ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.12.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 16.01.11
STATUS: SENATOR
LUNA
DEC-2011
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Restaurant Paraul Rece - ne-a intampinat cu atmosfera specifica sarbatorilor de iarna

TIPĂREȘTE

De cate ori avem ocazia sa stam cateva zile in Predeal, facem si circuitul Predeal-Paraul Rece-Trei Brazi-Predeal. E ziua noastra de relaxare dupa o tura grea.

Ajunsi la Paraul Rece cautam un restaurant unde sa mancam, pentru ca acum iarna, nu mai este deschisa terasa la care ne opream de obicei (Dor de Munte).

Am trecut pe langa hotelul Bucegi-Portile Regatului la al carui restaurant am mancat si noi alta data. Primul lucru de care mi-am amintit cand l-am vazut a fost ca am asteptat foarte mult pana am fost serviti, asa ca am trecut mai departe.

Am ajuns la hotelul Paraul Rece, hotel vechi dar renovat in 2008, dupa care imediat in dreapta era marcajul nostru spre Trei Brazi. Ne-am dus sa vedem cum arata traseul pe care-l aveam de parcurs in continuare. Traseul din Predeal pana aici a avut destula zapada si ceata, dar ceata s-a risipit imediat ce am intrat in Paraul Rece. Stiu ca pe vremuri aici era o terasa de la care fumul gratarului si mirosul de mici le simteam din ultima parte a traseului, o panta abrupta, pe care o urcam mai usor numai cu gandul la micii si berea rece, ce ne asteptau acolo.

Dupa ce am trecut de intrarea in hotel am vazut ferestre, 1,2, 3,4…... 8, nu stiu exact cate dar tot peretele pana unde se termina cladirea, cel din lateral si cel din spate aveau ferestre mari. In dreptul fiecarei ferestre se vedea cate o masa frumos aranjata. Acesta era restaurantul hotelului Paraul Rece.

Am si eu un fix, chiar daca uneori nu am cine stie ce de vazut pe fereastra, primul lucru pe care il fac cand intru intr-un restaurant este sa caut o masa langa fereastra.

Restaurantul asta avea fiecare masa cu fereastra ei, si se mai vedeau si frumos decorate, asa ca m-a cucerit pe loc.

Intrarea in restaurant se face prin receptia micuta a hotelului. De cum am intrat ne-au intampinat colinde romanesti si un decor specific sarbatorilor de iarna, ceea ce rezona foarte bine cu scartaitul zapezii de sub bocanci ce ne insotise pe treseu pana aici.

Braduleti impodobiti, asezati pe fiecare masa, fundite rosii si decoruri din servetele albe si rosii intregeau atmosfera.

Nu stiu cand a fost renovat restaurantul, dar era foate curat si am avut impresia ca au facut-o de curand.

Restaurantul are in jur de 80 de locuri, dar n-ai fi zis la o prima privire avand in vedere spatiul generos dintre mese si cel central unde puteai foarte bine, la o adica sa incingi un joc.

Ferestrele mari aduceau lumina naturala fiecarei mese in parte.

Mesele erau despartite intre ele de niste panouri ce-ti dadeau impresia de intimitate, izoleaza putin sonor, dar totusi nu te fac sa te simti ca acasa. Fiind din sticla iti poti clati si tu ochii in stanga, dreapta, ca nu te duci la restaurant doar sa mananci.

Am observat apoi ca erau doua mese pe partea dreapta care erau mai izolate de restu, pentru cine dorea intr-adevar un separeu.

Am fost serviti foarte repede. Noi am fost primii clienti, pentru ca nu era nici ora 13.00 dar pana la plecare s-au ocupat vreo 6 mese si toti au fost serviti ca si noi.

Meniul nu pot sa spun ca era unul stufos ca cel de la Vatra Regala din Predeal dar aveai ce comanda. Portiile, din ce am citit eu pe meniu nu erau foarte mari dar si preturile pe masura.

Noi am consumat:

Vodka Finlandia 50ml – 6ron

Pastrama cu mamaliguta – 15ron/Portia

Muraturi (castraveti+gogosari) – 6ron

Clatite cu gem -8ron/portia

Vinul casei – 12ron/L

Apa minerala 0.5L -4ron

Nu am avut de reprosat nimic in privinta mancarii, chiar am ajuns la concluzia ca patrama a fost mai buna decat cea de la Irish House din Sinaia, care era preferata noastra (vezi impresii).

In meniu mai erau ciorbe cu preturi intre 6-9 ron, preparate la gratar cu preturi intre 12-18ron, tochitura 18ron iar desertul chiar era saracacios pentru ca nu aveau decat clatite cu gem si clatite cu fineti. Pe cele cu gem le-am incercat si erau foarte bune.

Noua ne-a placut atmosfera aceea de sarbatoare cu colinde, mancarea, dar si ospatarita care a fost atenta cu noi tot timpul.

De asemenea, asa cum am mai spus, mi-a placut spatiul generos dintre mese care nu te face sa te simti inghesuit. Mi-a placut ca fiecare masa are fereastra ei, deci oricand voi reveni am scapat de o grija, pot sta la orice masa.

In curand incepe sezonul de schi si cum Paraul Rece este o statiune unde se schiaza, cei care ajung aici pot incerca si acest restaurant. Mie mi-a placut!


[fb]
---
Trimis de Lumis66 in 12.12.11 12:40:26
Validat / Publicat: 12.12.11 14:20:59

VIZUALIZĂRI: 2529 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Lumis66); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Hotel Restaurant Paraul Rece - Paraul Pece
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 18650 PMA (din 20 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Pârâul Rece:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.046355962753296 sec
    ecranul dvs: 1 x 1