ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.12.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 20.12.09
STATUS: SENATOR
LUNA
DEC-2011
familie cu copii
PREȚ 120 ron ?
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
2 AD. + 2 COPII -- v: 10,3

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

Unde mâncăm în Ploiești și împrejurimi

Articol publicat FĂRĂ NOTE; vezi mai jos motivele...

Boccaccio Ristorante (fost Bulevard) – atmosferă rafinată

TIPĂREȘTE

ACTUALIZARE: Restaurantul a fost închis, redeschis, acum are alt nume

Având drum prin Ploieşti şi trecând pe lângă acest restaurant, ne-am gândit să ne oprim şi să luăm prânzul aici.

Restaurantul Boccaccio este, de fapt, fostul restaurant Bulevard şi se afla chiar vizavi de Muzeul Ceasului “Nicolae Simache” (impresii aici: vezi impresii), în centrul oraşului.

Clădirea restaurantului este una veche de 125 de ani, cu o arhitectură deosebită în stil neoclasic şi baroc (considerată monument de patrimoniu), ceea ce îi conferă o atmosferă aparte, încă de la intrarea somptuoasă, prin covorul roşu aruncat peste treptele ce te duc în restaurant (site oficial).

De cum am intrat am fost întâmpinaţi de un ospătar care ne-a condus la garderobă, aflată pe partea stângă şi unde se aflau şi o canapea cu fotolii. Acest lucru este impresionant pentru un restaurant, pentru că marea problemă când te duci să mănânci undeva e ce faci cu hainele, mai ales iarna. Mereu le pun pe spătarul scaunului său pe un scaun liber, ori, dacă am noroc, găsesc un cuier din dotarea restaurantului. Faptul că există o garderobă, nu face decât să ridice valoarea acestuia şi să îţi “promită” o seară plăcută.

Atmosfera în interior era una de sărbătoare. În centru era un brad frumos decorat, care a făcut deliciul fetiţei mele şi care se rotea tot timpul în jurul lui şi inspecta globuleţele.

Tot în centrul restaurantului se afla câteva canapele şi fotolii frumos amenajate şi decorate, unde poţi sta la o cafea sau o ţigară şi tot aici este şi barul. Un alt aspect pozitiv. Chiar dacă eşti cu un grup la masă, eventual dacă doreşti să discuţi ceva cu cineva în particular poţi să te aşezi într-un astfel de loc. Sau poate intri în restaurant numai pentru o cafea şi e locul potrivit.

Oricum, în general, mesele sunt dispuse în mai multe încăperi şi aerisite, în sensul că există suficientă distanţa între ele să nu te simţi stânjenit de cei de la masa vecină.

Restaurantul este unul elegant, pereţii sunt îmbrăcaţi în mătase, tavanele la fel, cu mătase incasetata în lemn, cu candelabre din cristal, uşi sculptate din lemn de nuc, vitralii, scaune tapisate cu mătase, oglinzi cu rame aurii, totul denotă rafinament şi elegantă, inclusiv la baie. Trebuie să spun că a fost cea mai elegantă baie în care am intrat într-un restaurant din România. Spaţioasă, elegantă, modernă. În chiuvete se aflau rotocoale din coji de portocală, iar parfumul care se simţea era deosebit, parcă nu era de la un odorizant de toaletă, ci un parfum de marcă. Curăţenie ireproşabilă.

Pereţii mai erau înfrumuseţaţi de tablouri. Mesele aveau fete din damasc crem, absolut impecabile, fără urme de pete. Păreau noi... Şerveţele din acelaşi material se odihneau în inele argintii, în aşteptarea pofticioşilor.

În surdină se auzea muzică plăcută, country. Deşi era lume în restaurant, nu deranja zgomotul mesenilor, mesele nefiind înghesuite. Nici fumul de ţigară nu l-am simţit, deşi eram într-un salon de fumători. Refuzasem să mergem la nefumători, pentru că era un separeu şi mă gândeam că cea mică va pleca în permanenţă spre bradul de Crăciun. Şi separeurile erau superbe.

Ospătarii erau mereu atenţi. Au venit rapid şi erau mereu pe “fază”, deşi nu îi simţeai. Băutura nu era pusă pe masa ta, ci pe bufete laterale, pentru a nu aglomera masa şi ei veneau şi te serveau atunci când rămâneai fără nimic de băut în pahare.

Noi am comandat cola (5 lei), caffe frappe (10 lei) şi apă. Preţurile nu au fost mari în comparaţie cu luxul de care aveam parte. Farfuriile erau albe.

