar la orele de vârf puteai avea la robinet un volum scăzut de apă sau o temperatură a apei mai joasă decât ai fi dorit.

Hotelul are 5 etaje şi 83 de camere. Camera are un balcon micuţ, lung cât e lăţimea camerei, zic eu, suficient.

Nu cred că se făcea curat în camere dar se lua gunoiul şi se mai completa cu consumabile.

Căldura în fiecare cameră se face cu nişte aeroterme mici pe care le găseai în cameră. Acestea şi-au făcut treaba cu brio dar au fost şi plângeri de la cei care doreau mai multă căldură. Pentru mine a fost foarte bine din punctul ăsta de vedere. E drept că nici afară nu a fost foarte frig.

Pentru a mai schimba peisajul, noi am fost în staţiunea Constantin şi Elena. Nu era departe şi se putea ajunge şi pe jos, pe plajă. E drept că noi am fost cu maşinile. Acum iarna nu erau prea multe facilităţi deschise dar staţiunea era destul de animată de turiştii veniţi în număr destul de mare, mai ales din România.

Pe faleză, la intrarea în staţiunea Constantin şi Elena este un restaurant sub formă de corabie care dă un farmec aparte zonei. Marea se vede bine de acolo şi bineînţeles şi faleza. A fost o plimbare plăcută.

Cam asta a fost aventura noastră la Marea Neagră, la cumpăna dintre ani, la vecinii noştri bulgari.

Ca şi concluzie, hotelul este curat şi primitor şi este poziţionat bine, mai sus decât construcţiile şi copacii din faţă, având astfel o bună vedere asupra marii şi peisajului din jur. Telegondola din staţiune trece acum cam prin curtea hotelului. Acum iarna nu funcţiona dar vara cred că este interesant să te plimbi la înălţime, deasupra litoralului bulgăresc.

Recomand hotelul Bona Vita dacă mergeţi acolo să vă distraţi şi nu aşteptaţi minuni de la un hotel de două stele. Centrul spa şi barul cu motive egiptene fac toţi banii iar mâncarea este chiar bună.

Noi ne-am simţit bine.


[fb]
---
Trimis de bose in 05.01.12 21:46:37
Validat / Publicat: 06.01.12 00:33:19
VIZUALIZĂRI: 4255
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (bose); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 Noua aripă a hotelului acum aproape gata să primească turişti. Probabil din vară va fi dată în funcţiune. Frumoasă construcţie! Să o vedeţi noaptea!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16850 PMA (din 18 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 15.30 EUR pe cameră

 • ECOURI la acest review

  6 ecouri scrise, până acum

  webmaster13 [06.01.12 08:06:32] »

  Melodia atasata se poate sterge/schimba!

  roth [06.01.12 23:15:24] »

  Un rw cat noaptea dintre ani, bine structurat si cu multe informatii. Un fel de duplex trecut-prezent, lucru inedit fiindca putem vedea/intelege ce a fost si ce este acum aceasta locatie. ce e la fel, ce s-a imbunatatit si ce s-a deteriorat in tamp.

  Ma bucur ca pentru tine sezurul a fost ok, ca nu te-a afectat "tupeul mioritic" precum bine ai rezumat cele intamplate.

  Recunosc ca e austeritate iar bugetul vostru s-a adaptat vremurilor dar chiar asa...

  Nu reusesc sa vad un cost, ceva sau sunt eu prea obosita?

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  bose [07.01.12 01:09:28] »

  A costat 99 Euro AI de persoană, dar rezervarea am făcut-o cu mult înainte. Oricum la puţin timp după rezervare, oferta s-a epuizat. Se pare că acum ştiu mulţi despre acest hotel şi se grăbesc să rezerve locuri din timp.

  Raportul calitate / preţ aici este excelent după părerea mea.

  webmaster10 [07.01.12 08:44:58] »

  A fost adaugat pretul sejurului in caseta tehnica.

  nelik [29.02.12 19:44:17] »

  @bose: Vreau sa aduc cateva completari:

  -hotelul este de o stea si restaurantul de 2 stele (era afis atat la receptie cat si in sala de mese)

  -la sala de fitnes nu era nimeni pentru ca aparatele nu erau functionale

  -in camere era ori foarte cald, un aer irespirabil, ori frig, daca opreai aeroterma

  -pe hol era frig

  -cred ca vara este bine, dar iarna, nu prea merge... oricum bunicel calitate-pret

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  bose [29.02.12 21:50:04] »

  Eu sunt de altă părere. Poate depinde şi de cât de sensibil este fiecare. Şi fără tăgadă depinde de ce aşteptări are fiecare de la un hotel de 2 stele. Mie nu mi s-au părut defecte aparatele din sala de forţă - dar nu le-am folosit. Pe hol era mai răcoare dar nu îngheţai. În cameră era OK dacă foloseai eficient aeroterma. Dacă e să fac o comparaţie, acum câţiva ani a fost ceva mai cald în camere decât acum.

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  bose, nelik, roth
  Alte impresii din această RUBRICĂ:
  NOTĂ: Recomandările evidențiate (pe fond galben) aparțin unor autori cu statut membru GOLD sau superior


   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.048751115799 sec
  ecranul dvs: 1 x 1