ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.12.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Ploieşti
ÎNSCRIS: 17.04.11
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
AUG-2011
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 14 [ani]

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Zugspitze - patru tari dintr-o privire

Ilustrație video-muzicală
Omagiu pentru Anne-Marie-si nu numai

Asculta mai multe audio diverse
TIPĂREȘTE

Ce şi-a dorit omul dintotdeauna? Să zboare, să atingă cele mai înalte vârfuri, să ajungă în peşterile cele mai adânci, de fapt să cucerească şi să stăpânească natura. Poate că da, poate că nu. Există însă locuri pe pământ unde se împletesc armonios inteligenţa omului cu frumuseţea naturii.

Aşa este Zugspitze. Ajungi la 2962m, vezi totul jos ca-n palmă, te simţi puternic, stăpân, dar totuşi natura te copleşeşte.

Pornim dis de dimineaţă din Oberammergau (vezi impresii), trecem de Garmish, de Grainau şi ajungem conform indicatoarelor rutiere la Eibsee (30km – aproximativ 35min). Intrăm într-o parcare mare (3,50€ plătiţi la intrare, la barieră). Parcăm şi ne îndreptăm spre casa de bilete. Biletul costă 105€ (bilet de familie – doi adulţi şi un copil) şi presupune Zugspitze-circuit. Asta înseamnă traseul cu un tren cu cremalieră (Zahnradbahn) până la 2600m, apoi o telecabină (Glacier cable) până la 2962m şi coborârea cu o altă telecabină (Eibsee-Seilbahn) până la Eibsee.

Trenul soseşte în gară, destul de aglomerat, se umpluse la Garmish şi Grainau. Menţionez că circuitul de fapt porneşte din Garmish-Partenkirchen de la gară, pentru noi însă a fost mai simplu să ajungem la Eibsee şi să pornim de acolo.

Trenul urcă lin prin pădure. La un moment dat opreşte şi suntem anunţaţi că putem coborî şi să facem poze înainte de intrarea în tunel. Afară, aerul rece şi proaspăt ne trezeşte, suntem la 1634m, fotografiem repede peisajul şi urcăm înapoi în tren. Trenul intră în tunelul lung de 4,8 km, panta 25%, după 20-25 minute ajungem la staţia SonnAlpin – Zugspitzplatt la 2600m.

Coborâm pe platou, un soare extraordinar ne întâmpină, lumina puternică ne orbeşte. Încercăm să facem faţă schimbării de peisaj. De la verdele intens al pădurii, la intrarea în tunel, la acest peisaj aproape nepământesc. Bolovani, pietriş, nici un pic de verdeaţă. O mulţime de utilaje de mari dimensiuni amenajează instalaţii pe cablu şi pârtii. O terasă mare şi un restaurant te îmbie cu preparate care mai de care mai delicioase, este multă lume, unii mănâncă iar alţii fac plajă pe şezlonguri.

Încercăm să ne orientăm în spaţiu şi să surprindem cu ochiul sau cu aparatul foto cât mai multe din peisaj: piscuri de munţi în depărtare, instalaţii de ski, gheţari care se topesc, o zonă unde copiii se dau cu sania, o capelă mică şi mult, mult pietriş. Lumea este ca pe bulevard, familii întregi, de la bebeluşi de câteva luni până la bunici.

Zona poartă numele şi de „zona gheţurilor eterne” chiar dacă gheţarii sunt influenţaţi de încălzirea globală şi se topesc văzând cu ochii... La anumite ore ghizii prezintă informaţii despre gheţari şi fac turul acestora.

Părasim acest platou şi luăm telecabina astfel că ajungem la 2962m pe vârful Zugspitze. Sus, priveliştea este splendidă. Deasupra cerul iar la picioarele noastre lumea. Terase, puncte de informare, puncte de observaţie, locuri de relaxare, magazine de suveniruri, restaurante unde poţi mânca tradiţionale bucate germane, austriece, elveţiene şi italiene.

În apropiere, deasupra tuturor, o culme pe care se află o cruce aurită ce străluceşte orbitor în soare; acolo sunt de fapt cei 2962m. Cei curajoşi pot escalada culmea.

Totul se vede ca-n palmă, vremea ne ajută, nu este nici un nor. În astfel de zile se poate vedea până la o distanţă de aproximativ 200 km. Se pot vedea vârfuri muntoase din Austria, Elveţia, Italia şi Germania. Lacul Eibsee este ca un magnet, culoarea turcoaz a apei te farmecă şi te îmbie să-ţi umpli cardul de poze. Se vede Garmish, Oberammergau, iar pe cealaltă parte se vede Tirolul Austriac. De fapt este şi o telecabină ce coboară în partea aceea.

Tot aici este şi muzeul „Fascinaţia Zugspitze - Turism, Tehnologie, Natură” ce oferă o incursiune în explorarea muntelui, de la 1820 când a fost prima dată escaladat până la construcţia căii ferate şi instalaţiilor de transport pe cablu.

Ameţiţi de aerul tare şi priveliştea unică, încercăm să ne revenim lângă o ceaşcă de cafea excelentă.

Nici nu ştim cum a trecut timpul, ne uităm la ceas şi deja este ora 16; ne îndreptăm vrăjiţi de peisajul mirific spre telecabină şi ne aşezăm răbdători la un rând destul de mare. În aproximativ 10 minute telecabina ne aduce cu picioarele pe pământ la staţia Eibsee. Cei care trebuie să ajungă la Garmish pot lua trenul.

Pentru a ne reveni puţin facem o scurtă oprire Garmish, oraş plin de farmec şi frumuseţe dar şi destul de aglomerat. A fost o zi de vis.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de doina_c24 in 18.12.11 00:39:56
Validat / Publicat: 18.12.11 07:42:30
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GERMANIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 7251 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (doina_c24); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Spre Zugspitze, cu emoţie.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 17750 PMA (din 19 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

webmaster13
[18.12.11 09:09:53]
»

melodia postata se poate sterge/schimba!

doina_c24AUTOR REVIEW
[18.12.11 13:03:04]
»

@webmaster13: multumesc pentru melodia atasata.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doina_c24
Alte impresii din această RUBRICĂO zi în Garmisch-Partenkirchen şi împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.064748048782349 sec
    ecranul dvs: 1 x 1