Nu puteam începe fără ciorbe, aşa că am luat două ciorbe de văcuţa şi una de burtă. Felul doi am luat bulete de caşcaval, şi frigărui cu cartofi prăjiţi. Platoul cu bulete era imens şi a venit însoţit de două farfurioare cu zahăr şi piper... Frigăruia se odihnea pe un fund de lemn şi peste cartofii prăjiţi tăiaţi gros. Alături, mai era o salată, dar nu am distins ce anume... Mai întâlnisem în Turcia astfel de frunze...

În afară de frigăruie, totul a fost gustos. Frigăruia era cu multe bucăţi se şuncă groasă şi cu bucăţi de carne grasă cu piele şi ceva ce semăna cu ciolanul de porc. A fost comanda fiicei mele şi nu mai ştiu ce conţinea, dar costul mi-l amintesc: 33 de lei şi e recomandată pentru două persoane.

Ne-am fi bucurat mai mult de atmosferă, dacă cea mică ar fi mâncat, dar nu ne-ar fi demonstrat încă o dată că nu e un copil de restaurant sau de plecat undeva, pentru că nu mănâncă. E distrasă, probabil, de ceilalţi din jur, de nou, de oameni.

Pe noi însă ne-a convins că este un restaurant demn de luat în calcul, ori de câte ori avem drum prin Ploieşti.

Vă recomand acest restaurant cu căldură, mai ales că preţurile nu sunt mari, iar ambientul de aici îl întâlniţi mai rar.

Consumaţia a fost 120 de lei cu bacşiş, un preţ oarecum acceptabil pentru 3 ciorbe, două feluri 2 şi o garnitură plus băuturi nealcoolice, dar puteam “ieşi” mai bine dacă eram atenţi la comanda fetei noastre şi luăm două porţii de felul ÎI în locul unei frigărui pe care nu am agreat-o.

Nu evitaţi restaurantul, merită să-i călcaţi pragul, îţi creează senzaţia că ai pătruns într-un palat în miniatură într-o zi de vacanţă...

Şi dacă ajungeţi în zilele acestea de sărbătoare, plimbaţi-vă şi prin Piaţa Socolescu unde vă aşteaptă un brad luminat, covrigei şi turtă dulce şi multe alte oferte tentante care ne pregătesc pentru sfintele zile de Crăciun!

La mulţi ani tuturor!


---
Trimis de magdalena in 15.12.11 19:29:27
Validat / Publicat: 15.12.11 20:51:56
VIZUALIZĂRI: 5213
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (magdalena); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 31250 PMA (din 35 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

johnnyredlabel CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [16.12.11 08:02:25] »

@magdalena: Localul Bulevard este unul dintre cele mai reprezentative restaurante ale Ploiestiului. Cred ca ultima data AmFostAcolo in urma cu vreo trei ani, insa mi-ai trezit amintiri placute de pe vremuri... de mult trecute, peste 25 de ani! La multi ani si tie si Sarbatori Fericite!

magdalena [16.12.11 08:41:16] »

Webm, te rog sa inserezi urmatorul videoclip: http://www.youtube.com/watch? v=dBHhSVJ_S6A

Multumesc!

magdalena [16.12.11 11:35:15] »

@johnnyredlabel, am trecut mereu pe lângă el, dar abia acum i-am trecut pragul si abia astept să revin şi la zile mari!

trigri [16.12.11 19:59:40] »

@magdalena: Hei, asta-i restaurantul tineretilor mele! Era imposibil sa nu intru acolo vara, pentru ca gradina de vara e superba, sa beau un cico si sa ascult orchestra. Uneori mai si dansam, ca in general mergeam in grup organizat. Aproape in fiecare seara in care ne intorceam de la balet, ne abateam si pe acolo, pentru ca era in drumul nostru spre casa. Doamne cum au trecut anii! Nu pot sa cred ca acum fiica-mea e adolescenta si eu sunt... mama.

Ma bucur din tot sufletul ca nu a ajuns o paragina ca multe altele.

M-a cuprins asa un dor de Ploiesti...

AndreeaG [26.12.11 11:18:16] »

Eu recunosc faptul ca nu am exercitiu in astfel de locuri, atat de elegante si somptuase, ma simt stinghera, dar descrierea a fost remarcabila, si ti-as mai da de 3 ori punctajul chiar si numai pt melodia aleasa

spezam [01.02.12 00:11:00] »

Sunt socata! Cum, nu mai e restaurantul Bulevard???

webmaster26 [02.12.17 20:23:56] »

Locația la care se referă impresiile de mai sus a fost între timp închisă, iar resturantul și-a schimbat numele.

Review-ul este republicat FĂRĂ NOTE, rămâne pe sait cu titlu documentar.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AndreeaG, johnnyredlabel, magdalena, spezam, trigri
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.108251094818 sec
ecranul dvs: 1 x 1